Şimdi Ara

Samsung 315 mi? Hp 1215 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar okulda sınıfım için düşünüyorum.Kartuş dolumu,drum ömrü, dayanıklılığı vb..yönleriyle karşılaştırabilir misiniz?Teşekkürler... İyiki varsınız.

• dolum maliyeti olarak hp 1215 daha ucuzdur. drumları ve çipide ucuzdur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cool111

dolum maliyeti olarak hp 1215 daha ucuzdur. drumları ve çipide ucuzdur.

tabiki cp1215 eğer cp1217 bulursan onu al o daha ucuz cihaz
  • Drumları ve çip dediğiniz parçaların pahalı olmasının nedeni ürünüün yeni olması mı yoksa samsung printerlara özgü bir durum mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duncan Idaho

Drumları ve çip dediğiniz parçaların pahalı olmasının nedeni ürünüün yeni olması mı yoksa samsung printerlara özgü bir durum mu?

hp lerde drum ile toner birleşiktir yani her tonere bağlı birde drum vardır, samsung clp-315 te ise drum ünitesi ayrıdır ve yazıcıdaki bütün tonerler drum ünitesinde bulunan tek drum üzerinden yazdırırlar. clp-315 drum ünitesi ortalama 24000 adet baskıya kadar dayanabilmektedir daha sonra drum ünitesini değiştirmek gerekmektedir. hp nin tonerlerindeki drum fiyatı 20 TL dır fakat samsung clp-315 yazıcıdaki r409 drum fiyatı 310 TL fiyatlarından başlamaktadır. bu yüzden dolum maliyeti hp lerde daha düşüktür. fakat şunuda belirtelim samsungun mono lazer serilerinde de hp tonerlerdeki gibi drum birleşiktir ve samsungun mono lazer serilerinin drumlarıda ucuzdur, renkli lazer serilerine özgü birşeydir. drum ünitesiyle toner ayrı ise bir süre sonra bayağı külfetli hale gelmektedir, drum ünitesi ayrı sadece samsung clp-315 değildir brother, oki, konica minolta, lexmark gibi yazıcıların çoğundada durum bu şekildedir almadan önce ön araştırmasını yapmanızı tavsiye ederim.

• 310 TL mi? Pritnterın fiyatı zaten okadar. Bu işin suyu iyice çıkmış.

@cool111

Tabi bu yine de HP almak için yeterli neden değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: cool111

hp lerde drum ile toner birleşiktir yani her tonere bağlı birde drum vardır, samsung clp-315 te ise drum ünitesi ayrıdır ve yazıcıdaki bütün tonerler drum ünitesinde bulunan tek drum üzerinden yazdırırlar. clp-315 drum ünitesi ortalama 24000 adet baskıya kadar dayanabilmektedir daha sonra drum ünitesini değiştirmek gerekmektedir. hp nin tonerlerindeki drum fiyatı 20 TL dır fakat samsung clp-315 yazıcıdaki r409 drum fiyatı 310 TL fiyatlarından başlamaktadır. bu yüzden dolum maliyeti hp lerde daha düşüktür. fakat şunuda belirtelim samsungun mono lazer serilerinde de hp tonerlerdeki gibi drum birleşiktir ve samsungun mono lazer serilerinin drumlarıda ucuzdur, renkli lazer serilerine özgü birşeydir. drum ünitesiyle toner ayrı ise bir süre sonra bayağı külfetli hale gelmektedir, drum ünitesi ayrı sadece samsung clp-315 değildir brother, oki, konica minolta, lexmark gibi yazıcıların çoğundada durum bu şekildedir almadan önce ön araştırmasını yapmanızı tavsiye ederim.

Cool111 Engin bilgilerin için teşekkür ederim.Bir de ötv kalktı.Bu günlerde firmalar kampanya falan yapar mı? Yoksa alalım gitsin mi? Şu sitede 1215 çok ucuz dediğiniz bir site var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi davutn -- 6 Ekim 2009; 19:39:52 >

• güvenilir siteler arasında en uygunu hepsiburada olarak gözüküyor.http://www.hepsiburada.com/hp-color-laserjet-cp1215-renkli-laser-yazici-cc376a/productDetails.aspx?categoryid=6&productid=bd3206 ayrıca ürünün çipini dolumda değiştirmenize gerek yok, toner bitti uyarısını bilgisayarınızdaki yazıcı özelliklerinden kapatabiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cool111 -- 6 Ekim 2009; 21:23:46 >
  • cp1217, elektrowold te 299.
  • quote:

Orijinalden alıntı: denes

cp1217, elektrowold te 299.

aynen
  • Daha önce araştırmıştık clp 315'e dolum olmuyor entegre falan takmak gerekiyor makinayı garanti dışı bırakıyor. HP 1215 de böyle bir sorun yok üstelik dolumuda 35,00.-TL ucuz ve sorunsuz garantilide yapıyorlar

http://www.tonerdolummerkezi.com/793/HP+CP+1215+(CP1215)+TONER+DOLUMU+CB540A+CB541A+CB542A+CB543A+TONER+DOLUMU_.002

clp 315 in dolumuda ucuz ama ilk seferde entegre ücreti ödüyorsunuz.. sonraki seferlerde dolumları çok ekonomik fakat entegre takıldığından garanti dışı kaldığından çok tercih edilmiyor. ama yinede tercih sizin tabiki

• sayin hocam;

ben de esim de ogretmeniz. rehberlik, yazililar, zumreler, planlar derken yilda 8000 sayfa civari cikti almamiz gerekiyor (okuldaki fotokopi makinasi genelde bozuk, mufettis veya baska biri gelecegi zaman calisiyor genelde. idarecileri de suclamamak lazim biliyorsunuzki okula gelen odenek bellli).

ben samsung clp300 ve xerox 3117 yi birlikte kullaniyorum. sinifa asacagim materlyeller icin renkli, yazili ve plan gibi seyler icin siyahbeyaz (3117) yi kullaniyorum. poster baskiyla istedigim buyuklukte materlyaller basabiliyorum.

neden sadece renkli yazici kullanmadigima gelince tamamen duygusal. renkli yazicinin sayfa basi maliyeti kendim doldurmama ragmen 8 kurus civarindayken, siyahbeyaz yazicida ise 20 sayfasi 1 kurus(kagit fiyati haric,kagidin tenesi 1 kurus). amortisman maliyetini de hesaplayinca bu fark daha da fazla artiyor.

xerox 3117 yi yilda 7000 sayfa basarak 3 yil kullanmayi. samsung clp300 u de yilda 1000 sayfa basarak 5 yil kullanmayi planliyorum(rakamlar ortalama ve tahmini, tam rakam veremiyorun cunki renkli yaziciyi 3 ay once aldim. bu yil sinif daha renkli). amortismani da katinca, sadece renkli yazici kullanmak cok ama cooook pahali. amma da hesap kitap isine girmissin diyenlere de lafim bizi boyle hesaplar yapmaya mecbur birakanlar utansin.

karar sizin...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.