Şimdi Ara

SAMSUNG 40c650 altyazı sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
51.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

40C653 Samsung LCD Aldım. Yazılım Güncellemesi İçin Samsung'un İnternet sitesine Baktım 40C650 için yeni bir yazılım var. 650-653 aynı yazılımı mı kullanıyor. Birde Güncelleme için yazılı indirdikten sonra USB'ye kayıt ettim nasıl güncelleme yaparım.. Teşekkürler..
  • C650 ,652,653 ve 654 aynı yazılımı kullanır. Usb içine güncelleme dosyasını kopyalayın ve çift tıklayarak içindeki dosyaları çıkartmasını sağlayın. Televizyona takınca çıkacak menüden yazılım güncelleyi seçip 1 dakika kadar bekleyin. Eğer sizde UPS ( kesintisiz güç kaynağı ) varsa tvyi yazılım güncellemesi boyunca upse bağlı tutun. Güncelleme bitince tv yeniden başlayacaktır.
  • eger bu modellerde c650 lcd lerde bu sorunu yaşoyorsanız ben alt yazıları filmin içine gömüyorum o şekilde yapıyorum hemde sorun olmuyor sizde öyle yazpın hiç ugraşmayın alt yazı gömme prosunun ismi budur...
    PocketDivXEncoder_0.3.96
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender123

Tvde film oynarken kumanda üzerindeki TOOLS tuşuna basıp ALTYAZI menüsüne girin. Şifreleme bölümünü Türkçe yaparsanız altyazılardaki Türkçe harfler sorunsuz görünür.

çıldırma noktasındayım anlatılanların hepsini yapıyorum ama nafile 480p film var alt yazısı ayrı bunların adını film.mkv film.srt olarak ayarladım pc de dosya uzantılarını göster hali ile yani burda bir yanlışlık yok, usb yi görüyor filmi açıyor ama alt yazı namına bir şey yok,yine aynı şekilde 1080p film var alt yazısı içine gömülü uygun alt yazısını buldum indirdim isim ve uzantılarını ayarladım hdd görüyor film açıyor alt yazı yine yok :S

bunun haricinde film oynarken tools yani araçlar tuşunu tıkladıgımda bahsedilen şifreleme gibi bir seçenek yok,bundan ayrı menüyü gezerken bu alt yazı olsun baya bir menü özelliği olsun aktif değil yani seçemiyorum seçilebilenler beyaz seçilemeyen menüler gri soluk tonda zaten direk atlıyor o bölümleri pc nin üzerindeki yazılım 3005 ne yapacağımı şaşırdım ? güvenlik denen menüde pin istiyor bu kaç oluyor fabrikasyon olarak ?

• quote:

Orijinalden alıntı: theistman

quote:

Tvde film oynarken kumanda üzerindeki TOOLS tuşuna basıp ALTYAZI menüsüne girin. Şifreleme bölümünü Türkçe yaparsanız altyazılardaki Türkçe harfler sorunsuz görünür.

çıldırma noktasındayım anlatılanların hepsini yapıyorum ama nafile 480p film var alt yazısı ayrı bunların adını film.mkv film.srt olarak ayarladım pc de dosya uzantılarını göster hali ile yani burda bir yanlışlık yok, usb yi görüyor filmi açıyor ama alt yazı namına bir şey yok,yine aynı şekilde 1080p film var alt yazısı içine gömülü uygun alt yazısını buldum indirdim isim ve uzantılarını ayarladım hdd görüyor film açıyor alt yazı yine yok :S

bunun haricinde film oynarken tools yani araçlar tuşunu tıkladıgımda bahsedilen şifreleme gibi bir seçenek yok,bundan ayrı menüyü gezerken bu alt yazı olsun baya bir menü özelliği olsun aktif değil yani seçemiyorum seçilebilenler beyaz seçilemeyen menüler gri soluk tonda zaten direk atlıyor o bölümleri pc nin üzerindeki yazılım 3005 ne yapacağımı şaşırdım ? güvenlik denen menüde pin istiyor bu kaç oluyor fabrikasyon olarak ?

Tv nin menüsünden değil,

USB den film izlerken;

1)Tools - Dil - Dil1/Dil2 seçeneği aktif olur ve oradan istediğiniz dili seçebilirsiniz.

2)Tools - Altyazı - Şifreleme - Türkçe yaparak TR karakterleri düzeltebilirsiniz.

3)Filmismi.mkv yaptıysanız onu silin filmin ismi sadece "filmismi" olarak kalsın srt dosyasını da "filmismi.srt" yaparak deneyin altyazıyı göreceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ataagin -- 25 Şubat 2011; 12:41:13 >

• arkadaşlar internettem indirdiğim dvd filmleri samsung 40C650L1W tvde açmaya çalışıyorum ama parça parça çıkıyor.onları nasıl birleştiriyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ataagin

quote:

quote:

Tv nin menüsünden değil,

USB den film izlerken;

1)Tools - Dil - Dil1/Dil2 seçeneği aktif olur ve oradan istediğiniz dili seçebilirsiniz.

2)Tools - Altyazı - Şifreleme - Türkçe yaparak TR karakterleri düzeltebilirsiniz.

3)Filmismi.mkv yaptıysanız onu silin filmin ismi sadece "filmismi" olarak kalsın srt dosyasını da "filmismi.srt" yaparak deneyin altyazıyı göreceksiniz.

arkadaşlar bütün yazılanları okudum.yerine getirmeye çalıştım ama olmamak konusunda bir ısrar söz konusu.
    ilk olarak usb de film oynarken tools tuşuna bastığımda dil seçeneği gelmiyor
    başlık
    tekrar modu
    resim boyutu
    resim ayarı
    ses ayarları
    bilgi

panoda bundan başka birşey yok...harfler karmakarışık düzeltme yapmak mümkün değil...

ikinci olarakta alt yazı dosyasına ne yaptıysam adapte olmaması örn: xman2 , xman2.srt

bir yanlışım varsa düzeltip bana yardımcı olabilirmisiniz...teşekkürler

• quote:

quote:

ayni sroun bende var..sen bi cozum bulabildin mi?

• arkadaşlar araştırdım ama çaresi yok sanırım.altyazı rengini sarı yapmaya çalışsamda subtitle workshop programı ile yinede samsung 40c650 d beyaz görünüyor.altyazı rengini değiştirmenin hiç bir yolu yokmudur?
  • çözümleme seçeneği ile altyazı sorununu çözebilirsiniz...
  • altyazıları bütyüt seçeneğindeki en büyük karakterde bile altyazı hala küçük arkadaşlar.altyazıyı
    dahada bütümenin ve rengini değiştirmenin bir yolu var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hyerol

çözümleme seçeneği ile altyazı sorununu çözebilirsiniz...

çözümleme seçeneği derken,tam olarak anlayamadım daha açıklayıcı yazarsanız sevinirim..teşekkürler..
  • Tv den alt yazı ayarlarını senkronie edin
    İndirilen alt yazıların film ile uyumlu olması lazım 23.976 ve 25 likmi film once onu kontrol edin.ALt yazı kayması olmamamsı için
    Film alt yazılar genelde .srt yada .sub olur (sonuna ekleyin)
    Ve filmler ile alt yazıları aynı olmalı

şuanda aklıma gelenler bunlar
  • yahu şu altyazıyı neden renklendiremiyoruz,film izlemek eziyet resmen.gözlerim kımıl kımıl oluyor
  • Bende de 46A856s1 var.Hiçbir şekilde altyazı açmıyor.Mkv filmleride açmıyor.Ben nasıl yapabilirim peki ?
  • arkadas kafayı cizecem altyazıyla filmin ismini aynı yapıp filmin sonuna.vi alt yazıya .sub diyorum aynı klasore atıp calıstırıyorum ama nafile bi turlu alt yazıyı gormuyorrrr allshareden calıstırıyorum
  • DVD'yi harddisk'e kaydettim. Dolayisiyla dosya tipi VOB.

BU DURUMDA altyazı çıkmıyor. Seceneklerde de cikmiyor.

Bu sorunu çözen var mı?
  • arkadaşlar ben de yukarıda anlatılan şekilde filmlerin sub dosyalarını adlandırıp rahatça izleyebiliyordum. ama epey bir aradan sonra ( arada güncelleme yapıp yapmadığımı bilmiyorum, yapmış olabilirim, yapmamış da olabilirim) artık alt yazı görmüyor televizyonum. bir sürü dts filmim heba oldu, izleyemiyorum. güncelleme de yapmak istemiyorum. bu tip sorunu olan var mı? yani önceden alt yazı görünüyorken sonradan görünmeyen.
  • Arkadaşlar merhaba,

Ben de samsung40d550 kullanıyorum, ancak ne yaptıysam vob uzantılı filmleri usb den izleyemiyorum. Altyazıları çıkmıyor. Son çare olarak yine forumdan okuduğum kadarıyla vob2mpg ve total video converter programlarını indirdim ancak her iki programla da filmleri avi veya mpg e çevirdiğimde altyazıları tamamen kayboluyor, bilgisayarda bile çıkmıyor altyazılar. Bo konuda bana yardımcı olabilecek olan var mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: shrike

quote:

Orijinalden alıntı: ataagin

quote:

quote:

Tv nin menüsünden değil,

USB den film izlerken;

arkadaşlar bütün yazılanları okudum.yerine getirmeye çalıştım ama olmamak konusunda bir ısrar söz konusu.
    ilk olarak usb de film oynarken tools tuşuna bastığımda dil seçeneği gelmiyor
    başlık
    tekrar modu
    resim boyutu
    resim ayarı
    ses ayarları
    bilgi

panoda bundan başka birşey yok...harfler karmakarışık düzeltme yapmak mümkün değil...

ikinci olarakta alt yazı dosyasına ne yaptıysam adapte olmaması örn: xman2 , xman2.srt

bir yanlışım varsa düzeltip bana yardımcı olabilirmisiniz...teşekkürler

tek yapman gereken;

film dosyasına 1.mkv yada formatı ne ise artık sonuna mutlaka yazman olacak. 1.mkv diye adlandırıp altyazı dosyasınada aynı şekilde 1.srt dersen,yani örnek şu;

1.mkv ve 1.srt olarak aynı klasöre at ve emin ol tv altyazıyı görecek

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.