Şimdi Ara

Samsung 40C750 mi 40D6000 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar gelecekde yeni teknolojilerede uyum sağlayabilecek görüntü kalitesi yüksek bi televizyon almak istiyorum. Sizce C750 mi almalıyım yoksa D6000 modelinimi?

• Bütçeminde max. 2000tl civarında olduğunu söylemeyi unutmuşum
  • aceleniz yoksa vatan'ın yaptıgı indirimleri takip edip 40D6500 ü 2000 civarından almanızı tavsiye ediyorum
  • Acelem yok bende kampanya kovalıyorum hep zaten. Eyw
  • Merhaba,

piyasada bulacağınız c750'lerin çoğu şu an paralel ithalat. akakçe'den kontrol edin bence, 2000 TL civarında 46c750 satan siteler var. televizyonu koyacağınız yerin büyüklüğü nedir bilmiyorum ama 2000 tl civarındaysa bütçeniz 46 inc düşünebilirsiniz. 40 inc'e bi hafta sonra gözünüz alışacak ve küçük gelecek. Ama 46 inc ler kolay kolay küçük gelmez :) d6500 ün fiyatının 2000 e gerilemesi için uzun süre beklemeniz gerekebilir. c750 çok iyi bir televizyon.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesmekaya

Merhaba,

piyasada bulacağınız c750'lerin çoğu şu an paralel ithalat. akakçe'den kontrol edin bence, 2000 TL civarında 46c750 satan siteler var. televizyonu koyacağınız yerin büyüklüğü nedir bilmiyorum ama 2000 tl civarındaysa bütçeniz 46 inc düşünebilirsiniz. 40 inc'e bi hafta sonra gözünüz alışacak ve küçük gelecek. Ama 46 inc ler kolay kolay küçük gelmez :) d6500 ün fiyatının 2000 e gerilemesi için uzun süre beklemeniz gerekebilir. c750 çok iyi bir televizyon.

C750 için şu panel kodu olmalıdır die bişiy var mı,?

46c650 için vardı oyle bir bilgi de...
  • C750 ile D6000 aynı klasmanda tv değiller.

C750 her ne kadar 2010 yılına ait bir model olsa da kalitesi ve sorunsuzluğu ile kendini kanıtlamıştır. Forumdaki 2 adet C750 başlığındaki arkadaşlarımızın yorumlarına bakaabilirsiniz. Piyasada kalan son tvler büyük çoğunlukla paralel ithalattır çünkü 46" fiyatı 2000 lira. Resmi ithalatta 40" bile 2000 liranın üzerinde fiyata sahip.

C750 deki tüm panelller Samsung üretimidir , C650 gibi panel piyangosu yoktur. C750 de kullanılan paneller 3 boyut özelliklidir ve C650 ye göre bir üst kalite sınıfındandır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • c650 lerde yanlış yazmıyorsam sq panel tavsiye ediliyordu. ancak c750'lerde benim araştırdığım kadarı ile tüm paneller samsung üretimi. Ayrıca paneline bakmaya gerek yok. Ben televizyonun siparişini verdim. sadece haftasonları evde olabildiğim için ctesi gelip kurulumu yapılacak. Ctesi kurulum yapıldığında tv ile ilgili daha detaylı bilgi verebilirim size.

ama genel olarak bu tv için yazılan fiyat / performans oranı en iyi tv'lerden olduğu. benim de gold ve bimeks'te uzun uzun incelediğim kadarı ile renk, hareketli görüntüler, sd ve full hd yayınlarda çok başarıllıydı.

edit : ender123'ün yazdığı yorumu görmeden ben de yazmış oldum. kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesmekaya -- 28 Eylül 2011; 1:40:39 >
  • teşekkürler,
    47LW5500 ile 46C750 arasında gidip geliyorum.

ciname 3d farkı acaba daha dusuk SD performansına deger mi?
    veya ben mi yanlış karşılaştırıyorum acaba bu 2 tv yi..
  • quote:

c650 lerde yanlış yazmıyorsam sq panel tavsiye ediliyordu. ancak c750'lerde benim araştırdığım kadarı ile tüm paneller samsung üretimi. Ayrıca paneline bakmaya gerek yok. Ben televizyonun siparişini verdim. sadece haftasonları evde olabildiğim için ctesi gelip kurulumu yapılacak. Ctesi kurulum yapıldığında tv ile ilgili daha detaylı bilgi verebilirim size.

ama genel olarak bu tv için yazılan fiyat / performans oranı en iyi tv'lerden olduğu. benim de gold ve bimeks'te uzun uzun incelediğim kadarı ile renk, hareketli görüntüler, sd ve full hd yayınlarda çok başarıllıydı.

edit : ender123'ün yazdığı yorumu görmeden ben de yazmış oldum. kusura bakmayın.

İzlenimleriniz merakla bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: cybercup

quote:

c650 lerde yanlış yazmıyorsam sq panel tavsiye ediliyordu. ancak c750'lerde benim araştırdığım kadarı ile tüm paneller samsung üretimi. Ayrıca paneline bakmaya gerek yok. Ben televizyonun siparişini verdim. sadece haftasonları evde olabildiğim için ctesi gelip kurulumu yapılacak. Ctesi kurulum yapıldığında tv ile ilgili daha detaylı bilgi verebilirim size.

İzlenimleriniz merakla bekliyorum

@kesmekaya nın izlenimleri gelmedi henuz,

bu arada siz neden D6500 modeli dediniz? yani C750den LED oldugu için contrast ustunlugu var ondan mı? ama clouding backlight vb olarak daha geride degil mi? SD konusunda daha mı basarılı LEdler acaba?
    C750 ye gore ne avanajı var D6500 veya D600o nin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 2 Ekim 2011; 15:56:58 >

• Merhaba,

C750 tv'im ctesi akşama doğru kuruldu. Pazar günü önüne oturarak tv gelince seyredeceğim diye ayırdığım dizileri usb oynatıcısı üzerinden seyrettim. ayrıca 10 gb lik 1080 p Thor filmine de inceleme maksatlı biraz baktım.

Öncelikle bence tv alırken çok fazla ayırt edici özellik olmaması gerekmekle birlikte, tv üzerindeki medya oynatıcısı şu ana kadar her formatı açtı. açamayacağı format olacağını düşünmüyorum. 10 gb lik Thor'u da en ufak bir zorlama olmadan rahatlıkla oynatıyor. Dts desteği var, türkçe altyazı desteği mevcut.

Parlak panel kesinlikle görüntüye ayrı bir derinlik veriyor. 720 p lik aynı video'yu diz üstü bilgisayarımda açıyorum. bana yine ayrıntılı bir görüntü sağlıyor ( yine insanların saç telini görebiliyorum örneğin ) ama samsung'un görüntüye ayrıca kattığı çok şey var. öncelikle görüntüde bir derinlik hissi yaratıyor.

Hareketli görüntülerde en ufak bir aksama yok, kesinlikle akıcı..

Sadece Pazar günü tv ile ilgilenebildiğim için renk ayarları, diğer ek özelilkleri konusunu henüz kurcalamadım. şu an gelen standart ayarlar ile kullanıyorum. biraz okuyup ideal ayarları bulduğumda çok daha keyifli bir görüntü sunacağına eminim. ama şu hali ile zaten fazlasıyla süper.

Sd yayında da başarılı. henüz teledünyaya geçmedim. bildiğiniz kablolu tv ile seyrediyorum. görüntülerde rahatsız edici bir bozulma yok.

Bu arada parlak panel'in yansıtma sorunu sanırım çok abartılmış. gündüz tv soldan güneş alıyor. perdeyi çektiğinizde yansıma belli belirsiz oluyor. Parlak ekranın verdiği görüntü kalitesi için kesinlikle buna değer.

kutu içeriiinden 3 boyutlu gözlük çıkmadığı benim de almaya vaktim olmadığı için henüz 3 boyut olayını test edemedim. onu test ettiğimde de yorumlarımı paylaşacağım.

c750'ye karar verirken şunu göz önüne aldım. led teknolojisi henüz çok yeni. piyasadaki çoğu led yandan aydınlatmalı...full led değil. Oysa lcd geçmişi olan bir teknoloji ve c750 samsung'un lcd'de geldiği son nokta. kullanıcı yorumları tv nin arızalanan kronik sorunu olan model olmadığı yönünde. bu nedenle 40 inc civarı, henüz yeni çıkmış, kronik sorunları olup olmayacağını bilmediğimiz ( örneğin 6000 serisi daha 1 yılını yeni dolduruyor ) ve henüz oturmamış bir teknoloji almaktansa, 46 inc kendini ispatlamış bir tv ve teknoloji almaya karar verdim. şu ana kadar da pişman olmadım.

özellikle lg ile karşılaştırdığımda parlak ekranın görüntü kalitesini bir kat daha arttırdığını, lg nin şu an en gözde modellerinin bile hd vd sd yanında c750 kadar performans vermediğini söyleyelebilirim. ama kimilerine lg daha doğal görüntü gelebilir, zevk meselesidir.

bu arada tv ne kadar büyük olursa seyir keyfi de o kadar büyüyor :) 2,5 m den full hd film seyrediyorum, seyrine doyum olmuyor...

• quote:

Merhaba,

C750 tv'im ctesi akşama doğru kuruldu. Pazar günü önüne oturarak tv gelince seyredeceğim diye ayırdığım dizileri usb oynatıcısı üzerinden seyrettim. ayrıca 10 gb lik 1080 p Thor filmine de inceleme maksatlı biraz baktım.

Öncelikle bence tv alırken çok fazla ayırt edici özellik olmaması gerekmekle birlikte, tv üzerindeki medya oynatıcısı şu ana kadar her formatı açtı. açamayacağı format olacağını düşünmüyorum. 10 gb lik Thor'u da en ufak bir zorlama olmadan rahatlıkla oynatıyor. Dts desteği var, türkçe altyazı desteği mevcut.

Parlak panel kesinlikle görüntüye ayrı bir derinlik veriyor. 720 p lik aynı video'yu diz üstü bilgisayarımda açıyorum. bana yine ayrıntılı bir görüntü sağlıyor ( yine insanların saç telini görebiliyorum örneğin ) ama samsung'un görüntüye ayrıca kattığı çok şey var. öncelikle görüntüde bir derinlik hissi yaratıyor.

Hareketli görüntülerde en ufak bir aksama yok, kesinlikle akıcı..

Sadece Pazar günü tv ile ilgilenebildiğim için renk ayarları, diğer ek özelilkleri konusunu henüz kurcalamadım. şu an gelen standart ayarlar ile kullanıyorum. biraz okuyup ideal ayarları bulduğumda çok daha keyifli bir görüntü sunacağına eminim. ama şu hali ile zaten fazlasıyla süper.

Sd yayında da başarılı. henüz teledünyaya geçmedim. bildiğiniz kablolu tv ile seyrediyorum. görüntülerde rahatsız edici bir bozulma yok.

Bu arada parlak panel'in yansıtma sorunu sanırım çok abartılmış. gündüz tv soldan güneş alıyor. perdeyi çektiğinizde yansıma belli belirsiz oluyor. Parlak ekranın verdiği görüntü kalitesi için kesinlikle buna değer.

kutu içeriiinden 3 boyutlu gözlük çıkmadığı benim de almaya vaktim olmadığı için henüz 3 boyut olayını test edemedim. onu test ettiğimde de yorumlarımı paylaşacağım.

c750'ye karar verirken şunu göz önüne aldım. led teknolojisi henüz çok yeni. piyasadaki çoğu led yandan aydınlatmalı...full led değil. Oysa lcd geçmişi olan bir teknoloji ve c750 samsung'un lcd'de geldiği son nokta. kullanıcı yorumları tv nin arızalanan kronik sorunu olan model olmadığı yönünde. bu nedenle 40 inc civarı, henüz yeni çıkmış, kronik sorunları olup olmayacağını bilmediğimiz ( örneğin 6000 serisi daha 1 yılını yeni dolduruyor ) ve henüz oturmamış bir teknoloji almaktansa, 46 inc kendini ispatlamış bir tv ve teknoloji almaya karar verdim. şu ana kadar da pişman olmadım.

özellikle lg ile karşılaştırdığımda parlak ekranın görüntü kalitesini bir kat daha arttırdığını, lg nin şu an en gözde modellerinin bile hd vd sd yanında c750 kadar performans vermediğini söyleyelebilirim. ama kimilerine lg daha doğal görüntü gelebilir, zevk meselesidir.

bu arada tv ne kadar büyük olursa seyir keyfi de o kadar büyüyor :) 2,5 m den full hd film seyrediyorum, seyrine doyum olmuyor...

yorumlar için teşekkurler artık karar verdim ben de.
    KAblo tv için SD yayın diyip geçmemek lazım, daha kötüsü analog yayın o!
    digital SD'deki yani mesela tledunyadaki goruntu co kdaha iyi oalcaktır.

bu arada Avrupa bişimde 2000 ytl
    bimekste 2400 ytl

napsam,
    avrupa biliişimin internet sitesinde istanbulda bir sürü servisi var goronuyor ama ne tel var ne isim.

• ben de Bimeks ve Avrupa Bilişim arasında kalmıştım.

Telefonla siz de teyit edin ama sanırım Bimeks'te Samsung Türkiye garantili satılıyor. Bimeks'te ayrıca 1 adet 3d gözlük hediye ediyorlar. Gözlük değeri yaklaşık 150 tl diye biliyorum. Avrupa bilişim içerisinde gözlük yok. aslında gözlük'ü de katarak düşünürseniz fark 250 tl oluyor. Avrupa Bilişim'de ücretsiz sevkiyat var. İstanbul içerisine kendi araçları ile teslimat yapıyorlar. sipariş verdikten 1 gün sonra teslimat oluyor. Bimeks'te artı 15 TL'ye kargo ile 3 gün içerisinde evinize gönderiyorlar. 46 inc tv lerin kutusu çok büyük olduğu için taşıma biraz sorun çıkarabilir. Doblo taksi ile falan taşımak gerekebilir. Normal arabalara sığması biraz sıkıntı...

Avrupa bilişim size bir merkez servis numarası veriyor. O merkez servis numarasını aradığınızda semtinizi söyleyip ilgili servis telefonuna ulaşıyorsunuz. Montajı Avrupa bilişim'de sehpaya 20 tl, duvara 40 tl ücretli. Eğer Bimeks'te samsung türkiye garantisi varsa kurulum ücretsiz olacaktır.

ben satın alırken Bimeks'te 2600 TL idi. O nedenle Avrupa Bilişim'den aldım. Ama 2400'e ben satın aldıktan 2-3 gün sonra düştü. 250 tl lik fark samsung türkiye garantisi varsa verilebilir sanki. ama eğer bimeks'te paralel ithalat ise Avrupa Bilişim ile bir farkı olmayacaktır.

sanıırm yarın teledünya gelecek. dediğiniz gibi görüntü çok daha kaliteli olacaktır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.