Şimdi Ara

SAMSUNG 40D6500 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
424
Cevap
6
Favori
60.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: azizkguc

Merhaba Zeir

ledi güle güle kullanmanı diliyorum, bende led alma arefesinde olan biri olarak 40d6500 ve 42lw570s arasında gidip geliyorum, ama d6500 daha ağır basıyor.

ancak araştırıpta cevap bulamadığım bir sorum var. acaba d6500 ün usb portuna hdd docking station takarsam, 3,5" hdd leri harici hdd gibi kullanabilir miyim bu arayüz sayesinde onu merak ettim. cevap verebilen olursa şimdiden teşekkür ederim.

olmuyorsa eğer hem mkv hem de pvr için mecbur harici 3,5" yada 2,5" hdd alcaz artık.

Merhabalar,

Ben samsung allshare yükledim laptopa bu sayede kablo vs takmadan wireless üzerinden izliyorum filmleri Harici Diske gerek duymadım henüz denemedim o yüzden cevap veremicem sorunuza..
  • Arkadaşlar bu konu çok iyi olmuş. Sadece 6500 kullanıcılarına yönelik. Bir sorum olacak bir çok yerde sordum ama cevap alamdım. ATV HD v e TRT HD bu tv'nin dahili alıcısında nasıl bulunuyor ben bir türlü bulamadım yardımcı olursanız çok sevinirim.

Yardımcı olacak yok mu acaba
  • Konu için teşekkürler. 40D6500 alma arefesinde olan birisi olarak sanırım burayı takip edeceğim :) ilk zamanlarda değişik alternatiflerim vardı. son olarak D6500 de karar kıldım. 46 mı 40 mı derken hem bütçe olarak hemde oda büyüklüğü olarak 40 da tercih kıldım. daha önce de forumda bir yerde 6500 ile ilgili araştırma yorumumu yazmıştım aynen ekliyorum...

-----------------
    Uzun süredir araştırma yapmaktayım. (40D 6500 - 7000 ve LG LW570 - 5500.) Aslında şimdilik almayı düşünmüyordum. Hem HD yayınların azlığı hemde 3D teknolojisinin yeni girmesi nedeniyle biraz daha tüplü televizyonumun görüntü kalitesinin tadını çıkartmayı planlayıp önümüzdeki yaz sonunda alırım diye hesaplamıştım. Ama gerek eşimin ısrarları (teknolojiden uzak olmasına karşın ısrarlarına dayanamdım :) ) gerekse 3D filmlerin çoğalması beni araştırma yapmaya zorladı. Yaklaşık 1 haftadır her fırsatta değişik teknoloji mağazalarına gidip inceleme yapıyorum. Sony televizyonların fiyat performansına Panasonic ve philips lerinde görsel performansına bakınca LG ya da Samsung üzerinde durmaya başladım. Özellikle hem telefonumun hemde bilgisayarımın samsung olması Samsungun bu yarışa 1-0 önde başlamasına neden oldu.

Gelelim fikirlerime. Gittiğim mağazalarda bimeks ve teknosada özellikle LG satmaya çalışıyorlar Nedenini bilmiyorum. Önce SD yayın izledim. Aralarında öyle çok fark göremedim. Durum 2-1 oldu. HD yayında Samsung benim gözümde 1 adım daha öne geçti. Belki ekranı parlak görmemizden kaynaklı ama ben zaten net güzel görüntü istiyorum. Birkaç ayarla beraber görüntüde gerçeğe en yakın hale geliyor. Yansıma olayına katılmadığımı belirtmek istiyorum. Çünkü kullanan Samsung iş arkadaşım tv sinin camın karşısında olmasına rağmen görüntü esnasında yansıma olmadığını söyledi. Bende özellikle samsung mağazasında dış cama çevirtip izledim gün ışığında ve gayet memnun kaldım. LG zaten panelden dolayı yansıma yapmıyor. 3D görüntüye gelince Samsung maçı 4-1 e getirdi. 3D Görüntü kalitesi bakımından Samsung kesinlikle harikaydı. Gözlükle TV yi yandan izlemeye geçtim. LG de biraz yana geçtiğimde 3D kayboldu. Samsungda ise görüntü kalitesi değişmedi. LG bana 7 tane gözlük vermiş. Ben 7 arkadaşımı çağırmışım hepimiz ekranın karşısında nasıl izleyecez :) Samsungda da 7 tane gözlük almak için bir Tv parası ödemek gerekiyor öylede bir sorun var. Burada LG ye bir penaltıdan gol verebiliriz. Samsung tvlerde Baş ağrısından bahsetmişiz ama kim 3D yi saatlerce izlerki. En fazla izleyeceğimiz bir film süresi, yani 2 saat. O kadarda da baş ağrısı yapmıyor.

Sonuç olarak; Tamamen benim şahsi fikirlerimle Samsung maçı 4-2 kazandı. Ben şimdi sadece odamın boyutuna göre 40" mi 46" mi kavgasındayım. 40" alıp keşke demek istemiyorum. 46" e de o kadar fazla verilirmi bilmiyorum :) 40" tv nin yeteceğini düşünüyorum. Çünkü arkadaşımda 37" tv var ve o bile yeterli görünüyor. 2 akrabamda 42" var dev gibi duruyor. Tv yi alıp odada çok büyük görünmesi rahatsız edebilir. Ya da yeter diye 40" alıp küçük gelebilir. Denemek lazım. Forumdaki bazı konulardan esinlenerek ölçüleri çıkarttım maket yapıp bakacam ne derece faydalı olur bilmiyorum :)

Yine tekrar ediyorum bu tamamen benim şahsi fikirlerim. Herkesin görüş açısı farklıdır.
    ------------------

• Samsung'a sorduğum soru:
    40D6500 televizyonum sürekli internete bağlı. Yazılım güncellenmesini kumandada çevrimiçi yazılım yükseltme (internet)''yi seçerek yapmak istiyorum, ancak yazılım bulunamadı yazısı geliyor. Ancak internet sitenize girdiğimde, son yazılım versiyonunun T-GASDEUC-1016.0 olduğunu görüyorum. TV2nin yazılımı 1014. Neden kendisi çevrimiçi bulamıyor. USB''den yüklememin sakıncaları var mıdır? Bilgi rica ediyorum.

Aldığım Cevap:
    Sayın ...,

Samsung Electronics Türkiye’ye ilettiğiniz talep için teşekkür ederiz.
    Konu ile ilgili yanıtımız aşağıda bilginize sunulmuştur.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UE40D6500 model ürününüze sitemizde yer alan güncel sürüm güncellemesi yapabilmeniz için
    içerisine farklı bir dosya yüklenmemiş boş bir USB bellek kullanmanız gerekmektedir.

Ürününüze uygun sürüme aşağıda yer alan link üzerinden ulaşabilirsiniz.

http://www.samsung.com/tr/support/detail/supportPrdDetail.do?
    menu=SP00&prd_ia_cd=&prd_mdl_cd=UE40D6500VHXXC&prd_mdl_name=UE40D6500VH&srchword=UE
    40D6500VH%20%7C%20UE40D6500VHXXC

Bilgisayarınıza indirmiş olduğunuz sürüm exe dosyası olacaktır. İndirdiğiniz exe dosyasının üzerine
    Mouse'unuz ile sağ klik yaparak “RUN” I seçmeniz gerekmektedir.

Exe içerisinden çıkan dosyaları USB belleğe yükledikten sonra televizyonunuzun USB girişinden
    sürüm güncellemesi yapabilirsiniz.

Menü>Destek>Yazılım Güncelleme>USB ile olarak işlemleri gerçekleştirdiğinizde USB içerisindeki
    sürüm mevcut sürümden daha yeni ise yükleme işlemi başlayacaktır.

Sürüm güncellemesi esnasında oluşabilecek sorunlarda, sorumluluğun tarafınıza ait olduğunu
    belirtmek isteriz.

İşlemleri gerçekleştirememeniz durumunda Samsung Çağrı Merkezi ile iletişime geçmenizi rica
    ederiz. İlginiz için teşekkür ederiz.

Samsung Electronics Türkiye
    Samsung Çağrı Merkezi
    444 77 11

YORUM SİZİN...
    NOT:Bu arada cevapta verilen link yanlış, kullanmayın sakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ken08 -- 29 Kasım 2011; 18:40:52 >

• Ben yukardaki mesajımda verdiğim linkten güncelledim bi sorun çıkmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zeir

Ben yukardaki mesajımda verdiğim linkten güncelledim bi sorun çıkmadı

Yazılımı güncelleyince, TV görüntü ayarlarınız ve widget'lar resetlendi mi acaba?
  • Ayarların sıfırlanacağı bu yüzden yedeğinin alınması gerektiği söyleniyo genelde. Widget ayarı yok bende görüntü ayarlarını değiştirmiştim sadece onlarda olduğu gibi kaldı bi değişim olmadı. Ama genede kaydetmeni öneririm sağlam olsun
  • Bu tv yi kullananlar şuraya sd ve hd performansını gösteren resimleri eklerlerse gerçekten çok yardımcı olurlar...
  • bu tv yi kullananlara bir sorum olaacaktı;

uyduda bazı kanalların çift dil desteği var, tv de de tools tan girildiği zaman diller seçilebiliyor, ama Türkçe dışında bir dil seçilince tv den ses gelmiyor. orjinal dilde dinlemek için ne yapmak lazım acaaba.
  • akadaslar

yukarıdaki http://www.****.com/turkce.xml

**** yerine gelen bilgileri pm atabilirmisiniz 40d6500 aldım yeniyim teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: mansat

akadaslar

yukarıdaki http://www.****.com/turkce.xml

**** yerine gelen bilgileri pm atabilirmisiniz 40d6500 aldım yeniyim teşekkürler

l ed lc da ra
  • Acaba samsung cep telefonunu uzaktan kumanda olarak kullanabilen var mı, anlatrabilir mi?
    Bu arada D-smart modül aldım şuan kargoda gelince deneyeceğim, merak edenleriniz vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: is25

Acaba samsung cep telefonunu uzaktan kumanda olarak kullanabilen var mı, anlatrabilir mi?
    Bu arada D-smart modül aldım şuan kargoda gelince deneyeceğim, merak edenleriniz vardır.

Samsung cep telefonu ile kullanılabildiğini bayisinde görmüştüm, dlna özelliği ile yani allshare ile oluyor galiba.
    Ben daha ledi alamadım ama en çok merak ettiğim konu d6500 ün cam modül ile dsmart hd performansı nasıl? uzaktan kumanda kullanımı kendi kumandası ile arasında fark var mı?, pvr çalışıyor mu? son olarak dsmart hd kanallar için 2D den 3D ye çevirme performansı nasıl? tşk.ler
  • Ürünü yeni aldım kullandıkça bilgilerini paylaşacağım,yararlı bilgileriniz için teşekkürler :)
  • quote:

quote:

Acaba samsung cep telefonunu uzaktan kumanda olarak kullanabilen var mı, anlatrabilir mi?

Samsung cep telefonu ile kullanılabildiğini bayisinde görmüştüm, dlna özelliği ile yani allshare ile oluyor galiba.
    Ben daha ledi alamadım ama en çok merak ettiğim konu d6500 ün cam modül ile dsmart hd performansı nasıl? uzaktan kumanda kullanımı kendi kumandası ile arasında fark var mı?, pvr çalışıyor mu? son olarak dsmart hd kanallar için 2D den 3D ye çevirme performansı nasıl? tşk.ler

DLNA ile bağlanmak için galiba telefon ve TV aynı ağa bağlanmalı gibi uyarılar alıyorum Telden, bu kötü oldu kumanda özelliğini kullanamıyorum.
    Sorulara cevap:
    D-Smart modül aldım cihaza taktım gayet sorunsuz çalışıyor.Perfonmansa gelince neye göre kıyaslama yapayım, dayımın kullanadığı harici SD Dsmart receivere göre daha hızlı.
    3D'ye gelince tam olarak 3D özelliklerini kullanmadım hatta son güncellemeyi de yaptım, 3D'de düzeltmeler yapılmış ama hala tam nedir bilmioyrum.
    PVR özelliği var fakat takılı USB olması lazım, ben takıp kaydettim HD yayını. D-Smartta denemedim ama teorik olarak onuda kaydedecek gibi.

• quote:

quote:

quote:

DLNA ile bağlanmak için galiba telefon ve TV aynı ağa bağlanmalı gibi uyarılar alıyorum Telden, bu kötü oldu kumanda özelliğini kullanamıyorum.
    Sorulara cevap:
    D-Smart modül aldım cihaza taktım gayet sorunsuz çalışıyor.Perfonmansa gelince neye göre kıyaslama yapayım, dayımın kullanadığı harici SD Dsmart receivere göre daha hızlı.
    3D'ye gelince tam olarak 3D özelliklerini kullanmadım hatta son güncellemeyi de yaptım, 3D'de düzeltmeler yapılmış ama hala tam nedir bilmioyrum.
    PVR özelliği var fakat takılı USB olması lazım, ben takıp kaydettim HD yayını. D-Smartta denemedim ama teorik olarak onuda kaydedecek gibi.

"dlna" her samsung desteklemiyor, wifi özelliği ve android olanlar için geçerli olması lazım.
    http://www.androidzoom.com/android_applications/tools/samsung-remote_wdzj.html

dahili receiver sayesinde dsmart görüntü kalitesi gerek sd gerekse hd yayın da daha iyidir diye umuyorum, nihayetinde scart yada hdmi kullanmıyoruz bağlantı için ve uydu alıcıların genel sorunu sayılabilecek gürültü problemi yoktur herhalde (uydu sesi düşük, tv sesi yüksek olduğunda oluşan rahatsız edici hışırtı sesi), teyit için sormuştum. tşk.ler

• arkadaşlar kutudan Ultra Slim Wall Mount Support (ince telli duvara asma aparatı) çıktı mı sizde?
  • Hafta Sonu LG 42 LW 5500 ile samsung 40D 6500 fiyat birbirine yakindi hangisini tavsiye edersiniz.? 3D icin almak istiyorum ozellikle ama LG nin gozlukleri çok uyduruk geldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert1907

Hafta Sonu LG 42 LW 5500 ile samsung 40D 6500 fiyat birbirine yakindi hangisini tavsiye edersiniz.? 3D icin almak istiyorum ozellikle ama LG nin gozlukleri çok uyduruk geldi.

En güzeli ikisini de dene ve kişisel kararını ver bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert1907

Hafta Sonu LG 42 LW 5500 ile samsung 40D 6500 fiyat birbirine yakindi hangisini tavsiye edersiniz.? 3D icin almak istiyorum ozellikle ama LG nin gozlukleri çok uyduruk geldi.

Bende 5-6 gündür araştırıyorum.Samsung SG gözlükleri gözü çok yoruyor ve ağrı yapıyor. Keyfini pek çıkaramazsın. Üstelikte çok pahalı. Eğer 3D için alacaksın LG almanı öneririm.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.