Şimdi Ara

SAMSUNG 40D6500 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
424
Cevap
6
Favori
60.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bende 1 hafta önce aldım 40 D 6500 bende pvr özelliğini kullanamadım şoktayım biraz toshiba 16 gb taktım testi geçmedi sony 4 gb taktım oda testi geçmedi ntfs olayı kötü olmuş :( dandik markamı takıp denicem noolcak anlayamadım.

Birde PIP modunda şok oldum resim içinde resimi sadece tunerden veriyor mesela 2 hd baglantıyı veremiyor bu nasıl bi azaptır anlamadım ben tv yi PIP ve kayıt için almıştım noolcak bilmiyorum,ama görüntü güzel, acaba PIP modunu sadece tunerdenmi veriyor bilenler varsa cvp lasın teşekkür ederim.
  • PVR özelliği için USB nizi cihazınızın içinden önce hata tarama yapıtırıp sonra formatlattırın, bendede testi geçemedi, dedi ama üç-beş kere üst üste deneyip testi geçiriyorum.
    Cihazın içinde ~11 GB dosya olmasına rağmen formatlıyor.

USB : Kingston 16GB DataTravaler 2.0
    Firmware: 1016
    Pip hakkında tam bilgim yok bilen arkadaşlar yardımcı olur umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi is25 -- 20 Aralık 2011; 16:11:04 >
  • tam bir marka ve modele karar verdim derken birşey okuyorum bütün planlarım suya düşüyor. şimdi bende merak ettim... acaba pip kısıtlamaları neler? mesela dahili uydu alıcısı, örnek olarak dsmart modülü ile, bir kanalı izlerken diğer kanalı yada hdmi ya bağlı başka bir kaynağı köşede bekletemeyecek miyim?

acaba pvr içinde kısıtlamalar söz konusu mu? bunu kaydederim ama şunu etmem der mi? bu tarz bilgileri tanınmış tekno marketlerden almaya çalışıyorum, ama malesef fazla bilgi ve tecrübe sahibi değiller!
  • dahili uydu alıcısı nasıl tat veriyor mu ben digiturk plus kullanıyorum 40c 6000 var bende memnunum bunu ağabeyime alacağız mesela trt hd de dahili uydu da takılma oluyor mu?
  • bu tv de black crush problemi oldugunu gördüm bugün, kullanıcıları ne diyor?
  • Sinir oldum arkadaş... 40D6500 TV'me aylar önce aldığım Logitech Z-2300 2+1 hoarlölerimi (dolby digital+THX bandrollü) bağlamak istiyorum. Hoparlörlerim RCA jaklı. TV'den ses çıkışı alabileceğim 2 nokta var (HDMI ARC hariç, ARC destekli sinema sistemim olmadığından). Kulaklık çıkışı, SCART Audio Out portları. Kulaklık çıkışını bağlıyorusun, ses hem kötü hem de hoparlörün anfisini yakma tehliken var (anfi içi giriş sinyal seviyesi normalden oldukça fazla olduğundan. SCART Audio out portundan alıyorum TV izlerken iyi hoş, harici hdd'den film izlerken çıkış yok.

Samsung napmış böyle anlamadım. Dünyanın parasını verip, ses çıkışı almayı bu kadar eziyetli yapmanın ne mantığı var. Ha, tabi diyebilirsiniz ki digital ouy'u kullan, malesef o tür bir ses sistemi alacak param yok:)

Kendimce araştırma yaptığımda dijital ses çıkışını analog'a çeviren (optical out to rca converter) çeviriciler var. 23 $ civarında. Ancak sesi bozar mı, şüpheliyim.

Çözüm önerisi olan arkadaşların yorumlarını sabırsızlıkla bekliyorum.

• selamlar;
    epeydir dlna dalgasıyla uğraşıyordum ve bugün sonunda sorunun ne olduğunu buldum gibi. en zaından wi-fi ile laptoptan tv'ye yayın yapılamadığını keşfettim. laptopu kablo ile bağlarsam o da sorunsuzca bağlanıyor. her iki cihaz ( tv ve laptop ) wi-fi ile birbirni görmüyor. sorun benim routerda olabilir çalışmalar devam ediyor.

harddiske kayıt konusunda malesef samsung diskin formatını xfs olarak değiştiriyor, bu nedenle windows cihazlar diski görmüyor, linuz cihaza bağlarsanızda kayıtlı dosyalar oynatılamıyor çünkü samsung kendi codeclerini çıkartmış ve maalesef bu codeci oynatacak bir yazılım şimdilik yok, buraya bakarsanız baya detaylı anlatmışlar olayı -->http://www.hanci.org/node/743#comment-1992

• TCHİBO dan aldığım enerji ölçerimle baktığımda 40d6500 tvmde 55-75w arası enerji tüketimini gördüm.
  • arkadaşlar birkaç sorum olacaktı?

1. 3d olsun bluray filmlerde olsun altyazı olayını hala tam halledemedim. altyazı dosyası film ile aynı isimde .srt ve .sub işe yaramadı.
    menüden>sistem ayarları>altyazı seçilmiyor ve kapalı görünüyor. bunu film izlerken pause e basıp yaptım gene kapalı oluyor.
    2. hep half sbs 3d izledim.geçenlerde half sbs olmayan 1080 bi 3d açtım ama resolution uygun değil dedi?
    bunun bir çaresi var mıdır.*
    3. genelde allshare ile wireless bağlantı yapıyorum fakat filmler akıcı izlenmiyor sürekli yükleniyor ve donuk.(divx resim müzik te sorun yok) bu sorun sizdelerde mevcut mu?
    4. en iyi 3d resim ayarları nelerdir.değiştirmemiz gereken neler var..

bilgisi olan arkdaşlar yanıtlarsa sevinirimm..
  • 2280 tl vatn 2 gzölük hediye aldık hadi hayırlısı pazartesi servisi arayıp randevu alacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: theyapici

2280 tl vatn 2 gzölük hediye aldık hadi hayırlısı pazartesi servisi arayıp randevu alacağım

Ben de aynı kampanyadan aldım.Artık beklemekten sıkılmıştım.
    Axess e 10 taksit aldım.Bir de axess in şu kadar para harca 50 lira chip para kazan muhabbeti vardı.Herhalde oradan da 50 lira kazanmışımdır.Kargo parası çıktı hiç yoktan..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ken08

Sinir oldum arkadaş... 40D6500 TV'me aylar önce aldığım Logitech Z-2300 2+1 hoarlölerimi (dolby digital+THX bandrollü) bağlamak istiyorum. Hoparlörlerim RCA jaklı. TV'den ses çıkışı alabileceğim 2 nokta var (HDMI ARC hariç, ARC destekli sinema sistemim olmadığından). Kulaklık çıkışı, SCART Audio Out portları. Kulaklık çıkışını bağlıyorusun, ses hem kötü hem de hoparlörün anfisini yakma tehliken var (anfi içi giriş sinyal seviyesi normalden oldukça fazla olduğundan. SCART Audio out portundan alıyorum TV izlerken iyi hoş, harici hdd'den film izlerken çıkış yok.

Samsung napmış böyle anlamadım. Dünyanın parasını verip, ses çıkışı almayı bu kadar eziyetli yapmanın ne mantığı var. Ha, tabi diyebilirsiniz ki digital ouy'u kullan, malesef o tür bir ses sistemi alacak param yok:)

Kendimce araştırma yaptığımda dijital ses çıkışını analog'a çeviren (optical out to rca converter) çeviriciler var. 23 $ civarında. Ancak sesi bozar mı, şüpheliyim.

Çözüm önerisi olan arkadaşların yorumlarını sabırsızlıkla bekliyorum.

Ben cevaplayayım. D6500 serilerinde analog ses çıkışı alma şansınız yok. Samsung, teknolojiyi takip ediyim derken, biraz fazla uçmuş malesef. Dijital ses çıkışının dışında harici hoparlörler ile HDD'den ses alamıyoruz. Dijital ses girişi olan ses sistemi kaç para bilmiyorlar galiba. Canım SCART'ı kullanamıyorum ya, içim yandı...

İlginç olan, D7000 ve ilerisinde birden fazla scart var, onlarda her türlü analog ses çıkışı alıyorsunuz. Onu bile parayla satmışlar... İçin çok dolu da, sussam iyi olacak....

• kendi sorumu kendim cvplayayım bari.kimseden ses çıkmıyor..
    Geçen gün pc'yi hdmi kablosu ile tv ye bağladım.bilgisayar ekran ayarlarından hdmi tv seçerek görüntüyü tv ye aktardım ve bilgisayarı tv ekranından kullanmaya başladım.
    -filmleri bilgisayardan açtım.altyazı sorunu falan kalmadı çünkü bilgisayardan km player ile istediğin gibi kontrol ediyorsun.
    -hatta 3d full(half sbs olmayan) bir film i direk tvden açmaya kalktığımda resolution sorunu veriyordu fakat bilgisayardan açınca çalıştı.
    ve bence 3d görüntü daha derin daha kaliteli izlenir olmuştu.
    -diğer 3d filmlerdede direk tv nin verdiği görüntüden daha derin ve daha kaliteli geldi bana göre:D
    (bilgisayar acer,ekran hd led 16:9)
  • arkadaşlar ben bir türlü show tv nin sesini ayarlıyamadım.yayın dilinden Türkçe yi seçiyorum ama her kanal değitirmemde tekrar bunu yapmam gerekiyor kaydetmiyor ne yapmalıyım.tşk
  • herhangi bir half sbs 3d film indirdim onu tv ye harici hdd takınca oynatabiliyor muyum yoksa bilgisayardan hdmi 1.4 arabirimi ile mi oynatabilirim? baktım foruma millet d7000 ve d8000 için çözümler sunmuş 6500 göremedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: theyapici

herhangi bir half sbs 3d film indirdim onu tv ye harici hdd takınca oynatabiliyor muyum yoksa bilgisayardan hdmi 1.4 arabirimi ile mi oynatabilirim? baktım foruma millet d7000 ve d8000 için çözümler sunmuş 6500 göremedim

evet oynatabiliryorsunuz hdd yi tv de gördüğünüz anda içerisindeki bütün video ve filmleri sorunsuz, hiç birşey kullanmadan izleyebiliyorsunuz. Ben 3D müzik klibini flash diske attım ve flashtan direk izledim.
  • cihaz için yeni firmware çıkmış, yükleyen oldu mu acaba? nasıl bir fark var? sürüm notları olmadığı için sitesinde detayları göremedim.
  • bende 40d6500 var smart tv özelliğini kullanıp tv den dizi izlemek istiyorum örneğin dizihd.com a girdiğimde dizileri seyredemiyorum flash player sorunu çıkıyor.bunu nasıl çözebilirim yardımcı olabilen varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: canny_26

bende 40d6500 var smart tv özelliğini kullanıp tv den dizi izlemek istiyorum örneğin dizihd.com a girdiğimde dizileri seyredemiyorum flash player sorunu çıkıyor.bunu nasıl çözebilirim yardımcı olabilen varmı ?

dizimag.com dan izle
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.