Şimdi Ara

samsung 42' led tvler hakkında (42F5070-42F5570) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
5
Favori
38.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ozan_k

büyük ihtimalle notunuzda belirttiğiniz üzere paylaşıma kapanmasından kaynaklanıyor. Ağ ayarlarını biraz daha kurcalayarak bulup açarsanız sorununuz çözülecektir diye tahmin ediyorum.

Paylaşım ayarlarını değiştirdim ve artık videolar ve diğer özel klasörleri ve içindekileri gösterebiliyor, ama bendeki film arşivi D: sürücüsünde, bilgisayarın "paylaşılan videolar" klasörü C: sürücüsünde, şimdi D: sürücüsünü nasıl paylaştırırım onu düşünüyorum. Gerçi film boyunca laptopun açık kalması durumu beni düşündürüyor. Onun yerine USB bellek işini düşünüyorum. TV deki USB soketini de yıpratmamak için kısa bir USB kablosunu takılı bırakacağım. USB bellekleri bu kabloya tak çıkar yapacağım.

Teşekkürler

• Wifi ve smart yok, ayrıca led için elektrik sarfiyatı da fazla , 110 wat.
  • Selam arkadaşlar bir arkadaşıma led tv almayı düşünüyorum bu modelle 40F6170modeli arasında kaldım 6170 de 3D ve uydu alıcısı var çok önemli değil aslında arkadaşım kablolu yayın kullanıyor kliksa da ikiside aynı fiyatlarda sizce hangisin almalıyım artıları eksileri nelerdir öncilikli tercih güzel göstermesi şimdiden teşekkürler
    http://www.hizlial.com/samsung-ue-40f6170-40-inc-102-cm-200hz-usbmovie-uydu-alicili-3d-led-tv/05.011.1271.0558

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogruinsangezgin -- 25 Kasım 2013; 14:57:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogruinsangezgin

Selam arkadaşlar bir arkadaşıma led tv almayı düşünüyorum bu modelle 40F6170modeli arasında kaldım 6170 de 3D ve uydu alıcısı var çok önemli değil aslında arkadaşım kablolu yayın kullanıyor kliksa da ikiside aynı fiyatlarda sizce hangisin almalıyım artıları eksileri nelerdir öncilikli tercih güzel göstermesi şimdiden teşekkürler
    http://www.hizlial.com/samsung-ue-40f6170-40-inc-102-cm-200hz-usbmovie-uydu-alicili-3d-led-tv/05.011.1271.0558

biri 40 diğeri 42 inch. aradaki farkı sadece 2 inch olarak düşünmeyin. alan olarak 42 inchler 40 inch'ten yaklaşık %17 daha fazla (bilen arkadaşlar yanılıyorsam düzeltebilir)
    http://en.wikipedia.org/wiki/Display_size (buradan ekran alanları hakkında fikir sahibi olabilirsiniz)

• ozan_k kullanıcısına yanıt
    boyutu çok sorun değil hocam ince görüntü kalitesi ve seri olarak hangisi daha sağlamdır malumunuzdur bazı seriler kronik hatalı çıkabiliyor tvleri bir çok amaç için kullansak da hevesimiz bir müddet sonra ektsraları görmüyor sadece tv özelliğini kullanıyor öncelikli tercih görüntü kalitesi bizim için cevabınız için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogruinsangezgin

boyutu çok sorun değil hocam ince görüntü kalitesi ve seri olarak hangisi daha sağlamdır malumunuzdur bazı seriler kronik hatalı çıkabiliyor tvleri bir çok amaç için kullansak da hevesimiz bir müddet sonra ektsraları görmüyor sadece tv özelliğini kullanıyor öncelikli tercih görüntü kalitesi bizim için cevabınız için teşekkürler

görüntü açısından 3d olanı nasıl bilmiyorum. işin aslı ben ekran görüntüsüyle ilgili teknik konulardan fazla anlamıyorum. ama 42 inch olanı benim için fazlasıyla yeterli bir görüntü kalitesine sahip. bu güne kadar da hemen hemen bütün özelliklerini kullandım (smart, wifi, dahili tuner, media player vs.) hiçbir kronik veya geçici bir sıkıntıya rastlamadım.

ayrıca benim 3d televizyonlara karşı antipatim olduğundan tarafsız yaklaşamayacağım konuya. arkadaş neden 3d istediğini iyice düşünsün, bu özelliği etkin ve verimli bir şekilde kullanabilecek mi (ben öyle sanmıyorum) karar versin ona göre seçimini belirlesin derim.

• teşekkür ederim hocam arkadaşımında bütce sınırı onun için fazla kullanılmayacak bir özellik için para vermek istemiyoruz aynı durum bende de var 3D yi ben de kullanmıyorum imkanlarınız iyi olur o başka
  • Arkadaşlar 42F5570 de dahili uydu alıcı HD mi SD mi acaba?
  • Arkadaşlar bende Samsung 42f5070 ve 42f5570 arasında kararsızım.Aslında 42f5070 almak ıstıyorum. samsung müşteri hizmetlerını aradım bana mkv,mpeg ve ave format videolarını oynatabılır dedi mkv mp4 destekler mi yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: lecturer

Arkadaşlar 42F5570 de dahili uydu alıcı HD mi SD mi acaba?

HD
    Teşekkürler..
  • peki bu Samsung UE-42F5070 smart tv mi??? biz aldık full hd fln yazıo smart tv fln yazmıyor. Media Markt'ta smart olanı da var diyorlar pek anlyamadım bu konuda yardımcı olursanız sevinirim...
  • AtknDrgn kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla sizinki smart tv değil. 5570 olanı smart tv oluyor.
  • 42F5570 e harici samsung kamerası takıp skype veya elle kontrol kullanan var mı? Bugün teknosa da sordum bu seriye kamera takılmaz dediler ama pek bilgileri yok sanırım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 42F5570, 42F5070, 40F6170 baktim bugun.

1) 42F5570 X ayakli, 3d yok - smart var, dahili hd uydu alicili

2) 40F6170 X ayakli, 3d var - smart yok, dahili hd uydu alicili

3) 42F5070 kare ayakli, 3d yok, smart yok, dahili hd uydu alicili

Evimde LG 42LM620S kullaniyorum, sadece ilk aldigimda 3Dyi kullandim, ne kadar gereksiz bir sey oldugunu anladim, dolayisiyla BIRINCI secenek yani smarti olan, 3dsi olmayan 42 F 5570 daha uygun geldi bana.

Uygun fiyatli bulursam alacagim.
  • Arkadaslar bu tv ye sahip olanlar turksat uydu ayarlarini yazabilir mi? kendi ayarlari ile 40 kusur kanal buldu sadece..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onur__ kullanıcısına yanıt
    bende dün samsung bayisinde idim. niyetim üst sınır 1500tl olan bir led tv idi ama forumdan edindiğim bilgilere göre 42" f5570 yerine çift işlemcili (ki forumda bu özelliğin smart hızında etkili olduğu belirtiliyor) ve gerçek 100hz
    (cmr hz değerlerinin yanıltıcı olduğu yine forumda mevcut) olması nedeniyle 40" 6510 u tercih ettim (3d özelliğini bende önemsememe rağmen). fiyat farkına değip değmeyeceği size kalmış kolay gelsin @Onur__
  • alienbold kullanıcısına yanıt
    çift işlemci olması sadece smart tv fonksiyonları için mi işe yarar yoksa görüntüde de bir avantajı var mı?
    işlemci bildiğim kadarı ile kanal geçişlerinde de hızlı olmasını sağlıyor.görüntü kalitesini etkileyecek faktör ise sanırım tv de kullanılan panelle ilgili özelliklerden kaynaklanıyor.

http://forum.donanimhaber.com/m_76950961/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alienbold -- 11 Aralık 2013; 11:21:04 >
  • Samsung 42F5570 aldim,

Ofiste kullanmak uzere aldigim icin fiyat uygunluguna bakiyordum, dolayisiyla yukarida belirttigim 3 secenek arasinda tercih yapmam gerekiyordu. (42F5570, 42F5070, 40F6170)

X ayakli ve smart+wifili oldugundan dolayi 42F5570 aldim, 42F5070 yerine.

TV HAKKINDA GORUSLERIM

1) Goruntu Kalitesi:

Belki biraz dengesiz bir kiyaslama olacak ancak gecen sene aldigim, evimde kullancigim MCI 400 Hz olan LG 42LM620S ile arasinda uydu yayinlarindaki ozellikle SD kanallarin goruntusu ile arasinda CIDDI boyutta DAGLAR KADAR fark var.

Benim acimdan cok buyuk bir problem teskil etmiyor bu dedigim gibi ofiste kullanacagim icin, ancak farkin bu derece acik ve fazla olacagina da ihtimal vermiyordum dogrusu.
    Inanin abartim varsa onumu goremeyeyim, 42LM620S'te uydu yayiynlarinda HD olmayan normal kanallarda (ornek olarak Star, KanalD, Show gibi) goruntu ciddi anlamda neredeyse HD kanallardan farksizken, 42F5570'de goruntu resmen camur gibi. TV yazilimini en sona guncelledim, sanirim 1113'ten 1116'ya cikti versiyonu, herhangi bir etkisi olmadi goruntuye.

Hos ekran goruntusu ile ilgili en ufak bir degisiklik bile yapmadim, standart haliyle kullaniyorum, herhangi bir isik ayari yapmadim, ama etkisi olmayacagini biliyorum, zira bahsettigim canlilik vs degil, goruntu netligi.

Burada aslinda soylemek istedigim su: Evinize BIRINCIL televizyon olarak alacaksaniz LG'de EN AZ MCI 400 Hz veya Samsung'ta EN AZ CMR 400 Hz'lik TV alin.
    Aksini iddia edeni de dinlemeyin, bu kadar net konusuyorum. Panel kalitesinin veya Hertz'in bu kadar onemli oldugunu birinci elden anlamis, deneyimlemis oldum.

2) WIFI Baglanma Problemi Hakkinda Cozum:

Sanirim herkeste yok ancak bazilari baglanamadigini soylemisler, laptopumun ve iPhone'umun baglandigi yerden TV baglanamadi.

Ancak MODEM SIFRESINI KALDIRDIGIMDA sorun cozuldu.
    Veya ikinci olarak WEP SIFRE koyarak da baglanabildim.
    Ancak WPA/WPA2 sifreleme ile ayni yerden kesinlikle baglanamiyor televizyon. Aklinizda bulunsun.
    WEP sifre de benim icime sinmedigi icin kablo ile bagladim ve modem sifremi tekrar WPA/WPA2 yaptim.

3) 42F5570 Hazir Kanal Listesi:

Turksat ve Hotbird kanallarinin oldugu, kendime gore yaptigim kanal siralamasini paylasiyorum. Indirip daha sonra kendiniz bilgisayardaki programdan istediginiz siralamayi yapabilirsiniz.
    http://www.dosya.tc/server20/0O3Ahv/KanalListesi.rar.html

Dosyayi indirin
    ZIPten cikartin
    Dosyayi USBye atin (ben ici bos bir usb kullandim)
    TVye takin
    Menu/Yayin/Kanal Ayarlari/Kanal Lstsni Aktrn/Sifre 0-0-0-0/USB'den alin/Evet

Tabi oncesinde kendi kanal listenizide ayni sekilde USB'ye atarsiniz. Herhangi bir problem olmasi durumunda veya eski listenize donmek istediginizde kullanirsiniz.

4) Kanal Listesi Duzenleme Programi Samsung Channel List PC Editor:

Programi buradan bilgisayariniza indirip kanal siralamasini degistirip USB ile tekrar TVye atabilirsiniz
    http://download.chip.eu/tr/Samsung-Channel-List-PC-Editor_181202749.html

Kullanimi gayet kolay, surukle birak, ama yine de hazirlanan videoyu izleyebilirsiniz.
    http://www.youtube.com/watch?v=3CrMDU35rY4

5) Manuel Kanal Ekleme:

Menu/Yayin/Kanal Ayarlari/Manuel Ayarlama/Tara/Transponder'i secip en altta YENIye tikla/Degerleri gir/Kaydet/Sebeke Arama Etkinlestir tarat bulsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onur__ -- 11 Aralık 2013; 21:19:40 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.