Şimdi Ara

Samsung 42PSQ91 vs Philips 42PF5331 & Panasonic 42PV70E (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: TrabzonReady

quote:

Orjinalden alıntı: haydarbey

slm yawget dostum, ben yaklaşık 9 aydır philips 5331 kullanıyorum ve çok memnunum.her açıdan mükemmel bir tv.arkadaşların bu abartılı olumsuz yaklaşımlarını da anlamış değilim.500 euro etmez gibi saçma sapan laflara kulak asmayıp ikisini yanyana izleyerek karar vermek en doğrusu.ben karşılaştırmış değilim ama aldığımdan beri tık demeyen ve son derece kaliteli bir görüntüyle beni mesut eden 5331 ime de laf söyletmem.

dogru haklisin! türkiye gibi kaziklama pazarinda bu pf5331 lerin degeri 1500euro.
    almanya gibi kaziklama pazari olmayan yerde pf5331 ölmüstür. bu tv yi kendim kullandim 5ay ve bizim akadaslar vardirf su gibi plazma tv degistiren..
    dogru haklisin! ben sacma sapan yaziyorum,, sen ise eski ürünü yeni kefsetiyorsun buda bence türkiye gibi kaziklama pazarinda normal. bu tv sizin kaziklama pazarinda degerli olabilir, ama teknolojiden anlayan almanya gibi ülkede bu ürün 500euro bile etmez.

hele pf5331 leri, samsung q91 veya C lerin yanina koymak biraz sacmalik ve ahmaklik olur.
    o kadar tv leri canli olarak yan yana gördüm ki ve halen görüyorum ki, kafadan sallama yazmiyorum

yinede üslubunuz ağır olmuş..ahmaklık tabiride biraz amacını aşmış gibi..sonuçta son kullanıcılarının büyük çoğunlukla türkiyede yaşadığı bir foruma yazı yazdığınızı unutmayın.. ayrıca inanın türkiyedede en az almanyadaki kadar teknolojiden anlayan var ...bence arkadaşa bir özür borçlusunuz

• quote:

Orjinalden alıntı: ganeja

quote:

quote:

slm yawget dostum, ben yaklaşık 9 aydır philips 5331 kullanıyorum ve çok memnunum.her açıdan mükemmel bir tv.arkadaşların bu abartılı olumsuz yaklaşımlarını da anlamış değilim.500 euro etmez gibi saçma sapan laflara kulak asmayıp ikisini yanyana izleyerek karar vermek en doğrusu.ben karşılaştırmış değilim ama aldığımdan beri tık demeyen ve son derece kaliteli bir görüntüyle beni mesut eden 5331 ime de laf söyletmem.

dogru haklisin! türkiye gibi kaziklama pazarinda bu pf5331 lerin degeri 1500euro.
    almanya gibi kaziklama pazari olmayan yerde pf5331 ölmüstür. bu tv yi kendim kullandim 5ay ve bizim akadaslar vardirf su gibi plazma tv degistiren..
    dogru haklisin! ben sacma sapan yaziyorum,, sen ise eski ürünü yeni kefsetiyorsun buda bence türkiye gibi kaziklama pazarinda normal. bu tv sizin kaziklama pazarinda degerli olabilir, ama teknolojiden anlayan almanya gibi ülkede bu ürün 500euro bile etmez.

hele pf5331 leri, samsung q91 veya C lerin yanina koymak biraz sacmalik ve ahmaklik olur.
    o kadar tv leri canli olarak yan yana gördüm ki ve halen görüyorum ki, kafadan sallama yazmiyorum

yinede üslubunuz ağır olmuş..ahmaklık tabiride biraz amacını aşmış gibi..sonuçta son kullanıcılarının büyük çoğunlukla türkiyede yaşadığı bir foruma yazı yazdığınızı unutmayın.. ayrıca inanın türkiyedede en az almanyadaki kadar teknolojiden anlayan var ...bence arkadaşa bir özür borçlusunuz

evet arkadas, yazdiklarimin arkasindayim hatta daha cok derinde aciklama yapayim. "türkiyede ki kazikci pazar, vatandasa hep cöplük ve modeli eskimis teknolojiyi dolarlarla satiyor" bati ülkelerinde satilamayan eski ve cöplük ürünler, türkiyede dolarlarla satiliyor.

plazma tv de ayni veya hatirladin mi? "her eve bilgisayar kampanyasi" nin rezilligini gördüm ve kusura bakma bu kampanya tam gaz, kazik eski ürün kampanyasi. iste o celeronD kampanyasi bati ülkelerinde satilmiyor, alan yok ama türkiyede öyle bir fiyata satiliyor ki, iste bu fiyata son model bilgisayar alirsin almanyada.

evet politikacilar bu eski ürünleri getire getire, ülkemize soka soka, türkiye son 10yilin icinde teknoloji cöplügü doldu. türkiyede ki magaza sahipi sattiiklari eski ürünlerin gercek fiyatini anlamayip, o fiyata övüp duruyorlar oysa ellerinde ki eski teknolojidir!

burda bi arkadasa yardim etmeye calistim ve pf5331 ler 500euro bile etmez dedim. baska bir arkadas beni kücük düsürüp "sacma sapan" yaziyor diye beni fircalamaya calisti. bende bu arkadasa cok dogru bir cevap yazdim. o ise araya girip vatani hor görme diye yaziyor. vatani neden hor göreyim? gercekleri yazdim yani eski teknoloji, batinin cöplükleri bizde cok degerlidir. eger birisi bilgi sahipi olmadan bana laf atiyorsa, "teknolojiden anlamiyorlar" demeye hakkim vardir.

sadece pf5331 üzerine uyari yaptim arkadasa cünkü bu tv nin gercek fyat durumu ortada. baskasi ise sacma sapan yaziyorsun dedi bana.

neden özür borcum varmis yahu?
    kimseye demedim ki ben bu demeci "pf5331 yanina, q91 ve C lerini yan yana koymak sacmalik ve ahmaklik"
    genel olarak aciklama yaptim. hele siz bi deyin kime dedim bu demecleri?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrabzonReady -- 27 Haziran 2007; 23:13:01 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

evet arkadas, yazdiklarimin arkasindayim hatta daha cok derinde aciklama yapayim. "türkiyede ki kazikci pazar, vatandasa hep cöplük ve modeli eskimis teknolojiyi dolarlarla satiyor" bati ülkelerinde satilamayan eski ve cöplük ürünler, türkiyede dolarlarla satiliyor.

plazma tv de ayni veya hatirladin mi? "her eve bilgisayar kampanyasi" nin rezilligini gördüm ve kusura bakma bu kampanya tam gaz, kazik eski ürün kampanyasi. iste o celeronD kampanyasi bati ülkelerinde satilmiyor, alan yok ama türkiyede öyle bir fiyata satiliyor ki, iste bu fiyata son model bilgisayar alirsin almanyada.

evet politikacilar bu eski ürünleri getire getire, ülkemize soka soka, türkiye son 10yilin icinde teknoloji cöplügü doldu. türkiyede ki magaza sahipi sattiiklari eski ürünlerin gercek fiyatini anlamayip, o fiyata övüp duruyorlar oysa ellerinde ki eski teknolojidir!

burda bi arkadasa yardim etmeye calistim ve pf5331 ler 500euro bile etmez dedim. baska bir arkadas beni kücük düsürüp "sacma sapan" yaziyor diye beni fircalamaya calisti. bende bu arkadasa cok dogru bir cevap yazdim. o ise araya girip vatani hor görme diye yaziyor. vatani neden hor göreyim? gercekleri yazdim yani eski teknoloji, batinin cöplükleri bizde cok degerlidir. eger birisi bilgi sahipi olmadan bana laf atiyorsa, "teknolojiden anlamiyorlar" demeye hakkim vardir.

sadece pf5331 üzerine uyari yaptim arkadasa cünkü bu tv nin gercek fyat durumu ortada. baskasi ise sacma sapan yaziyorsun dedi bana.

kimseye demedim ki ben bu demeci "pf5331 yanina, q91 ve C lerini yan yana koymak sacmalik ve ahmaklik"

Yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim. Ama bir noktada da sizi düzeltme gereği duydum.

Her şeyden önce politikacıların ürün getirme durumuna bir anlam veremedim.... Ürün getirmek tamamen ithalatçı firmaların ürün müdürlerinin inisiyatifindedir. Bunun yanında yurtdışından teknolojide hala bir üçüncü dünya ülkesi olarak görüldüğümüz için üretici firmalar çoğu zaman yeni modelleri çıkar çıkmaz Türkiye'ye göndermezler. Fiyatlarına gelince ise, yurtdışındaki fiyatlarla, Türkiye'deki fiyatları karşılaştırmak yanlış olur. Kimse ithalat maliyetlerini (yaklaşık %7), KDV'yi (%18) ve en önemlisi taksitli alışverişi (dönemlik banka kampanyalarına göre yüzdeler değişiklik gösterir.) hesaba katmıyor. Yurtdışında gördüğünüz fiyatlar peşin fiyatlardır. Bizde ise peşin fiyatına taksit dendiğinde bile aslında banka komisyonları tamamen tüketiciye yüklenmiş durumdadır.

Ama "Her eve bilgisayar" kampanyasında sonuna kadar haklısınız. Bu kampanyayı yaparken ortalığın bilgisayar çöplüğüne dönüp, sektörü ne kadar etkileyebileceğini hiç hesaplamadılar, çünkü bu işi planlayanların sektör hakkında en ufak bir bilgiye sahip olduklarını düşünmüyorum.

Neyse, başlık çok dağıldı... Bu akşam itibariyle ağırlık Panasonic PV70'e döndü.. Bir terslik olmazsa haftasonu bir PV70'im olacak...

• quote:

Orjinalden alıntı: yawget

Yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim. Ama bir noktada da sizi düzeltme gereği duydum.

Her şeyden önce politikacıların ürün getirme durumuna bir anlam veremedim.... Ürün getirmek tamamen ithalatçı firmaların ürün müdürlerinin inisiyatifindedir. Bunun yanında yurtdışından teknolojide hala bir üçüncü dünya ülkesi olarak görüldüğümüz için üretici firmalar çoğu zaman yeni modelleri çıkar çıkmaz Türkiye'ye göndermezler. Fiyatlarına gelince ise, yurtdışındaki fiyatlarla, Türkiye'deki fiyatları karşılaştırmak yanlış olur. Kimse ithalat maliyetlerini (yaklaşık %7), KDV'yi (%18) ve en önemlisi taksitli alışverişi (dönemlik banka kampanyalarına göre yüzdeler değişiklik gösterir.) hesaba katmıyor. Yurtdışında gördüğünüz fiyatlar peşin fiyatlardır. Bizde ise peşin fiyatına taksit dendiğinde bile aslında banka komisyonları tamamen tüketiciye yüklenmiş durumdadır.

Ama "Her eve bilgisayar" kampanyasında sonuna kadar haklısınız. Bu kampanyayı yaparken ortalığın bilgisayar çöplüğüne dönüp, sektörü ne kadar etkileyebileceğini hiç hesaplamadılar, çünkü bu işi planlayanların sektör hakkında en ufak bir bilgiye sahip olduklarını düşünmüyorum.

Neyse, başlık çok dağıldı... Bu akşam itibariyle ağırlık Panasonic PV70'e döndü.. Bir terslik olmazsa haftasonu bir PV70'im olacak...

politikacilar derken "her eve bilgisayar" kampanyasinin acilisini yapanlar veya vs vs.. demek istedim. aslinda politikacilar bu zamana kadar dogru is yapsaydilar bugün her aldiginiz plazma tv yi ucuza alirdiniz. sadece siz degil, bizde taksitli aliyoruz ama fiyat farki yine o kadar degil. bu bakimdan politikacilara büyük is düsüyor. evet, basllik cok dagildi ve üsteki mesaji siliyorum konu orjinal kalsin diye.

neyse, size hayirli aramalar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrabzonReady -- 28 Haziran 2007; 2:41:35 >

• quote:

Fiyatlarına gelince ise, yurtdışındaki fiyatlarla, Türkiye'deki fiyatları karşılaştırmak yanlış olur. Kimse ithalat maliyetlerini (yaklaşık %7), KDV'yi (%18) ve en önemlisi taksitli alışverişi (dönemlik banka kampanyalarına göre yüzdeler değişiklik gösterir.) hesaba katmıyor. Yurtdışında gördüğünüz fiyatlar peşin fiyatlardır. Bizde ise peşin fiyatına taksit dendiğinde bile aslında banka komisyonları tamamen tüketiciye yüklenmiş durumdadır.

@yawget, sadece Türkiye'ye ithal gelmiyor ki mallar? Almanya Samsung Plazma ithal ederse onların da ithalat masrafları oluyor (navlun+sigorta+gümrük), artı ordaki satışlarda da katma değer (Mehrwertsteuer - MWSt) alınıyor! Hatırladığım kadarıyla da %19, yani bizden fazla! Peki Türkiye'deki 1,5-2 kat fazla fiyatı nasıl açıklayacağız? Büyük oranda ithalat VERGİSİ, bir kısım da ölçek ekonomisi (Almanya'da daha fazla satıldığı için daha ucuza toptan alabilirler) ile açıklamak bence daha mantıklı.

• quote:

Orjinalden alıntı: Heavy1

quote:

Fiyatlarına gelince ise, yurtdışındaki fiyatlarla, Türkiye'deki fiyatları karşılaştırmak yanlış olur. Kimse ithalat maliyetlerini (yaklaşık %7), KDV'yi (%18) ve en önemlisi taksitli alışverişi (dönemlik banka kampanyalarına göre yüzdeler değişiklik gösterir.) hesaba katmıyor. Yurtdışında gördüğünüz fiyatlar peşin fiyatlardır. Bizde ise peşin fiyatına taksit dendiğinde bile aslında banka komisyonları tamamen tüketiciye yüklenmiş durumdadır.

@yawget, sadece Türkiye'ye ithal gelmiyor ki mallar? Almanya Samsung Plazma ithal ederse onların da ithalat masrafları oluyor (navlun+sigorta+gümrük), artı ordaki satışlarda da katma değer (Mehrwertsteuer - MWSt) alınıyor! Hatırladığım kadarıyla da %19, yani bizden fazla! Peki Türkiye'deki 1,5-2 kat fazla fiyatı nasıl açıklayacağız? Büyük oranda ithalat VERGİSİ, bir kısım da ölçek ekonomisi (Almanya'da daha fazla satıldığı için daha ucuza toptan alabilirler) ile açıklamak bence daha mantıklı.

Heavy1, senin dediklerini de eklemek yazdıktan sonra aklıma geldi ama üşendim tekrardan yazmaya..
    Alış fiyatları konusu da çok hassas. Türkiye'de pazar insanların fiyat kontrolü yaptığı ülkelere göre çok küçük olduğundan dolayı ürün maliyetlerinde inanılmaz oynamalar var. Yani en basit örnek olarak, devamlı ithal ettiğiniz bir ürünü normalde 80€ FOB fiyatıyla alırken, ben bundan 30.000 tane istiyorum dediğiniz zaman bu FOB fiyatında 50€'ya kadar düşüyor.

Sonuç olarak Türkiye'deki pazar büyüdükçe son kullanıcı fiyatları da yavaş yavaş istenen seviyelere gelecektir.

• unutmadan aracıların yaptığı ultra karlar da var

aramızda distribütör varsa kızmasın hemen
  • quote:

Orjinalden alıntı: Heavy1

unutmadan aracıların yaptığı ultra karlar da var

aramızda distribütör varsa kızmasın hemen

ürün gruplarına göre ultra karlar olabilir tabi, haklısın o konuda ama bilişim sektöründe yıl sonu karlılıklarına baktığın zaman o kadar da deli karlar ortaya çıkmıyor. bir distribütör ortalama %25 karla malı elinden çıkarsa bile şirket giderleri, aksesuar giderleri, reklamları, ekstra giderler vs.. derken eline sene sonunda kalan kar %15'i bile zor buluyor. hatta %15 olduğu zaman "oh güzel oldu" deniliyor. (büyük şirketlerden bahsediyorum tabi, sürümü olan ufak firmalardan değil...). bunun yanında (elektronik sektörü için konuşuyorum hala) ara toptancıların ortalama karı %8, büyük perakendecilerin (Teknosa, Gold, vs..) karı da %23 civarındadır. ama büyük perakendeciler bu kar marjı yakalamazlarsa zaten iş yapmalarının anlamı kalmaz. Daha az marjlarla iş yapmaya çalışanların ayakta duramadıklarına yeterince şahit olduk bu güne kadar...

• peki arkadaslar samsung q91 ile pv 70 hemen hemen esittir , ikisinide alabilirsiniz dediniz sanirim , bende zaten bu iki modelden birini alacagim , ama acaba 42 inc yerine 50 inc alsam 4 metre izleme mesafesinden gozlerim daha kalitesiz olmaya basliyacak olan goruntuden rahatsiz olurmu , nedersiniz arkadaslar 42 inc mi 50 inc mi
  • quote:

quote:

quote:

quote:

ben genel ithalat politikalarından bahsetmiyorumki..
    eski ürün yeni ürün..fiyatlar ..geri teknoloji..v.s..bunlar la ilgili çok şey yazılabilir..haklıda olabilirsiniz..ama yazı üslubu ve agresifliğinizden bahsediyorum..ahmaklık tabiride ağır biraz.. ben şimdi size bu forumda belli bir seviye var..desem..ne yani ben seviyesiz mi yazı yazıyorum der..ve alınmazmısınız..?yinede özür borcunuz olmadığını söylüyorsanız..sizin bileceğiniz iş tabii...

• Ganeja'ya bu noktada katılıyorum. Herkes uslübunu düzeltmek durumundadır. Biri "X ürün iyi" dedi diye diğeri "bunu alan ahmak, aptal" derse işin içinden çıkamayız. Çünkü bunlar hakaret içeren sözlerdir. Trabzonready'nin Karadenizli ruhu olduğu ve çabuk galeyana geldiği anlaşılıyor. Ülkesini sevmesini, insanları düşünmesini, Avrupada artık çöpe gidecek malların alınmaması çabalarını takdir ediyoruz. Ancak bunu ifade ederken daha teknik ve konuşma dilinde yazmasında yarar var. Herkes birbirine hakaret etmeye başlarsa burası sirke döner. Bunun olmasını istemeyiz tabi. Burayı ciddi bir teknik yardım platformu olarak görüyoruz.
    Bence bu konu yeterince uzamıştır ve kapanmasında yarar vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 29 Haziran 2007; 1:47:35 >
  • Evet arkadaşlar... Sonunda siparişimi verdim. Yarın teknik servis gelip Panasonic 42PV70F'imi kuracak... Hemen bir yazıcıoğlu yapıp VGA ve ses kablosu filan edinmem lazım...

Darısı henüz Plazma / LCD almayanların başına..
  • İyi günlerde kullanın. İyi bir tercih kanımca. Bu kadar para verdikten sonra, kablolamayı mutlaka kaliteli yapın. AR, Profigold, Philips düşünebilirsiniz.
    Uyduya component (YUV) bağlamanızı öneririm. Tabi uydu komponent çıkışlı ise. Arada XBox bağlayacaksanız, mutlaka 45 derece hareket edebilen duvar aparatı alın. Yoksa perişan olursunuz. 2 kişi tutacak, siz de bağlantı yapacaksınız. Sanıyorum 125 YTL'ye bulunuyor, araştırın.
    Ev sineması varsa Teknosalarda eskiden kalan AR marka sarı uçlu PRO RCA kabloyla sesi aktarın(TV audio out-Ev sineması audio in). Plasma sesini ev sinemasından alırsınız. Ev sinemasını plasmadan izlemek için zaten scart bağlamak zorundasınız.
    Resimli kullanıcı görüşlerinizi bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 30 Haziran 2007; 2:42:11 >
  • quote:

Evet arkadaşlar... Sonunda siparişimi verdim. Yarın teknik servis gelip Panasonic 42PV70F'imi kuracak... Hemen bir yazıcıoğlu yapıp VGA ve ses kablosu filan edinmem lazım...

hayırlı olsun..kablolama da sserinin tecrübelerini dikkate alın bence..
    birde son kullanıcı görüşünüz bizim için çok önemli..çünkü pv-70 iyi bir ürün ama...bence memnuniyet skalası kişiye görede değişiyor.
    bu arada trabzon kardeşimizi üzdüysek kendisinden özür dilerim.

• quote:

Evet arkadaşlar... Sonunda siparişimi verdim. Yarın teknik servis gelip Panasonic 42PV70F'imi kuracak... Hemen bir yazıcıoğlu yapıp VGA ve ses kablosu filan edinmem lazım...

Hayırlı olsun sevgili yawget, iyi günlerde kullan. Paylaşımların için topiğimize bekleriz. Selamlar...
  • Arkadaşlar herkese selam;

Telefon hattımda oluşan bir saçmalıktan dolayı cumadan beri internete giremedim, en sonunda bugün çözdüm...

Televizyon dün saat 15:00 sularında geldi.. İlk farkettiğim teknik servisin ve elemanlarının inanılmaz ilgili olduğu... Gerçekten ürün eve gelene kadar bir sürü defa konuştuk ve geldikten sonra da bir konu hakkında bilgi almak için aradığımda inanılmaz ilgilendiler...

Ürün gelir gelmez hemen kablo işine giriştim. Jamo DVR-50'den televizyona YUV bağlantısını yaptım. Ses sistemimi bağladım. PC'den de bir VGA, bir ses çıkışını uzatıp en son olarak da TV'den amfiye direk ses bağlantısı kurdum. Kablolara da iyi yatırım yaptım hiç merak etmeyin..

Çok fazla irdeleyemememe rağmen DVD, DivX ve PC'den oyun oynamak gayet tatmin ediciydi. Detaylı bir test için bir boş vakit yakalamam lazım ama söz en kısa zamanda resimlerle birlikte size yazacağım...

• hayırlı olsun @yawget

izlenimlerinizi bekliyoruz, sevgiler
  • @yawget .hayırlı olsun...topiğimize bekleriz...
  • herkese teşekkürler... bir terslik olmazsa birazdan digiturk kurulacak eve... muhtemelen haftasonu resimli bir test yapar yayınlarım... hatta detaylı bir şeyler çıkartabilirsem yeni bir başlık açarım.. herkese faydası olsun..
  • öncelikle hayırlı olsun,iyi günlerde kullanın
    x360'ınız var mı?yoksa bir tanıdığınızdan alıp bağlama ihtimaliniz var mı?

kalın sağlıcakla

quote:

herkese teşekkürler... bir terslik olmazsa birazdan digiturk kurulacak eve... muhtemelen haftasonu resimli bir test yapar yayınlarım... hatta detaylı bir şeyler çıkartabilirsem yeni bir başlık açarım.. herkese faydası olsun..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.