Şimdi Ara

SAMSUNG 4300 DOLUM YAPABİLEN VARMI YADA ÇİP (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
10.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Benimde işyerimde scx-4300 var nerden aldıysam pişman oldum şu an son durum nedir acaba ben elimde xerox 3119 toneri vardı onu taktım 4300 e sorunsuzca kullanuyorum şimdilik ama yakında oda biter bitin ce 3119 ciph i deneyecem. inşallah olur
  • babakanki işini laikiyle yapan bir insandır, yorumlara dikkat.
  • şu anda ayazshopta entegre çipleri mevcut. yazıcıya bir kere takıyorsun birdaha çip istemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cool111 -- 15 Temmuz 2009; 22:37:31 >
  • aslında onlar chip değildir. Yazıcı anakartının üzerinde bulunan Entegrenin bazı bacaklarını kısa devre eden kablolardır O chipi taktıktan sonra Scx 4200 ile aynı chipi de kullanabilirsiniz. 4300 lerde
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wishmaster

aslında onlar chip değildir. Yazıcı anakartının üzerinde bulunan Entegrenin bazı bacaklarını kısa devre eden kablolardır O chipi taktıktan sonra Scx 4200 ile aynı chipi de kullanabilirsiniz. 4300 lerde

Pekala ben bu entegre chip i sipariş versem kendim takabilirmiyim montajı kolaymı yazıcının ankartına veya nasıl takılacağına dair bir klavuz gönderiyorlarmı.teşekkürler
  • Göndermezler eğer elektronik ve lehim hakkında temel bilgileri biliyorsanız takabilirsiniz. Bi sitede görmüştüm resmi bakayim bulursam bu konuya eklerim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MALİ MÜŞAVİR

quote:

Orjinalden alıntı: Wishmaster

aslında onlar chip değildir. Yazıcı anakartının üzerinde bulunan Entegrenin bazı bacaklarını kısa devre eden kablolardır O chipi taktıktan sonra Scx 4200 ile aynı chipi de kullanabilirsiniz. 4300 lerde

Pekala ben bu entegre chip i sipariş versem kendim takabilirmiyim montajı kolaymı yazıcının ankartına veya nasıl takılacağına dair bir klavuz gönderiyorlarmı.teşekkürler

firmanın telefonları mevcut telefonla arayıp böyle bir döküman verip vermediklerini sorabilirsiniz. büyük ihtimalle döküman veriyorlardır yinede siz arayın emin olun derim.

• arkadaşlar 4300 şuan için modül chıp le doluma elverişli hale gelmektedir. bu işlem yapıldıktan sonra makinanız garanti dışında kalmaktadır. ama bu işlem yapıldıktan sonra 4200 chıple çalışmaktadır. makinanın fiyatı 300 tl dır orjınal kartuşu ise 150 tl dir. modül chıp takma olayı tarafımdan 80 tl yapılmaktadır ayrıca gene makinanız garanti dışı kaldığı için tarafımdan 1 sene yerınde ücretsiz servis verilecektir chıp takıldıktan sonrada kartuşunuzu
    yenilemesiyle birlıkte 45 tl ye yapabilirim

garantiyi düşünen arkadaşlara tavsıyem zaten 2 tane orjınal aldığınızda yenı makıne fıyatı ödemiş olacaksanız düşünün ettiğinz karla bir makine daha alabilirsiniz...

sorusu olan arkadaşlar murat@renkas.com dan ulaşabilirler
  • selamlar

4300 chip olarak stoklarımızda vardır

www.istanbullbilisim.com
  • Arkadaşlar scx - 4300 de çip olayı tarih oldu. Hiç bir cihaza resetter vb.ne gerek kalmadan çipi resetleyebiliyorsunuz. Birkaç gün içinde düzenleyip linkini atacağım inşallah. Biraz sabır. Artık çip falan almanıza gerek yok. Bu kesin ve denenmiş bir yöntemdir. Üstelik yazıcınızın garantisine de herhangi bir zararı yok. Çok yakında görüşmek üzere...
  • bence hiç uğraşmayın 5TL ye çipini satıyorlar alın monte ettirin her seferinde kendiniz resetleyin bu kadar basit

http://urun.gittigidiyor.com/Samsung-Scx-4300-Toner-Chip-Sadece-5TL_W0QQidZZ21971045
  • arkadaşlar o kadar denedim ama olmadı en sonunda çipin yerine bant yapıştırdım şuanda çalışıyor ve yazdırıyor.Çipe yapıştırdıgım bantın zararı olurmu acaba ?
  • arkadaşlar işinize yarar belki Samsung SCX 4300 Rest Programı >>> FIX_SCX4300_V1.18_Fact_romdl.hd >>> dosyayı <<< usblist2 <<< yükleyicisi üzerine sürükle ve bırak 2- 3 dakika bekle cihazı yeniden aç
    yapmanız gereken tüm işlerler doya içinde mevcut. Hayırlı olsun. güle güle kullanın.
    http://rapidshare.com/files/443898996/SCX-4300_fix_2k.rar
  • özür dilerim adres sorununu düzelteyim
    http://rapid share.com/files/443898996/SCX-4300_fix_2k.rar
  • SCX-4300 yazıcımın toneri bitince, Donanımhaber forumlarını, Youtube videoları ve muhtelif siteleri inceledim. Samsung Universal Toner Tozu satın aldıktan sonra, öğrendiklerimi uyguladım. Bilmeyenlere faydalı olabileceği açısından yaptıklarımı anlatıyorum:

1) Bir kağıdı huni şeklinde doladım ve kaymasın diye iç ve dış kıvramlarını bantladım.

2) Eczaneden aldığım ağız maskesini takıp, plastik eldivenleri giydim.

3) Tonerin yan kapağının vidalarını sökerek açtım.

4) Tonerin hazne kapağını çıkardım.

5) Hazne deliğinin ağzına kağıt huniyi soktum.

6) Huninin içine toner tozunu boşaltmaya başladım. (Keşke gram tartım olsaydı. Ne kadar koymam gerektiğini kestiremedim. 90gr diyordu sitelerde çünkü. )

7) Tıpayı kapatıp tonerin yan kapağının vidalarını taktım.

8) Yazıcıyı çalıştırdım. MENU COPIES < > MENU > tuşlarına art arda basarak gizli TECH menüsüne ulaştım.

9) Yazıcının hafızasındaki mevcut teknik bilgileri öğrenebilmek için Tech menüsündeki Report'a OK'a bastım. Kağıda döküm aldım.

10) Öğrendim ki, yazıcımın firmware version'u 1.21'miş. Netteki en son reset firmware'i 1.25'di, indirdim(http://files.mail.ru/ZX570W ).

11) Yazıcının Tech menüsünden Data Setup->Flash Upgrade'i seçtim.

12) Bilgisayara döndüm. RAR paketinden çıkan FIX_SCX4300_V1.25_Fact_romdl.hd dosyasını usbprns2.exe dosyasının üzerine sürükleyip bıraktım.

13) DOS ekranında "Downloading..." işlemi başlayıp bitti. Yazıcınına baktığımda da "Flash erasing... programming... OK" yazılarını gördüm.

14) Tech menüsünden "DATA SETUP -> CLEAR CNT -> CLEAR ALL CNT"ı seçtim. Böylece sayfa basım adedi de sıfırlanmış oldu.

15) Yazıcıyı kapatıp tekrar açıp Tech menüsünden Report'u seçtim. (İki kez dağınık olsa da sonra düzgün, temiz bir) baskı aldım. Evet teknik
    raporda firmware'in 1.25fix oluverdiği görülüyordu. ;)

16) Basılan kağıttaki yazıdan tonerin yenilendiği belli oluyordu. Öte yandan yazıcının ekranında hâlâ "toner boş / toneri değiştirin" ikazı görünüyor, kırmızı ışık yanıyordu. Toneri çıkarttım. Ön kısmında bulunan chip kısmına bir bant yapıştırdım. Böylece "toner boş" hatası yok oldu, "yeşil" ışık vermeye başladı.

Bütün bunlardan sonra yazıcıyı eskisi gibi kullanmaya başladım. Toneri doldurma işi sandığım kadar zor değilmiş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkertezcan -- 20 Aralık 2011; 21:06:17 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.