Şimdi Ara

Samsung 46C650 Sony 46EX700

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir haftadır tv araştırması yapıyorum. Önceleri Samsung 40C750 almayı planlıyordum. Daha sonra Samsung 40C6820 ye yöneldim (hd receiver içerdiği için) fakat 40 inc ekran küçük olur diye 40 inclerden vazgeçtim. 6820 ile ilgili olarak forumlarda arattığım halde bulamadığım ve aklıma takılan bir durum var.

Soru: 40C6820'nin içerdiği receiver ile D-Smart yayınlarını yine D-Smart abonesi olarak izlemek mümkün olabilir mi? Yani şu smart kartı televizyona takıp uydudan gelen kabloyu tv ye bağlayarak receiver'ın d-smart yayınlarını algılaması sağlanabilir mi?

Bütçem 2.000 - 3.000 TL arasında dolayısı ile 46 inçlere yöneldim. İki TV arasında kaldım. Laptop, lcd ekran gibi ürünlerde şimdiye kadar sony kullandığım için TV yi de Sony almak istiyordum. Ancak Samsung'un LCD tvlerde daha iyi olduğu genel kanısından hareketle Samsung' u da düşünür ve araştırır oldum.

Sizce Samsung 46C650 mi almalıyım yoksa Sony 46EX700 mü almalıyım???

Aşağıdaki konularda tecrübelerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.
    1- USB üzerinden film izleme özellikleri (desteklediği formatlar, internetten codec update özellikleri, alt yazı vb. özellikleri)
    2- Kablosuz ağ ve ağdan diğer cihazlarla haberleşme
    3- Sony de olup ta Samsung da olmayan ya da Samsung ta olup ta Sony de olmayan özellikler nelerdir?

Daha çok bilgisayar bağlantısı ve HD / DIVX filmler izlemek için kullanacak olsam da arada sırada SD yayınları da alacağım bu cihazla izlemeyi düşünmekteyim.

Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bto80 -- 16 Temmuz 2010; 16:52:39 >

• merhaba arkadaşım, ben de uzun süreli araştırmam sonucu 46c650 de karar kıldım.birçok yerde birçok kaynaktan aynı düzeydeki tüm lcd leri ledleri seyrettim.bir çok özelliğin yanısıra en önemli özellik usb den mkv dosyalarını oynatmasından dolayı samsungu tercih ettim.bu tvyi alıp da memnun olmayan yok benim bildiğim...ne kadar kıyaslama yaparsan o kadar kararsızlığa düşersin.al kurtul
  • Mediamarkt a gittim gerçek görüntüler için sony parlak görüntüler için samsung almak gerektiğini söylediler. Ayrıca EX700 modeli led aydınlatmalı olduğundan C650 modelinin karşılığı olan modelin EX500 olduğunu öğrendim. İnceledim fena değildi. Ama kararsızlık devam etmiyor değil.
  • Aynı kararsızlığı ben de yaşıyorum. En güçlü adaylar Sony KDL-46EX700 ve SAMSUNG 46C6000. Samsung bana normalden daha fazla canlı geliyor. Sony'nin görüntüsünü beğendim ama media performansı konusunda şüphelerim var.
  • 46c650 ile 46ex700 oldukça farklı. Samsung "lcd" ile sony "led" i karşılaştırıyoruz ki arada 1000 lira fiyat farkı da var.
    Asıl karşılaştırılması gereken 46c650 ile 46ex500.
    neredeyse tüm özellikleri aynı iki tv. samsung un media performansı nı kimse ile karşılaştırmamak gerekiyor. Yalnız servis problemi de aşikar. Sony servisinde ise problem yok. dün med.. market te konuştuğum çocuk şubat ayında samsung servisine giden tv nin temmuz da geri geldiğini söyledi. Aynı şeyi evde yaşadığınızı düşünün. Media sorunu da bir western dijital e bakar. ki herşeyi sorunsuz izleriz.
    Ustalar bir yardım lütfen;
    - Samsung 46c650 - Sony 46ex500 hangisi döver?
  • Bir soru da yetkili bayii de 3000 lira ya alınabiliyor Samsung 46c650-sony 46ex500. İB de ise aynı fiyata 46ex700 (LED) alınabiliyor. Bu da iyi bir seçenek mi, yoksa LED olmasının dışında bir özelliği olmayan ex700 için buna değmez, yetkili firma garantisini küçümsememek mi gerekir?
  • Ben de bir haftadır forumlarda araştırma yapıyorum. Samsung 40C650 üzerinde kararımı verdim. (1728 TL). Eğer imkanım olsaydı, bizzat seyretmedim ama, 600-700 TL. daha fazla verip Sony 40EX705'i alırdım. Özelliklerine bir bakarsanız siz de hak verirsiniz sanırım. Sony'nin bu son modeli, Led aydınlatmalı ve 100 Hz. olmanın yanısıra, dahili uydu alıcısına sahip. 70 watt civarında elektrik tüketiyor.

Şimdi 10 küsur taksitle 40C650 alacağım ama, beni en fazla düşündüren şey, bu aletin saatte 190 watt gibi yüksek bir enerji tüketmesi. Evin bütün odalarına tasarruflu ampul takacağız diye eskilerini çıkarıp atmıştık vaktiyle. Yaptığımız bütün tasarrufu bu cihaz hamuduyla yutacak! serkanta arkadaşıma sormak istiyorum; tüketim nasıl? Elektrik faturasında bariz bir fark gözlemledi mi?...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franko -- 18 Ağustos 2010; 5:58:17 >
  • 46 c 650 gördüğüm tüm tv lerden iyiydi.nasıl olduğunu bilmiyorum ama enteresan bir derinlik ve gerçeklik hissi
    veriyor tv,diğerlerinde yok.zannedersin 3D,ama değil.samsung un çıkardığı İster B ,ister C serilerinden 6-7-8 li
    modeller böyle farklı ve benim accayip hoşuma giden görüntüye sahipler.o sebeple 46c650 dir arkadaşım.
    bir de şu led tv olayına takılmayın led tv de neticede lcd tv dir sadece arka aydınlatması normal lcd tv lerde ccfl
    iken bunlarda led aydınlatmadır.sonuçta ikiside lcd tv dir. özetle led yeni bir görüntü teknolojisi değil sadece farklı
    bir aydınlatma seçeneğidir.
    yeni teknolojiler için oled,fed ve sed gibi panelleri beklemek gerekiyor,onlarda ne zaman piyasaya çıkar allah bilir...
  • c650 leri gerçekten çok övüyorlar ama ex700 gibi LED'lerden daha iyi bir performans göstermesi zor. En azından kağıt üzerinde bu böyle. Sonuçta beklenti kişiden kişiye değişeceği için alınan performansın yorumu da değişecektir.

Arkadaşımız doğru söylemiş, aslında aydınlatma şekli farklılığı var aralarında sadece ama aydınlatma şekli parlaklığa olsun, renklerin keskinliğine olsun ya da enerji tüketimine olsun doğrudan etki eden bir faktör.

Benim bir mühendis olarak kişisel görüşüm LEDlerden yana.

Media performansı açısından Samsung C serileri açık ara öndeler. Ama bazı insanlar gibi bana da olduğundan çok canlı geliyor Samsunglar. Sony sanki daha gerçekçi renkler veriyor gibi.

Başlık altındaki soruya cevap vermek gerekirse de LED tv bence ilk tercih olmalıdır (c650 ile ex700'ü kıyaslarsak). Tabi aradaki fiyat farkı sorun yaratmayacaksa. Ama eğer LCDler arasında değerlendirmek gerekirse C650, ex500'e göre tercih edilmelidir.

Benim kendi kullanımım için 1. tercihim Samsung C serisi LEDler. 46C6000,46C6500 bulamadığım için şu an beklemedeyim. Sony 46EX700 ise ciddi ciddi göz kırpmakta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scarab ® -- 18 Ağustos 2010; 17:40:59 >

• doğrusu kağıt üzerindeki değerler açısından bakıldığında durum dediğiniz gibi,ama insan kendi gözleri ile bu tv leri izlediğinde
    aralarındaki bu denli fiyat farkına değermi demedende edemiyor.ama benimde favorim c7000 ve 8000 serileri,ex700 bana bu
    tv lerin gerisinde gibi geliyor kesinlikle.yukarıdada yazdığım gibi samsunglarda tarif edemediğim enteresan bir derinlik,gerçeklik
    hissi varki,panasonic plazma kullanan doğal renklerden hoşlanan biri olmama rağmen bu görüntülerden çok etkilendim.renklerin
    vivid olması bence çok önemli değil ayarlarından biraz kısarız olur değilmi
    bütçe biraz sıkıntılı ise c650 serisi bence çok iyi bir tercih,46" olanının 2700 tl lere satıldığını düşününce insanın hemen bitane
    alası geliyor

• Keşke C7000 ya da C8000 alabilsek ama fiyatlar malesef yüksek. Gerçekten iyi televizyonlar. Dediğiniz gibi EX700den üstünler ama tam denk değiller karşılaştırma için.

Ben 46"'de C6500'e kadar çıkabiliyorum. O nedenle seçimim C6000,C6500 ile EX700 arasında. Ama LED değil de LCD alacak olsaydım C650 çok ciddi bir aday olurdu.
  • evet evet kesinlikle
    led alınmayacaksa c650 çok doğru bir seçim...
  • bence 7000 serisi 8000 den daha iyi hemde daha az yakıyor.pvr olayı bence 7000 i bi adım öne çıkartıyo.param olsa 7000 alırım.yada alıp ömür boyu taksti öderim :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.