Şimdi Ara

Samsung 46C750 + PS3 + Dreambox 800 HD + Ses Sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben forumda epeyce araştırdıktan sonra bir Samsung 46C750 3D LCD televizyon aldım.
    Bir de PS3 oyun konsolum var.
    Bu haftasonu veya sonraki haftasonu da çok büyük bir ihtimalle Dreambox 800 HD uydu alıcı alacağım.

20 m2 bir odada film izleyeceğim, PS3 oynayacağım ve HD kanallarda da dahil olmak üzere (SD+HD) TV izlicem. (Lig TV HD, HD-Smart, vs. dahil)

Yaklaşık 1000 TL gibi bir bütçem var. (800-1300 arası değişiyor diyelim)

DTS HDMA, vs. gibi yeni nesil formatlara sahip sesleri de dinleyebilmek istiyorum. İcabında internetten (veya köşedeki videocudan :) ) Blu-Ray veya DVD film alıp izlemek istiyorum.

Diğer taraftan USB'nin içerisinde Blu-Ray kalitesinde olmayan, DVD kalitesinde filmler kaydedip, onları da izleyeceğim. ( Sanırım Dreambox 800 HD'nin USB girişi var)

Bu durumda bana ne gibi bir ses sistemi tavsiye ediyorsunuz?

Ve bunları nasıl bağlamalıyım?

PS3'ün HDMI çıkışını görüntü almak için TV'ye bağlıyoruz zaten. (İkinci bir HDMI çıkışını da ses sistemine mi bağlamak gerekiyor? PS3'ün sesi için AYRI HDMI çıkışı var mı?

Dreambox 800 HD'nin HDMI çıkışını ses sistemine bağlayacağım.

TV'nin HDMI çıkışını ses sistemine bağlayacağım.

Bir de bu alacağım sistemde DVD player tarzı bir cihaz olursa (Blu-Ray'leri PS3'ten dinleriz zaten) onları ses sistemine bağlayacağım.

E bu durumda, sonuncusu otomatik bağlanıyor ise, bana en az 3 x HDMI girişi olan bir ses sistemi gerekiyor, doğru mu?

Ya da "HDMI Arc" özelliği olan bir sistem olursa, ses sistemi ile TV arasında tek HDMI kablo olacak ve diğer cihazları direk TV'ye bağlayacağım.

Yani

HDMI Arc varsa

PS3---HDMI---TV
    Dreambox---HDMI---TV
    Ses sistemi---HDMI---TV

(Artı eğer receiver ayrı, hoparlör ayrı olursa) Hoparlör seti---HDMI--Receiver olacak

HDMI Arc yoksa

illa ki bir receiver almam gerekiyor sanırım?

PS3---HDMI---Receiver
    Dreambox---HDMI---Receiver
    Hoparlörler---HDMI---Receiver

Receiver---HDMI---TV yapmam gerekiyor.

Bu mantık doğru mu?

Peki bu durumda bana "HDMI Arc" özelliği olan VEYA 3 x HDMI girişi olan hangi ses sistemini tavsiye edersiniz?

Gördüğünüz gibi kafam biraz karışık...

Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim

• HDMI'ın sitesinden öğrendiğim kadarıyla,

HDMI 1.4 kablo bile kullansanız, ARC (Audio Return Channel) özelliği, DTS-HD kalitesindeki sesleri iletmiyor.

Bu da demek oluyor ki, her halikarda 3D ve HD sesler için "ses sistemine" bağlantı yapıp, oradan TV'ye gitmek gerekiyor.

http://www.hdmi.org/manufacturer/hdmi_1_4/hdmi_1_4_faq.aspx#15

Ayrıca HDMI, hem video, hem de ses taşıdığından, PS3'ten 2 tane çıkış yapmak gibi bir durum yok. Ancak ses için optik çıkış yapılabilir, o da HDMI varsa gereksiz.

Şimdi bu durumda sistem şöyle olmalı sanırım:

PS3---HDMI--Receiver
    Dreambox---HDMI---Receiver
    Receiver---HDMI---TV

Receiver---HDMI---Hoparlörler

Tabii bu durumda "receiver"ın veya "ev sinema sistemi"nin en az 3 tane HDMI girişi olması gerekiyor. (Bilgisayar da bağlayacaksa 4 tane lazım.)

Eğer hoparlörlerde HDMI çıkışı yoksa, o zaman receiver ile aralarında "analog" (RCA kablosu ile) bağlantı olması gerekiyor.
    Her ses sistemi bunu desteklemiyor, ama çoğu destekliyor.
    Yine de receiverlar'da hoparlör setinin SUB WOOFER'ının gireceği ayrı bir giriş bulunmayabiliyor.

• Yok mu hic tavsiyesi olan?
  • İlk başta kafanız epey karışıkmış ama 3. mesaj itibariyle sistemin ana hatlarını çözmüşsünüz. Görüntü için yapmanız gereken bağlantılar sizin de belirttiğiniz gibi

PS3 HDMI Out ---> Receiver HDMI In 1 bağlantısı HDMI kablo ile yapılacak
    Dreambox HDMI Out --> Receiver HDMI In 2 bağlantısı HDMI kablo ile yapılacak
    Receiver HDMI Out 1 --> TV HDMI In 1 bağlantısı HDMI kablo ile yapılacak

şeklinde olmalı. Yani alacağınız receiverın PS3 ve Dreambox bağlantısı için en azından 2 HDMI girişi, görüntüyü TV'ye aktarmak için en az 1 HDMI çıkışı olmalı.

Ses için ise durum değişik. 5+1 veya 7+1 receiver dediğimiz cihazların içinde ses amfileri mevcuttur, yani 5+1 receiverlarda ön sol, ön sağ, merkez, surround sol ve surround sağ olmak üzere 5 adet amfi vardır. Sizin bu mevcut amfilerin receiverın arka panelinde bulunan çıkışlarından her bir hoparlöre bir hoparlör kablosu çekmeniz gerekiyor. İlave olarak subwoofer için de receiverın arka panelinden subwooferınıza bir RCA-RCA (bazen değişiklik gösterebilir ama genellikle bu şekildedir) kablo çekmeniz gerekiyor. Hoparlörleri HDMI kablo ile bağlamak diye bir şey söz konusu değil.

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taşkın_ATRA -- 29 Eylül 2011; 9:22:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Taşkın_ATRA

İlk başta kafanız epey karışıkmış ama 3. mesaj itibariyle sistemin ana hatlarını çözmüşsünüz. Görüntü için yapmanız gereken bağlantılar sizin de belirttiğiniz gibi

şeklinde olmalı. Yani alacağınız receiverın PS3 ve Dreambox bağlantısı için en azından 2 HDMI girişi, görüntüyü TV'ye aktarmak için en az 1 HDMI çıkışı olmalı.

Ses için ise durum değişik. 5+1 veya 7+1 receiver dediğimiz cihazların içinde ses amfileri mevcuttur, yani 5+1 receiverlarda ön sol, ön sağ, merkez, surround sol ve surround sağ olmak üzere 5 adet amfi vardır. Sizin bu mevcut amfilerin receiverın arka panelinde bulunan çıkışlarından her bir hoparlöre bir hoparlör kablosu çekmeniz gerekiyor. İlave olarak subwoofer için de receiverın arka panelinden subwooferınıza bir RCA-RCA (bazen değişiklik gösterebilir ama genellikle bu şekildedir) kablo çekmeniz gerekiyor. Hoparlörleri HDMI kablo ile bağlamak diye bir şey söz konusu değil.

Saygılarımla

Aynen böyle yapılmalı.
    Elinizdeki hdmi lı cihaz sayısı fazla olduğu için,paket sistemler işinize yaramaz bunlarda en fazla 1 yada 2 hdmi giriş olabilir.Size en az 3 yada4 giriş lazım
    ileriye dönük bir şey düşünüyorsanız eğer hdmi sayısı ne kadar çok olursa o kadar avantajlı olacaktır.o sebeple eğer imkanınız kısıtlı ise önce bu tarz yeni nesil bir avr alıp daha sonrada eliniz rahatlayınca buna uygun bir 5.1 veya 7.1 hop. seti almanız uygun olacaktır.
    Bu arada alacağınız dream box cihazı illede avr ye bağlamanıza gerek yok,onu direk tv nin hdmi girişlerinden birine bağlayabilirsiniz.eğer bu cihazın optic çıkışıda varsa bir optic kablo yardımı ile avr yede bağlantı yapabilir ve bu sayede tek başına tv den yada avr den ayrı ayrı ses alma şansına sahip olabilirsiniz.Zira tv izlerken her zaman avr kullanmak çokta elzem değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Taşkın_ATRA

İlk başta kafanız epey karışıkmış ama 3. mesaj itibariyle sistemin ana hatlarını çözmüşsünüz. Görüntü için yapmanız gereken bağlantılar sizin de belirttiğiniz gibi

Saygılarımla

Verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim. Buraya kadar hepsini anladim.

Simdi gelelim hangi sistemi secmem gerektigine..

Yukaridaki yazilanlardan, sanki "receiver"i olan bir sistem olmazsa bu is olmazmis gibi bir anlam cikiyor.

Aslinda bir goruntu ve ses alicisi ile bir de 5+1 hoparlor - woofer seti almak benim de hedefim, ama bugun Dogubank'ta sordum, yaklasik 2000 TL gibi bir maliyeti olacak bana..

Yamaha RX-V471 alici, yaninda Yamaha hoparlor seti ile dedigim fiyata geliyor.

Yalniz bunun alternatifi de, "hazir" sistemler arasinda Sony HT-AF5

3 x HDMI girisi var. HDMI "3D Pass through" ozelligi var. (Yani bir "alici" gibi PS3'ten HDMI kablosuyla aldigi ses ve goruntunun goruntu kismini 3D olarak televizyona veriyor, sesi de kendisi disari veriyor.

Onun disinda "upscaling" ozelligi var.

HDMI Arc olayi var (DVD kalitesinde goruntu ve sesler icin)

Gorunuse gore benim isimi gorebilecek, 1200 TL civari fiyati olan bir sistem.

Ne dersiniz?

Fiyat - performans olarak dogru bir tercih olur mu, yoksa 300 TL daha verip 1500 TL'ye alici + hoparlor kampanyasi mi beklemeliyim??

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @Heartbreaker123

Teknik kısmı anlatmak kolaydı ama hangisini seçmeli sorusuna cevap vermek oldukça zor. Bahsettiğiniz Yamaha'yı da Sony'yi de ne gördüm ne dinledim. Ama genel olarak şunu söyleyebilirim. Eğer gelecekte sistemi iyileştirmeyi/yükseltmeyi istiyorsanız receiever + hoparlör almak, set olarak ev sineması sistemi almaktan daha mantıklı, çünkü parça parça yükseltilebilir. Ama tabii istekler imkanlarla sınırlı. Yine de ben sizin yerinizde olsam, eğer mümkünse receiver + ön sol + ön sağ + merkez hoparlörleri alıp maddi olarak imkan bulunca önce bir subwoofer sonra 2 surround hoparlör ekleyerek yoluma devam ederdim.

Subwoofer yerine ilk parti de merkez hoparlörü seçmemin nedeni hem filmlerde hem normal TV yayınında tüm konuşmaların bu hoparlörden gelmesi, evet sub olmayınca efektler vs aynı tadı vermeyecek ama en azından ne konuştukları belli olacak. Ayrıca merkez hoparlörler genelde subwooferdan ucuz oluyorlar.

Son bir cümle, eğer dinleme/izleme şansınız varsa mutlaka bunu kullanın ve almayı düşündüğünüz sistemi çalışır halde test edin.

Kolay gelsin

• bağlantı şekillerı ıcın degıl fakat sıstem önerisi hakkında,

uygun fıyatlı bir sony avr ve pure acoustıcs slım dream hoparlor takımları fazlası ıse ısınızı gorecektır. ıkısının toplam malıyetı 1.000 lırayı gecmez.

yada arkadasların belırttıgı dıger 2. el alternatıfler dusunulebılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmmpower

bağlantı şekillerı ıcın degıl fakat sıstem önerisi hakkında,

uygun fıyatlı bir sony avr ve pure acoustıcs slım dream hoparlor takımları fazlası ıse ısınızı gorecektır. ıkısının toplam malıyetı 1.000 lırayı gecmez.

yada arkadasların belırttıgı dıger 2. el alternatıfler dusunulebılır.

Tesekkur ederim. Almami tavsiye ettiginiz bir yer var mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.