Şimdi Ara

SAMSUNG 46F6340 Fiyat/performans değerlendirmesi? -2000tl (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
6
Favori
26.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben ikinci kanallar fazla diye sildim ekleyeyim hemen. Teşekkürler...
  • 42la660s listemde var. kafama taktığım ayak ve çerçeve meselesi onda yok gayet şık ayrıca subwofer da var. ama tepki süreleri ve hz değerleri farklı f6340 2ms 200hz/ 660s 5ms. 400hz ne önemi var açıkçası bilmiyorum. hz galiba 3d için gerekliymiş ama tepki süresi de ne? elektroworldde 42la690s var o da1999 tl nasıl acaba?
  • Rica ederim fanatik hocam. İsmailarslan hocam led panellerde en büyük sıkıntılar clouding(bulutlanma), banding(bantlanma) ve ölü pixeldir. Bence hazır tv gelmiş kurdurun, bu testleri araştırıp öğrenip yapın, eğer panel temizse tepe tepe kullanın. Sıkıntılıysa iade ile uğraşırsınız. Çünkü gelecek tv'nin de paneli nasıl olur bilinmez.
  • ismailarslan79 İ kullanıcısına yanıt
    690 ile 660 ayni ozelliklere sahip sadece goruntu farki.var.hocam 690 biraz daha şık duruyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismailarslan79

aslında başta 42'' düşünüyordum. 40 ve 42 mağazada bayağı farklı göründü gözüme. ve fazla parlaklığı sebebiyle samsungdan vazgeçmiştim. hatta bir ara philipse iyi sarmıştım. en son lg den birkaç model yazdım ve bunlardan birini kesin alacam dedim. yeni açılmış magazda ucuzunu bulduk bahanesi ile yine gidip samsung aldım. çevremde samsung üretip lg ye satıyor samsung daha kaliteli diye diye banada samsung aldırdılar. hangisi üstün bilemiyorum ama değiştirirsem de sonuç olarak 2000tlyi geçmesini düşünmüyorum.

Evet ilginçtir mağazalarda samsungları nedense parlak yapıyorlar ama ayarı var ben doğala ayarladım çok güzel...
    Ayrıca bildiğim kadarıyla samsungun YENİ 42 inç ekranı yok ve var olan 5070 ve 5570 özelliklerine göre pahalı bence..

• merak ettiğim şey 1999 tlye aldığım 46f6340 büyük, 2ms ama 200hz, aynı fiyatlı 42'' lgler küçük 5ms ama 400hz. seçimin neye göre yapılması gerekiyor. ayrıca ms olayı nedir? birde pixel sayısı 40-42-46-47-55'' dahil hep aynı. matematiksel olarak diğerlerinin pixel boyutları büyüyeceğinden 40'' daha kaliteli olmaz mı? ayrıca gün içinde fiyatları yaklaşık 2000tl olan 40f6510-400hz-5ms/40f6800-400hz-2ms/42la660s-400hz-5ms-subwofer/42la690s-400hz-?ms-subwofer bakmıştım. cihazlar hakkında önerisi olan var mı?
  • şimdi okudum fatura arkasında iade koşullarında kullanılmamış, zarar görmemiş, ambalajı, aksesuarlarıyla, fatura ve sılibiyle diyor. yani benim kullanıp görme, beğenmezsem iade etme gibi bir şansım yok. tabi ben kullansam adam kime satabilir ki haklı... ya sabah kurduracam belki ihale bana kalacak yada iade edip kurtulacağım ama bu sefer başka bir süreç başlayacak. yeniden araştır araştır araştır. bu evhamlı yapımdan nefret ediyorum. el cevap...
  • Söylediğiniz hz'ler ms'ler ya yazılımsal olarak yükseltilen değerler yada yarım yamalak ölçülen değerlerdir. Gerçek olan panel değerleridir onlara da her yerde rastlayamazsınız. Arada bir forumda da paylaşılıyor yada araştırırsanız yabancı sitelerde falan bulabilirsiniz.
    Tv boyutu ise izleme mesafesiyle ve yayın kalitesiyle alakalıdır. 3 metreden 55" tv'de sd yayın izlerseniz bozuk detaylar sizi rahatsız edebilir. Ama 32" bir tv tatmin edici olabilir.
  • 42la690s i fena kafaya taktım. görünüşü hoş. 42'' ama 400hz ve subwofer var. kaç ms olduğu bilgisi yok. galiba oklar onu gösteriyor. hayırlısıyla bir sabah olsun da. galiba 46f6340 iade edip yerine de 42la690s geliyor gibi. varsa fikriniz yada kullananınız lütfen yardımcı olun...
    genelde fiyatlar hzye göre değişiyor ve ıvır zıvıra göre

örnek

200 hz
    55F7000 4650 tl
    46F7000 3300 tl
    40F7000 2500 tl

100 hz

55F6800 3600 tl
    46f6800 2600 tl
    40F6800 1800 tl

yani 200 hz 46 inç tv alacağına 55 inç 100 hz tv alabilirsin fiyatlarda en fazla 500 tl daha düşebilir .

ms konusu ise hiçbir firma msleri yazmıyor , gerçek hzleride yazan yok zaten
    monitör alırken ms önemli ama tv alırken hz önemli diye biliyorum ben fiyat bakımından bu tarz bakıyorum , performans olarak hepsinde sorun olabilir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 666azazel -- 28 Ekim 2013; 3:59:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nuribjk

Teknosa daki fiyatı 2.199tl, 200tl hediye çeki ve wirelless klavye veriyor. Böylece 2000tl altına geliyor. Samsung garantili olması, kurulumun teknosa tarafından yapılacak olması, 200hz tarama hızı, wifi, 3d, ekran boyutu gibi özellikleri ile fiyat bana çok iyi geldi. 2000-3000tl arası samsung ve lg model ararken bu cihaz aklıma yattı. Ne dersiniz? Yada 3000e kadar başka model önerebilirmisiniz? ekran 46-47, marka lg-samsung bakıyorum.

http://www.teknosa.com/urunler/119961720/samsung-46f6340-fhd-smart-3d-dvb-s-led-lcd-tv-2-go

Televizyonlar 1 kere alınan şeyler. paran var 800 heartz 3D led'ten aşağı alma. 46 inçten aşağı da olmasın. sonra eskiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi budu77 -- 28 Ekim 2013; 4:52:58 >

• quote:

merak ettiğim şey 1999 tlye aldığım 46f6340 büyük, 2ms ama 200hz, aynı fiyatlı 42'' lgler küçük 5ms ama 400hz. seçimin neye göre yapılması gerekiyor. ayrıca ms olayı nedir? birde pixel sayısı 40-42-46-47-55'' dahil hep aynı. matematiksel olarak diğerlerinin pixel boyutları büyüyeceğinden 40'' daha kaliteli olmaz mı? ayrıca gün içinde fiyatları yaklaşık 2000tl olan 40f6510-400hz-5ms/40f6800-400hz-2ms/42la660s-400hz-5ms-subwofer/42la690s-400hz-?ms-subwofer bakmıştım. cihazlar hakkında önerisi olan var mı?

bütçem max 2000tl. yukarda bahsettiğim modellerden öneren yok mu? zamanım kalmadı. kahvaltıdan sonra bir şeyler yapmam lazım. b.kunu yemiş karga gibi düşün düşün düşün nereye kadar? lütfen yardımcı olun. 1999tl ye şu an evde pakette duran 46f6340 mı? yada o fiyata yukarıdaki önerilenlerden biri mi?

Hocam ne yaptın kurdurdun mu tvyi beğendin mi hiç yorum yok.
  • 3yuq arkadaş sağ olsun kafamı karıştırdı. ama iyi mi kötü mü etti bilemedim. tv kutuyla evde duruyor hala.bugün polatlı lg ve samsung servislerine gittim. kimse yoğurdum ekşi demiyor. samsungcu arkadaş tanıdık sayılır. hz nin çok önemi yok 200hz fazla fazla yeter dedi. ama bana sorarsan bir üst seri farklı kumandalı 46f6470 al dedi. o da kumanda hariç aynı özellikler gibi. o model de bugün vatanda 2099tl idi. lgde de yaşı 50-55 civarı yaşlı bir amca vardı. yine de birkaç soruma cevap verdi. iki markada kanal geçişinde aynıdır dedi. yaşı itibariyle fazla şey sormadım. hanımı alıp polatlı teknosaya gittim. aldığımız tvyi orada gösterdim. ben ayağını beğenmezken o da çerçevesi yuvarlak olmasaydı. köşeliler daha güzel deyip lg 42la640s alalım dedim. o da 200hz-5ms fakat bu sefer de boyut küçülecek. ama bu işe başlarken ben zaten 42'' düşünüyordum. 640s teknosada bugün için 1800 tlye magic kumanda yada klavye +4 pasif gözlük hediyeli. bu arada pc den gördüğüm lg ayağı yakından çok da hoşuma gitmedi. 690ın ayağıda aynı. sonuç olarak hanımın kararı olan dış görünüşüne de önem vermem gerekiyor. sonra başım şişmesin. yarın tatil sebiyle çok iyi bir ürün kamp. girerse gidip iade ve alım yapıcam. girmezse cumartesi düğün var. ankaraya gidince 6340ı iade edicem gibi. pazarda geniş geniş bakıp beraber karar vereceğimiz bir model alabilirim.

• quote:

3yuq arkadaş sağ olsun kafamı karıştırdı. ama iyi mi kötü mü etti bilemedim. tv kutuyla evde duruyor hala.bugün polatlı lg ve samsung servislerine gittim. kimse yoğurdum ekşi demiyor. samsungcu arkadaş tanıdık sayılır. hz nin çok önemi yok 200hz fazla fazla yeter dedi. ama bana sorarsan bir üst seri farklı kumandalı 46f6470 al dedi. o da kumanda hariç aynı özellikler gibi. o model de bugün vatanda 2099tl idi. lgde de yaşı 50-55 civarı yaşlı bir amca vardı. yine de birkaç soruma cevap verdi. iki markada kanal geçişinde aynıdır dedi. yaşı itibariyle fazla şey sormadım. hanımı alıp polatlı teknosaya gittim. aldığımız tvyi orada gösterdim. ben ayağını beğenmezken o da çerçevesi yuvarlak olmasaydı. köşeliler daha güzel deyip lg 42la640s alalım dedim. o da 200hz-5ms fakat bu sefer de boyut küçülecek. ama bu işe başlarken ben zaten 42'' düşünüyordum. 640s teknosada bugün için 1800 tlye magic kumanda yada klavye +4 pasif gözlük hediyeli. bu arada pc den gördüğüm lg ayağı yakından çok da hoşuma gitmedi. 690ın ayağıda aynı. sonuç olarak hanımın kararı olan dış görünüşüne de önem vermem gerekiyor. sonra başım şişmesin. yarın tatil sebiyle çok iyi bir ürün kamp. girerse gidip iade ve alım yapıcam. girmezse cumartesi düğün var. ankaraya gidince 6340ı iade edicem gibi. pazarda geniş geniş bakıp beraber karar vereceğimiz bir model alabilirim.

la640s ile f6340 ayni seviyede bi tvdir ancak 690s kesinlikle ust duzeydir hocam tv de kaliteyi panel belirler. Ekranin buyumesinden cok kalitesi seyir zevkini artirir bence LA690S den cikan magic kumanda falan gercekten buyuk arti.

• yarın ankarada yeni bir (taurus) avm ve orada da teknosaextra mağazası açılacak. acaba o teknosada ki fiyatları kampanyaları şimdiden görebilir miyim? gerçi yeni mağaza kampanyası diye bu ürünü de elime tutuşturdular ama sonuç facia oldu. 2 gündür internetten ayrılamıyorum.
  • quote:

3yuq arkadaş sağ olsun kafamı karıştırdı. ama iyi mi kötü mü etti bilemedim. tv kutuyla evde duruyor hala.bugün polatlı lg ve samsung servislerine gittim. kimse yoğurdum ekşi demiyor. samsungcu arkadaş tanıdık sayılır. hz nin çok önemi yok 200hz fazla fazla yeter dedi. ama bana sorarsan bir üst seri farklı kumandalı 46f6470 al dedi. o da kumanda hariç aynı özellikler gibi. o model de bugün vatanda 2099tl idi. lgde de yaşı 50-55 civarı yaşlı bir amca vardı. yine de birkaç soruma cevap verdi. iki markada kanal geçişinde aynıdır dedi. yaşı itibariyle fazla şey sormadım. hanımı alıp polatlı teknosaya gittim. aldığımız tvyi orada gösterdim. ben ayağını beğenmezken o da çerçevesi yuvarlak olmasaydı. köşeliler daha güzel deyip lg 42la640s alalım dedim. o da 200hz-5ms fakat bu sefer de boyut küçülecek. ama bu işe başlarken ben zaten 42'' düşünüyordum. 640s teknosada bugün için 1800 tlye magic kumanda yada klavye +4 pasif gözlük hediyeli. bu arada pc den gördüğüm lg ayağı yakından çok da hoşuma gitmedi. 690ın ayağıda aynı. sonuç olarak hanımın kararı olan dış görünüşüne de önem vermem gerekiyor. sonra başım şişmesin. yarın tatil sebiyle çok iyi bir ürün kamp. girerse gidip iade ve alım yapıcam. girmezse cumartesi düğün var. ankaraya gidince 6340ı iade edicem gibi. pazarda geniş geniş bakıp beraber karar vereceğimiz bir model alabilirim.

gercek 200hz mı kardes.

• quote:

Sanırım sen bir kaç ay daha tv bakarsın hadi hayırlısı...

• valla benım esım beyaz tv lerı gorunce ne goruntu kaldı ne hz ne panel..kadınları bu ıse bulastırmmk gerek
    iade karsiliginda cek akabilirsiniz hocam benim kuzenime de kampanyali diye samsungun ucuz bi tvsini satmislar geri iade ettirmistim hemen teknosadan turuncu firsatlar haricinde bir urun almamak en dogrusu. Ya da para iadesi alabilirsiniz La660s (690s ile sadece cercevesi farkli) 1800 civarnda cok rahat bulabilirsiniz

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.