Şimdi Ara

Samsung 48J6370 Curved Tizen / PHILIPS 50PFK6510 Android

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar evleneceğim için yeni bir televizyon almak istiyorum. Tv'de Tizen ve Android deneyimi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
    Uydu yayınlarından çok daha fazla multimedya içerik için kullanıyorum televizyonu.

Android'de flash desteği yok ama bir satış danışmanı bana Tizenlerde istediğin her siteden film izleyebileceğimi söyledi. Benim için uygulama vs önemli.

Bu iki ürün harici önerilere de açığım

Philips 6000 Seri özellikler

Samsung 48J6370 Özellikler

• quote:

Orijinalden alıntı: fuadoner

Arkadaşlar evleneceğim için yeni bir televizyon almak istiyorum. Tv'de Tizen ve Android deneyimi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
    Uydu yayınlarından çok daha fazla multimedya içerik için kullanıyorum televizyonu.

Android'de flash desteği yok ama bir satış danışmanı bana Tizenlerde istediğin her siteden film izleyebileceğimi söyledi. Benim için uygulama vs önemli.

Bu iki ürün harici önerilere de açığım

Philips 6000 Seri özellikler

Samsung 48J6370 Özellikler

Hocam şu an seninle aynı ikilemdeyim. Sen ne yaptın aldın mı televizyonu?

İki tvyi de yurt dışı site incelemelerini inceleyerek eleye eleye geldim... Bu ikisi arasında kararsızım şimdi. Philips android ve amblight özellikleriyle gönlümü çalarken samsungta panel kalitesiyle ön plana çıkıyor. Konu tv olunca panel daha önemli olsa da senin yorumunu da duymak isterim.

• shadowtr kullanıcısına yanıt
    Bende daha karar vermedim birazda vaktim olduğu için acele etmedim açıkcası ama Android'lerde çok fazla donma yaşanıyormuş ilerleyen dönemlerde o biraz canımı sıktı açıkçası. Birde bir elektronik magazadaki satış danışmanı bu Philips'lerde 4K için geleceği söylenen güncellemenin iptal olduğunu söyledi. O zaman 4K yayın izleyemeyeceğiz anlamına geliyor. Ayrıca Phlipsler'de bildiğim kadarıyla HDMI 60 HZ değil yani HDMI'dan da 4K izleyemiyoruz. Ne işe yarıyor bu Philips'lerde 4K inan anlamadım. Samsung'da da Curved'dan vazgeçtim bir arkadaşımda var curved yan açılardan izlemesi hoşuma gitmedi benim (Örnegin Sağ tarafran izlerken TV'nin sağ kavisli tarafı iyi hoş geliyor gözüne ama solunda kalan kısmı rahatsız ediyor insanı)

Şuan LG'ye odaklandım biraz araştırma yapıyorum. lg-49UF7787 USB 3.0 portuna sahip bu sayede usb'den 4K izlenebiliyor. EK olarak 60 Hz HDMI'a sahip. Onaylı 4K sertifikasına sahip. Akıllı kulandayı LG tek kumanda da birleştirmiş o hoşuma gitti. Ek olarak webOS 2.0 ile tarıyıcıdan film sitelerinden film açarak izleyebiliyorsun. Güncellemeden önce de izleyebiliyordun ama tam ekran sorunu vardı onu ortadan kaldırmışlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: fuadoner

Bende daha karar vermedim birazda vaktim olduğu için acele etmedim açıkcası ama Android'lerde çok fazla donma yaşanıyormuş ilerleyen dönemlerde o biraz canımı sıktı açıkçası. Birde bir elektronik magazadaki satış danışmanı bu Philips'lerde 4K için geleceği söylenen güncellemenin iptal olduğunu söyledi. O zaman 4K yayın izleyemeyeceğiz anlamına geliyor. Ayrıca Phlipsler'de bildiğim kadarıyla HDMI 60 HZ değil yani HDMI'dan da 4K izleyemiyoruz. Ne işe yarıyor bu Philips'lerde 4K inan anlamadım. Samsung'da da Curved'dan vazgeçtim bir arkadaşımda var curved yan açılardan izlemesi hoşuma gitmedi benim (Örnegin Sağ tarafran izlerken TV'nin sağ kavisli tarafı iyi hoş geliyor gözüne ama solunda kalan kısmı rahatsız ediyor insanı)

Şuan LG'ye odaklandım biraz araştırma yapıyorum. lg-49UF7787 USB 3.0 portuna sahip bu sayede usb'den 4K izlenebiliyor. EK olarak 60 Hz HDMI'a sahip. Onaylı 4K sertifikasına sahip. Akıllı kulandayı LG tek kumanda da birleştirmiş o hoşuma gitti. Ek olarak webOS 2.0 ile tarıyıcıdan film sitelerinden film açarak izleyebiliyorsun. Güncellemeden önce de izleyebiliyordun ama tam ekran sorunu vardı onu ortadan kaldırmışlar.

Hocam LG'de de panelden çok sıkıntı okudum. Yurt dışı sitelere bakıyorum LG'nin esamesi okunmuyor.

Curved benim de çok içime sinen bir ürün değil ama 63 serisi fp olarak iyi bir seri. Philips te de PFK6510 serisinin puanlama değerleri gayet iyi sınıfında. 40" olan için olan değerlendirmelerdi gördüklerim...

LG almayı düşünürsem de 50LF650v yi düşünüyorum ancak arkadaşım da ışık sızmalarından falan bahsetti. 4K tvlerde gerçekten iyi bir panelin fiyatı bahsettiğimiz modellerin 1.5-2 katı en az.

• Beyler, 48j6370 alan birisi olarak en azından aklınızdaki sorulara bir nebze cevap olabilmek için yazayım. Ben de full hd, doğal 100hz, 40 inc, 1600 tl civarı tv arayışındaydım. Zaten bu sekilde arayınca secenekler baya bir azalıyor. Sonra 40 kücuk durup almisken bari buyuk olsun diye 2200 lira 48ligi bulunca aldık.

Şuan için hatta monitör olarak kullanilmayacaksa 4kya gerek yok.
    1.si dogru durust 1080p yayayin bile yok, ki 1080p 1080iden daha keskin.
    2.si 48inçte 2 metreden daha yakın oturacaksınız ki 4knın daha detaylı oldugunu farkedebilesiniz, hatta piksellerden tam yararlanmak için 1metre mesafeden bakmanız lazım. Yani anlatmak istedigim ister 4k ister 16k olsun, gözümüz aynı göz. Belirli bir mesafeden sonra detayı gorebilseydik kitapları 2 3 metreden de okuyabilirdik, ama olmuyor iste :)

Heryerde, yabancı sitelerde 100hzin avantajları bahsediliyordu, ben de magazalarda bir nebze tanık oldum buna. Almısken 4kya verecegim parayı 100hz vereyim diyince zaten lg eleniyor. Sonyler biraz daha pahali, Samsungun 6370 modeli ise yabancı site ve forumlarda baya populerdi. Ben de kararı onahore verdim.

Kısa nedenler;
    1.full hd 100hz olması.
    2.Giriş seviyesi tv olmaması, port sayısı, malzeme kalitesi olarak mesela 4k 6070den daha üstün.
    3. Motion blurunun diger modellere gore bariz dusuk olması
    4. Smart ozelliklerinin incelemelerde iyi not alması
    5. +fiyat farkıolmaksızın kavisli olması, ki ben bir daha tv alacak olsam gene kavisli tercih ederim. Bu üretickler ''wow'' etkisi yaratıyor diye degil, büyük ekran tvyi en azından biraz daha gozümun alanıniñ içine topluyor, biraz daha gercekci gozukuyor goruntuler, üstune estetik olarak da hoş duruyor.
    Yansımayı tecrube etmedim ama düz ekrana karşı dezavantajı parlamayı yayması, avantajı ise yayildigi bolgenin duz ekrandaki parlayan bölgeye göre daha görülebiliyor olması.

Not. Aldiğimizdan beri 2 film izledik film sitelerinden, yani hicbir yardimci birime bilgisayara, tablete gerek kalmadan.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• shadowtr kullanıcısına yanıt
    Yakın bir arkadaşım LG güncel FHD modellerden 1 yıldır kullanıyor ve hiç bir sıkıntı yaşamadı. Samsung kullanıcısıydı daha önceden LG'ye geçti ve LG'den daha memnun kaldığını söyledi. Şuan benimde gönlüm 6510'dan yana ama karar veremiyorum net bir şekilde.
  • Müteferric kullanıcısına yanıt
    Öncelikle paylaştığın bilgiler için teşekkürler hocam, ben Monitör olarak da kullanmayı düşünüyorum o yüzden 4K'lar biraz daha ağır basıyor bende.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG 55LA965v UHD
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fuadoner kullanıcısına yanıt
    Orada ben de sizinle aynı fikirdeyim, 4klar bir tek monitor olarak da kullanilacaksa (ekrana yakin olunca) mantikli geliyor bana ;)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.