Şimdi Ara

Samsung 51D550 3D plazma Kullanıcıları (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.736
Cevap
28
Favori
184.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nuri...

quote:

Orijinalden alıntı: alcatraz07

quote:

Halâ yazlık evimizde olduğum için, televizyon için inceleme yapma imkânım fazla olmadı. Televizyonu kışlık evimize almıştık. :) Bugün 1 TB HDD'mi ve XBOX'ımı yanıma alıp, birkaç film izlemek üzere kışlık evime gittim. İzlenimlerim şunlar :

*Altyazı problemine değinilmiş. Filmin ismi ne olursa olsun, altyazı ile filmin aynı isimde olması gerekiyor. Yani, filmin adı "1.avi" ise altyazının adı "1.srt" olmalıdır ! Bugünki tüm izlediğim filmlerde, hiçbir altyazı problemi ile karşılaşmadım. İlk başlarda Türkçe karakter sıkıntısı yaşamıştım. Onu da, "Altyazı Dili => Türkçe" yaparak aştım. Bu menü, ayarlar(Tools) kısmında bulunmaktadır.

*5-6 filmin sonundaki kayan yazılara baktım. Hiçbir sıkıntı yoktu. Berrak ve mükemmel...(Bakılan filmlerin en kalitesizi, 720p idi. Kayan yazılarda problem yaşamış olanların, yayınlarında bir sıkıntı var herhalde.)

*1080p performansı mükemmel. 1080p film izlediğinizde, 720p filmlere veya daha düşük kalitedeki filmlere burun kıvırıyorsunuz. :)

*Konsol performansına gelince... XBOX'ımı bağladım. "1920x1080, 60Hz" olarak gördü. Denemiş olduğum oyunlar 720p'den "Upscale" olmuş olduğu için, aşırı güzellikte bir görüntü kalitesi elde edemedim. 24" Full HD monitör kullanıyorum. Hâliyle, monitördeki görüntü kalitesini daha güzel buldum. :)

*3D olayına gelince... "1080p Half-SBS" özellikte, birkaç film indirmiştim. Kumandadan "3D" tuşuna bastığımda 3 tane seçenek çıkıyor. Ortadakini seçince, iki görüntüyü üstüste bindiriyor. Böylelikle belirli bir görüntü derinliği elde ediyorsunuz. Gözlüğüm halâ kargoda olduğu için deneyemedim. :)

*Bazı filmleri de, çift dil seçeneği olarak(Dual) indirmiştim. Onu da test ettim. Kumanda üzerindeki "Dual I-II" tuşu, işe yaramıyor. Yine "Ayarlar" bölümünden, "Geçerli Ses Dili" 'ni "Türkçe" ya da "İngilizce" yapmanız gerekiyor.

Parasını, kuruşu kuruşuna hakediyor. Hem televizyon, hem de güçlü bir multimedya merkezi. Kesinlikle tavsiye ediyorum. :)

Saygılarımla.

alt yazı ile ilgili bir sorum olacak. anladığım kadarı ile filmleri hard diskten izlediniz. filmler mkv formatındamıydı ve tek bir bir dosya halindemiydi? yoksa film dosyası ve alt yazı dosyası ayrı iki dosya halindemiydi? eğer her ikiside tek bir video dosyası halinde ise benim izlediklerimle aynıdır. bendeki sorun öncelikle tools (araçlar) menüsünde alt yazı seçeneği mevcut değil. ana menüden ayarlara girdiğimde de alt yazı seçeneği aktif değil. aslında bunu ben bir sorun olarak yazmadım burada. benim tüm filmlerim dual dil seçeneğine sahip ve türkçe izliyorum, sadece alt yazıyı deneme istedim ve olmayınca nasıl yapılacağını merak ettim ve şimdide çözmeye çalışıyorum. siz tools menüsünü açtığınızdaki ekran görüntüsünü koyabilirmisiniz rica etsem foruma...

Kusura bakmayın, mesajınızı biraz önce okuyabildim. :)

İzlemiş olduğum filmler ".mkv" uzantılı idi. Altyazı dosyası ayrı, video dosyası ayrı idi. Aynen şu şekilde :

Samsung 51D550 3D plazma Kullanıcıları

Bu şekilde olması gerekiyor. Bendeki bütün filmlerin düzeni, böyle. Altyazı dosyasının ismi ile(.srt uzantılı dosyanın ismi) video dosyasının ismi aynı olmalıdır. Sizin filmlerinizde altyazı, gömülü olarak geldiği için oynama yapamıyorsunuz.

"Tools" menüsünün resmini araştırmaktayım şu an. :)

ilgin için teşekkür ederim. evet bende alt yazı gömülü ama tools da hiç alt yazı seçeneği çıkmaması ilginç. aklıma şu geliyor, sendeki mevcut dosya şeklinde bir videoyu okurken alt yazı dosyasıda bulunması nedeniyle sistem altyazı seçeneğini ayrıca mı ekliyor acaba menüye. alt yazı dosyası olmadığındada seçenek olarak hiç bulunmuyor olabilir.
  • Evet hocam aynen öyle, eğer altyazı yoksa veya altyazının dosya adı filmin adı ile aynı değilse altyazı menüsü hiç gözükmüyor...
  • Bazı arkadaşlar sormuşlar en fazla kaçlık harddisk destekliyor diye veya 2 TB'lık denediniz mi diye, ben WD 2 TB ile denedim, 4 adet partition vardı, hiç sorunsuz hepsi görüntülenebiliyor...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Halâ yazlık evimizde olduğum için, televizyon için inceleme yapma imkânım fazla olmadı. Televizyonu kışlık evimize almıştık. :) Bugün 1 TB HDD'mi ve XBOX'ımı yanıma alıp, birkaç film izlemek üzere kışlık evime gittim. İzlenimlerim şunlar :

*Altyazı problemine değinilmiş. Filmin ismi ne olursa olsun, altyazı ile filmin aynı isimde olması gerekiyor. Yani, filmin adı "1.avi" ise altyazının adı "1.srt" olmalıdır ! Bugünki tüm izlediğim filmlerde, hiçbir altyazı problemi ile karşılaşmadım. İlk başlarda Türkçe karakter sıkıntısı yaşamıştım. Onu da, "Altyazı Dili => Türkçe" yaparak aştım. Bu menü, ayarlar(Tools) kısmında bulunmaktadır.

*5-6 filmin sonundaki kayan yazılara baktım. Hiçbir sıkıntı yoktu. Berrak ve mükemmel...(Bakılan filmlerin en kalitesizi, 720p idi. Kayan yazılarda problem yaşamış olanların, yayınlarında bir sıkıntı var herhalde.)

*1080p performansı mükemmel. 1080p film izlediğinizde, 720p filmlere veya daha düşük kalitedeki filmlere burun kıvırıyorsunuz. :)

*Konsol performansına gelince... XBOX'ımı bağladım. "1920x1080, 60Hz" olarak gördü. Denemiş olduğum oyunlar 720p'den "Upscale" olmuş olduğu için, aşırı güzellikte bir görüntü kalitesi elde edemedim. 24" Full HD monitör kullanıyorum. Hâliyle, monitördeki görüntü kalitesini daha güzel buldum. :)

*3D olayına gelince... "1080p Half-SBS" özellikte, birkaç film indirmiştim. Kumandadan "3D" tuşuna bastığımda 3 tane seçenek çıkıyor. Ortadakini seçince, iki görüntüyü üstüste bindiriyor. Böylelikle belirli bir görüntü derinliği elde ediyorsunuz. Gözlüğüm halâ kargoda olduğu için deneyemedim. :)

*Bazı filmleri de, çift dil seçeneği olarak(Dual) indirmiştim. Onu da test ettim. Kumanda üzerindeki "Dual I-II" tuşu, işe yaramıyor. Yine "Ayarlar" bölümünden, "Geçerli Ses Dili" 'ni "Türkçe" ya da "İngilizce" yapmanız gerekiyor.

Parasını, kuruşu kuruşuna hakediyor. Hem televizyon, hem de güçlü bir multimedya merkezi. Kesinlikle tavsiye ediyorum. :)

Saygılarımla.

alt yazı ile ilgili bir sorum olacak. anladığım kadarı ile filmleri hard diskten izlediniz. filmler mkv formatındamıydı ve tek bir bir dosya halindemiydi? yoksa film dosyası ve alt yazı dosyası ayrı iki dosya halindemiydi? eğer her ikiside tek bir video dosyası halinde ise benim izlediklerimle aynıdır. bendeki sorun öncelikle tools (araçlar) menüsünde alt yazı seçeneği mevcut değil. ana menüden ayarlara girdiğimde de alt yazı seçeneği aktif değil. aslında bunu ben bir sorun olarak yazmadım burada. benim tüm filmlerim dual dil seçeneğine sahip ve türkçe izliyorum, sadece alt yazıyı deneme istedim ve olmayınca nasıl yapılacağını merak ettim ve şimdide çözmeye çalışıyorum. siz tools menüsünü açtığınızdaki ekran görüntüsünü koyabilirmisiniz rica etsem foruma...

İzlemiş olduğum filmler ".mkv" uzantılı idi. Altyazı dosyası ayrı, video dosyası ayrı idi. Aynen şu şekilde :

Bu şekilde olması gerekiyor. Bendeki bütün filmlerin düzeni, böyle. Altyazı dosyasının ismi ile(.srt uzantılı dosyanın ismi) video dosyasının ismi aynı olmalıdır. Sizin filmlerinizde altyazı, gömülü olarak geldiği için oynama yapamıyorsunuz.

ilgin için teşekkür ederim. evet bende alt yazı gömülü ama tools da hiç alt yazı seçeneği çıkmaması ilginç. aklıma şu geliyor, sendeki mevcut dosya şeklinde bir videoyu okurken alt yazı dosyasıda bulunması nedeniyle sistem altyazı seçeneğini ayrıca mı ekliyor acaba menüye. alt yazı dosyası olmadığındada seçenek olarak hiç bulunmuyor olabilir.

Doğrudur hocam. Sistem, bu şekilde işliyor. Hârici bir altyazı dosyasının bulunması, "Altyazı" menüsünün oluşmasını sağlıyor. Aksi takdirde menü çıkmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eric Cartman. -- 20 Eylül 2011; 17:13:42 >
  • Bugün SSG-3300GR model gözlüklerim geldi ve Drive angry filminde test etme şansım oldu.Açıkçası çok başarılı demekten başka birşey diyemeyeceğim.Bazı anlarda yüreğinizi ağzınıza getiriyor.Ben bu kadarını beklemiyordum
  • Ben de bu TV yi takip ediyorum. Ama bir türlü uygun fiyata ve stok olan bir yer bulamadım. Bir yerde 1700 TL ye teşhir ürünü vardı. Ama alt kısmında ekran ile kasanın birleştiği yerde beyaz bir çizgi vardı, ekranı etkilemiyor ama bilerek almak rahatsız edici. Bir de teşhir ürünü olunca şöyle düşündüm bu Tv 7/24 günde 10 saat (11 den 21 e) çalışıyor. Ne kadar zamandır orada olduğunu da bilmiyorum. Resmen 2. el almak gibi geldi. Fiyat iyi ama kararsız kaldım işte. Bir de bende Megan 3 araba var ona sığar mı bilmiyorum, 2 hafta sonra İstanbul a gideceğim ve TV oradaki ev için. Buradan alırsam götürmem gerekiyor yani.

Bugün Darty de bu TV bir daha gelmeyecek dediler ama bana inandırıcı gelmedi. Samsung distribütörünü aradım TV 2011 model ve Mayıs 2012 ye kadar ticareti devam edecek stoklarda olmaması çok satılmasından olabilir dedi. Ki bu daha anlamlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GOXIN

Dun karfura gıtmıstım bılıyorsunuz. Cıhazı alacaktım ama arabamla goturmek ıstedıgım ıcın kutusunun olculerını alıp,arabaya gırıp gırmedıgıne baktım ve maalesef koskoca gozuken Honda Cıvıc aracıma bır turlu gıremedı :( esımle bırlıkte calıstıgımız ıcın ve bır baskasını eve yonlendıremedıgım ıcın naklıye secenegını kullanamadm.Bu yuzden uzule uzule tv yı alamadım.fakat bugun baska bır aracla gıdıp , almayı planlıyorum. Arkadaslar son bır sorum daha olacak, cıhazın elektrık tuketımı nasıl? yanı 1 aylık kullanan arkadasların faturalarında ne gıbı bır fark ortaya cıktı?

ben opel corsa ya sığdırmıştım, tabi arka koltukları yatırarak :)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Saygılarımla.

Doğrudur hocam. Sistem, bu şekilde işliyor. Hârici bir altyazı dosyasının bulunması, "Altyazı" menüsünün oluşmasını sağlıyor. Aksi takdirde menü çıkmıyor.

teşekkür ederim arkadaşım. bir sonuca vardık sonunda. öğrendiğim iyi oldu olduda türkçe dublaj olmayan bir film indirirsem dikkat ederim buna...
  • quote:

Dun karfura gıtmıstım bılıyorsunuz. Cıhazı alacaktım ama arabamla goturmek ıstedıgım ıcın kutusunun olculerını alıp,arabaya gırıp gırmedıgıne baktım ve maalesef koskoca gozuken Honda Cıvıc aracıma bır turlu gıremedı :( esımle bırlıkte calıstıgımız ıcın ve bır baskasını eve yonlendıremedıgım ıcın naklıye secenegını kullanamadm.Bu yuzden uzule uzule tv yı alamadım.fakat bugun baska bır aracla gıdıp , almayı planlıyorum. Arkadaslar son bır sorum daha olacak, cıhazın elektrık tuketımı nasıl? yanı 1 aylık kullanan arkadasların faturalarında ne gıbı bır fark ortaya cıktı?

GOXIN sen oraya kadar git o cihazı almadan gelme valla nasıl tutabildin kendini tebrik ederim :)

paneli alır almaz hemen yaz ilk izlenimlerini lütfen, elektrik faturasını bende pek etkilemez tahminim çünkü bir önceki panelimde plazma idi, ama önümüzdeki ay fiyatta bir farklılık olursa burdan paylaşırım, senin için geç olmuş olabilir ama alacak arkadaşların işine yarar belki,
  • quote:

Orijinalden alıntı: dpotur

Bugün SSG-3300GR model gözlüklerim geldi ve Drive angry filminde test etme şansım oldu.Açıkçası çok başarılı demekten başka birşey diyemeyeceğim.Bazı anlarda yüreğinizi ağzınıza getiriyor.Ben bu kadarını beklemiyordum

kampanya varken nasıl kaçırdım hala inanamıyorum deli olmamak içten değil,

güle güle hayırlısı ile keyifle kullan dpotur, izlenimlerinin devamını bekliyoruz, derinlik nasıl dışa doğru çıkışlar nasıl baş ağrısı mide bulantısı yapıyormu vs :)
    gözlüğü alıpta öyle kolay kurtulacağını sanmadın sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yyusa

quote:

GOXIN sen oraya kadar git o cihazı almadan gelme valla nasıl tutabildin kendini tebrik ederim :)

paneli alır almaz hemen yaz ilk izlenimlerini lütfen, elektrik faturasını bende pek etkilemez tahminim çünkü bir önceki panelimde plazma idi, ama önümüzdeki ay fiyatta bir farklılık olursa burdan paylaşırım, senin için geç olmuş olabilir ama alacak arkadaşların işine yarar belki,

ya valla boynumu büküp,bındım arabay :) valla dedıgım gıbı evde kımse olmayınca , gorevlıde saat veremıyoruz deyınce yapacak bırsey yoktu.
  • bendede aynı dert vardı, saat veremediler arabaya alamadım, bir minübüs ayarladım gidip kendim aldım :) alacağın gün almaya giderken servisi ara kaydını açtır erkenden ve ısrar et akşam 19 ila 20 arasında gelmeleri için, ben servis çağırdığımda akşam 18:00 e kadar gelebiliriz diyorlardı en sonunda bir tanesi akşam 8 de geliriz dedide öyle kurdurdum,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sivridis

Ben de bu TV yi takip ediyorum. Ama bir türlü uygun fiyata ve stok olan bir yer bulamadım. Bir yerde 1700 TL ye teşhir ürünü vardı. Ama alt kısmında ekran ile kasanın birleştiği yerde beyaz bir çizgi vardı, ekranı etkilemiyor ama bilerek almak rahatsız edici. Bir de teşhir ürünü olunca şöyle düşündüm bu Tv 7/24 günde 10 saat (11 den 21 e) çalışıyor. Ne kadar zamandır orada olduğunu da bilmiyorum. Resmen 2. el almak gibi geldi. Fiyat iyi ama kararsız kaldım işte. Bir de bende Megan 3 araba var ona sığar mı bilmiyorum, 2 hafta sonra İstanbul a gideceğim ve TV oradaki ev için. Buradan alırsam götürmem gerekiyor yani.

Bugün Darty de bu TV bir daha gelmeyecek dediler ama bana inandırıcı gelmedi. Samsung distribütörünü aradım TV 2011 model ve Mayıs 2012 ye kadar ticareti devam edecek stoklarda olmaması çok satılmasından olabilir dedi. Ki bu daha anlamlı.

1700 TL fiyata taktığım için akşam servis menüsünden kaç saat kullanılmış diye bakmak için Carefour a gittim. Gündüz fark etmemişim telecviyonun tam ortasına yakın bir yerde enlemesine boydan boya bir çizgi geçiyordu. Televizyon tamamen arızalı yani. Onu halen nasıl da teşhirde tutup satmaya çalışıyorlar hayret doğrusu.

Artık 2 hafta sonra İstanbul a gelince bakacağım inşallah tekrar dağıtımı yapılır stoklar bollaşır da kampanyaya girer.
  • Arkadaslar ici full folu 2 tb bir hddyi tvye bagladim, filmerin hepsi 1080p, hicbir takilma olmadan,cok kaliteli bir goruntu ile,turkce karakterle beraber altyazilari acarak filmlerin kontrolunu yaptim.

Cok basarili,siddetle tavsiye ediyorum.

2 Tb hdd 180 tl
    2 Tbi 200 adet 1080p hd filmle doldurtmak 90 tl.

Alinan keyif paha bicilmez :)
  • 15 Eylül'de sipâriş ettiğim "Samsung SSG-3100GB" model 3D gözlük, bugün akşam 6'da Türkiye'ye giriş yapmış. Bugün ya da yarın elime ulaşır. İncelemeyi yapıp sizlerle paylaşacağım. :)

http://www.ebay.ca/itm/SAMSUNG-3D-TV-Battery-Operated-Glasses-SSG-3100GB-1EA-/250880534551?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a69a52817#ht_4075wt_1139

Toplamda 75 TL'ye gelmiş oluyor.(Tâkipli kargo ile)
  • Baş ağrısı kesinlikle yok bir an keşke sabaha kadar izlesem dedim ama sanırım bu ilk heyecandan kaynaklanıyor :)
    Özellikle izleyiciye doğru gelen nesneler adımlar oldukça heyecanlandırıyor.Ne bileyim birşey fırlatıldığında veya birisi bana doğru koştuğunda durum daha heyecanlandırıcı oluyor.Normalde de televizyonun önünde ve arkasında bir mekan oluşuyor.Yani tvnin önünden ve içinden geçen bir daire düşünün harika bir olay gerçekten.Ben gözlükte kullanıyorum derecesi yüksek olduğu için gözlüklerin üstüne takdım.Anlayacağınız oldukça dezavantajlıyım :)
    Bu arada ilk kurulumda gözlüğü gözünüze takmadan önce açarak televizyon ile eşleştirme yapıyorsunuz.Bunun için tv nin oldukça yakınında olmanız iyi olur.Tv de bağlantı kuruldu yazısından sonra gözünüze takın.İlk bir kaç saniye sonra işlem tamamdır.Eğer olmazsa arka sensörüne dokunun denilmiş ama bana gerek kalmadı.İyi tarafı gözlüğü çıkardığınız zaman kendini kapatması.Herhangi bir titreme kesinlikle yok.Açıkmı kapalımı onu bile anlamadım.Hiç sağlık diye düşünmeyin ben şimdiye kadar pasif gözlüklerle hep izliyordum.Gözlerim ağrıdan saatlerce ağrı yapıyordu.Bunda bir kaç saat hiç ağrı dahi yapmadı.Bu arada LG nin mağaza demosunu indirdim.LG 3d tvlerin neden bu kadar çok sattığını şimdi daha iyi anladım.Tamamen derinlik hissi veren yayınlar birleştirilmiş kandırmacadan başka birşey değil.
  • quote:

quote:

Ben de ufacık tefecik hatchback polo'ya sığdırmıştım arka koltukları yatırarak...
  • quote:

Baş ağrısı kesinlikle yok bir an keşke sabaha kadar izlesem dedim ama sanırım bu ilk heyecandan kaynaklanıyor :)
    Özellikle izleyiciye doğru gelen nesneler adımlar oldukça heyecanlandırıyor.Ne bileyim birşey fırlatıldığında veya birisi bana doğru koştuğunda durum daha heyecanlandırıcı oluyor.Normalde de televizyonun önünde ve arkasında bir mekan oluşuyor.Yani tvnin önünden ve içinden geçen bir daire düşünün harika bir olay gerçekten.Ben gözlükte kullanıyorum derecesi yüksek olduğu için gözlüklerin üstüne takdım.Anlayacağınız oldukça dezavantajlıyım :)
    Bu arada ilk kurulumda gözlüğü gözünüze takmadan önce açarak televizyon ile eşleştirme yapıyorsunuz.Bunun için tv nin oldukça yakınında olmanız iyi olur.Tv de bağlantı kuruldu yazısından sonra gözünüze takın.İlk bir kaç saniye sonra işlem tamamdır.Eğer olmazsa arka sensörüne dokunun denilmiş ama bana gerek kalmadı.İyi tarafı gözlüğü çıkardığınız zaman kendini kapatması.Herhangi bir titreme kesinlikle yok.Açıkmı kapalımı onu bile anlamadım.Hiç sağlık diye düşünmeyin ben şimdiye kadar pasif gözlüklerle hep izliyordum.Gözlerim ağrıdan saatlerce ağrı yapıyordu.Bunda bir kaç saat hiç ağrı dahi yapmadı.Bu arada LG nin mağaza demosunu indirdim.LG 3d tvlerin neden bu kadar çok sattığını şimdi daha iyi anladım.Tamamen derinlik hissi veren yayınlar birleştirilmiş kandırmacadan başka birşey değil.

SSG-3300GR ile 3100GB arasındaki farklar nelerdir , bu ikisini deneyen oldu mu acaba? Bir de bunlar nereden şarj oluyor, yoksa içerisine harici pil mi takılıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ivirvedezivir -- 21 Eylül 2011; 9:27:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ivirvedezivir

quote:

quote:

Ben de ufacık tefecik hatchback polo'ya sığdırmıştım arka koltukları yatırarak...

Ya valla bende Peugeot 106 vardı.Ufak odadakı kocaman tuplu tv yı koyup,servıse goturmustum. Ufak araclar daha ıyı valla , HB oldukları ıcın avantajları cok.Dısarıdan gorunce ufak denıyor ama olmayacak denen seylerın ustesınden gelıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ivirvedezivir

quote:

Baş ağrısı kesinlikle yok bir an keşke sabaha kadar izlesem dedim ama sanırım bu ilk heyecandan kaynaklanıyor :)

SSG-3300GR ile 3100GB arasındaki farklar nelerdir , bu ikisini deneyen oldu mu acaba? Bir de bunlar nereden şarj oluyor, yoksa içerisine harici pil mi takılıyor?

3100 pilli model. Dışarıdan saat pili diye tabir ettiğimiz türden pil takılıyor. Bu pilin fiyatı oldukça ucuz.
    3300 ise şarjlı modeldir. GR gibi takılar büyüklük, wireless şarj edebilme gibi özellikleri gösteriyor. Şarj işlemi, gözlük ile gelen mikro usb kablosuyla herhangi bir (TV de olabilir) USB portundan yapılabiliyor. Bir şarjın yaklaşık 60-70 saat gitti belirtilmişti. Tamamen boş iken yaklaşık 2 saatte şarj edildiği yazılı.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.