Şimdi Ara

Samsung 850 EVO 250GB İncelemesi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
706
Cevap
33
Favori
53.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    250MB civarı alırsınız.
  • Arkadaşlar şu resimde işaretlediğim SSD bağlantı kitini nerede bulabilirim? Daha doğrusu hepsiburada.com veya başka bir alışveriş sitesinden satın almak için ne olarak search etmem gerekiyor?

Aslında buna gerek yok sanırım fakat güç kaynağında yer kalmadı. HD'lerden birini iptal etmeden işi halletmek istiyorum.
     Samsung 850 EVO 250GB İncelemesi

• arkadaşlar bu ürünü almayı düşünüyorum fakat 120 gb'lık ve 250 gb'lık arasında kaldım. 400 tl civarı çok geliyor gözüme nedense ama 120 gb da yetmeyecekmiş gibi geliyor, gereksiz masraf mı olur 250 gb'lık olan sizce ve 120 gb yeterli olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: abc1905

arkadaşlar bu ürünü almayı düşünüyorum fakat 120 gb'lık ve 250 gb'lık arasında kaldım. 400 tl civarı çok geliyor gözüme nedense ama 120 gb da yetmeyecekmiş gibi geliyor, gereksiz masraf mı olur 250 gb'lık olan sizce ve 120 gb yeterli olur mu?

120 gb alanın tamamını kullanamıyorsunuz. Bunu da dikkate alın.
  • finansmen1 kullanıcısına yanıt
    Harici disk kutularıyla işinizi görebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KyLeGs

Harici disk kutularıyla işinizi görebilirsiniz.

Cevap için sağolun. Dün baktım harici disk kutularına. Biraz pahalı. Bir kere kullanacağım şeye o kadar para vermek istemiyorum.

Bir de benim Pardus ile ilgili bir sorunum var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoft'a aşağıdaki soruyu sordum.

Masaüstü PC 'de SSD üzerine Windows 7 ultimate  kurulu. Harddisklerden birine ise Pardus kurdum. Şimdi ne yaptıysam (harddiskleri devre dışı bırakma, bios' dan boot sırası değiştirme ve aklıma gelen bilimum opsiyon) PC'nin Windows'tan açılışını gerçekleştiremiyorum. İlla Pardus üzerinden açmak gerekiyor. Oysa ben aynı zamanda Pardus kurulu hdd'ye format atıp kullanmak istiyorum. 

Şimdi Windows kurulu SSD'nin kapasitesi yetmiyor. Yeni bir SSD aldım ki eskisi işletim sistemini yeni SSD'ye klonlayayım.  Fakat Pardus engeli nedeniyle bunu yapamıyorum. PC 'deki tüm diskleri iptal edip yeni aldığım ssd üzerine temiz bir kurulum yapmak da bir seçenek. Fakat bu durumda etkinleştirme kodu bir başka bilgisayarda kullanılıyor görüleceği için sıkıntı çıkacak. İkincisi bir çok güncelleme almam gerekecek. Windows güncellemeleri dışında en basitinden nvidia sürücü güncellemelerini yapmam gerekecek. Paketimden bir sürü GB harcamak zorunda kalacağım. 

Microsoft uzmanları umarım bana yardımcı olabilir?

• Dün akşam yine denedim. Yine bir sonuç alamadım. Pardus yüklü hdd'nin kablolarını söktüm. Windows yükleme cd'si ile başlatıp, sorun giderme seçeneği üzerinden bootrec.exe/fixmbr komutu ile düzeltmeye çalışacaktım fakat bu sefer de Group loading error 21 hatası verdi. Bir türlü yükleme cd'si üzerinden makinayı açmayı beceremedim. Cd üzerinden açmak için bir tuşa basın diyor. Fakat tuşa bastığımda yine hata veriyor.

Anlamadım.

• hakaniko kullanıcısına yanıt
    Merhaba , siz nereden almıstınız Samsung Ssd'yi. Yurtdısından mı?

• Arkadaşlar günaydın.

Baktım Windows uzmanları dahil kimseden yardım gelmiyor, dün akşam resmen Sıtkım sıyrıldı ve yardırdım. Şimdi içine Windows 7 gömülü iki tane SSD diskim oldu.

Ayrıca sizlere tavsiyem. Şayet tek başına kullanmayacaksınız sakın Pardus'u denemek amaçlı bilgisayarınıza kurmayın. Resmen virüs gibi bişi. Kurtulamıyorsunuz. Windows uzmanları bile size yardımcı olamıyorlar. Çok merak ediyorsanız Pardus2013 cd'den çalışıyor. Merakınızı gidermek için deneyebilirsiniz.

• Caralis C kullanıcısına yanıt
    Hayır hizlial.com dan aldım.

Bu arada arkadaşlar sistem geri yükleme kurtarma vs kapatmayın. Tavsiyedir. Açılışta kilitlenirse ve tuşa basılı tutarak kapatmak zorunda kalırsanız windows boot uçuyor. Direk mavi ekran. Başlagıç kurtarma ile geliyor ancak. Windows 10 da 2 kere başıma geldi ve kurtardı. Windows 8.1 de kapatmıştım ve başıma geldiğinde patlamıştım :)
  • 850 evo ile 850 pro arasındaki performans farkını merak edenler buradan baksın

• quote:

Orijinalden alıntı: StarForce

850 evo ile 850 pro arasındaki performans farkını merak edenler buradan baksın

Enteresan değil mi bu sonuç?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi finansmen1 -- 9 Nisan 2015; 17:14:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: finansmen1

quote:

neden enteresan ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: finansmen1

quote:

neden enteresan ?

Sanki birinin okuma diğerinin yazma hızı çok iyi. Zaten bu da ikisinin skorlarını birbirine çok yaklaştırmış.

• lenovo kullanıcaları için en basit şekilde anlatım yapmıştım, burada da paylaşalım yeni başlayanlara baya faydası olur

GEREKSİZ PROGRAM SİLİNMESİ, BİLGİSAYAR AÇILIMI VE SSD TAKILIMI

BİLGİSAYAR ÜZERİNDE GEREKSİZ BAYA YAZILIM VARSA, BUNLARI KALDIRARAK BİLGİSAYARI RAHATLATABİLİRSİNİZ, AYRICA SSD TAKICAKSANIZ DAHA AZ YER KAPLAMIŞ OLUR

*Ayrıca MİCROSOFT OFFİCE lisanslı satın almayı düşünmüyorsanız kaldırabilirsiniz, boşuna yer kaplamasın

ilk olarak bilgisayarınız recovery bölümünden sıfırlayın, tabi bu biraz zaman alacak, sıfırladıktan sonra hiç bir şey kurmayın ve gereksiz yer kaplayan programları siliniz böylelikle ''C'' hardisk bölümünü azaltmış oluyoruz

Ayrıca ''D'' bölümünüz var ise bunu ''C'' ile birleştirip tek bölüme düşürün

aşağıdaki youtubee linkte disk silip birleştirme anlatımı var, izleyip 1 dakika içinde rahatlıkla yapabilirsiniz

Mert Yerlikayayoutube
    Windows'ta Hard Disk Bölümlendirme - Birleştirme
    https://www.youtube.com/watch?v=Q9Fg8WLQvoo

Şimdi geleli hardisk klonlama olayına, ürün içerisindeki cd de klonlama yazılımı mevcut, ismi ''Samsung Data Migration'' bilgisayara bu programı kuruyoruz

program kurma işleminden sonra, boş hardisk kutusuna yeni aldığımız ssd hardisk modelini içine yerleştiriyoruz, aşağıda görsel mevcut ve sonra bilgisayarımıza usb 3.0 bölümüne bağlıyoruz

!önemli : boş hardisk kutusunu usb 3.0 tercih ederseniz aktarımlar daha hızlı olur

Daha sonra ''Samsung Data Migration'' programını çalıştırıyoruz, aşağıda bahsettiğim görsellerde ki aşamaları takip ediniz

4 numaralı yerde samsung ssd hardisk gözükecek, start diyerek klonlamayı başlatıyoruz ve bitirdiğinde kapatıyoruz

Klonlamayı başarılı bir şekilde yaptıktan sonra, Laptobun hardisk bölümünü ulaşıyoruz

aşşağıdaki görselde hardiskin cihaz üzerinde vida bağlantıları var, bunları söküyoruz

sonrasında aşağıdaki görselde kırımızı bölümle gösterilmiş e-sata bağlantısını elimiz ile çekip cıkarabiliriz

ve hardiskimiz cihazdan ayırdıktan sonra etrfında bulunan çerçeveyi vidalarını sökerek cıkartıyoruz, toplamda sağda ve solda olmak üzere 4 adet vida mevcut ve bir çok laptop modelinde de bu şekilde

ve çerçeveyi yeni ssd hardiskimize takıyoruz,

ve daha sonra e-sata bağlantısını hardiske bağlayıp yerine oturtup hardiskimizi takıyoruz

yukarıdaki resimde görüldüğü gibi hardiskmiz takılmış durumda ve laptobu aynı parçaldağımız şekilde toparlayıp herşeyi takıyoruz

ve bilgisayarı açtığımızda hiç bir değişiklik olmadan kaldığımız yerden aynı şekilde kullanmaya devam edebiliriz

Herkese iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flexii_87 -- 10 Nisan 2015; 16:42:13 >

• finansmen1 kullanıcısına yanıt
    ne kadarını kullanabiliyoruz?
  • flexii_87 kullanıcısına yanıt
    Konuya katkınız için şahsım adına teşekkürler hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

111.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Hocam faydali olabildiysem ne mutlu bana

Ilk ana basliga tasiyip koyabilirsinde orda daha faydali olur ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.