Şimdi Ara

Samsung 870 Evo RAPID Mode (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

8 in single rank, 16 nin dual rank olduğunu biliyorum. Bilendenal sitesinde defalarca sordum sıkıntı çıkarır mı biri single biri dual rank diye. Hiçbir sıkıntı olmaz dedi. Yoksa ben aynı modelin single rank olanını sormuştum, o bana dual rank olanını önerdi ben de onu aldım. 8gb olanın markası crucial, 16 olanın kingston.

diyelim ki testi geçemedi, ben kingston olan ram'imden bir tane daha alıp 8 in yerine taksam, sıkıntı çözülür mü?

16 lık ram bu:

Samsung 870 Evo RAPID Mode
    Samsung 870 Evo RAPID Modebilendenal.com
    Kingston 16GB DDR4 3200MHz CL22 Dual Rank Notebook Rami - KVR32S22D8/16
    https://bilendenal.com/Kingston-16GB-DDR4-3200MHz-CL22-Notebook-Rami-KVR32S22D8-16.html

• AREryilmaz kullanıcısına yanıt

üni sınavına hazırlanıyorum, 5 ay içinde herhangi bir yazılım işi yapmıcam. O zamana kadar normal kullanabilir miyim?

testi yapacaz mecbur :)

• @2WeekAbsChallenge dostum ingilizce döküman okuyabiliyorsan ve daha önce rastlamadıysan buyur sana bu teknolojinin whitepaper linki: https://semiconductor.samsung.com/resources/white-paper/Samsung_SSD_Rapid_Mode_Whitepaper_EN.pdf

Sistemin genel çalışma mantığı da şu sistem verileri anlık olarak en hızlı depolama birimine (RAM yani) yazıyor, ve kopyalama işini hızlıca bitiriyor, sistem arkada yavaş yavaş 500 mb/s ile ssd ye veri göndermeye devam ediyor. Bu NAS cihazlarda ssd cache, yada günümüz depolama birimlerinde dram cache muhabbetiyle aynı

Not: Konu rapid moddan 24 GB ram ve sağlık muhabbetine nasıl geldi bilmiyorum ama imzamda bulunan iMac ile 2x 4gb orj. bellek 2x 16 da owc marka bellek kullanıyorum 5 yıldır, öyle çalışma bellek uyumsuzluğu cart curt hiçbir şeyin sıkıntısını çekmedim, işte yapıyorum yeri geliyor bootcampla açıp oyunda oynuyorum. Profesyonel olup bilgisayarın iliklerine kadar kullanan 1 mhz in farkını hissediyorum ya ben diye bir kullanım senaryon yoksa hiç kafaya takma.

yt den ders videosu izliyorum o kadar şu anlık.

Hoparlörden garip bir ses gelmedi.

• Mr.Rich M kullanıcısına yanıt

Hocam whitepaper'ı okuyup konuyu öyle açmıştım. Orada hiçbir sıkıntı olmaz vs diyor ama samsung'un yazılımında aktif ettiğinde uzun kullanımda sıkıntı çıkarabilir tarzı uyarılar veriyor özelliği açmadan önce.

Ram konusunda da aklıma kurt düştü en kötü aynı ramden alıp 32gb ram yaparım.

Teşekkürler bilgilendirme için. En kısa zamanda test yaparım. Sorun çıkarsa da aynı ram'den bir tane daha alıyorum ve sıkıntı çözülüyor (böyle anladım). Her halükârda alıcam gibi çünkü değerleri anormal buldunuz (gecikme vs).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2WeekAbsChallenge -- 19 Ocak 2023; 19:55:25 >
  • Hocam bu dediğiniz Ram Cache özelliği bu uygulamaları kurunca yapıyor bunu ben yıllardır kullanırım Asusun kendi yazılımı var bu işlem için, kendi harddisk özelliğini vereyim bu ram'den alıp sizin harddisk i hızlandırmıyor sizin harddisk'in belli bir kısmını sanal ram e çevirip bilgileri ram üstünden okumayı sağlıyor sizin söylediğiniz olaydan bundan ibaret

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 19 Ocak 2023; 20:57:8 >

• 2WeekAbsChallenge 2 kullanıcısına yanıt

primo cache de kullanabilirsin . hdd madenciliği yaptığım için 128 gb ram ile cache yapıyorum sıksık . tavsiye ederim.

Hocam bugün MEMTEST86'yı yaptım. Özelden size sonuçları attım.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.