Şimdi Ara

Samsung 870 Evo RAPID Mode

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samsung 870 Evo (1TB) aldım. Yazılımını yükledim. Performans ayarı kısmını "Full Performance Mode" yaptım. SSD okuma ve yazma hızı uçtu.

"Rapid Mode" diye bir özellik varmış, sisteminizin ram 'inden biraz kullanarak SSD'nin performansını uçuruyormuş.

Rapid mod açık test sonucu. SATA 3 SSD max 560 civarı okuma/yazma hızı vermesi lazımken, biraz raminizden yiyerek (yaklaşık 1GB) SSD'yi uçuruyor.

RAM TÜKETİMİ

Bende 24 GB ram olduğundan, yaklaşık 1 GB ram harcamasına okeyim. Eğer sisteminiz raminizin hepsini harcamaya çalışırsa, rapid mode ram kullanmıyormuş (araştırmalarım sonucu anladığım kadarıyla).

("Disk belleği olmayan havuz" kısmına bakın)

Rapid mod kapalı iken ram tüketimi:

Rapid mode açık iken ram tüketimi:

Ben yazılım ile uğraşıyorum, bilgisayarı ve ssd'yi yeni aldım. Amacım programları M2 SSD olan C sürücüsüne programları kurmaktı (unity, android studio, vs code, visual studio), Projelerim de bu ssd içinde olacaktı. Bu rapid mode kafamı karıştırdı. Şimdi programları da projeleri de bu SSD'ye kurabilirim ve çok hızlı çalışırlar ama aklımda soru işaretleri var. Bu modu kullanan kullanıcılar bir faydasını göremediklerini yazmış. Mesajlarda genelde eski, hiç 870 evo kullanıcısının yorumuna rastlamadım. Rapid Teknolojisinin akıllı bir şekilde otomatik olarak devreye girip çıktığını biliyorum. Beklide hissedemediler. Benim için önemli olan 40-50GB büyüklüğündeki projelerin hızlı açılması ve hızlı işlem göstermesi. Samsung olduğu için bi tık güven de veriyor. Bir gün memnun kalmadım diyelim ve rapid modu kapattım. Kapattığımda SSD deki projelerime zarar verir mi? (tam o geçiş aşamasında) Bunu merak ediyorum. Laptop olduğu için ani kesinti olmayacak onu biliyorum o yüzden veri kaybı kısımlarını çok önemsemedim. Tabi hız projelerimden değerli değil o yüzden herhangi bir risk varsa da kapatırım direk. Kullanan var mı?

• AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Bir 8 bir de 16. Toplam 24

Oyun oynamıyorum, sadece projeler için. Bir faydası olmuyorsa kapatıyorum o zaman. Teşekkürler.

• baya zahmetli testmiş hocam o niye istedin ki?

Hocam o kadar da önemli değil benim için. Ütopik bi değer aldığım için merak etmiştim pek bir faydası olmuyor belli ki. Oluyorsa da beklentiler kadar değil. En iyisi kapalı kalsın, performans modunu açarken zaten hafif uyarıyor uzun zamanlı kullanımda sıkıntı çıkarabilir anlamında onu fark ettim şimdi.

Hocam 8gb default bende, değerlere uygun 16gb ram aldım taktım. Neden sıkıntı çıkarır ki?

Hocam ucundan şüphe duyma nedeninizi yazar mısınız? Bende araştırayım.

Anakarta uygun ram aldım. CPU-Z de değerlere bakıp aldım. 3200Mhz ddr4 cl22 SODIMM ram

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2WeekAbsChallenge -- 19 Ocak 2023; 18:18:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung 970 EVO Plus 1TB 1483 TL
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

okuma

yazma

kopyalama

gecikme

Boşta usb yok. Usb aldığım zaman yaparım testi. Benim merak ettiğim neden böyle bir düşünce içine girdiniz. Sizi ekran görüntüsünde şüpheye düşüren şey ne? Bende araştırmak istiyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.