Şimdi Ara

Samsung 980 PRO modeli sahneye çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Samsung'un bir süredir merakla beklenen amiral gemisi 980 PRO M.2 NVMe SSD ilk kez CES 2020 fuarında ziyaretçilerin karşısına çıktı. Halen geliştirme aşamasında olan 980 PRO M.2 NVMe SSD için bazı teknik bilgiler mevcut.

Samsung 980 PRO SSD neler sunacak?

Samsung 980 PRO SSD modeli firmanın PCIe 4.0 teknolojisini temel alan ilk son kullanıcı ürünü olacak. Normalde PCIe 4.0 teknolojisini firma kurumsal tarafta sunmaya başlamıştı. Daha verimli bant genişliği sunan PCIe 4.0 sayesinde Samsung 980 PRO rekor hızlara ulaşabilecek.

Ayrıca Bkz.Artık sefer tasları da teknolojiye ayak uydurdu

Hücre başına 2 bit veri yazan MLC NAND bellek modüllerini tercih eden firmanın 92-katmanlı yapılara yer verdiği tahmin ediliyor. Kapasite olarak 250GB-1TB arasında değişen seçenekler olacak.

Fuar alanında okuma hızları 6500MB/s, yazma hızları da 5000MB/s olarak verilmiş ancak Phison 18 gibi yeni nesil kontrolcüler sayesinde 7GBps seviyesini aşması bekleniyor. Samsung 980 PRO için yaz aylarında daha detaylı bilgiler verilecek.

• Daha yeni aldım 970 evo plus ı yapma bana bunu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD sayesinde tüm sektör gelişiyor, helal olsun.
  • Teknoloji nereye gidiyor arkadaş vay be hayretler içerisinde izliyorum
  • Bu aleti alsaydin bile mevcut sisteminiz yuksek ihtimalle PCIe 3.0 olmasi ile yarisi kadar bantgenisligi ile sozkonusu modelden tam randiman alamayabilirsiniz :/ . Yani anakart ta degismeli bu tur cihazlar icin ... AMD oncu oldu gerci :) .

• Çıksa da alsak.

• Daha dün 970 evo plus aldım yapılır mı bu ama ya

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Malum evet lakin b450 anakart değişikliğiyle x570 veya çıkacak yeni 4.0 destekli kartlarla tam randımanı alırdım sanırım.

• Gen 3 kullanan 970 serisi bile yük altında ısınıyordu. Gen 4'ler daha da ısınıyor, Samsung soğutma koymamış. Ya da soğutmasız sergiledi

@xtreme28
    Dert edilecek bir durum yok. Standart bir kullanıcıysanız fark eden bir şey olmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 9 Ocak 2020; 13:56:16 >
  • Son kullanici icin hic bir geregi yok. 5 yillik 400/400 okuma yazmaya sahip ssd den XPG 8200 pro ya gectim 3500/2500 hizlari goruyorum ama genel kullanimda diger ssd den hic bir farki yok. Sentetik testlerde yada kagit uzerinde saniye farklar olabiliyor ama reel kullanimda cidden fark yok diyebilirim.

Benzer olay bunda da olacak 3500 lü hizlardan 7000 lere gecicen ama reel fark %5.

• _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Aslında şu ısı soğutmasıyla ilgili merak ettiğim birşey vardı iyi yere parmak attın, bazı ssdlerde sogutma panelini yanında veriyorlar bazı anakartlardada üzerinde geliyor malum. Benim ne anakartta soğutması var nede ssd de ısı sorunuyla karşılaşırmıyım bilmiyorum ama ısınmıyor diye okumuştum bir yerde siz ısınıyor diyorsunuz olası bi zararı varmı? Şuan anakart üzerinde lokasyon olarak gpu nun dibinde cpu ile gpu arasında ikiside ısınan materyaller haliyle :) soğutucusu olan b450 çipsetli anakartlarda vardı ama asus un tuf b450 pro gaming anakartını tercih ettim anakarta göre veya uygun bi termal ped bulacağımız yer var mı? Yada gerek var mı diye sorayım daha mantıklı olur? Günlük kullanım oyun vidyo düzenleme vs için.

• Çok ciddi hızlar gerçekten Teknoloji artık kendini ciddi katlamaya başladı 980 evo alan standart kullanıcı 10 yıl arkasına bakmaz

• Bu saaten sonra anakart degisecekse future-proof olmali yani 4.0 destekli olmalidir . Anakart en onemli bilesendir temelidir bel kemigidir... Guncel teknolojiler olsun ama icinde bilesen yuvasi salliyorum 8 tane degilde 6 taneli olsun gibi :) ...
    Bence sabir acele etme . Koklu bir degisiklik surecindeyiz. Butceni bilmiyorum doviz olarak ta ayir TL olmasin da :) ...
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Yeni topladım zaten uzun süre düşünmüyorum aman aman o mu bu mu derken aldım bşyler bir daha aynı topa girip kararsız kalmayı düşünmüyorum uzun bir süre yeni toplayacak arkadaşlara hayırlı olsun şimdiden bize zamanı gelince artık

• Surekli Terabayt cinsinde buyuk olcekli dosyalar ile paso asina olacaksaniz 4.0 anlamlidir aksi halde mevcut olan sisteminizle ve 970 Evo ile pekala isinizi gorur... Pro olmamasi malum daha az okuma yazma omurleri vardir ...

Zaten yeni bir sistem toplamissiniz kesinlikle bundan sonra anca 4.0 lilarin daha da olgunlastigi veya daha yeni jenerasyonlulardakine gecersiniz ... En az 6-8 yil filan sistem idare eder gibi sadece RAM vs bilesen terfileri ile ...

Emin ol 4.0 li bir sistemde benzer isleri onda da yapin dedigim gibi yuksek veri ve islem gucu gerektirmiyorsa gerek kalmayacaktir :) ... Yani gidip te ekran karti daha modern islemcisi daha modern 2 yil sonraki cihazlarla kiyaslamalara aldan demiyorum aman :) . Yani sadece 4.0 li ama mevcut donanimlarinizla uyumlu bilesenlerle test edin birkac yil sonrasinda diyorum .

Bir farklilik olmayacaktir .

Intel Optane tercih edilmelidir her halukarda :) ... NVMe SSD lerde en verimlisi onlar :)

• quote:

Orijinalden alıntı: smart1978

Surekli Terabayt cinsinde buyuk olcekli dosyalar ile paso asina olacaksaniz 4.0 anlamlidir aksi halde mevcut olan sisteminizle ve 970 Evo ile pekala isinizi gorur... Pro olmamasi malum daha az okuma yazma omurleri vardir ...

Zaten yeni bir sistem toplamissiniz kesinlikle bundan sonra anca 4.0 lilarin daha da olgunlastigi veya daha yeni jenerasyonlulardakine gecersiniz ... En az 6-8 yil filan sistem idare eder gibi sadece RAM vs bilesen terfileri ile ...

Emin ol 4.0 li bir sistemde benzer isleri onda da yapin dedigim gibi yuksek veri ve islem gucu gerektirmiyorsa gerek kalmayacaktir :) ... Yani gidip te ekran karti daha modern islemcisi daha modern 2 yil sonraki cihazlarla kiyaslamalara aldan demiyorum aman :) . Yani sadece 4.0 li ama mevcut donanimlarinizla uyumlu bilesenlerle test edin birkac yil sonrasinda diyorum .

Bir farklilik olmayacaktir .

Intel Optane tercih edilmelidir her halukarda :) ... NVMe SSD lerde en verimlisi onlar :)
    970 evo plus aldıydım

• Işinizi görecektir yüksel ihtimalle.

• 980 evo plus da gelir mi merak ettim şimdiden.

• Son yıllardaki teknolojik gelişme inanılmaz derece'de resmen, Önceden normal ssd'lere uzaktan bakmakla yetiniyorduk sadece artık bu gelişim sayesinde kısa zamanda Hdd yerine geçecek depolama amaçlı olarak.
  • quote:

Samsung 980 PRO SSD modeli firmanın PCIe 4.0 teknolojisini temel alan ilk son kullanıcı ürünü olacak.

son kullanıcıya ilk pcie4 m2 corsair çıkardı sonra gigabyte çıkardı sonra adata çıkardı başka var mı bilmiyorum.mağaradan mı yazıyorsunuz habercilik anlayışınızdan iyice iğrendik artık.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.