Artık daha küçük nm'ye gitikçe verimlilik de düşüyor ilginç bir şekilde :D Snapdragon'un şuana kadar çıkarttığı en iyi işlemcisi hala 865. En hızlısı demiyorum ama en iyisi bu, verimlilikte tavan yaptıkları işlemci ki hala özellikleri bayağı iyi, çok fazla geride olan bir işlemci değil. Sonuç olarak Snapdragon son yıllarda tüketici keklemekten başka bir şey yapmıyor bence. Apple işlemci konusunda aldı başını gitti. Android işlemcisiz kaldı bana göre. Mediatek gümbür gümbür gelirse o kurtarır artık bizi bu Qualcomm tekelinin elinden. Bir yandan Mediatek'in performans baskısı, bir taraftan Apple işlemcileri ile arada oluşan uçurum ve bunun sonucu olarak iPhone pazar payının artması, artık yüzde 10 performans artışı diye diye yatarak para kazanan bu devi gerçekten bir şeyler geliştirmeye zorlar diye düşünüyorum. Qualcomm Android dünyasının Intel'idir. Çok cimri bir şirket, bunu işlemcilerinin cache boyutlarına bakarak görebilirsiniz. Bu sene sırf alışık olduğum için Android aldım. Bence şuan amiral gemilerinde işlemci konusunda parasını hak eden tek telefon iPhone. Android özgürlüğü ve ekran için bu seferlik Android'i bırakmadım ama bir daha ki telefon alışımda, ki bir şey olmazsa bunu en az 2 sene kullanırım 5 yıla kadar yolu var, yine tablo buna benzer olursa gider Apple alırım. |
Bildirim