Şimdi Ara

Samsung, akıllı telefon üreticilerine çift kamera modülü tedarik etmeye başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung, akıllı telefon üreticilerine çift kamera modülü tedarik etmeye başlıyor

Akıllı telefon pazarının lideri konumunda olan Samsung, pek çok bileşeni in-house yani kendi bünyesi içerisinde geliştirip kullanması ile biliniyor. İşlemci, RAM, depolama belleği, batarya, ekran, kamera gibi bileşenler firmanın üretim tesislerinde şekilleniyor ve maliyet konusunda önemli bir avantaj sağlıyor.

Samsung’un teknolojilerinde önemli gelişmeler sağlaması, rakip üreticilerin de dikkatini çekiyor. Örneğin Exynos işlemciler, Super AMOLED ekranlar, RAM bellekler pek çok rakip amiral gemi modelinde boy gösterdi. Özellikle Çinli üreticilerin Samsung’a bir ilgisi söz konusu.

Samsung hali hazırda müşterilerine kamera sensörü tedariği yapıyordu. ISOCELL teknolojisi barındıran bu sensörler, piksellerin arasını açarak daha fazla ışık almasını ve karanlık ortamlarda en iyi performansı vermesini sağlıyordu. Firmanın önümüzdeki aylarda başlayacağı üretim ise bir ilk barındırıyor.

Ayrıca Bkz.Samsung’un yeni ikisi bir arada dizüstü bilgisayar modeli Notebook 7 Spin ile tanışın

Samsung Electro Mechanics, ilk kez çift kamera sensörü üretimine başlayacak ve müşterilerine de tedarik edecek. Firma yetkilileri, yılın ikinci yarısında gerçek bir çift kamera modülü üreteceklerini açıkladı. Şimdilik müşteri firmalar hangileri bilinmiyor.

Bu haber, Galaxy S8 için de anlam taşıyor zira modelin çift kamera dizilimi ile geleceği iddia ediliyordu. Böylece iddialar biraz daha gerçeğe yaklaşmış oluyor. Huawei, LG gibi firmalardan sonra Samsung da çift kamera trendine giriş yapacak. Daha geniş açılar, daha fazla derinlik algısı, çekim sonrası serbest odaklama, karanlık ortamlarda daha iyi performans gibi avantajlar sunan çift kamera trendi, giderek daha fazla ilgi görmeye başladı.

• çift kamera iyi güzel de asıl bomba telefonun 360d çekebilmesi olur bence

• Bence çift kamera istenilen seviyeye gelmedi, hep birşeyler eksik gidiyor. HTC One M8 evet çift kamera ama resim kalitesi rakiplerinden çok geride birde bokeh efekti olarak aman aman bir farklılık yaratmıyor. LG G5 çift kamerada bir kamera geniş açı çekiyor ama geniş açı çeken kamera hem çözünürlük olarak düşük hemde ios desteği yok. Huawei P9 güzel telefon ama yine resim kalitesi ve bokeh olarak fark yaratma konusunda bir cazibesi yok vede bu telefonda ois yok.

Samsung paket anlamında daha iyisini verirse farklılık yaparsa eğer iyi iş yapar ama bu saydıklarım gibi olacaksa boşuna uğraşmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan_kolay -- 25 Haziran 2016; 9:57:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çift kamera çoğu kullanıcı için gereksiz bir özellik. Durum buyken amiral gemilerinin şift kamera ile gelmesi anlamsız. Maliyeti de arttırıyor. Sırf yenilik olsun diye gereksiz şeyleri cihazlara eklemeye başladılar.

• Adam akıllı bokeh efekti versin şu telefonlar artık. Dslr alma sebebim benim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyice yaygınlaşacak o zaman bu çift kameralar
  • s8 çift kamera olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence 4 one 4 arkaya toplamda 8 kamera koysunlar. Bu kameralar 2 serlı gruplansın hem alan derınlıgı ektkısı versın hem HTC evo 3d dekı gıbı 3d olsun hemde 360 derece olsunda bizde kullnıcılar olarak kurtulalım artık hangı telefon kac kamerayla gelecekmıs dıye. Kendı adıma konusuyorum gıttım note 4 cıkmısken ucuza note 3 aldım canavar gıbı kullnıyorum + yanına gırıs sevıyesı Canon DSLR ve lenslerını aldım kalıte tartısılmaz fotograf cektıgınızı anlıyorsunuz. Diyeceksınızkı pratık degıl koca makınayı tasımak evet degıl. ama gunumuzde ve yakın gelecekte gırıs sevıyesı bıle olsa DSLR kalıtesınde kameralı cep telefonu gelırmı bılmem.

• bence de s8 de çift kamera gelir....

• şöyle bi yasa lazım akıllı tel max 1500tl.(vergide makul sınıra inmeli)

• İnvisage teknoloji firması kuantum kristallerini kullanarak yeni bir sensör üretti. Şu an seri üretime geçme aşamasındalar. Telefonlarda kullanıldığı zaman bir devrim yaratacak diye düşünüyorum. Bildiğiniz sinema kalitesini cep telefonuna sığdırıyor. Ve anladığım kadarıyla raw video desteği de olacak. Global shutter özelliği ise profesyonel makinelere taş çıkartır. Heyecanla bekliyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.