Şimdi Ara

Samsung ana vatanındaki 5G testlerinde 7.5 Gbps hıza ulaştı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
1.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: infom@n

quote:

Orijinalden alıntı: metafest

Benim bildiğim 4G, şarj konusunda 3G'ye göre daha başarılı...

Maaalesef internet hızı arttıkça pil tüketimi de artıyor.
    Aklımda bir teknoloji var :
    Eğer telefon belli bir veri alış verişinin üzerine çıkarsa bir üst bağlantı seviyesine geçse ve gerek yoksa 3G ve LTE yongasını kapatsa acayip güç tasarufu yapılır.

Atıyorum
    whatsapp takılırken Sadece Edge yongası aktif
    Webte gezerken sadece 3G yongası aktif
    Video izlerken LTE yongası aktif.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=103131255&p=1#103131255

Bununla ilgili bir konu var(yukarıda)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Eğer telefon belli bir veri alış verişinin üzerine çıkarsa bir üst bağlantı seviyesine geçse ve gerek yoksa 3G ve LTE yongasını kapatsa acayip güç tasarufu yapılır.

Atıyorum

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=103131255&p=1#103131255

Bununla ilgili bir konu var(yukarıda)

Yurtdışı forumlarda herkes 4G'yi lazım olmadıkça kullanmadığını 3G'ye hatta 2G'ye geçtiklerini yazıyor. Herkes 4G'nin pil sömürdüğünden dertli.

• @infoman
    Bu üçünü de yapan tek bir yonga zaten. Ekstra birkaç multiplexer vs. parça oluyor, onlarda ufak tefek değişiklikler olabiliyor. Hız yükseldiğinde modemin kodlama kod çözme işlemleri arttığından ve veri trafiği arttığından donanım daha fazla iş yapıyor ve daha fazla güç tüketip ısınıyor.

Ben de şebekeye çift taşıyıcı ile bağlanıp 96kbit ile İnternet kullanıyorum. :D

@XpressMusic34
    Torunları kucağıma aldığımda 5G gelir herhalde. :D Ki daha evlenme niyetine bile girmedim. :)

Arkadaşlar 3G'de hız sorunu yok diyoruz da, bu sorunlar aynı anda her yerde baş gösteren şeyler değil. Yani bir bölgede iyi iken başka bir yerde kötü olabiliyor. Tamamen şebeke yoğunluğuna bağlı bir şey. Bulunduğum yer Irak sınırı ve şebeke rahat, hızlar iyi; ama Şemdinli merkezde 2Mbit üzerini zor geçiyorum, yükleme hızı bile indirme hızından yüksek oluyor.
    Bir de bu hızların bizim kullanımımıza izin verilmeyen kaynaklarla sağlandığı da bir gerçek. Hani hızlarımız daha yüksek olsa aynı fiyata daha yüksek kotaya sahip bir İnternet bağlantısı kullanabiliriz. Ancak günümüz şebekesi ile böyle bir şey yapıldığında o yüksek dediğimiz hızlar yerin dibine girebiliyor. Gün boyu 1MB hız ile indirebilirken akşam saatlerinde vs. aynı bağlantıda 40 - 50 KB/s üzerine çıkamadığım da oldu Turkcell'de. Hani hızların yüksek olmasının tek sebebi pahalı olduğundan yüksek rağbet görmemesi, görse ortada hız mız kalmaz yoksa... :)
    4G'nin gerekliliği daha geniş bir frekans bandına sahip olmasından dolayı toplamda daha fazla hız verilebilmesi. Bu şekilde şebeke yükü de daha az olacağından daha uygun fiyatlara daha yüksek kotalı paketler mümkün. Sınırsız paketlerin 256 ya da 512kbit olabilmesi için bile 4G'ye değer. :)

• JessieJ J kullanıcısına yanıt
    AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE İŞTE NEYSE İSTANBULDA GENELDE BİRİNİN ÇEKTİĞİ YERLERDE DİĞER İKİSİ TIRT OLUYOR BİRBİRLERİNİN SİNYALLERİNİ ENGELİİYORLAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM BAZEN BİLMEM FİKRİN VARMI BU KONUDA
  • emir kustirika kullanıcısına yanıt
    Valla hocam her sey beklenir bunlardan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne yazsam bilemedim..neyse

Millet 6g ye gecince bizde 5g ye geçiş haberleri olur. Turkcell de bizim netimiz daha hizli harranli emine harvard li emily deriz kendimizi kandirmaya devam ederiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: sis651

@infoman
    Bu üçünü de yapan tek bir yonga zaten. Ekstra birkaç multiplexer vs. parça oluyor, onlarda ufak tefek değişiklikler olabiliyor. Hız yükseldiğinde modemin kodlama kod çözme işlemleri arttığından ve veri trafiği arttığından donanım daha fazla iş yapıyor ve daha fazla güç tüketip ısınıyor.

Ben de şebekeye çift taşıyıcı ile bağlanıp 96kbit ile İnternet kullanıyorum. :D

@XpressMusic34
    Torunları kucağıma aldığımda 5G gelir herhalde. :D Ki daha evlenme niyetine bile girmedim. :)

Arkadaşlar 3G'de hız sorunu yok diyoruz da, bu sorunlar aynı anda her yerde baş gösteren şeyler değil. Yani bir bölgede iyi iken başka bir yerde kötü olabiliyor. Tamamen şebeke yoğunluğuna bağlı bir şey. Bulunduğum yer Irak sınırı ve şebeke rahat, hızlar iyi; ama Şemdinli merkezde 2Mbit üzerini zor geçiyorum, yükleme hızı bile indirme hızından yüksek oluyor.
    Bir de bu hızların bizim kullanımımıza izin verilmeyen kaynaklarla sağlandığı da bir gerçek. Hani hızlarımız daha yüksek olsa aynı fiyata daha yüksek kotaya sahip bir İnternet bağlantısı kullanabiliriz. Ancak günümüz şebekesi ile böyle bir şey yapıldığında o yüksek dediğimiz hızlar yerin dibine girebiliyor. Gün boyu 1MB hız ile indirebilirken akşam saatlerinde vs. aynı bağlantıda 40 - 50 KB/s üzerine çıkamadığım da oldu Turkcell'de. Hani hızların yüksek olmasının tek sebebi pahalı olduğundan yüksek rağbet görmemesi, görse ortada hız mız kalmaz yoksa... :)
    4G'nin gerekliliği daha geniş bir frekans bandına sahip olmasından dolayı toplamda daha fazla hız verilebilmesi. Bu şekilde şebeke yükü de daha az olacağından daha uygun fiyatlara daha yüksek kotalı paketler mümkün. Sınırsız paketlerin 256 ya da 512kbit olabilmesi için bile 4G'ye değer. :)

Dostum yaşadığın hız sorunu baz istasyonlarından kaynaklanıyor

Gün boyunca baz istasyonu yoğunluğa göre daha fazla veri yada daha fazla ses olarak kendini ayarlar.Örneğin gün içinde o baz istasyonu üzerinden çok fazla ses alış-verişi varsa datayı kısar.Ayrıca daha önce de yazdığım gibi türkiyenin yurtdışı çıkış portları belli.Gün boyunda zaten normal adsl-vdsl bile kasım kasım kasılırken telefonlara böyle hızlar sunulmasını tasvip etmiyorum.İnstagrama attığın foto 3-5 sn geç yüklense, facebook anasayfayı görmen 2 saniye yerine 5 saniye olsa ne kaybederiz ki ?

Bence 4G herkeze değil isteyen kişilerin kullanımına açılmalı

Ayrıca 4G üzerinden ses görüşmesi yapılamıyor, ses için 2G alt yapısının olması gerekiyor diye biliyorum.Kısaca telefonlar daha fazla güç tüketecek..

• samsung pekçok konuda öne çıkmaya başladı....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 26 Şubat 2015; 1:33:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aycibin

2800mah altında pile sahip telefonları çöpe atacaksınız 4G geldiğinde.o yüzden yeni telefon alacaklar şarjı 1 değil 2 gün giden telefonlara baksınlar.

ülkede adsl o kadar yavaş ve pahalıki mobille rekabet olsun diye 4G ihalesi çıkmıyorlar senelerdir.4G şu anki adsl'den de hızlı çünkü.avrupa'da herhangi bir şehir merkezinde 4G'li telefonla 100-150 mbps görmek gayet normal.

Katılıyorum. Bence şuan turkcell ve vodafone 4g altyapılarına sahip. Ama avea 4gye hazır olmadığından ihaleyi açmıyorlar.

• DeepestSea kullanıcısına yanıt
    Zaten isteyen kişilerin hizmetine açılacak, zorla kullanın demeyecekler ki. :)
    Evet, baz istasyonundan kaynaklanıyor. Yoğun kullanım olduğundan 42 Mbit hız çok fazla aboneye bölündüğünden hız düşüyor. Bu kotalarla bile olan bu ise kotaların artması için 3G ya da 4G iyi bir yatırım lazım. Tekirdağ'da memlekette bir baz istasyonu iki sektöründe 10 Mbit veriyorken bir sektöründe 2 Mbit veriyordu yoğun vakitlerde ki, çarşı merkezini büyük oranda kapsayan bir hücreydi. Turkcell her sektöre birer RRU daha ekledi, başka bir değişiklikler daha yaptı ve o yoğun sektörde de iyi bir hız vermeye başladı yine. Yani 3G bitmiş değil, baz istasyonlarına ek donanımlar eklenerek hızları daha artırılabiliyor. Hatta her sektörden 42 Mbit verilse 4G kapasitesine zaten ulaşacak baz istasyonu, böyle bir teorim var ama operatörler neden yapmıyor bilmem. 4G yatırımını daha geleceğe yönelik görüyorlar belki, ya da 3G taşıyıcı teknolojilerinin mi gelişmesini bekliyorlar teorik 336 Mbit hızı vermek için bilmem. Ama mobil de bu şekilde bir kapasite artışı ya da 4G gerekli kotaların artışı için. Mobilde ciddi sınırsız isteyenler var ama bu 4G ile de çok verimli olacak gibi değil.
    Yurtdışı çıkışımız az diye kullanmayalım diye bir şey olmaz hocam, Türk Telekom bir ton para almayı biliyor, yatırımını da yapsın bir zahmet. Hız asıl mobilde gerekli ki veri aktarımı hızla gerçekleşip modem kendini beklemeye alsın ve tasarruf etsin. Şu an birçok kişi bilgisayarından çok telefonunu kullanıyor, çünkü daima yanında bir cihaz.
    Evet 4G'de sesli görüşme 3G'ye Circuit Switched Fallback ile yapılıyor ama VoLTE standardı da bitti ya da bitmek üzere ki bir yıla kullanımı başlar sanırım. Tamamen IP tabanlı bir ses görüşmesi protokolü geliyor yani. Ama destekleyecek cihaz durumu belli olmaz tabi.

• Buradan Harranlı Emine'ye selamlar.

• Haberde hata var sanırım. Ülkemizde örneğin 2G 900/1800 MHz bandını kullanırken 3G'de 2100 Mhz bandı kullanılıyor. Haberde 5G için 6 GHz diye bahsedilmış. Bu daha yüksek bir frekans 2G ve 3G'de kullanılandan. Ayrıca 6 GHz RF yayını için hiç de verimli kullanılabilecek br frekans değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowtr -- 26 Şubat 2015; 8:12:56 >
  • sis651, yukaridaki mesajda yazdiginiz "Mobilde ciddi sınırsız isteyenler var ama bu 4G ile de çok verimli olacak gibi değil." cumlesi belki Turkiye icin gecerli olabilir. Suan G.Kore de 4g sinirisiz internet kullanan biri olarak olarak, 4g ile sinirsiz internetin gayet sorunsuz calistigini soyleyebilirim. Simdiye kadar ne hizimda bir yavaslama v.b. bir sorun olmadi. Sirketler duzgun yatirim yaptiklari ve islerini duzgun yaptikca sorun olmaz. Yeterki istesinler. Ama akillarinda sadece hizmetten cok nasil milletin parasini alabiliriz dusuncesi var.
  • marduk M kullanıcısına yanıt
    Bir hız testi paylaşabilir misiniz?
  • Bakalım bize doğru düzgün bir hız verdirmeyen hükümet utanacak mı? Bizi ttnet ve 3 sahtekar operatörün merhametine bıraktı.

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowtr

Haberde hata var sanırım. Ülkemizde örneğin 2G 900/1800 MHz bandını kullanırken 3G'de 2100 Mhz bandı kullanılıyor. Haberde 5G için 6 GHz diye bahsedilmış. Bu daha yüksek bir frekans 2G ve 3G'de kullanılandan. Ayrıca 6 GHz RF yayını için hiç de verimli kullanılabilecek br frekans değil.

2 3 kat daha çok radyasyon anlamına mı geliyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Asami Zdrenka

quote:

Orijinalden alıntı: aycibin

2800mah altında pile sahip telefonları çöpe atacaksınız 4G geldiğinde.o yüzden yeni telefon alacaklar şarjı 1 değil 2 gün giden telefonlara baksınlar.

ülkede adsl o kadar yavaş ve pahalıki mobille rekabet olsun diye 4G ihalesi çıkmıyorlar senelerdir.4G şu anki adsl'den de hızlı çünkü.avrupa'da herhangi bir şehir merkezinde 4G'li telefonla 100-150 mbps görmek gayet normal.

Katılıyorum. Bence şuan turkcell ve vodafone 4g altyapılarına sahip. Ama avea 4gye hazır olmadığından ihaleyi açmıyorlar.

Eğer öyleyse ve ihale açılsa avea müşterilerinin büyük çoğunluğunu kaybeder. Avea belki de batar. Devlet bunu göze alamıyor.

• quote:

quote:

Atıyorum

Akıllı telefon dediğin böyle olmalı herşeyi bizden beklemesin

Hatta internetle işimiz yokken de 2g ye geçsin.
    Umarım bu özellik telefonlara hemen gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Bir hız testi paylaşabilir misiniz?

Ornek test resmi asagida.
    Samsung ana vatanındaki 5G testlerinde 7.5 Gbps hıza ulaştı

• quote:

Orijinalden alıntı: TEKIN corp.

quote:

quote:

Atıyorum

Akıllı telefon dediğin böyle olmalı herşeyi bizden beklemesin

Hatta internetle işimiz yokken de 2g ye geçsin.
    Umarım bu özellik telefonlara hemen gelir.

Teşekkürler ama bu benim teorimdi

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.