Şimdi Ara

SAMSUNG B550 Serisi MKV & DIVX desteği aktifleştirme!!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
2
Favori
44.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ookten

mesut arkadaşım sanırım bunlara yazılım atmak mümkün değil şimdilik.

Yazılım atmak mümkün ama sanırsam Samsung yeni yazılımların da bu özelliği açmayı kısıtlamış diye okumuştum bir kaç yerde.Yine de bence çok fazla kurcalamamak yerinde olur, sonuçta adı üzerinde servis menüsü olur da bir sorun çıkarsa televizyon garanti dışı kalır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mesut Şerifoğlu

quote:

32B550 sahibiyim mesut arkadaşımızın dediği gibi options ayarlarından LB750 çıkmıyo LB650 çıkıyo ama onlarlada sub options taki menüler yine çıkmıyo bu neden olabilir.

Kuvvetle muhtemel firmware farklılığı yüzündendir...

ben biraz yabancıyım bu konulara ama tv den usb ile film izlemek istiyoru, firmware anlamıyorum, dediklerinizi tektek denetim ama olmuyor, bu işin çözümü nedir?...
  • Selamlar,

Bahsettiğiniz lcd bumudur ?

http://www.istanbulbilisim.com.tr/SAMSUNG_LE-40B550-LCD-TV,8575.html

Eğer buysa biraz özellikleri hakkında bilgi verebilirmisiniz ? görüntü kalitesi netlik gibi konularda.Bende almayı düşünüyorum.

Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevkiozcan

quote:

quote:

32B550 sahibiyim mesut arkadaşımızın dediği gibi options ayarlarından LB750 çıkmıyo LB650 çıkıyo ama onlarlada sub options taki menüler yine çıkmıyo bu neden olabilir.

Kuvvetle muhtemel firmware farklılığı yüzündendir...

ben biraz yabancıyım bu konulara ama tv den usb ile film izlemek istiyoru, firmware anlamıyorum, dediklerinizi tektek denetim ama olmuyor, bu işin çözümü nedir?...

Firmware, çok basit olarak açıklamak gerekirse tv nin işletim sistemi diyebiliriz.Eğer ayarları doğru olarak yaptığına eminsen ve yine olmuyorsa senin tv nin firmware Samsung' un bu özelliği kısıtlanmış yeni firmwaresi olabilir.Bildiğim kadarıyla bu yeni firmwarelerde bu özellik kapatılmış ve tekrar aktif etme imkanı yok ama yinede araştırmak gerek.Ben bu özelliği açabilmeme rağmen yinede işi şansa bırakmamak ve sorun yaşamamak için (malum yetkili servis haricinde yapılan servis menüsü ayarlarındaki değişiklik garanti dışı bırakıyor) htpc topladım lcd tv için.Büyük ekranda pc kullanmak film izlemek ve daha bir sürü şey yapabilmek daha keyifli.

• evet haklısın bu özellikler kısıtlanmış durumda bende, dediğin gibi bu işin pekte çözümü yok gibi gözüküyor, yazılımı yeniden yükleme veya eski yazılımı yükleme gibi şeyler olabiliyormu diye bakıyorum şimdide, yazılım değişikliği yapılmasını bilen arkadaşlardan yardım istiyorum,ilginden dolayı tşk...
  • Bende yeni samsung le32b553 aldım. denildiği gibi kumandasından info+menü+mute yi uyguladım herhangi bir menü çıkmadı. usb bellek takınca sadece fotograf ve müzik dinleyebiliyorum, film oynatma seçeneği yok. ne yapabilirim. Ama şunu söyliyeyim normal dijital yayınını bile çok güzel gösteriyor. bu modelde, yeni çıkan normal görüntüyü full hd ye çeviren teknolojimi var acaba. görüntü kalitesi ve estetik görüntüsü A+++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahipfbb -- 8 Kasım 2009; 20:01:12 >
  • bendede 32b553 var denedim ve oldu. tuşlara aynı anda basmıcaksın. cihaz standby dayken sırasıyla info sonra munu sonra mute ve en son power a basıcaksın cihaz açılacak ve menü gelecek. ben o medüden modeli b650 i yaptım. sorun yok..
  • Teşekkürler baykaya, ben hepsine birden basıyormuşum hakkaten, şimdi oldu. Oldu da bir iki sorun var, fullhd bir görüntüyü açtım(microsoftun sitesinden indirmiştim) onu 16:9 göstermior 4:3 oranında gösteriyor ve desteklenmeyen ses uyarısı veriyor. biliyorsan yardımcı olursan sevinirim, Ha birde tvnin açılış süresi uzadı bu normal mi. fotosunu ekliyorum.

SAMSUNG B550 Serisi MKV & DIVX desteği aktifleştirme!!!!

• değişiklikten sonra hd göründü denemedim, divx denedim onda ses ve görüntü normaldi. merak ettim eve gidince denemeye çalışırım..
  • menüde çıkan diğer modelleri denedin mi hiç. Denesek bi sıkıntı olabilirmi ki. birde tv açılışına dikkat ettimde nerdeyse 2 katı sürede açılıyor. Normalde 5 sn ise 10 sn kadar sürüyor. Acaba tv ye zarar verirmi ki. yoksa önemli bi sorun değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahipfbb -- 20 Kasım 2009; 20:42:26 >
  • dediğin gibi açılma süresi oldukça uzadı. bir sorun yaratacağını sanmıyorum. diğer modelleri seçmeye cesaret edemiyorum eden varsa paylaşsın :)
  • bende le 530 32 inc kullanıyorum.bie de ben denemek istıyorum..
  • quote:

Samsung 32B550 32'' Full HD Lcd Tv sahibiyim, usb den video izleyemeyen arkadaşlar, servis menüsünden;
    Option-Model ayarını LB750 yapsınlar.
    Sub-Option : WiseLink Movie = ON(benim tv de bu seçenek pasif ama modeli LB750 yapınca kendiliğinde ON duruma geçiyor)
    WISELINK WRITE = ON
    HIGH DEVICE = ON
    Sadece Sub-Option ayarlarındaki seçenekleri ON yaparak ben video oynatamadım hatta usb menüsünde video seçeneği bile çıkmadı ama tv modelini LB750 yapınca usb menüsünde video seçeneği çıktı ve sorunsuz olarak mkv, avi, dat, mpeg oynattım.1080p ve 720p mkv film yada fragmanlar ve altyazılı filmler ilede denedim ve hiçbir sorun çıkarmadı.Fakat her nedense dual ses özelliğine sahip mkv lerde filmler İngilizce olarak başlıyor ve ne yaptıysam bir türlü Türkçe dublajlı olarak izleyemedim.Son olarak sorumluluk size aittir arkadaşlar.Sanırım bazı kişilerde tv de donmalar ve resetlenmeler yaşanmış bu yüzden oluşabilecek her türlü sorundan kullanıcının kendisi sorumludur...

KARDEŞİM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM..
    Bende TV yi yeni almıştım LE32B553 USB den film açmadığını görünce sinirim bozulmuştu.
    Acaba daha üst bi versionun yazılımını atsam açarmı diye gezerken yazını gördüm ve hemen uyguladım.
    Şu anda USB den DIVX film izliyorum.

Aklıma takılan tek özellik kaldı PIP Özelliğini nasıl kullanabiliriz oda kapalı sanırım. Çift tuner yok ama
    USB den film izlerken yada PC baglı iken diğer ekranda TV yi izleyebileceğim ayarı nasıl yapabilirim.
    Kumandadan PIP menüsüne erişemedim..

Diğer bi sorunumda USB kaç GB a kadar destekliyor. Total 250GB ikiye bölünmüş taşınabilir HDD m var. TV ye baglıyorum görmüyor..

Ve bu özelliği açtıktansonra TV biraz daha geç açılıyor buna bi çözüm bulabilen oldumu.

Ben servis menüsüne girdiğimde ana ekranda alta bulunan pnp launge dil seçeneginide türkçe yaptım. Çift dil seçenekli dvix film açtığımda ses türkçe olarak açıldı
    bu ayardan mı yoksa başka bişeydenmi acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MOKIA -- 22 Kasım 2009; 23:42:46 >

• MOKIA bende de 32le553 var ve 2ye bölünmüş 250GB 2.5" harici hdd yi görüyor hiçbir sıkıntı çıkartmadı. sen modeli 750 olarak mı değiştirdin, ben 650 yapıyorum ondan olabilir belkide. açılış süresi 3 kat kadar uzuyor bende de ben film izleyeceğim zaman değişiklik yapıyorum. birde ben sadece modeli değiştiriyorum başka hiç bir ayarı oynamıyorum. Fotoları ekleyeyim belki faydası olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: sahipfbb

MOKIA bende de 32le553 var ve 2ye bölünmüş 250GB 2.5" harici hdd yi görüyor hiçbir sıkıntı çıkartmadı. sen modeli 750 olarak mı değiştirdin, ben 650 yapıyorum ondan olabilir belkide. açılış süresi 3 kat kadar uzuyor bende de ben film izleyeceğim zaman değişiklik yapıyorum. birde ben sadece modeli değiştiriyorum başka hiç bir ayarı oynamıyorum. Fotoları ekleyeyim belki faydası olur.

Evet 750 yapmıştım şimdi 650 yaptım denedim ama yine aynı 250GB 2.5" Hdd yi görmüyor.
    Sub ayar ekranının resmini koyabilirmisin farklı bi seçenekmi var.
    Birde benim HDD NTFS formatında sanırım FAT32 istiyor olabilir. Senin HDD formatı nedir.
    + Bu PIP özelliğini kullanabiliyormusun..?
  • benim hdd de ntfs formatında, pip özelliğini denemedim,

• regor arkadaşım bende LE46A951D1 LCD var, benim sorunum resim,müzik,movie hepsini görebiliyorsun sadece movie de mkv gibi formatları ve altyazıları göremiyorsun.Samsunga başvurdum firmware değiştirelim diye cevap dahi vermediler,benim öğrenmek istediğim benim lcd de bu işlemler olurmu olursa media 2.0 formatına yükselmemi yapacak,bilgilerini bekliyorum.
  • ben denedim hiçbirşey çıkmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahipfbb

benim hdd de ntfs formatında, pip özelliğini denemedim,

Benim HDD nin asıl kablosunu kaybetmiştim. SONY kameranın USB kablosu ile takınca Gördü HDD yi yani sorun kablo kalitesinden imiş.

Yalnız HDD den 1280 x 720 pixel Yani HD Ready formatındaki görğüntüyü açmaya çalıştığımda Çözünürlük desteklenmiyor uyarısını aldım.
    Video özellikleri aşağıda.
    TV USB modunda Full HD desteği yokmu acaba..

Ayrıca Televizyonunu TEST etmek için HD görüntü aryan arkadaşlar aşağıdaki microsoftun sitesinden test videolarını indirebilirler.
    http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/musicandvideo/hdvideo/contentshowcase.aspx

• Benim tvde hd(1280X720) ve fulhd(1440X1080) görüntüleri harici hdd ve flash bellekten oynattı. Yanlız hd görüntüyü tv de tam ekran gösterdi(16:9). Fulhd görüntüyü normal ekran olarak gösterdi(4:3) sanırım buda 1920 değilde 1440 olmasından. Asıl bendeki sorun ikisinde de desteklenmeyen ses verisi uyarısı vermesi ve sesin çıkmaması. 1920X1080 görüntü bulursam onuda deneyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahipfbb -- 24 Kasım 2009; 21:35:13 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.