Şimdi Ara

Samsung B65x serisi ve estetik üzerine bir not

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Evet, ayrıntılı yazmaya gerek yok; benim dün aldığım televizyon (32B651) forumda zaten yeterince incelenmiş ve takdir toplamış. Henüz bir problemi varsa onu görecek kadar kullanmadım; ama ilk bir kaç günlük izlenimlerime göre bence de çok başarılı bir tv. Sadece beni rahatsız eden bir nokta vardı; tv'nin medya player'ı HDD'imdeki mpeg1 dosyalarında (VCD'lerdeki *.dat uzantılı filmi *.mpg yaparak HDD'ye atıyorum) filmin ortalarında bir yerde kesip başka bir filme geçti. Oysa başka yerde de izlediğim için ne filmde ne de harddiskte bir problem olmadığını biliyorum. Yazılımını da bugün yarın güncelleyeceğim, belki düzelir.

ESTETİK
    Yalnız dış görünümü için çok şık diyenler vardı. Ben katılmıyorum. Bu elbette bir zevk, bir estetik meselesidir. Ben SONY V ve W serileri ile Sharp'ın Full-Led serilerini ve genel olarak Panasonic'leri beğeniyorum. Samsung'lar yeni bir form bulma çabasıyla bence estetikten uzaklaşıyorlar. Üstü köşeli altı oval bir form (en azından kendi yaptıklarına bakarsak) çok iyi bir tercih değil bence. Saydığım modeller çok daha "yakışıklı"...

"E tabi o Sony" diyecekler olabilir. Ama iyi bir dizaynın ek maliyeti ne olabilir ki? Bu bence genel olarak anlayış ve hedef kitlesi meselesi. Hatırlarsınız Sony de trende kapılıp öyle uzay aracı gibi müzik setleri üretmişti zamanında. (Halen de görüyorum) Ama bunlar hep ucuz ürünlerdi ve gözü boyanacak, zaten teknik meselelerden pek anlamayan ve müziği ne şekilde olursa olsun -iyi ya da kötü- dinleyecek (mesela müziği de sadece sözlerine göre değerlendiren), ama dinlemekten öte özellikle de müzik setini göstermek isteyen bir kitleye hitap ediyordu.

Bence Samsung'un dizaynı da (hatta default ayarları da) bu yolda... Sadece TV konusunda değil genel olarak hayat konusunda burada öğrendiğim bir terimle) "vividçi" olanlara hitap ediyor. Her marka göz boyayıcı modeller çıkartabilir, çıkartıyordur. Ama bu tarz bence en çok Samsung'la özdeşleşmiş bir tarz.

Nasıl ama? Hem alıyorum, hem başarılı diyorum hem de aleyhinde o kadar konuşabiliyorum.

• Izlenimlerinizi paylastiginiz icin tskler, TV nizi gule gule kullanin..
  • estetik konusunda size katılamadığımı b elirtmek istiyorum. bir B65x serisi lcd tv kullanıcısı olarak, tvnin görünümü ve dizaynı bakımından bir çok tvden çok daha şık durduğunu belirtmek isterim. crystal tasarımı ve renk uyumu bakımından çok mükemmel bir dizaynı var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.