Arkadaşlar , bu ay içinde 46 inç LCD tv almayı düşünüyorum. Şu an kafamda olan marka ve model samsung 46B750 . Fakat bazı forumlardan bu modelin çok parlak gösterdiğini ve ayrıca samsung firması tarafından üretiminin durdurulduğunu duydum. Hem 7 serisinden olan bir tv, hemde çok satılan bir model. Niye üretimi durduruldu , acaba bu modelde bir sorun mu var ? Bu arada en uygun fiyatı istanbul bilişim veriyor. İzmirde oturduğum için internet üzerinden alacağım. Acaba tv yi alınca bir sorunla karşılaşırsam , kim muhatabım olacak, tv'nin değişmesi gerekirse kimle görüşeceğim. Bu konuda bilgisi ve önerisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler
Kardeş bu panel 2009 Modeldir ve üretimden kalkalı çok oldu!! Günümüzde bir seri en fazla 6/8 ay civarı üretiliyor!!
Yani sorun v.s yok,kim çıkardı bunu???
Bu arada İB yi itele gitsin,Samy Bayilerinden veya Garantisi Samy/TR olan bir yerden bulmaya bak
Samy B75x Serisi
-40"B75x>>10-bit CMO DJITO tip Modül CR 4.000;1/RT 4ms -46"B75x>>8-bit AUO A_MVA tip modül CR 4.000;1/RT 6ms -52"B75x>>8-bit Samsung S_PVA tip Modül CR 4.000;1/RT 6ms
Bu paneller 2009 Modeller içinde orta seviye Modül kullanılarak üretilmişlerdir!! Hesaplı bulursan 40" veya 52" OK dir+
Albani kardeş verdiğin bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum. İB'den alma demenin belli bir sebebi var mı ? Çünkü İB ile sammy bayiileri arasında bu model için yaklaşık 500-600 Tl'lik fark var. Bir sorun çıktığında İB sattığı malın arkasında durmuyor mu? B75X serisi için verdiğin teknik verilere göre bu seri içinde en kaliteli panel 52" olanınki. En kötüsü ise maalesef 46" olanın. Ben TV'yi salonda kullanacağım için 46 alacağım , 52 ise büyük gelir. Herhalde başka marka ve modelleride ciddi olarak düşünüp araştıracağım. Verdiğin bilgiler için çok sağol....
Kardeş sen Samy alacaksan 2010 Model C6x serisine bak!!!
İB kounusunu bana sorma,forumda bunu kendin araştır,ben sadece şahsi fikrimi yazdım bu konuda,karar senin ve hangisi hesabına geliyorsa oradan alabilirsin+
Kötü/İyi diye değerlendirme,hepside idare eder güzel panellerdir,bence sen C lere yönel veya biraz daha bekle!
++
Albani kardeş , biraz önce sammy'nin c65x serisini inceledim , b75x'ten pek farkını göremedim. Sadece ilave olarak personal video recorder var. Geçen hafta LCD tv satan bir mağazada satış görevlisine b serisi ile c serisi arasındaki farkı sormuştm, o da kasa haricinde bir fark yok demişti. C serisinin getirdiği bir avantaj var mı ?
Kardeş sen Satıcıları geç bir kalem ve onlara hiç bir şey sorma!
Evet genel olarak fark yok densede,S/W farklı!! Processor tepkimesi/çalışması farklı v.s kısaca Engine biraz farklı ama bu fark elbette ciddi düzeyde değil,bu herifler Sony ve LGE ve Phil ile birlikte bir Seriden 10 tane Model çıkarırlar Cosmetic v.s v.s ilede bir dünya model çeşidi olur+
Ancak 2 Model arasında az/çok S/W farklılığı olur/olabilir,örneğin bir önceki İşlemci çalışması ve algılama tepkime hızlanır!!! kısaca birebir aynı değildir!
B6 lar 2009 Model,C6x leri ise 2010 Model,bence sen beklemede kalma durumun varsa biraz daha bekle!! Ayrıca illa neden Samy olacak,Sony veya Phil olmazmı veya başka bir marka,sen hepsini incele bence++
Şu an sony'nin 46hx700 ve 46ex700 modellerini inceliyorum. Sammy'yi tercih etme sebebim servisleri çok iyi. Kullandığım pc monitörü sammy. 2 sene çnce arızalandığında evden gelip almışlar, sonrada eve gelip teslim etmişlerdi ücretsiz. Fakay sony servisleri sammy kada iyi değil. Sammy'lerin 7 serilerindeki usb media player'larda yok yok, her türlü filmi oynatabiliyorsun fakat sonny'lerin kinde ise sadece divx ve mp4 oynatıyorsun incelediğim kadarıyla. Birde sammy'de ultra clear panel özelliği parlak ekran mı demek. Parlak ekran insanın gözünü rahatsız ediyor. Mat olanlar daha doğal geliyor bana.