Şimdi Ara

Samsung Boracay 18BTU VS GREE 18BTU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
7.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Alacak arkadaşlar için birkaç yorum da ben yapayım. Dün akşam Gree 18000btu klimayı aldım koçtaştan. Bahsedildiği gibi nakliye işi sorun çünkü 54TL istiyorlar ve en erken üç gün sonra kargoya veriyorlar, kurulumu hemen hemen bir haftayı bulur yani. İmkanınız varsa gidip kendiniz alın koçtaştan (Corsa'nın bagajına koltukları yatırarak rahatlıkla sığıyor:) )

Antalya Sidede 25m2 odam için aldım (malum birkaç gündür hava sıcaklığı 40 dereceyi aştı!) Yetkili servisi aradıktan bir saat sonra geldiler ve hiçbir sıkıntı olmadan montajı yaptılar. Nette araştırırken 18lik Samsung Boracay ile karşılaştırmıştım ama kesinlikle hem verimlilik hemde ses açısından Gree çok önde. 18lik klima ses yapar dedikleri için dış üniteyi yatak odasının duvarına monte ettirmedim, sesinin bu kadar az olacağını hiç tahmin etmezdim. İç ünitenin görünüşü koçtaşın sitesindeki resimden çok daha şık. 20 dakika kadar çalıştırdım, gerçekten soğutma kapasitesi çok iyi. Kumandası gereken özelliklerin olduğu sade bir tasarımdan ibaret, gereksiz tuş kalabalığı yok.

18lik Samsung Boracay, Airfel Green ve Demirdöküm DD A2 ile karşılaştırırsanız kesinlikle önereceğim cihaz budur.
    Aklınıza takılan birşey olursa elimden geldiğince yardımcı olurum.
    Forumda emeği geçen, yorumlarını eksik etmeyen herkese teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

yaw zaten bu malın Koçtaş ta satılması bile saçma!!

Malı Airfel getirip,Koçtaşa veriyor ve buradaki hizmette iyi değil(en azından böyle işlemlerde)

Kendisi satsa çok daha iyi olacak ama ilerde bu mal böyle giderse,Koçtaşa verilmez diyorum ben!

Airfel bu işi epeyi oturttu memlekette+Daikin işide olduğu zaman bu herifler ciddi mal satar ve Servis işlerinide
    oldukça düzelttiler diye duymaktayım.

Ben çok memnun kaldım,kışın az kullandım çünkü havalar çabuk ısındı Antalyada ısıtması çok iyi idi
    Soğutmasını daha yeni anladım çünkü havalar yeterli sıcak olamadı bu sene burada ve oldukça beğendim

Kısaca bu paraya bu mal ile anca bu oluyor ama sonuç benim açımdan çok çok iyi oldu ama dediğim gibi,parasına
    göre konuşuyorum!!

++

hocam bende antalyadayım 35metrekare 3.kat salona 18lik gree hem ısıtma hem soğutmada yeterli olurmu?olur ise sarfiyatlar ne durumda olur ortalama bir kullanımda tabiki(yazın günde max 12saat kışın günde max 6-7 saat bunlar en yüksek değerler)yada sen kullanıyorsun sarfiyatı ne oluyor sana nasıl bir kullanımda kullanırken tabiki?

• Evet arkadaşlar GREE 18.000 BTU klimayı yaklaşık 1 hafta kullandıktan sonraki yorumlarımı yazıyorum, alacak olanlara belki bir fikir verir.

++++ Artıları ++++

1) Performansını gerçekten beğendim(soğutma için konuşuyorum) Antalya'da eski ve yalıtımsız bir apartmanın en üst katında, 30-35 metrekare bir odada klimayı 27-28 derecede kullanıyorum ve hızlı bir şekilde soğutuyor, hatta yatarken üşüyorum diyebilirim.

2) İç ve dış ünite gayet sessiz çalışıyor. 18.000 BTU bir klima için tabiki. Ben odada yattığımda bile rahatça uyuyabiliyorum.

3) Klima gayet şık.

4) Buradaki arkadaşlar ve klima servisleri dahil birçok kişi öneriyor.

5) Klima fiyatı şu an piyasadaki kayda değer klimalar içinde en iyisi.

6) Yeni klimalarda var mı bilmiyorum ama eski klimaların yaptığı burun kurutma olayı sıfır, gayet rahat nefes alabiliyorsunuz.

---- Eksileri ----

1) Klima kutusundan ayak çıkmıyor, Koçtaştan aldığım için söylüyorum, gerçi 10 TL ye taktılar çok bi para değil.

2) Klima iç ünitesinde arada çatırtı geliyor genleşme sesi diye tahmin ediyorum, artık plastik kalitesinden midir bilmiyorum. Bu klimayı kullanan arkadaşlar varsa bu yönde bir şikayetleri var mı belirtirlerse iyi olur. Yoksa servisi çağıracağım.

3) Yeni klimalardaki egzantirik özellikler yok(rüzgar etsisi, bilmem ne filtresi), ne kadar gereklidir takdiri size kalmış.

??? Sorularım???

1) Dediğim gibi klima iç ünitesinden çatırtı gelmesi normal midir? Karşılaşan arkadaşlar var mı?

2) Klimayı bağlarken topraklamasını yapamadı getirdiğim elektrikçi, daha baktıramadım, klima dış ünitesinde elektrik var , muhtemelen topraklama olmamasından diye tahmin ediyorum, bu durumun klimaya zararı olur mu ? Bir de topraklama olmazsa klima dış ünitesinde kontrol kalemini yakacak kadar elektrik olur mu yoksa klimada arıza olabilir mi?

----- RESİMLERİ ------

Samsung Boracay 18BTU    VS    GREE 18BTU

• Devam...................

• Devam ...................

• hayırlı olsun bende antalyadayım 35m2 bir alan için düşünüyorum sizin gibi bir alan hemen hemen ara kat gerçi benimki heralde daha rahat soğutur.sarfiyat olarak size ne yansıtcak ben onu merak ediyorum sonuçta bu da önemli birşey
  • 9000 btu luk greeler nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: samilto

9000 btu luk greeler nasıl?

gree alanlar hep memnun
  • quote:

---- Eksileri ----

1) Klima kutusundan ayak çıkmıyor, Koçtaştan aldığım için söylüyorum, gerçi 10 TL ye taktılar çok bi para değil.

2) Klima iç ünitesinde arada çatırtı geliyor genleşme sesi diye tahmin ediyorum, artık plastik kalitesinden midir bilmiyorum. Bu klimayı kullanan arkadaşlar varsa bu yönde bir şikayetleri var mı belirtirlerse iyi olur. Yoksa servisi çağıracağım.

3) Yeni klimalardaki egzantirik özellikler yok(rüzgar etsisi, bilmem ne filtresi), ne kadar gereklidir takdiri size kalmış.

1)Hiç bir klimada konsol çıkmaz.fabrikada da konmaz.Boru seti gelir yanında konsol olmaz.sadece arç,ves. olabilir oda servislerde gelir yanında.Hiç bir ithal üründe konsol yok Airfel tüm modelleri dahil...

2)Klimanızdan özellikle ilk çalışmalarda ortam ısısı dengelenene kadar bir kaç çat çut sesi gelir,bakır boru büzüşür yada genleşir plastik kasa üzerinde sürtünmeden ses yapar,zamanla kaybolur.Aslında genelde ısıtmada olur bu ses ama,soğutmadada olabilir bence normal.

3) O egzantiriklerin hepsi göz boyama,bence hiç bir gereği yok.Hatta olanlanda da olmayıp 20 tl ucuz olsun daha iyi.

Klimanız hayırlı olsun tepe tepe kullanın,demek ki Antalya da soğutmada testen geçer not aldı bu mal.Zaten çalışma aralığına dikkat ederseniz -7,+ 43 dür.

Önerdik öneriyoruz Şu an Türkiye de Orta segment en kaliteli ürünler GREE ve GREE fabrika ürünleri markası ne olursa olsun.Fiyat kimde iyiyse onu alın.Tabi servis hizmetinide unutmadan ,kaliteli ve kalıcı bir servis hizmeti 50-100 TL ye değişilmez...

• quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

2)Klimanızdan özellikle ilk çalışmalarda ortam ısısı dengelenene kadar bir kaç çat çut sesi gelir,bakır boru büzüşür yada genleşir plastik kasa üzerinde sürtünmeden ses yapar,zamanla kaybolur.Aslında genelde ısıtmada olur bu ses ama,soğutmadada olabilir bence normal.

Klimanız hayırlı olsun tepe tepe kullanın,demek ki Antalya da soğutmada testen geçer not aldı bu mal.Zaten çalışma aralığına dikkat ederseniz -7,+ 43 dür.

Teşekkürler mbirol hocam, evet kaliteli ürün gerçekten hakkını veriyor, fakat benim soracağım bu dediğim çat çut sesleri hiç kesilmiyor ilk çalışmayla alakası yok, çalıştığı sürece ara ara yapıyor, normal midir GREE lerin hepsinde var mıdır, yoksa bir arıza mı var. Yani bakır boru ile alakası olduğunu zannetmiyorum iç ünitenin plastik kısmından geliyor gibi hemde dereceyi çok düşürmüyorum, düşürsem hani aradaki ısı farkından olur diyicem ama ısıyı ne yaparsam yapayım farketmiyor.

Ek olarak özellikle klima dış ünitesi durduğu anda (oda ısısı yeterli olup da beklemeye alınca yani) bu çatırdamalar daha da artıyor. Ama onun dışında da dediğim gibi ara ara yapıyor ve kesilmiyor hiç.

Bu konu ile alakalı GREE kullanan arkadaşlardanda yorum bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak.dede -- 14 Temmuz 2011; 22:57:14 >

• bakır boru derken ara tesisat değil,iç ünite serpantinleride bakır borudan.Zaten genleşme veya büzüşmede sizin yazdığınız gibi dış ünite durma veya ilk devreye girdiği anlarda olur.Bence servis istemeden bir kaç gün daha gözlemleyin.Ben şahsen Airfel daylux,green ve Turkuazlardan böyle bir şikayet almadım.Belkide arada yapan vardır müşteri iletmemiştir onu bilemem tabi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

bakır boru derken ara tesisat değil,iç ünite serpantinleride bakır borudan.Zaten genleşme veya büzüşmede sizin yazdığınız gibi dış ünite durma veya ilk devreye girdiği anlarda olur.Bence servis istemeden bir kaç gün daha gözlemleyin.Ben şahsen Airfel daylux,green ve Turkuazlardan böyle bir şikayet almadım.Belkide arada yapan vardır müşteri iletmemiştir onu bilemem tabi...

Anladım mbirol hocam da dediğim gibi dış ünitenin çalışıp durması ile alakası yok, klima çalıştığı sürece bu çıtırtı durmuyor bu normal midir onu öğrenmek istiyorum, gündüz neyse de gece yatarken hoş olmuyor, onun dışında şu an klimadan çok memnunum ama dediğim gibi eğer bi problem varsa servisi çağıracağım. Alalı bir hafta oldu hiç kesilmedi bu çıtırtı dakikada 1-2 kere yapıyor çalıştığı sürece.

• GREE kullanıcıları çatırtı hakkında yorum bekliyorum...
  • bende salonumda 18000 lik gree kullanıyorum.

Arada ses geldiği oluyor ama tamamen genleşmeden kaynaklı. İlk çalıştığında, kompresör devreye girip çıktığında ve klimayı kapattığımda bir süre bu sesler gelebiliyor ama onun dışında alakasız denebilecek ve rahatsız edecek hiç bir ses problemim yok.
  • Selam millet

Ben GREE denen merete çoktan Gazı vermiştim

Heriflerin kendi fabrikasının harbi malı bu,yani çakma makma filan değil!

Bu paraya alınacak en iyi malda bu!

Ama paranız versa ve kıyarsanız elbette tavsiyem o bildiğimiz adam MARKA ların Inverter
    cihazlarını almanızdır!

Burada bir mühendis denen tipsiz var,belki bilirsiniz,sürekli odunu veriyorum bu herife,ama hala cart-curt ediyor
    her neyin mühendisi ise! lafm ona aynı zamanda!

Ben GREE ye verdim gazı ve şakır şakır satılıyor,herkes böyle bilsin gari!

Bu son serileri bizim serilerden biraz farklı,ama performans olarak sanırım biraz daha iyi gibi geliyor bana!
    sadece kumanda çok dandik olmuş,bizdeki eski seninin oldukça şık idi,ama kumandayı filan iteleyin gitsin!

Dış kasada küçülmüş+en önemlisi ses ciddi derecede azalmış(eskilerde çok hafif vardı ama ısıtmada yapıyordu,
    soğutmada ses yine çok az ama yeni serilerde biraz daha azalmış!)

Beyler bana Forumdan üye olan veya olmayan sanırım 25/30 kişi daha ulaştı,GREE alıp kullanan,şimdilik sorun filan yok!

Dün Adanadan Ahmet Bey aradı,kötü yalıtımlı ve basit bir binada(sanırım tek katlı)ve bugünlerdeki buraların acaip sıcağında
    17lik GREE(yeni seriler artık 18 değil 17 dir,bilginiz olsun!!)süper çalışmış,hatta ilk yorumunuda bana telefon yaptı dün

Kısaca mal çok iyi,marka harbi,fiyat OK,bundan iyisi Şam da Kayısı gari

Bu Marka için daha erken,hele şöyle bir sene daha geçsin o zaman anlaşılacak olay,DH nin de etkisi çok büyük,bazı kazmalar
    sanıyorki,buraları okuyupta malmı satılır diye;aloooo hemde öyle bir satılıyorki,aklınız şaşar yaw
    Bütün TR DH yi takip ediyor ve harbi gazı öğreniyor elbette

Hadi hayırlı olsun GREE kullananlara

Bu arada bir lafım daha;Birol Hocaya iyi kulak verin,gerisini aynen iteleyin!!!
    Ayrıca GREE nin Inverter serileride vardır ve bunlarda Zibro Bayilerinde satılmaktadır,"ECO_Change" diye görünün cihazda
    işte bu GREE nin Inverter serisidir,yine F/P cihazdır ve ciddi tavsiyemdir!

Siteye gelipte çeşitli çakma marka veya bazı bildil markalara haybeye gaz verenleride aynen iteleyin gitsin

Dokto arıyorsanız Birol Hocaya gidin bu işler için,ayrıca Tekirdağlı Hocam OK dir

Etvallah

CAN++

• Selam @albani sen bırak şu cart curtcuları aynen banada enaz 30 kişi yazmıştır,gree ile ilğili kimler neler alacaktıda forumda okumuş bize pm atıp tel.edip son anda kurtardık arç,ves vs kazazedesi olamaktan.Ayrıca Ahmet de saatlerce konuşup zorla çevirdik birtakım markalardan,Bos. bilmem ne modelinden.Ama sana diyeyim eger Ahmet in Gree de bir şey olursa Adana dan Antalya ya koşar gelir seni kovalar izmir e kadar artık buradan beraber nereye kaçarız bilmem artık......

Bu arada Zibro Eco Change lerede sonuna kadar kefilim,süper makinalar F/P dersen inan kampanya fiyatında Fiyat çok aşağıda kaldı bence ++F/P
  • Hocam iyi akşamlar

-Ahmet ilk beni aradı ve durumu kendisi çok net gördü,cihaz çok iyi Hocam yani işin Doktoru sensin tabiki
    ama mal ortada,ben genelde F/P diyorum veya bu paraya bu mal diyorum ama laf aramızda bu mal çok iyi
    ve bu paraya bu mal denecek seviyenin çok ciddi üzerinde!

-Yeni Seride ise özellikle benim eski seriden ilk dikkatimi çeken,dış kasayı ciddi ufaltmışlar,çünkü bizdeki kasa
    9luk olmasına rağmen 18 lik makineler gibiydi ülen bundan büyük piyasada 9luk kasası yoktur!
    Yeni serinin bana çok sessiz olduğunu Koçtaş taki eleman söylemişti ama ben o zaman inanmamıştım! ayrıca
    dış ünitede aynen çok sessiz demişti ancak bana ulaşan çoğu kişide aynı şeyleri söyleyince "inandım"

-Kısaca GREE de olay bitmiştir,zaten herifler çok ciddi ciro yapmaya başladılar,geçen sene bunun adını bile bilmiyorlardı,
    DH ile GREE çok ciddi patlama yaptı,birileride bunu okusun gari

-Ancak ben bu işin bundan sonra artık Koçtaş ile gitmesine karşıyım,sanırım yeni Airfel-Daikin yapılanmasında bu GREE ne olacak
    göreceğiz o zaman!

-Bir lafımda her ne hikmetse acaip geride kalmış olan,hatta hiç tanınmayan ve belkide çok zor satılan(belki İzmir hariç)şu GREE
    nin,seninde sattığın "Eco-Change" Modeli;bak bu cihazda ciddi satış yapar ama adamının elinde değil(sanırım PVG nin elinde bu mal)

Asıl bunu öne çıkarmak lazım,ama PVG ile bu iş kesinlikle olmaz,bunların Kampanyalarıda hikaye kardeşim

GREE Inverter ve GREE Düz olarak tek bir elden bu iş süper yürür!

-Ancak Koçtaşın tek artısı ise bu herifler çok rahat mal satabiliyorlar!!! sen bin türlü atraksiyon yapıyorsun,bu uyanıklar ise hiç bir halt etmeden
    mal satabiliyorlar!! üstelik şuanda da ciddi bir ivme kazandı satışlarda GREE ler!

Selamlar

CAN+

• quote:

Orijinalden alıntı: burak.dede

Hocam önerilerinizle Koçtaştan Gree 18.000 BTU klima aldım. Umarım pişman olmayız. Teşekkürler herkese

nasıl klimanız? yakıtı nasıl? soğutması nasıl? kaç m2 bir alan için almıştınız?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.