Şimdi Ara

Samsung Boracay 18BTU VS GREE 18BTU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
7.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese iyi akşamlar öncelikle. Arkadaşlar malum havalar ısınıyor, klima fiyatları da uçuşa geçti. Bende en kısa sürede almak istiyorum. Aşağıdaki iki klima arasında çok kararsız kaldım. Lütfen forumda cevap verildi gibi düşünmeyin, zamanı olanların yorumlarını bekliyorum. Forumu aradım taradım fakat net bir cevap oluşmadı kafamda, zaten oluşsa anında alacağım bu sebeple cevaplarsanız sevinirim.

1) Samsung Boracay AQ18TSMNAND 18.000 Btu/h R-410 A sınıfı

Hızlıal da avealılara kampanya var yaklaşık kargo dahil 1300'e geliyor.
    http://www.hizlial.com/beyaz-esya/klimalar/samsung-boracay-aq18twland-AQ18TSMNAND-18-000-btu-h-r-410-gaz-duvar-tipi-split-klima-a-enerji_04.011.1271.0011.htm

Bu klima hakkında arkadaşlar heryerde A sınıfı yazıyor ama aslında B sınıfı demişler.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2)Gree A Sınıfı Split Klima R410A gazlı A sınıfı

Koçtaşta kargo dahil yaklaşık 1250 ye geliyor
    http://www.koctas.com.tr/U/Gree-A-Sinifi-Split-Klima/12000-Btu/57265?R=319

Bu klimanın enerji sınıfı a yazıyor ama hem soğutma hem ısıtma mı baktım ama hiçbiryerde COP ve EER değerlerini bulamadım bilen varsa yazarsa sevinirim.

* Hangisi daha az yakar, hangisi daha kaliteli ve alınmaya değer.

* Bunun yanında samsung'un B sınıfı olduğunu farzedersek A ile B sınıfı klima arasında günde 10 saat çalıştığını düşünürsek elektrik faturasında aylık en fazla ne kadar fark olur 15-20 TL gibi rakam belirtebilecek olan var mı?

* Acil bu iki klima hakkında bilgi sahibi olanlar yazarlarsa çok makbule geçecek.

Herkese kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak.dede -- 4 Temmuz 2011; 21:16:12 >

• size tavsiyem 18000 liksamsung düz modelinden uzak durmanız. 18000 lik modelin eer ve cop değerleri ve uzunluğu samsungun sitesinde yer alanlarla aynı değil, 18000 lik boracayın err 2.81, cop ise 3,22 ve iç unitenin uzunluğu tam 1065 mm, 12000 ve 9000 lik boracaylarda err 3,21 cop 3,61 görldüğü uzere bu serinin zayıf halkası 18000 lik duz
    gree yi herkes öneriyor ona bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi discrepancy -- 4 Temmuz 2011; 21:44:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: discrepancy

size tavsiyem 18000 liksamsung düz modelinden uzak durmanız. 18000 lik modelin eer ve cop değerleri ve uzunluğu samsungun sitesinde yer alanlarla aynı değil, 18000 lik boracayın err 2.81, cop ise 3,22 ve iç unitenin uzunluğu tam 1065 mm, 12000 ve 9000 lik boracaylarda err 3,21 cop 3,61 görldüğü uzere bu serinin zayıf halkası 18000 lik duz
    gree yi herkes öneriyor ona bak
    discrepancy

Hocam samsung'a eskiden beri gelen bir sempatim var işlerini güzel yapıyorlar şimdiye kadar pişman olmadım aldığım ürünlerden (telefon hariç :) )
    Klima servisi ile de konuştum(sadece samsung servisi değil genel bir klima servisi) herkesin memnun olduğunu söyledi arada da 50 YTL bir fark var bir tarafta bildiğim fakat değerleri doğru değil denen bir marka öteki tarafta hiç fikrim olmayan ama güzel denilen bir marka, kafam çok karıştı.

Hocam sen bu değerlerin sitedeki ile farklı olduğunu nereden öğrendin, kullanıyor musun bu klimayı , öğrendin yeri söylersen bende incelemek istiyorum.

Birde benim için boyut önemli değil takılacak alan yeterinden fazla geniş (hatta büyük olursa havalı durur :)) ama içime kurt süşüren A sınıfı olmaması süphesi dediğin değerlerde ise A sınıfı bir klimaya göre aylık elektrik faturasında ne kadar fark oluşturur? Değer mi yani (Günde 10 saat kullandığını düşünürsek)

• quote:

Orijinalden alıntı: burak.dede

discrepancy

Hocam samsung'a eskiden beri gelen bir sempatim var işlerini güzel yapıyorlar şimdiye kadar pişman olmadım aldığım ürünlerden (telefon hariç :) )
    Klima servisi ile de konuştum(sadece samsung servisi değil genel bir klima servisi) herkesin memnun olduğunu söyledi arada da 50 YTL bir fark var bir tarafta bildiğim fakat değerleri doğru değil denen bir marka öteki tarafta hiç fikrim olmayan ama güzel denilen bir marka, kafam çok karıştı.

Hocam sen bu değerlerin sitedeki ile farklı olduğunu nereden öğrendin, kullanıyor musun bu klimayı , öğrendin yeri söylersen bende incelemek istiyorum.

Birde benim için boyut önemli değil takılacak alan yeterinden fazla geniş (hatta büyük olursa havalı durur :)) ama içime kurt süşüren A sınıfı olmaması süphesi dediğin değerlerde ise A sınıfı bir klimaya göre aylık elektrik faturasında ne kadar fark oluşturur? Değer mi yani (Günde 10 saat kullandığını düşünürsek)

Alıntıları Göster
    aşağıdaki linkten tum samsung klima modellerinin özelliklerine bakabilirsin

[URL]http://www.upload.gen.tr/d.php/www/4ljc4ydg/samsung.pdf.html[/url]

• quote:

Orijinalden alıntı: discrepancy

aşağıdaki linkten tum samsung klima modellerinin özelliklerine bakabilirsin

[URL]http://www.upload.gen.tr/d.php/www/4ljc4ydg/samsung.pdf.html[/url]

Alıntıları Göster
    Samsung iyidir bir şey diyemem ama çokta özel bir klima değil.Maceraya bence gerek yok.Ayrıca Samsung servis teşkilatı vs. benim bildiğim kadarı ile yok yada çok zayıf.Test edilmiş onaylanmış Gree gibi bir ürün varken bu paraya gereksiz macera olur Samsung,Airfel Türkiye de en yaygın servis ağına sahip Klima işini profesyonelce yapan bir kuruluş.

• quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Samsung iyidir bir şey diyemem ama çokta özel bir klima değil.Maceraya bence gerek yok.Ayrıca Samsung servis teşkilatı vs. benim bildiğim kadarı ile yok yada çok zayıf.Test edilmiş onaylanmış Gree gibi bir ürün varken bu paraya gereksiz macera olur Samsung,Airfel Türkiye de en yaygın servis ağına sahip Klima işini profesyonelce yapan bir kuruluş.

Alıntıları Göster
    Hocam önerilerinizle Koçtaştan Gree 18.000 BTU klima aldım. Umarım pişman olmayız. Teşekkürler herkese
  • quote:

Hocam önerilerinizle Koçtaştan Gree 18.000 BTU klima aldım. Umarım pişman olmayız. Teşekkürler herkese

Alıntıları Göster
    Devamında kullanıcı olarak yorumlarınıda bekliyoruz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Devamında kullanıcı olarak yorumlarınıda bekliyoruz

Alıntıları Göster
    konuyu acan arkadasa oncelikle hayırlı olsun diyorum benimde bir sorum olacak.. allah kısmet ederse aralık ayında bi bebişimiz gelecek ve onun odası icin bir klima alacagım..oda 16 m2 kadar ancak ben kapıyı kapatmak istemiyorum hemen yanında bizim yatak odamız 25 m2.. yaşadıgımız yer iskenderun ve kısları cok sert gecmemekte.. sert gecen gunlerde kapı kapatırım zaten.. simdi size sorum invertermi tercih etmeliyim (12000) yada gree 18000 mi tercih etmeliyim.. bize daha cok kıs icin lazım olacak ve neredeyse tum gun acık kalacak... yardımlarınız icin tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: kotukedi

konuyu acan arkadasa oncelikle hayırlı olsun diyorum benimde bir sorum olacak.. allah kısmet ederse aralık ayında bi bebişimiz gelecek ve onun odası icin bir klima alacagım..oda 16 m2 kadar ancak ben kapıyı kapatmak istemiyorum hemen yanında bizim yatak odamız 25 m2.. yaşadıgımız yer iskenderun ve kısları cok sert gecmemekte.. sert gecen gunlerde kapı kapatırım zaten.. simdi size sorum invertermi tercih etmeliyim (12000) yada gree 18000 mi tercih etmeliyim.. bize daha cok kıs icin lazım olacak ve neredeyse tum gun acık kalacak... yardımlarınız icin tesekkurler

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim hocam, koçtaştan 1250 TL 10 taksit siparişi geçtim, gelip kurulunca deneyip görüşlerimi paylaşacağım, umarım iyi olur.

Bu arada ben de Antalya' da yaşıyorum İskenderun ile çok bir fark olmasa gerek, acelen yoksa bekle geldiğinde ayrıntılı bilgi veririm.

Herkese iyi akşamlar...

• quote:

Teşekkür ederim hocam, koçtaştan 1250 TL 10 taksit siparişi geçtim, gelip kurulunca deneyip görüşlerimi paylaşacağım, umarım iyi olur.

Bu arada ben de Antalya' da yaşıyorum İskenderun ile çok bir fark olmasa gerek, acelen yoksa bekle geldiğinde ayrıntılı bilgi veririm.

Herkese iyi akşamlar...

Alıntıları Göster
    hocam marka konusunda güzel seçim yapmışsınız. yanlız devir artık inverter klima devri samsung inverter klima bir kaç ayda aradaki fiyat farkını elektrik faturasından tasarrufla geri alabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: erenberkay

hocam marka konusunda güzel seçim yapmışsınız. yanlız devir artık inverter klima devri samsung inverter klima bir kaç ayda aradaki fiyat farkını elektrik faturasından tasarrufla geri alabilirsiniz

Hocam gönül ister ki parayı dert etmeyelim alalım en iyisini fakat baktıysan eğer en ucuz inverter klimalar 2100 YTL civarında arada neredeyse 1000 YTL fark var, ayda benim aldığımla inverter klimanın elektrik sarfiyatında en fazla 50 TL fark olsun (ki olacağını zannetmiyorum) 20 Ay kullanımda ancak aradaki farkı kapatıyor, 2 yıla kim öle kim kala :) Aldık klimayı artık keyif yapacam gerisini bilmem :))

• quote:

Klimayı bebeğin odasına değil kendi odanıza takın kapıyı açık tutun.Sağlıklı olanı bu.özelliklede soğutmada.12 lik ten büyük seçmeyin.daimi kullanılacak olan bir klimanın inv. olmasında fayda var.Zibro Eco seri 6534 veya Airfel 12 lik inv. F/P olarak çok ideal.

• quote:

quote:

Klimayı bebeğin odasına değil kendi odanıza takın kapıyı açık tutun.Sağlıklı olanı bu.özelliklede soğutmada.12 lik ten büyük seçmeyin.daimi kullanılacak olan bir klimanın inv. olmasında fayda var.Zibro Eco seri 6534 veya Airfel 12 lik inv. F/P olarak çok ideal.

hocam tesekkurler sogutmaya kullanılmayacak klima sadece kısın ısıtma amaclı olacagı ıcın ben bebek odasını dusundum acıkcası.. birde arkadasların yorumlarından su bekonun 7000 lik urununu de degerelendirmeye alabilirmiyiz.. o zaman odanın kapısını kapatırım sadece bebek odası ısınır..f/p olarak guzel bi urun olarak gorunuyor beko..

birde aklıma geldi hocam bu zibronun bizim buralarda servisi yok gorunuyor.. iskenderunda servis durumu nedir acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kotukedi -- 8 Temmuz 2011; 8:51:06 >

• quote:

quote:

quote:

hocam tesekkurler sogutmaya kullanılmayacak klima sadece kısın ısıtma amaclı olacagı ıcın ben bebek odasını dusundum acıkcası.. birde arkadasların yorumlarından su bekonun 7000 lik urununu de degerelendirmeye alabilirmiyiz.. o zaman odanın kapısını kapatırım sadece bebek odası ısınır..f/p olarak guzel bi urun olarak gorunuyor beko..

birde aklıma geldi hocam bu zibronun bizim buralarda servisi yok gorunuyor.. iskenderunda servis durumu nedir acaba?

Alıntıları Göster
    beko-arç. vs ben yorum yapamam .Benim için eksi ürünler.İskenderum da montaj yaptırabilirmiyiz araştıralım Zibro için.Zibro da kampanya başladı.65xx serileri uygun fiyatlı ,tabi hepsi inv.
    Ama yinede ucuz ürün derseniz Koçtaştan Gree alın 9 luk.İnternet üzerinden alabilirsiniz.Airfel servis vardır İskenderum da..

http://www.pvg.com.tr/kampanyalar.html

• quote:

beko-arç. vs ben yorum yapamam .Benim için eksi ürünler.İskenderum da montaj yaptırabilirmiyiz araştıralım Zibro için.Zibro da kampanya başladı.65xx serileri uygun fiyatlı ,tabi hepsi inv.
    Ama yinede ucuz ürün derseniz Koçtaştan Gree alın 9 luk.İnternet üzerinden alabilirsiniz.Airfel servis vardır İskenderum da..

http://www.pvg.com.tr/kampanyalar.html

Alıntıları Göster
    o sitede kampanya madeın japon yazıyor 65 serisi gree değilmi

ee gree japonmu, çinmi

• quote:

Orijinalden alıntı: Gökdoğan

o sitede kampanya madeın japon yazıyor 65 serisi gree değilmi

ee gree japonmu, çinmi

Alıntıları Göster
    17xx serileri Japon ya üretim.65xx serileri Çin üretimidir vede ilanda açıkça yazıyor 3yıl ve 5 yıl garanti diye.Alttaki kampanya şartlarındada ayrıca belirtilmiş.Kaldıki Zibro kendi internet sitesindede her model için nerede üretildiğini açık açık ilan etmiştir

http://www.pvg.com.tr/zibro_s_6534-23-38.html

Aynen bu sayfada görüldüğü gibi....

• quote:

17xx serileri Japon ya üretim.65xx serileri Çin üretimidir vede ilanda açıkça yazıyor 3yıl ve 5 yıl garanti diye.Alttaki kampanya şartlarındada ayrıca belirtilmiş.Kaldıki Zibro kendi internet sitesindede her model için nerede üretildiğini açık açık ilan etmiştir

http://www.pvg.com.tr/zibro_s_6534-23-38.html

Aynen bu sayfada görüldüğü gibi....

Alıntıları Göster
    Birol yine atlamışsın yaw

Bu Gürcan Faresi yine gelmiş ve seni yemiş
    ülen densizin 589.fake nick i oldu,bu adi aynı zamanda TF yede böyle girmiş bilmem kaçıncı fake ile
    Sende hala tanımadın bu çakalı yaw

Bu arada GREE ler OK dir,Samsung filan hikaye,takılmayın fason Çin malı Samsunglara MARKASI için!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Birol yine atlamışsın yaw

Bu Gürcan Faresi yine gelmiş ve seni yemiş
    ülen densizin 589.fake nick i oldu,bu adi aynı zamanda TF yede böyle girmiş bilmem kaçıncı fake ile
    Sende hala tanımadın bu çakalı yaw

Bu arada GREE ler OK dir,Samsung filan hikaye,takılmayın fason Çin malı Samsunglara MARKASI için!!!

Alıntıları Göster
    Eyvallah hocam aldık bakalım GREE tavsiyeler üstüne, GREE ler iyimi bilmem ama KOÇTAŞ kargo servisi rezalet, hiç yakışmıyor. Horoz lojistik türkiyede hemen hemen hiç bir ilçede yok, birsürü kargo firması var arkadaş hiçbiriyle mi anlaşamadınız ya, 2 gündür Antalya merkezden Kumlucaya gelmesini bekliyorum(90 km) hadi hayırlısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak.dede -- 8 Temmuz 2011; 23:02:45 >

• quote:

Eyvallah hocam aldık bakalım GREE tavsiyeler üstüne, GREE ler iyimi bilmem ama KOÇTAŞ kargo servisi rezalet, hiç yakışmıyor. Horoz lojistik türkiyede hemen hemen hiç bir ilçede yok, birsürü kargo firması var arkadaş hiçbiriyle mi anlaşamadınız ya, 2 gündür Antalya merkezden Kumlucaya gelmesini bekliyorum(90 km) hadi hayırlısı.

Alıntıları Göster
    yaw zaten bu malın Koçtaş ta satılması bile saçma!!

Malı Airfel getirip,Koçtaşa veriyor ve buradaki hizmette iyi değil(en azından böyle işlemlerde)

Kendisi satsa çok daha iyi olacak ama ilerde bu mal böyle giderse,Koçtaşa verilmez diyorum ben!

Airfel bu işi epeyi oturttu memlekette+Daikin işide olduğu zaman bu herifler ciddi mal satar ve Servis işlerinide
    oldukça düzelttiler diye duymaktayım.

Ben çok memnun kaldım,kışın az kullandım çünkü havalar çabuk ısındı Antalyada ısıtması çok iyi idi
    Soğutmasını daha yeni anladım çünkü havalar yeterli sıcak olamadı bu sene burada ve oldukça beğendim

Kısaca bu paraya bu mal ile anca bu oluyor ama sonuç benim açımdan çok çok iyi oldu ama dediğim gibi,parasına
    göre konuşuyorum!!

++

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

yaw zaten bu malın Koçtaş ta satılması bile saçma!!

Malı Airfel getirip,Koçtaşa veriyor ve buradaki hizmette iyi değil(en azından böyle işlemlerde)

Kendisi satsa çok daha iyi olacak ama ilerde bu mal böyle giderse,Koçtaşa verilmez diyorum ben!

Airfel bu işi epeyi oturttu memlekette+Daikin işide olduğu zaman bu herifler ciddi mal satar ve Servis işlerinide
    oldukça düzelttiler diye duymaktayım.

Ben çok memnun kaldım,kışın az kullandım çünkü havalar çabuk ısındı Antalyada ısıtması çok iyi idi
    Soğutmasını daha yeni anladım çünkü havalar yeterli sıcak olamadı bu sene burada ve oldukça beğendim

Kısaca bu paraya bu mal ile anca bu oluyor ama sonuç benim açımdan çok çok iyi oldu ama dediğim gibi,parasına
    göre konuşuyorum!!

++

Alıntıları Göster
    samsung sessiz diye biliyordum gree kullanan arkadaşlarım o dediğinizin sesi nasıl pc sesinden çok çıkıyormu mesala?teşekkürler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.