Şimdi Ara

Samsung bugüne kadarki en hızlı SSD'sinin üretimine başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung bugüne kadarki en hızlı SSD'sinin üretimine başladı
    Samsung, geçtiğimiz ayın sonunda duyurduğu PM9E1 NVMe Gen 5 SSD'sinin seri üretimine başladığını açıkladı. PM9E1 SSD, Nisan 2021'de piyasaya sürülen NVMe Gen 4 Samsung PM9A1'in halefi olarak piyasaya adım atmaya hazırlanıyor. Yeni SSD ile birlikte okuma ile yazma hızları iki kat artarak ciddi bir performans kazanımı elde ediliyor.

Samsung'un en hızlı SSD'si

Bir önceki nesil NVMe Gen 4 Samsung PM9A1, 7 GB/s okuma ve 5.2 GB/s yazma hızı ile sınırlıyken, yeni Gen 5 Samsung PM9E1 ise 14.5 GB/s okuma ve 13 GB/s yazma hızına ulaşıyor. Ayrıca dayanıklılık derecesi de iki katına çıkarılarak 2.400 TBW'ye yükseltilmiş durumda. Bu, özellikle uzun ömürlü bir depolama çözümü arayan kullanıcılar için önemli bir gelişme olarak öne çıkıyor.

Samsung'un bellek ürün planlamasından sorumlu başkan yardımcısı YongCheol Bae, “PM9E1, 5nm kontrolcüsü ile endüstri lideri güç verimliliği ve üstün performans sunuyor. Hızla büyüyen cihaz için yapay zeka çağında PM9E1 küresel müşterilerin yapay zeka portföylerini etkili bir şekilde planlamaları için sağlam bir temel sunacak,” şeklinde açıklamalarda bulundu. SSD’nin hem tüketicilere hem de kurumsal pazara yönelik olduğu belirtilse de, özellikle yapay zeka ve büyük veri uygulamaları için kurumsal taleplere daha fazla odaklandığı dikkat çekiyor.

Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy S24 FE’nin resmi kılıfları sızdırıldı: Hem de tam 4 tane

Samsung PM9E1 NVMe Gen 5 SSD, 512 GB, 1 TB, 2 TB ve 4 TB olmak üzere dört farklı kapasite seçeneği ile piyasaya sürülüyor. Özellikle 4 TB modeli, yapay zeka tarafından üretilen materyaller, oyunlar, yüksek çözünürlüklü videolar ve diğer büyük dosyalar için geniş bir depolama alanı sunarak profesyonel PC kullanıcılarını hedef alıyor. Ayrıca, bu yeni sürümün güç verimliliği de bir önceki nesle kıyasla yüzde 50 oranında artmış durumda.

Kaynak:https://www.tomshardware.com/pc-components/ssds/samsung-starts-mass-producing-its-fastest-ssd-to-date-pm9e1-gen-5-m2-drive-with-speeds-up-to-145-gbs

• Gen5 dekiler aşırı ısınıyor . Buna çözüm harici soğutucularsa fena çuvalladılar. Varsın hızlı olsun pratikte sıcaklıktan ötürü performansı düşecektir ömrü de kısalacaktır......

Samsung bugüne kadarki en hızlı SSD'sinin üretimine başladıpcisig.com
    The PCIe 7.0 Specification, Version 0.3 is Now Available to Members | PCI-SIG
    https://pcisig.com/specifications/pcie-70-specification-version-03-now-available-members
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Yoksa şu cümleden daha az ısınacağı sonucunu çıkarmıştım:
    "bu yeni sürümün güç verimliliği de bir önceki nesle kıyasla yüzde 50 oranında artmış durumda"

• Bunlarda iyice bizim servis sağlayıcılarına benzedi, hız var kota yok. Bunlarda da hız var, kapasite yok. Hala 4tb falan nedir ya.

Isı konusunda soğutuculu versiyonu tercih edilirse çok sıkıntı olmaz diye düşünüyorum, bazı anakartlarda kendi hazırda bekleyen soğutucu modüllü yuvalarda var. Ama öyle boş boş takılırsa verim düşebilir. Ömür düşeceğini sanmam. Samsung bayağı sağlam ama hız düşer.

• Spider_hip kullanıcısına yanıt
    4TB az mı?

• Yaparlar abicim yaparlar teknoloji durmuyor bugün bir kasa toplarsın 6 ay sonra çöp

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • LuckyNack5 L kullanıcısına yanıt

Yine de sans verilir ama uzmanlarca esasli testlerden sonra ... Bu tur seyler anca yabancilarda olur. Turkiye'dekiler yuzeysel yapiyor ...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2 Nesildir aşırı ısınma sıkıntılarından SSD'leri yenilemedim, eğer aşırı ısınma yoksa sanallaştırma için masaüstüne 3 adet 2TB almayı düşünürüm, yoksa eldeki 1TB'lık corsair ve gigabyte ile idare edeceğim.

• V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    az 8tb ler 12 tb hatta 16 tb ler olmalı artık 512gb dan başlıyor komedi resmen en az 1tb den başlamalı

• Abi samsung teknolojinin öncüsü net

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 9a1 var. Muhteşem, çalışma gecikmeside çok düşük. Anında cevap veriyor. Teknolojisine tam uyumlu anakartım olmamasına rağmen. Şuan satıyorum. İlanlarımda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmet_clk M kullanıcısına yanıt

3 adet 2 TB almaya ihtiyaç duyup da, sırf ısınıyor diye 1 TB ile idare edilebiliyorsa, demek ki 3 adet 2 TB'ye gerçekten de ihtiyacınız yok gibi hocam.

Tekrar bir düşünün bu işi.

• V4LKyR V kullanıcısına yanıt

Hayır 2 tane 1tb var, 3.sü sistem için, yeni vm'ler oluşturmak bir senaryo denemek için eldekilerden silmemek için yeni bir kurulum ihtiyacım var bıktım usandım. SSD'lerin yazma ömürleri dert olmuyor fakat kapasiteler hala dert. imkan olsa datastore 16tb yapabilelim fakat henüz o seviyelere çıkamadık.

• Hızlar gerçekten çok iyi artık sıfırdan sistem kuracaklar daha iyi ssd alabilirler daha uzun ömürlü.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.