Şimdi Ara

SAMSUNG BÜTÜN TVLERİNDE BULUTLANMA MEVCUT SS VİDEO VAR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
8.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam YOK, gerçek anlamda çözümü yok. bakınız çok yazdım forumda maa kısa bir özet geçmeye çalışayım.

Bu likit kristaller çalışma mantıkları gereği bir açık bir kapalı olur. Zaten TFT LCD nin içeriğindeki TFT kısmı da thin film transistor den gelir. her bir hücrenin bir tetikçisi vardır, tetiklenince açılır, tetiklenmeyince bırakır yani kapanır, Belki enteresan gelecek ancak bu aslında MEKANİK bir harekettir. dolayısı ile de TEPKİME denen o unsur maalesef ilk üretimlerde hep sorun teşkil etmiştir. bakınız ben ilk lcd montajlarımı 2004 yıllarında yapmaya başladım, ilk panelimi 2005 yılında söktüm, aradan 12 - 13 sene geçmiş gelinen nokta bu. Halen TFT ile hücre tetikliyoruz, halen açıl/kapan diyoruz.

Elbette çoook şey gelişti ve değişti lakin en TEMEL unsur olan hücre yapısı ve IŞIK ihtiyacı değişmedi, değişmez.

Aynı yıllarda ise PLAZMA montajları da yapıyordum ki o zamanların en MODA sorusu LCD mi PLAZMA mı şeklindeydi. Bilenler bilir ilk nesil LCD tv lerin ne derece kötü bir görüntü performansı olduğunu. PLAZMA ise kendi ışık kaynağına sahip, kontrast oranı tepkime süresi ışık sızması clouding bıd bıdı bıdı sorunları olmayan bir teknolojiydi ki Alllaaaahhh tadından yenmezdi. Ne zamana kadar hocam? 3-4 yıl. Hatta ikinci senesinde fire veren, logo yanıkları, yüksek ısı üretimi, yüksek enerji tüketimi, yüksek arıza olasılığı yüksek onarım maliyetleri derken plazma teknolojisi maalesef bizlere ömür oldu.

Ne yaptı üreticiler? gözlerini daha geliştirilebilir ve üzerinde oynanabilir LCD teknolojisine çevirdi ama yine de farklı arayışlara girdiler. Bunların başına yanlış hatırlamıyorsam PANASONİC vardı o zamanlar (Geçmiş yıl tam hatırlamıyorum) LCD panellerin istene ebatta üretilebilmesi, onarım hizmetlerinin kolaylığı/konponentlerin azlığı/enerji tüketiminin düşüklüğü/daha üzerinde oynanabilir olması vs derken işte günümüz şartlarına geldik.

Bakınız ister led olsun, ister ccfl olsun, ister arkadaki ışık kaynağı başka bir şey olsun eğer içerikte LCD var ise o üretimden bundan fazla bir şey beklemeyin. bakınız dikkat edin düzeltiyor,,,,,,,gibi oluyorlarken başka yerden fire veriyor teknoloji. Kulakları çınlasın Can Hoca ALBANİ tabiri ile zaten bu aslında GEBERİK bir teknoloji.

Terk etisnler diyorsunuzda hocam, hani bilinen bir söz vardır DEVLETTE DEVAMLILIK ESASTIR diye. İşte pazarlamacıların da altın kuralı bu dur. atışta devamlılık esastır.

LCD üretimleri aslında var iken, bilinçli olarak yaygınlaştırmama veya yüksek fiyat politikaları ise depolardaki CRT stoklarını bitirmeye yönelik değilmiydi zaten?

Aynen şu an bir OLED tv nin 0rtalama 20.000TL bantlarında olduğu gibi o dönemlerde de bir plazma tv araba parasıydı.

Yani burada yazmaya başlasak öyle dallanır budaklanır satış stratejilerinden üretim problemlerinden siyasi mevzulara kadar öyle yerlere gider ki bu konu, Bitmez hocam.

• Ado kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarınıza katılmakla beraber,

Plazmada yüksek enerji ısıya dönüşüyor evet ama 2 senede arıza veren bir Panasonic ya da Pioneer Plazma en azından ben duymadım, siz tabi serviste bizzat tanık olmuşsunuzdur. Teknik servise gelen özellikle günümüz LED panellere göre yarısı belki daha azı kadarıyla raporlamalar olmuştur tahminimce, sizin görüşleriniz ne yönde?

Falso veren panellerin de 3D gibi eklentiler içerdiğini gördüm, bunun teknik açıklaması mutlaka vardır diye düşünüyorum.

Plazmayı bitiren üretim maliyetleri oldu: Panasonic, diğer Japon firmalar gibi, Samsung ve LG nin rekabetçi fiyatlamalarıyla baş edemedi daha önce Can Bey'in belirttiği gibi. Sony, son bilançoda o da Playstation ve oyun kazancıyla toparlanmaya başladı, pazar payını büyük ölçüde kaybetti diye biliyorum. Günümüzde LG nin OLED fiyatlarını kırmasıyla Samsung ile kıyasıya rekabeti devam ediyor. Yurtdışında 2000TL ye ($) iyi bir OLED alınabiliyor gerçekten, önümüzdeki sene Samsungun da rota farklılıaştıracağını düşünüyorum, bu sene fiyatlarda fazla yüksek kaldılar.

İlk LCD TV /monitörler, diğer ilk seri üretime geçilmiş teknolojiler gibi, çok pahalıydı gerçekten :) Sony CRT Trinitron monitörden daha pahalıya almıştım benim MVA panelli 30ms tepki süreli Sony X72 monitörü, kasadan ötürü küçük göründüğü için bunun için mi para harcadın diyen çok kişi oldu :)) ama kaliteydi ürün. LCD ler pazara bilinçli olarak hemen verilmedi dediğiniz gibi, keşke de verilmeseydi FED ve SED örneklerini görebilirdik belki :)

Benim 42" Pany Plazmayı 1.400TL ye almıştım alım gücü daha yüksek olunan yıllarda, 6. senemizi kutladığımıza göre iyi dayanmış :)

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 24 Mayıs 2017; 22:24:20 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• DeeepBlue kullanıcısına yanıt
    Haklısınız değerli hocam, nasıl ki klima dünyasında ME ve diğerleri gibi bir genel kabul durumu neticesi ME MHI DAIKIN PANASONİC TOSHIBA gibi ürünlerle diğerlerini birbirinden ayırıyorsak, sizin örneğinizde olduğu gibi genel markalardan ayıracak markalar var elbette.

20 li yaşlarımın hayaliydi aslında bir SONY yetkili servis çalışanı olmak zira arkadaşlarımız vardı çalışan, Japonyaya fabrikaya eğitime vs yolluyorlardı ölüyordum kahrımdan :) Bu anlamda büyük eksik görürüm kendimde :)

Evet hocam bir plazmanın üretimmaliyetine şaka yapmıyorum 3.5 tane lc yapabiliyorsunuz neredeyse
    Bakınız plazma içerisindeki sadece besleme kartı, ebat olarak bile lc tv anakartının neredeyse 4 katıdır, konponentleri siz düşünün artık
    Besleme kartına ilaveten
    YSUS
    ZSUS
    XSUS
    YDRİVE
    XDRİVE
    CTRL
    ANAKART
    BUFFER

vs vs vs diye giden (Ses kartı ayrı olanlar vardı) dünya kart vardı içerisinde, panelin hücre yapısı ile PDP bölümünü saymıyorum dahi.

Şimdi günümüz üretimi LCD lere bakın

BESLEME
    ANAKART
    PANEL

haydi bazılarında (Genelde LG panel) TCON olur
    istisa bazılarında konverter olur vs

Bu istisnalar dışında genelde her şey tümleşiktir

3D konusunda kesinlikle ama kesinlikle haklısınız zira hem panel hemde işlemci anlamında 1 işi 2 kere yaptırtmanın büyük sorunları çıktı.

Sizin ürün gibi daha nice arkadaşların ürünlerinin de servis yüzü görmemesi dileklerimle

Teşekkürler hocam, ben de her kullanıcının TV leriyle sorunsuz kullanımlarını dilerim :)

• Geçmiş olsun öncelikle.

Sİzdeki sorun normalde, normal olmaması gerekirken, edge-lid aydınlatmalı tüm LCD tvlerde, az ya da çok mevcut.

Yaklaşık 1 yıldır forumda TV bölümünün her konusunu detaylı okuyorum. burdaki yazılanlara güvenerek gidip edge-lid aydınlatmalı ve sonynin TR'de satılan modelleri içinde amiral gemisi olan 55xd9305 aldım. kontrast sorunları ve dse sorunu, halo effect ve az da olsa bulutlanma vardı. sony bunların hepsinin normal oldugunu söyledi ve hiçbir şey yapmadı. Resmen 7 bin tl'me acıdım. bu sorunları olacaksa niye 7 bin tl verdim, gider 3-4 bin tlye bir tv alırdım dedim.

ya mahkemelerde uğraşacak ya da TVyi bu şekilde kullanacaktım.

İçime sinmedi bu şekilde kullanmak. mahkemelerde de uğraşacak ne zamanım ne de tahammülüm vardı. ben de tvyi sattım. kurtuldum. 6-7 aydır tvsizim. Macbookla idare ediyorum. 2 aydır da iş için şehir dışında olduğum için otelde kaldığımdan tv işini erteledim.

hergün bakıyorum foruma ve TVlerde hiçbir şeyin değişmediğini görüyorum. Tek değişen fiyatları :)

bakalım napıcam ben de bilmiyorum. Image retention problemlerini dikkate alarak ya oled tv alıcam ya da 3-4 bin tlyi geçmeyecek bir led tv..Lakin döviz fırladı, yazın-sonbaharda 3-4 bin tl olan tvlere epey zam geldi. daha ne kadar bu şekilde tvsiz idare ederim bilmiyorum :)

bu arada, mahkemelerle uğraşırım derseniz, satın alma tarihinden ilk 6ay içinde ortaya çıkan kusurlar ayıplı mal duumuna girer ve tüketici ister tamir, ister değişim, ister para iadesi isteyebilir. firma yanaşmıyorsa mahkemeye verin, kesin kazanırsınız. ama bu sancılı ve uzun bir süreç... ya da benim yaptıgım gibi zarar ederek satın. ya da bu şekilde kullanmaya devam edeceksiniz.
    bahsettiğiniz durum sadece samsunga özgü değil. başıma geldi biliyorum, sony de böyle. forumda okuduğuma göre LG de aynı şekilde.

yine forumda okduugum kadarıyle bu tarz sorunlarda müşterisine en çok sahip çıkan arçelik-beko-grundig ve vestel...

umarım en kısa sürede sorununuz çözülr.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 24 Mayıs 2017; 21:38:46 >

• HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Lcd alma led alma bulut var ışık var oled alma logo yanması var ekran kendini temizlemiyor. Onu alma bunu alma biz ne alcaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baris007 B kullanıcısına yanıt
    Ben size söyleyeyim FORUMLAR olmadan önce bu sorunlar yoktu

Tüplü tv lerdeki diagnostik sorunları bitmezdi
    screen ve focus sorunlarını yazmama gerek bile yok

Prejeskyon tv lerin bitip tükenmek bilmeyen convergence sorunlarını bilmeyen yok

LCD ler ışıklı sızmalı

Plazmalar yanmalı donmalı

Konu hep aynı yere gelir hocam.

KUSURSUZ TEKNOLOJİ YOK

Dediğim gibi en güzeli görmemek veya almamak :)

Ya tabi bu cümlemden kalkıpta en berbat görüntüleri kabullenelim de demiyorum, lakin durum ortada.
  • tüketici mahkemeye ver hiç uğraşma
  • Tam Samsung alacakken oldu mu ya :) @Ado Hocam şu sıralar 50KU7000 ve 43PUS6501 arasında kaldım. PS4 Pro için önerebileceğin bunlar dışında bir TV var mı? Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balta1087 -- 25 Mayıs 2017; 20:38:42 >
  • balta1087 kullanıcısına yanıt
    DeeepBlue kullanıcısına yanıt
    Hocam o islerle DeepBlue kardesimiz ilgileniyor, etiketliyorum kendisini

Hocam ellerinizden oper :)

@DeeepBlue
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Bende aynı sorundan tüketici hakem heyetine şikayette bulundum ve artık karar gelmek üzere son aşamadayım sikayetim karara baglanmış(lehime olum olmadıgı yazılı karar gelince ögreniliyormuş)sonuçta yakın zamanda elime ulaşıcak karar olumlu veya olumsuz olursa burayada yazarım...bilirkişide sorunu gördü ve bana hak verdi benim kanımca sonuç lehime çıkar diye düşünüyorum... hakkınızı arayın bence hak aranmadığı için zaten hep türkiye ye böyle arızalı ürünler geliyor yurtdışında en ufak arızada tv değişim yapılıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meekmentos -- 25 Mayıs 2017; 21:51:57 >
    Özelden mesaj atıp konuyla ilgili yardımcı olurum tabi ki ;)

• DeeepBlue kullanıcısına yanıt
    Ilginize tesekkur ederim. Kolay gelsin

• @DeeepBlue Hocam mesajınız için teşekkürler. Dediğim gibi öncelik PS4 için görünse de film, maç, dizi izlerim sık. Bulutlanma ve banding kısmen az olan bir şey istiyorum. Baştan beri aklım o Samsung modelindeydi ancak Philips in 100 Hz oluşu aklımı çelmiyor değil. Hocam daha önce belirttiğim TV lere göre 49PUS6581 nasıldır? Rica etsem bunun hakkındaki görüşlerinizi de belirtir misiniz? Vatan'da indirime girdi şu sıralar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balta1087 -- 25 Mayıs 2017; 22:25:57 >
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Bak senin imleci taşıdığın yerde sıkıntı var imleç sürekli gözükmüyor bu bile rahatsız edici değil mi? Benim tv de samsung logosunun hemen üstüne vide atılmış da bir noktadan ekran bastırılmış gibi aydınlatma genişleyerek ve azalarak orta kısıma doğru çıkıyor ve bu her zaman oarada duruyor. ışık sızması elbette olur ama bu kadarı da fazla değil mi bu doğrultu da değişim yapmaları gerekmiyor mu. Samsung un izlediği yol dürüst ve ahlaklı mı neden samsung a tepki göstermek yerine bana tepki gösteriyorsunuz? Ben bunu anlayamıyorum. Tekrar ediyorum ben ks9500 serisini bu forumda araştırdım ve şikayet bulamadım kesinlikle yeterince derin araştırma yapamamış olmam benim suçlanmamı gerektirmez diye düşünüyorum. Ayrıca hepimiz tüketiciyiz biraz da hırsıza laf edilse diyorum "HIRSIZIN HİÇ SUÇU YOK MU?"
  • quote:

Orijinalden alıntı: akengin69

Ben de bunu merak ediyorum daha doğrusu anlamıyorum.Bakıyorum teknolojinin diğer alanlarına herşey ilerliyor mesela ekran kartları veya işlemciler veya başka birşey sonuçta gözle görülür ilerlemeler oluyor.Bu lcd denen teknoloji yıllardır hayatımızda ve hala aynı sorunlar konusuluyor.Yani bu sorunları çözmek gerçekten çok mu zor veya firmalar niye lcd de diretiyorlar.Bir oled çıktı onu da sadece Lg üretiyor.Ne yani bu firmalar sonsuza kadar lcd üretmeyi mi planlıyor.Benim şahsi fikrim artık arkada bir ışık kaynağı olan teknolojileri terketsinler.Adı oled olur başka birşey olur ki eminim benim bilmediğim birçok panel teknolojisi vardır her pikselin kendi ışığını ayarlayabildiği panel teknojilerine geçsinler.O kadar para kazanıyorlar biraz da ar-ge ye harcasınlar.

Biz tüketici olarak birbirimizi suçladığımız ve firmalara tepkisiz kaldığımız sürece bu böyle devam edecektir. Eğer ki bu tv de ki sorunu çözemezsem burada söz veriyorum bu tv yi alır gider istanbuldaki herhangi bir samsung binası önünde yakarım. Tabi tv lerin whatsapp ihbar hatlarından gerekli ilgiyi görebilirsem. Ses getirmeyecekse 9 bin tl yi yakmanın manası yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: balta1087

Tam Samsung alacakken oldu mu ya :) @Ado Hocam şu sıralar 50KU7000 ve 43PUS6501 arasında kaldım. PS4 Pro için önerebileceğin bunlar dışında bir TV var mı? Teşekkürler.

İşte ben de yola böyle çıktım ps4 pro için tv alayım diye araştırmamı da bu yönde yaptım sonra samsung ks8000 de karar kıldım ama stok sıkıntısından ks9500 aldım yamuk tv ye her zaman karşıydım ama fikrim değişti biraz pek bir şey fark etmiyor yamuk düz aynı.

Neyse en mükemmeli samsung dediler kaptım konsolu gittim media markt a ee denemeden alma dediler sonuçta :D sony samsung lg ve vestelde denedim 5 er dk yine en iyi tepkimeleri gerçekten samsung veriyordu 2. en iyi de sony bir de bu teknoseyir de ki filan tv incelemelerine bakınca samsung a karar kıldım aldım ama gel gör ki bulutlanma denen meret yüzünden artık ne ps yi açabiliyorum ne de tv yi 4 gündür bir kez açılmadı tv o derece soğudum. Zaten çok az olan vaktimde güzel vakit geçirmek istedim ama resmen paramla rezil oldum. Bir de üstüne samsung'un rezalet yaklaşımı eklenince oturup ağlamamak elde değil

• quote:

Orijinalden alıntı: YavuzÇ.

quote:

Orijinalden alıntı: rambocuk

Uzak durun samsung dan 4300 tl verip ks49 8500 aldım hiç memnun kalmadım kurulduktan bir saat sonra ekran gitti daha gelmedi , düştük sıkıntıya mahkemeler vs vs düşünmeye başladık günlerdir sıkıntıyla bekliyoruz paramızla bunalıma girdik bize suç bulacaklar diye cihaz değişime sunulmuş onaylanırsa değişcekmiş yeni sıkıntı evresi başlad

İnşallah çözüme kavuşur dostum gerçekten bu firmalar insanı enayi yerine koyuyor ve elindeki gücü iyi ürün yapmak yerine insanları sıkıştırmaya kullanıyor. Bize bu ürünleri kasmaya harcadıkları enerjiyi teknolojilerine ayırsalar belki daha faydalı olur du. Şu apple artık tv dünyasına girsin lütfen.

Değişim onaylanmış iade etmeye çalışıyorum umarım olur

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.