Şimdi Ara

Samsung Buzdolapları Hakkında ....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
2
Favori
4.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Sene sonuna doğru düğün yapmayı planlıyorum. Bununla ilgili yavaştan taksite girip parça parça almayı düşünüyorum.
    Takip ettiğim kadarıyla Samsung Buzdolapları hakkında forumda hep iyi şeyler yazılmış.Bir akrabamda geçen sene aldı o da çok memnun.

Simens, Bosh vb. pahalı olan markaları kendi fikrim olarak şöyle düşünüyorum.
    Samsung'dan 1000,1500 TL fazla olabiliyor. Fakat aradaki bu farkı vermeye değer mi ?

1-Yarı yarıya elektirik Tasarrufu olmayacak arada.
    2-Bir Buzdolabinda motordan hariç geriye çokda garantiyi düşüneceğimiz birşey kalmıyor aslında .
    3-e Samsung 10 Yıl Motor Garantisi veriyor. Ortalama bir buzdolabını 10 sene kullansak yeterlidir diye düşünüyorum. böylece ilave garanti yaptırmaya da ücret ödemek gerekmez. 10 sene sonraki teknolojiyle yeni bir buzdolabı almak elektirik sarfiyatı açısından da sağlıklı olur. cep telefonu parası nede olsa. hangimiz bi cep telefonunu 10 sene kullandık ? :)
    Onun için forumda okuduklarım ve dün mağaza araştırmalarım sonucunda 1500 TL ye kadar bir buzdolabının yeterli olacağını düşündüm.

Biraz da Amaca yönelik seçilmeli diye düşünüyorum. 2 kişi için Kaç lt yeterli olur?
    Tahminim 400- 460 LT yeterli olur gibi.

Bu bağlamda; Gri olması şartıyla bir kaç model buldum. Fikir ve önerilerinize ihtiyacım var .

Öncelikli olarak şu şekilde sıraladım.

1- SAMSUNG RT54QBPN1/XTR
    Geçen yıl üretilen bir model. Akrabama da bundan aldırdım. Ama LT sini hatırlamıyorum.
    Bu serilerde herşey aynı sadece Lt farkı var ve haliyle Lt ye bağlı olarak enerji tüketimi.
    Bu modelin enerji Tüketimini bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

http://www.teknosa.com/urunler/115010487/samsung-rt54qbpn1xtr-buzdolabi

2- SAMSUNG RT43H5120SL
    440 lt - 310 kwh - 41 db

Bimeks ve Teknosada 1500 TL
    Media Markt 1550 TL
    Hepsiburada 1600 TL ( 100 TL Bonus )

Ankara Electroword de çektiğim fotoğraf.

3-SAMSUNG RL62ZBPN ( Kombi tipi )
    Kombiler çok yakıyor diye bir söylenti var. Doğru gibi.
    471 lt - 397kwh - 42db

hoş duruyor. üstünde yazanlar toplamı 461 fakat 471 yazmışlar.
    ama 397 kwh yakıt tuketımı nerdeyse 80 kwh fazla gibi.
    bu arada 1 kwh kaç tl? fark ne çıkar 1 yılda ?

Teknosa fiyatı 1650 tl
    http://www.n11.com/samsung-rl62zbpn-no-frost-buzdolabi-P13123196 n11 2100 Tl
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/samsung-rl62zbpn1-anu-buzdolabi-fiyati,27497.html istanbul bilişim 2080 tl
    http://www.samsung.com/tr/consumer/home-appliances/refrigerater/bottom-mounted/RL62ZBPN1/ANU

4- SAMSUNG RT46H5340SL
    Bu modelin 440 ve 460 LT olan 2 seçeneği var.
    440 lt - 310kwh - 41 db
    460 lt - 320kwh - 41 db

Aralarında 100 TL fark var.
    20 LT için 10 kwh fazla enerjide olsa 100 TL fazla vermeye değer diye düşündüm.
    Yoksa 2 kişi için 440 lt yeterli 20 lt gerek yok mu ?

Teknosa 1800 tl
    kliksa 1800 tl

5-LG GN-M702GLHW
    Samsung değil ama araştırmam arasında buda var. enerji tüketimine ulaşamadım.
    490lt - 43 db

teknosa 1900 TL

1 ve 2 numaralı samsunglar aklıma çok yatıyor.

1 numaralı dolabın kaç kwh olduğu ve db bilgisi,
    birde yukarda belirttiğim gibi 1 kwh Ankarada kaç TL ye karşılık geliyor. bunun bilgisini veren olursa çok minnettar olurum.

Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• valla kardeşim bende çok araştırdım SAMSUNG RT43H5120 SL ALDIM 7 yılda garanti yapıcam 3 yıl kendi +4 yılda uzatıcam (100tl galiba)servis geldiğinde bakalım inşaallah yüzümüz kara çıkmaz :) lg gn702 almayı düşünüyordum ama gerek oldugunu düşünmedim 440 litre 2 kişi için yeterli ve fazla gibi çokta uçmayagerek yok kliksadan 1.450 ye aldım ücretsiz kargo ile avantajlı oldu yoksa akakce de 1350 falanda var ama kargo 200 tlfalan. bilgiileriniz için tşk ederim.
  • Susqunface S kullanıcısına yanıt
    hayırlı ugrlu olsun kardesım.
    bende dun armada teknosadan teşhir ürünü aldım benım listemdeki 3 numaralı buzdolabı
    3-SAMSUNG RL62ZBPN ( Kombi tipi )
    1650 TL ye aldım . bı kac kısıye sordum. Elektırık prıze takılmadıgı ıcın sagında solunda ezık buzuk yoksa alınabılır dedıler.
    dolap kapagındakı fitiller anca zarar gorebılır dıye dusundum onuda servisden isteyin degistırır dedıler ama ben kullanıcam 3 sene ıcınde ıllakı bişey olursa degıstırırım.
    zaten ilave olarak buzdolabında garantiye gerek duymuyorum.
    elektronik bı durum degıl. içinde raf var birde motoru.
    10 yıl da motor garantisi var zaten. onun ıcın gereksız gelıyo bana.
    tv alacagım zaman yaptırmayı dusunuyorum
    Su anda hepsi buradaya baktım . senın dolap 1430 TL 100 TL de bonus karta puan veriyor.
  • bende rt43h5120sl aldım,güzel bir buzdolabı fakat gürültülü çalışıyor ? acaba benim motordamı bir sıkıntı var bilemiyorum.aynı sorun sizdede varmı ?
  • Buzdolabi aldin mi bilmiyorum fakat rt54qbpnyi bir yildir kullaniyorum. Eger aileni kalabalik degilse idealdir. Iki veya uc kisiliktir. Ben memnunum. Alirken bende seninle ayni mantikla hareket ettim. Ayni ozelliklere sahip vestel, arcelik, bosch gibi markalara 2000 lira vermektense biraz risk alir ucuza kapatirim.

Tek sorunu servis ağıdır. Daha isim dusmedi fakat beyaz esya sektorunde yeni oldugu icin problem olabilir. Fiyat performans olayinda tavsiye ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben henuz kullanmadım ama servisinize mutlaka sorun . sessiz bir motor olması gerek
  • Anneme aldığım samsung buzdolabının ek garantisi ile ilgili yaşadığım sorunlar sonrasında samsung'dan değil bir daha buzdolabı almak, hiç bir ürün almayacağım. Ayrıca sadece motor değil sorun olan. Bizim dolabımızın kapısındaki kontrollerin kartı yandı. Dolap ayarları yapılamaz oldu. Kapı alarmı sürekli çalıyordu. Samsung'un kurumsal olarak gösterdiği "acaba bu tüketiciden para koparabilir miyim ya da bu hizmeti vermekten kurtulabilir miyim" şeklindeki tavrından dolayı tüm Samsung ürünleri benim için çöp değerindedir.

Marka düşmanlığıysa marka düşmanlığı arkadaş. Bu firma antetli kağıdına "o bir belge sayılmaz" diyor yahu. "Teknik servisin verdiği belgeye güvenmeseydiniz. Arayıp çağrı merkezinden teyit etseydiniz" dediler. Üstelik bunu ilk çıkan müşteri temsilcisi değil yetkilileri söylüyor. Kartal'da oturuyorum çağrı merkezi Ümraniye'den servis gönderiyor sonra da bana "neden ümraniye'den servis çağırıyorsunuz" diyorlar.

Tercihlerinizi etkiler mi bilemiyorum ama bu kurumsal tavır benim satın alma tercihimi etkileyecek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Buzdolabı Samsung mu Sharp mı?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Samsung Servisine Allah Düşürmesin Bu da olayı detaylı anlattığım konu;
  • yigit105 Y kullanıcısına yanıt
    Şikayetvar.com a yazarsanız hemen ilgilenirler. yada samsung.com.tr ile yazısın.
    Sonuc elde edersiniz.
  • Şikayetvar da dahil her kanalı kullandım ve işimi zor da olsa hallettim zaten. Ancak zorla hallettirdim.
  • Ben dolabımı samsung aldım 3 senedir sorun yaşamadım ama dolabımı aldıktan 5 ay sonra kurdurdum servise ve bu süre garantiden harcanıyormuş yani satış tarihi ile garanti başlıyormuş, hissettiğim şeylerden sonra buzdolabı olarak samsung almam ama tv olabilir.
  • o nası bi iş ya öyle saçmalık mı olur.
    Kurmaya gelince baslamıyormu garanti
  • quote:

Orijinalden alıntı: cutmoon

o nası bi iş ya öyle saçmalık mı olur.
    Kurmaya gelince baslamıyormu garanti

2011 martta aldım 2011 temmuzda kurdular, ilk 1 aylık koşulsuz iade mi ne vardı yada ücretsiz değişim tarzı neyse o zaten bitmiş dediler, garantiyi de fatura tarihi ile eşleştirdiler 4-5 ay böylece düşmüş oldu. Ekstra garanti istersen para ver dediler yok dedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.