|
Samsung DeX benzeri masa üstü deneyimi Android tabletlere geliyor
-
-
Samsung un inovasyon yaptığı dçnemlerden kalma vay be
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Samsung Dexi monitörümde aktif olarak kullanıyorum ve çok memnunum. Biraz daha üzerine düşseler çok iyi olur. Umarım daha fazla bu alanda çalışma görürüz.
Monitorlerde kablolu kablosuz ek olarak . PC de de Dex kullanilabiliyor.
Dex moduna ait bazi gizli ayarlarla daha da fazla ozellikler kazanabiliyor.
Ince ayarlari da var . Forumda Dex icin ayri bir baslik vardi oraya da takiliyor musunuz ?
-
Teşekkürler favorilerime aldım.
-
Sonunda telefon ve tablet arayüzünün çok farklı olması gerekiyordu zaten.
-
Normalde bu S8 S9 note 8 ve 9 zamanları samsung dex ile atağa geçti standı dock'u vs yaptılar hatta birde ilerki seviyede yani linux dağıtımlarını telefona ve tablete yükleyebilecektik. 2. sistem olacaktı falan böyle ütopik şeyler vardı. İşte dock'a taktığında telefonda harici sallıyorum bilmemne linux dağıtımı da çalışabilecekti. İşte docklarda fan vardı ondan sonra ethernet hdmi 2 3 tane usb vs veriyordu süper birşeydi bunlar.
Ama işte sektörde ne olduysa bunlar geri plana atıldı. Hala dex var hala güzel ve çalışıyor ama malesef samsung 2. 3. 4. plana attı. Aslında şu dönemde olması lazım çünkü artık ARM işlemcilerin mimarilerin gücü o kadar artmış durumda ki, windows'u emülatör ile çalıştırıp üstünde windows oyunu dahi oynanabilir hale geldi. Hani cebimizde bu kadar güç duruyorken işte snapdragon 8 gen 3 ler gen 2 ler vs uçuyor kaçıyorken 10 sene önceki telefonmuş gibi cihazı kullanmak artık bir noktadan sonra sıkıyor.
Şuan yani eminim s24 ultraya 2. bir sistem kurup windows 11 çalıştırıp onun üstünden de çok ağır grafikli olmayan oyunları oynamak falan veya iş yapmak hiç hayal değil ve yapabilir çünkü o işlem gücü var. Eve geldiniz evde pc lazım yada iş yerindesiniz pc lazım cebinden telefonu çıkart dock'a oturt hooop windows makine olsun süper birşey. Saçma sapan fiyatlara hala daha 40 senelik kasalarda atx sistemler toplanıyor, işte acaip paralara saçma sapan sobadan hallice ısınan 2 3 saat pil ömürlü gaming adı altında notebooklar satılıyor falan aslında bunlara çoğu kullanıcısının hiç ihtiyacı yok.
Galiba samsung bekliyor daha yeteri kadar bu iş oturmadı diye rafa da kaldırıp atmıyor ama gene de biraz ortalığı yokluyor gibi geliyor.
-
Hemfikirim sizinle. Biraz daha üzerine gidilse, kullanım açısından inanılmaz esnek bir yapıda olacak ve kullanıcı bir yerden sonra bu esnekliği talep edecek.
dex'i tv ile kablosuz klavye mouse üzerinden biraz kullandım. gerçekten masaüstüne çok yakın deneyim sunuyor. tuş kısayolları da windows ile ortak yapıldı. monitörüm olsa daha aktif kullanıyor olurdum. en sıkıntı çektiğim yanı, bilgisayarımda lisanslı office programlarımı kullanırken,docx/pptx/xlsx dosyalarımı dex'te aynı şekilde yönetememek oldu. samsung telefon için bir daha microsoft lisansı almak gerekiyor ya da reklamlarla muadil programlar kullanmak zorluyor.
-
Bunun aynısı Microsoft Lumia 950 ile yapıldı, biraz araştırın, görürsünüz..
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Samsung un inovasyon yaptığı dçnemlerden kalma vay be
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X