Şimdi Ara

SAMSUNG ES7000 SONY HX850 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
10.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • stereorocker ... sana katılıyorum arkadaşım SONY alan kişiler özeldir... bu işten anlayan elektorinik bilgisi olan kişilerdir genelde. çünkü sony denince akla sadece görüntü ve ses teknolojisi gelir hep akla ...zaten dalındada liderdir ilklerin öncüsüdür ha samsung larla asla ve asla kıyaslanamaz en alt serisi bile çok iyidir malzeme kalitesi ön plandadır her zaman estetik ve çok çekicidir 3D ve MOTİONFLOW teknolojisinde liderdir bunu bilen bilir ZATEN senin gibi...SAMSUNGA gelicek olursak halk tabiriyle taklitçi firmadır AVRUPANIN VESTELİDİR. herdala konar çamaşır makinesi bulaşık makinesi buzdolabı gibi... ürünleri kaliteden uzaktır tvleri gerçekten gözü yorar renkleri oldukça canlı verir ki buda izleme deneyimi konforunu da bozar ve sunduğu özeliklere göre indirimli oldukları halde pahalıdır ben BU ARADA marka fanatiği falanda değilim görünen köy klavuz istemez tabiri caizse yani kaliteden yanayım eğer sony mühendisleri işlerini çok iyi yapıyorlar editör seçimleride herzaman sony ürünlerine beş yıldız vermiştir

• ÇOK SATMAK EN İYİ ANLAMINA GELMEZ
  • Konuda SONY ile ilgili söylenenlerin birçok kısmının doğru olduğunu düşünüyorum. Arkadaşın bilgili olduğu belli. Ancak konuya "ihtiyaç" açısından bakmakta fayda var diye düşünüyorum. Parası çok olan gitsin SONY alsın. Çünkü çok daha pahalı bir TV. Ancak parası Samsung'a yeten ancak biraz daha zorlayıp Sony almamalı. Evinde D-Smart HD veya Digiturk HD olmayanlar (bence her ikiside olmalı çünkü birbirini tamamlayan kanallar var) bu iki TV'den de uzak dursun. SD yayın izlemek için 3000-5000 vermeye hiç gerek yok. 46" 1000-1500 liralık bir TV SD için işinizi görecektir. Eğer HD izleyecekseniz bence tercihiniz Samsung olmalı. Samsung'un Sony'e göre daha canlı renklere sahip. Sony ancak 3D Blu-Ray sisteme sahip ve orjinal 3D filmleri izleyenler ancak almalı. Çünkü bırakın Türkiye'yi dünyada 3D izleyebileceğiniz kanal sayısı malum. Ayrıca devamlı 3D yayın izlemek ne kadar mantıklı orasıda tartışılır. 3D teknolojisinin daha dünyadatamamen oturmadığı ve sinema filmlerinde dahi bu alanda çok az başarılı örnekler olduğunu görüyoruz. İnternetten 7-10 gb'lık 3D filmleri indirip TV'de seyredecekseniz yine SONY almanın hiçbir mantığı yok. Samsung hatta LG bile bu alanda SONY'e yakın performans verecektir. Sonuç olarak ben SONY televizyonun atıl bir durumda kalacağını düşünüyorum. Orjinal Blu-Ray filmleri alabiliyorsanız ve kaliteli bir sinema sisteminiz varsa zaten paranız çoktur ve bu durumda SONY alırsınız. Aksi halde ben Samsung (bu iki tv için konuşuyorum) alınmasının fiyat/performans açısından daha iyi olacağı kanısındayım. Zaten 40" için 2200, 46" için 3000 lira fiyatlarında uygun olduğunu düşünüyorum.

• Samsung' farklı birçok 200Hz-400Hz TV sini sd, hd izledim, bu tarama hızı olayı arada ilginç kesikliklere neden oluyor. Özelliğine bakılıp alınıyor ise yazık oluyor bence. Bir de şunu belirtmeden geçemeyeceğim, izlediğim bütün samsung tv lerinde abartı şekilde kontrast ve canlı renkler vardı ki hazır sunulan TV modlarında genelde bu etki mevcuttu. Sony panellerde hareketli sahnelerde ne br kesiklik gördüm ne de renklerde bir abartıya rastlarım. Sanıyorum samsung canlı tonlarla ve her türlü özellikle (bazıları işe yaramıyor bile: yüz tanıma vs) insanları etkileme yoluna giderken, sony ürünlerinde doğal renk ve tonları yakalama gayretinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: @immortal

Samsung' farklı birçok 200Hz-400Hz TV sini sd, hd izledim, bu tarama hızı olayı arada ilginç kesikliklere neden oluyor. Özelliğine bakılıp alınıyor ise yazık oluyor bence. Bir de şunu belirtmeden geçemeyeceğim, izlediğim bütün samsung tv lerinde abartı şekilde kontrast ve canlı renkler vardı ki hazır sunulan TV modlarında genelde bu etki mevcuttu. Sony panellerde hareketli sahnelerde ne br kesiklik gördüm ne de renklerde bir abartıya rastlarım. Sanıyorum samsung canlı tonlarla ve her türlü özellikle (bazıları işe yaramıyor bile: yüz tanıma vs) insanları etkileme yoluna giderken, sony ürünlerinde doğal renk ve tonları yakalama gayretinde.

Samsung bana değil görüntüden anlamayan ıvır zıvırlara önem verenlere satmaya devam etsin.
    Hangi mağaza olduğunu yazmayacağım LCD TV lere bakıyordum, Sony den ucuz ama daha parlak bir Samsung LCD TV vardı, Sony'nin kumandası vardı baktım ayarlara daha önce girilmiş kontrast düşürülmüş vb. Samsung'un arkasında çok kalın bir parça vardı 2 TV kadar tutturmuşlar bu ne böyle dedim arkadaşım TV nin geri kalanı dedi. Bir LCD TV bu kadar mı kalın olur görmeliydiniz.

Zaten bir konser izlettiriyorlar mavi, yeşil, sarı ve kırmızı spotlar var detay diye bir şey yok. Göz gözü görmüyordu 20 TV de aynısı vardı. kabloların kalitesinide düşünün artık. Bu mu aradaki görüntü kalitesi ve diğer tüm özellikleri belirliyor. hangisi daha sarıysa alalım mı? daha mavi daha parlak olan mı daha doğal ve doğru renkleri veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Percipience -- 20 Ocak 2013; 17:10:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SYK23

Konuda SONY ile ilgili söylenenlerin birçok kısmının doğru olduğunu düşünüyorum. Arkadaşın bilgili olduğu belli. Ancak konuya "ihtiyaç" açısından bakmakta fayda var diye düşünüyorum. Parası çok olan gitsin SONY alsın. Çünkü çok daha pahalı bir TV. Ancak parası Samsung'a yeten ancak biraz daha zorlayıp Sony almamalı. Evinde D-Smart HD veya Digiturk HD olmayanlar (bence her ikiside olmalı çünkü birbirini tamamlayan kanallar var) bu iki TV'den de uzak dursun. SD yayın izlemek için 3000-5000 vermeye hiç gerek yok. 46" 1000-1500 liralık bir TV SD için işinizi görecektir. Eğer HD izleyecekseniz bence tercihiniz Samsung olmalı. Samsung'un Sony'e göre daha canlı renklere sahip. Sony ancak 3D Blu-Ray sisteme sahip ve orjinal 3D filmleri izleyenler ancak almalı. Çünkü bırakın Türkiye'yi dünyada 3D izleyebileceğiniz kanal sayısı malum. Ayrıca devamlı 3D yayın izlemek ne kadar mantıklı orasıda tartışılır. 3D teknolojisinin daha dünyadatamamen oturmadığı ve sinema filmlerinde dahi bu alanda çok az başarılı örnekler olduğunu görüyoruz. İnternetten 7-10 gb'lık 3D filmleri indirip TV'de seyredecekseniz yine SONY almanın hiçbir mantığı yok. Samsung hatta LG bile bu alanda SONY'e yakın performans verecektir. Sonuç olarak ben SONY televizyonun atıl bir durumda kalacağını düşünüyorum. Orjinal Blu-Ray filmleri alabiliyorsanız ve kaliteli bir sinema sisteminiz varsa zaten paranız çoktur ve bu durumda SONY alırsınız. Aksi halde ben Samsung (bu iki tv için konuşuyorum) alınmasının fiyat/performans açısından daha iyi olacağı kanısındayım. Zaten 40" için 2200, 46" için 3000 lira fiyatlarında uygun olduğunu düşünüyorum.

Bir çok kişide internetten indirme film izleme fırsatı buldum. Orijinal 50GB Blu-ray film ile internetten indirme 8-15 GB MKV ayrı dünyalar.
    Bana kalırsa DVD ye boyut olarak en yakın format MKV 8-10 GB. Bir DVD 720X576 olmasına rağmen 8.4 GB filmler var. Fazla ayrıntıya girmek istemiyorum MKV 1920X1080 olduğu halde piyasada 8-15 GB arası filmler olması bana daha iyi bir ses ve görüntü kalitesi sunmadı.

• Benim için bir led tv de en önemli 2 nokta;ekrandaki görüntünün hızlı sahnelerde ne kadar akıcı olduğu,ve düşük boyutlardaki(SD)görüntü başarısı.
    Bu durumda Samsung es7000/8000 ile Sony hx850 yi karşılaştırdığımızda hangisi daha başarılı?
  • Arkadaşın da yazdığı gibi sony görüntü teknolojisinde çok önde ama insanlar görsellik, ek özellik ve uygun fiyat arayınca sony tercih edilmiyor ki sony nin de zaten ucuz ürün satıp da piyasayı ele geçireyim amacı yok..

bunu çoğu japon firması yapıyor.

güney koreliler hem tv de, hem cep de, hem araç da bundan dolayı hakimler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xweser

Arkadaşın da yazdığı gibi sony görüntü teknolojisinde çok önde ama insanlar görsellik, ek özellik ve uygun fiyat arayınca sony tercih edilmiyor ki sony nin de zaten ucuz ürün satıp da piyasayı ele geçireyim amacı yok..

bunu çoğu japon firması yapıyor.

güney koreliler hem tv de, hem cep de, hem araç da bundan dolayı hakimler.

Kendi işlemcisini üretemeyen Samsung bir çok cep telefonunda ve tabletlerde olduğu gibi SAMSUNG ES7000 SAMSUNG ES8000 LCD TV de -Dual-core ARM Cortex-A9 1Ghz GPU-Mali-400 MP4 kullanılıyor. TV nin maliyetini artık siz düşünün. Galaxy S3 telefonda bile daha iyi işlemci var. Şaka gibi TV'ler

Neyse bir çok kişiye göre Samsung TV lerin tasarımı görüntü kalitelerinden daha iyi
    Japon Sony X-Reality Pro görüntü işlemcisinden daha iyi olabileceği hayalden öteye geçemez. Bana göre Samsung'un ince çerçevesi TV yi daha ucuz gösteriyor Daha önce yazılan yazılarımıza göz atarsanız olay SD yayın HD yayın değil. Çok daha ötesinde

Sony'nin teknolojik üstünlüğünden ve görüntü deneyiminden söz etmeye gerek bile duymuyorum bazıları bu yazdıklarımdan bile anlamıyorlar. Yazıyorum yazıyorum ama yok
    Anlayandan çok anlamayan olduğu için Samsung TV ler daha çok satılıyor. Japon firmalarıyla korea firmalarını karşılaştırmayı akıllı adam hayal bile etmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: gümüş_süvari

Benim için bir led tv de en önemli 2 nokta;ekrandaki görüntünün hızlı sahnelerde ne kadar akıcı olduğu,ve düşük boyutlardaki(SD)görüntü başarısı.
    Bu durumda Samsung es7000/8000 ile Sony hx850 yi karşılaştırdığımızda hangisi daha başarılı?

Bu sorunun cevabını verebilmek için her iki ( yada 3 ) tv yede sahip olmak gerekir.Hepimiz tv almadan önce iyice araştırıp sonunda kendi beğenimize ve bütçemize göre tercih yapıyoruz.Benim tercihim ES7000 oldu 3 ay önce.HX 850 yede baktım aklımda ki 2 modelden biriydi ES7000 i tercih ettim.Siz buradaki fanboylara bakmayın ,gidin izleyin hangisinin görüntüsü daha çok hoşunuza gidiyorsa onu tercih edin az para değil bahsettiğimiz cihazlar.55 inch de yaklaşık 1.000 TL fazla para verirsiniz HX850 de ES7000 e göre.

• Sony HX850 Corning Gorilla Glass kolay kolay çizemezsiniz. Bir çok telefon üreticisi küçücük cep telefonlarına pahalı olduğu için koymaya kıyamıyor. Mikrofiber yerine bezle silsek çiziliyor ve ekranları çizik çizik geziyoruz. Sony fiyatına göre çok kaliteli üretir. Kalitesine göre pahalı olan Samsung Arada 1000 TL değil 2500 TL fark olması lazım.

• Tv izlemek için sd yayınları güzel gösteren (hd yayınları genelde hepsi güzel gösteriyor )çok pahalıya kaçmayacak gözünüze hitap eden bir led tv alın bence. (philips, lg, samsung, sony yada diğerleri)
    Paranızıda gidin adam gibi sony, epson yada varsa başka güzel bir projeksiyon aletine yatırın. Tartıştığınız 2 markayada o kadar para verilmez bence. Umarım herkes dilediğini bulur.
  • ARM işlemciler bir Samsung teknolojisi değil.http://www.arm.com/ iPhone, iPad, Samgung Galaxy, gibi ürünlerde Cortex-A serisi ARM tabanlı mikroişlemciler bulunuyor. Samsung Apple'a 1 milyar dolar yazlım ve tasarım çaldığı için ödedi. Bana göre hiç bir zaman bir Apple değil.

ARM Holdinghttp://www.arm.com/ ES7000 ve ES8000 Samsung TV lerde çift çekirdekli ARM mobil işlemciler var. Samsung hangi işlemciyi üretmiş? Exynos mu? ARM Cortex A9 tabanlı Samsung Exynos 4212 4 çekirdekli işlemcisi, 1.4 GHz hızında çalışıyor. (ARM Holding) ARM Cortex A9 tabanlı işlemcide 400 MHz hızında çalışan Mali-400 GPU'su kullanılıyor. Bu durumda Galaxy S3 de Samsung ES7000 ve ES8000 TV den daha hızlı bir işlemci var. İnternette sayfalar yavaş açılıyorsa cepten deneyiniz.

Sony Japan X-Reality pro görüntü işlemcisi ile cep telefonu işlemcisini ben karşılaştırmayı bile hayal etmem.[8D
    Samsung birgün işlemci üretse ARM işlemcilerden daha iyi olmayacağı aşikar.
    Samsungla Sony nin bir bağı kalmadı. Tabi bir çok satıcıya göre Sony yi Samsung üretiyor. Buna artık çocuklar bile inanmaz. Sony 4K TV üretiyor. 214cm 84'' FULL HD den 4 kat daha fazla çözünürlük sunuyor.http://www.sony.com.tr/product/tv-214-84-lcd/kd-84x9005

Sony Trilumunos W900 140cm Ultra HD TV

İnce Triluminos LED arka ışığı olağanüstü renk gösterimi sağlar ve görüntüye daha fazla derinlik katar. Sony tarafından geliştirilen bu teknoloji kırmızı, yeşil ve mavi için ayrı LEDler kullanır. LEDler daha saf kırmızı ve yeşil renk yaydığından, kaynağın gerçek renklerini yakalayan daha parlak ve daha net bir ışık üretebilirler. Sonuç ise, gerçeğine daha yakın, zengin renklerle dolu bir ekrandır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Percipience -- 7 Mart 2013; 1:14:48 >

• Naçizane okuduklarımdan anladığım kadarı ile Sony'nin kullanmış olduğu X-Realty Pro görüntü işlemcisinin diğer markalarda ki karşılığı isim olarak Samsung'da 3D Hyperreal Engine , LG'de Triple XD Engine oluyor yani Samsunglarda kullanılan çift çekirdekli işlemci ile görüntü işlemcisinin yanyana getirilerek bir kıyaslama mantığı bana yanlış geldi.Ben tv seçerken hangi işlemciyi kullandıklarına daişr bilgi edinmek istemiş ama ulaşamamıştım.İlk aldığım Philips de çift çekirdekli işlemci yazıyordu ama ne kullanıldığını müşteri hizmetlerinden de öğrenememiştim.Ama philips görüntü işlemcisinin Perfect Pixel HD Engine olduğunu hepimiz biliyoruzdur.
  • Daha kaç defa yazmam gerekiyor. Samsung'da 400 MHz hızında çalışan GPU-Mali- 400 MP4 var. CPU ayrı GPU ayrı bu daha açık oldu mu? Samsung Galaxy S3 de daha hızlı işlemci var ama grafik birimleri ES680, ES7000 ve ES8000 TV ile aynı. Galiba bu daha açık olmuştur.

CPU ile GPU ayrı ben karıştırmıyorum. Sanırım biraz daha araştırmanız gerekiyor. Yazdıklarımı anlamadığınızı düşünüyorum.

GPU= Graphic Processing Unit

CPU=Central Processing Unit

Önceki yazılarıma bakarsanız bu işi hangi firmanın iyi bildiği açıkça görülüyor.

Japon Sony görüntü işlemcisiyle artık cep telefonu işlemcisini ve garafik birimini karıştırmayalım. Yok efendim Sony'de daha yavaş bir işlemci olabilirmiş. Sanki tek sorun daha hızlı olmak

Samsung Galaxy S3 de daha iyi bir GPU var yazmadım. Samsung Galaxy S3 de ve Samsung TV lerde 400 MHz hızında çalışan GPU-Mali- 400 MP4 var. Sadece Galaxy S3 cep telefonu Samsung ES6800, ES7000 ve ES8000 TV lerden daha hızlı bir CPU'ya sahip.

Görüntü kalitesinden ve Samsung'un basit görüntü ayarlarından cep telefonu işlemcisi ve grafik biriminin neler yapabildiği anlaşılıyor. Cep telefonunuzun Samsung TV'den daha iyi bir sonuç verme ihtimali çok yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Percipience -- 20 Ocak 2013; 16:57:42 >

• Görüntü kalitesi olarak kıyaslanmaz. Ancak pazarlama ve fiyat kısmında Samsung çok öne çıkıyor.
    Üstelik tüketicinin büyük kısmı (her ne kadar yanlış bulsamda) özellikle Samsung' un başı çektiği
    yapay resime hasta oluyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.@.N

Görüntü kalitesi olarak kıyaslanmaz. Ancak pazarlama ve fiyat kısmında Samsung çok öne çıkıyor.
    Üstelik tüketicinin büyük kısmı (her ne kadar yanlış bulsamda) özellikle Samsung' un başı çektiği
    yapay resime hasta oluyor.

Yıllar öncede fiyatı pahalı olan ses ve görüntü kalitesi iyi olan markalar çok satmazdı. Bizde hangi marka yaygınsa hangisi daha ucuzsa o ürüne yönelirler. Sepet ürünü gibi Samsung LCD TV leri Teknosanın girişine dökmüşler. İnanılır gibi değil.

Görüntüden ve sesden anlayandan çok anlamayan olduğu için Samsung'un TV çok satması bana normal geliyor. Bütçesi sıkıntılı olanlar için bir çözüm olabilir. Bir 100 TL'lik gözlüğü bile pahalı buluyorlar. Titanyum Sony BR750 200 TL nin üzerinde. Bir çok kişiye 2.5 TL ye sinemada verilen gözlük yeterli gelebilir.

Aşşağıda bu işi bilen kişinin yazısının bir bölümü var okursanız konu hakkında size fikir verebilir.

KORE ile ne alakaıs var kardeşim,heriflerin malları "kalitesiz" veya bu malı Taiwan lı üretseydi aynı şey idi veya Çin li veya bir Avrupa lı v.s olayın ÜLKE ile alakası yoktur,biz maldan bahsediyoruz burada,iyi olana eyvallah ama dandik olanada kimse eyvallah demez!

850 panelin siz nesini bir LGE veya Samy ile mukayese ediyorsunuz acaba??? hani Sharp/Pany/Phil veya Tosh deseniz eyvallah ama o malum ikili aynı kulvara üstelik bir çok kritere göre aynı görmek şaka olmalı herhalde

Siz hiç KORE linin panelinin içini açıp-dağıtıp da malzeme kalitesini gördünüzmü acaba??? yaw ağlıyor panel kalitesizlikten

Samy ve LGE bu bahsettiğiniz elemanların çoğunu da üretmez! sadece Modül(panel) üretiyor;bunu da Sharp tan aldıklar VA lisansı ile beceriyorlar! LGE ise "çakma-IPS" üretiyor gerçeği ise Japonya da üretiliyor.

Siz daha 3D-FPR ile 3D-SG yi bilmeden yanlış bir değerlendirme yapmışsınız! kaldıki LGE nin diğer tüm panellerde,nesi daha iyi yaw ne kötüsü LGE,bundan kötüsü yokki,KORE ile alakası nedir bunun kardeşim,Samy ise kalitesizlikte ama acaip yakışıklı olması ilemi bir kriter oluyor sizde ve bunun da ne alakası var Ülke ile??

Herifler Satışta açık ara Liderler senelerdir,kimse de bunları yakalayamaz! Ama Kalitesizlik/Sorunlar ve özellikle sorunlar LGE/Samy yine açık ara liderdirler! her panelde sorunlar vardır ama siz herhalde bu heriflerin dandik panellerinin çıkardıkları oranlardan bi-habersiniz ki bu işte satış sayısına bakılmaz "sorun çıkarma oranlarına" bakılıyor!

Çok satılması ile çok sorun çıkması çok ama çok ayrı şeylerdir,iyi malda sorun çıkmaz dandik malda ise oran olarak inanılmaz çıkar!

Çok satılırsa çok sorun çıkar diye saçmalayanlar vardır,korkarım bunlar kendi kendilerine bunlara inanmıyorlardır Siz hiç Kalite kontrol diye bir şey duydunuzmu acep,çünkü bu ikisi hiç duymamışlar; ....nasılsa bir sorun çıkarsa değiştiriyoruz... gibi bir zihniyetiyle giden üreticiden ne beklersinizki?? herifler bunu senelerdir böyle uyguluyor,kaldıki o malzemeden de ancak bu kadar kalite çıkar.

Bu herifler hiç bir şeyi bulmaz sadece alıp veya çalıp (bu yüzden sürekli DAVA lıktır bu çakallar)veya çoğunlukla Lisans kiralayıp işi götürürler! Bunların altyapıları da,capondan kuvvetli ve bilgili de değildir,kimse haybeye bu herifleri gözlerinde büyütmesin!!

• philps smart tvlerdende çok şikayet var araştırın isterseniz bakın size bir link vericemhttp://www.chip.com.tr/galeri/en-iyi-40-42-inc-tv-ler_2532_9.html bu sitedeki editörlerin 11 tane tv arasından en iyi doğala en yakın görüntü kalitesini sony ye vermişler incelemede
  • KARDEŞ... DE FACTODA ÇOK SATIYOR AMA KALİTEDEN YOKSUN ŞAKA BİR YANADA SONY GERÇEKTEN GÖRÜNTÜ VE SES TEKNOLOJİSİNDE ÜSTÜNE YOK MARKA GEÇMİŞİ BAŞARILARLA DOLU İLK LERE HERZAMAN ÖNCÜLÜK ETMİŞ HERZAMAN KALİTEYE ÖNEM VERMİŞ... YA SÖYLEYECİĞİM ŞU Kİ SONY OLMASAYDI ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ BU DENLİ İLERLEMEZDİ... BENİM ARKADAŞ ALMIŞ TEKNOSADAN PHİLPS PFL6097K TV Yİ BENDE GÖRDÜM TV Yİ GÖRÜNTÜ PERFORMANSI ÇOK ZAYIF RENKLER GERÇEKTEN SULU BOYA GİBİ HD YAYINLAR BİLE BULANIK ... MENÜ GEÇİŞLERİ AĞIR VE KULLANIŞSIZ ZOR MENÜ...SMART TV Sİ ÇOK KULLANIŞSIZ VE KARIŞIK İNTERNETE BAĞLANAMIYOR VE BAĞLANSADA YOUTUBEDEN 1DK LİNKİ BİLE ZOR İZLİYORSUNUZ ARKADAŞ ŞİMDİ PİŞMAN

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.