Şimdi Ara

Samsung Evo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Herkes gibi ben de amazon indiriminden evo kaptım
    Fakat performans testi yapıyorum değerler düşük çıkıyor. AHCI modu açtım, kendi uygulamasında da aşağıda göreceğiniz üzere açık diyor.
    Ama değerler özellikle yazma değeri çok düşük. Sata 3 için özel bir kablo almadım bu neden olabilir mi? Sata 2 kablosu performansı düşürür mü?
    Sizin test sonuçlarınız nasıl çıkıyor?

Samsung Evo

Samsung Evo

Edit::

Sorunu çözdüm arkadaşlar aşağıda yeni test sonuçlarım

Samsung Evo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayalbazbiri -- 8 Aralık 2015; 0:31:49 >

• hayalbazbiri kullanıcısına yanıt
    nasıl çözdün sorunu? rapid mode mu açtın?
  • Skörtıl_Nimo kullanıcısına yanıt
    Evet Rapid modda açmış. Programda sol bar'da alttan ikinci kısımlara bakınız. İlk SS lerde çarpı var, son SS de Rapid açılmış. Rapid modun bir zararı var mı acaba? Ben Max. Performans olarak ayarladım şu anda test sonuçları 520 / 502 şeklinde çıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 8 Aralık 2015; 15:46:27 >
  • acaluka kullanıcısına yanıt
    bende onu merak ettıgım için sordum,internette biraz araştırdım rapid mod zararlı felan diyorlar ama tam anlayamadım,ssd nin ömrü mü ne kısalıyormuş
    Hocam burada gördükten sonra biraz araştırdım. Zarar SSD ömrüne çok etkimiyor fakat şöyle bir durum var. Kabaca anlatmak gerekirse anladığım kadarıyla. Rapid mod açıldığında ön bellek olarak Ram'ler devreye giriyor ve ramler kullanılıyor. Bu durumda PC açıkken yaptığınız işlemler PC yi kapattığınızda kalıcı oluyor. Eğer olur da elektrik kesilirse ramler aniden boşaldığıiçin o ana kadar yaptığınız işlemler kayboluyor. Ayrıca bu durum Windows dosyalarının da ağır hasar almasına sebebiyet verip çoğu zaman Windows'un çökmesiyle sonuçlanıyormuş.

Onun dışında da Rapid modda yapılan testte gösterilen değerler kullanıma %100 aktarılmıyor, yani biraz kağıt üzerinde kalıyor o uçuk değerler. Kullanıcının hisseettiği kısım çok fazla değilmiş. Dolayısıyla hiç gerek yok, uzak durun. OS Optimization bölümüden Maximum Performans yapınca zaten bir hayli artıyor performans. Bence gayet de yeterli. Şu anda benim SSD mesela Max. Per. ayarında SATA III portunda 544/519 skoru ile işliyor. E daha ne olsun zaten (:

ben yeni aldım 850 evo daha yolda kendisi gelince deniyicem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skörtıl_Nimo -- 8 Aralık 2015; 18:58:46 >
    Ben de 2 gün önce kurdum ancak işte. Hocam geldiğinde herhangi bir sorun yaşarsanız yardımcı olurum. Çekinmeden sorun
    bende ilk değerler niye öyle çıktı anlamadım rapid modu açmadan önce berbattı değerler. Gerçi sonradan gördüğüm değerler zaten gerçek üstü ve mümkün olabilecek şeyler değil gibi. Mutlaka bir zararı vardır.
    Rapid kapalıyken okuma yazma hızım ilk sslerde mevcut, bunu çözmemin bir yolu var mı?
    Hocam Maximum Performans seçip "Setup" diyoruz. Onun dışında Sata 3 e takılmış görünüyor. Tekrar bir test yapma şansınız var mı?
    ne yazıkki test sonucu böyle çıkıyor hocam :/

Samsung Evo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayalbazbiri -- 8 Aralık 2015; 21:11:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayalbazbiri

ne yazıkki test sonucu böyle çıkıyor hocam :/

Samsung Evo
    Çok ilginç ya. Bu kadar düşük imkansız. Sata 3 kablosu ile bağlı değil mi hocam? Gerçi o etkiliyor mu emin bile değilim ama ilginç bir durum. Samsung Magician güncel değil mi? Bi de anakart nedir?

Edit: Hocam ilk post u tekrar okudum da Sata 2 kablosu ile bağlamışsınız. Sorun çok çok büyük ihtimalle bundan kaynaklı. Bu değerler imkansız çünkü normal şartlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 8 Aralık 2015; 21:48:39 >

anakart gigabyte-p55a-ud3r yeni bir kart değil ama sata3 desteği var. Tamam bi'de kablosunu alıp deneyeyim hocam teşekkür ederim
  • Gerçekten de değerler olması gerekenin bir hayli altında kalmış.Çözümü merakla bekliyorum...
    Firmware Update Yapmadan önce,
     Samsung Evo

---
    update yaptıktan sonra
     Samsung Evo

ve maksimum performans seçili
    ---
    buda firmwareden sonra
     Samsung Evo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skörtıl_Nimo -- 9 Aralık 2015; 19:33:08 >

Firmware manuel olarak mi yukluyorsunuz ? Yoksa program otomatik mi yapiyor ?
  • FairLighty kullanıcısına yanıt
    manuel yapmadım program yapıyor
    ilk resim ve 2.resime dikkatli bak,firmware update menusu var kenarda,birinde işaret var,diğerinde yok
    bu işaret neymiş diye tıkladım güncelleme var yapıyımmı usta dedi,yap dedim yaptı kereta,çok da hızlı hemen bitiriyor işini
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skörtıl_Nimo

manuel yapmadım program yapıyor
    ilk resim ve 2.resime dikkatli bak,firmware update menusu var kenarda,birinde işaret var,diğerinde yok
    bu işaret neymiş diye tıkladım güncelleme var yapıyımmı usta dedi,yap dedim yaptı kereta,çok da hızlı hemen bitiriyor işini
    Demek ki güncel olması önemli, sata kablosu önemli. Bunlar hep soru

• ne yazik ki benim güncel arkadaşlar :/ sorunu çözebilmis degilim internetten baktim kablo farketmez gibi gorunuyor testlerde
    başka bi anakartda dene,arkadaşın felan varsa onun bilgisayarına tak,ama biraz daha yeni nesil bi anakart olsun
    anakartımın tanıtım sayfasında bu yazıyor ne demek oluyor arkadaşlar bilen var mı?

* SATA3 RAID 0 4x and SATA3 2x performance are maximum theoretical values. Actual performance may vary by system configuration.
    * SATA3 SSDs are not recommended for use in RAID 0 mode on Marvell SE9128 ports.

Yet another onboard feature of GIGABYTE motherboards are Marvell's SE9128 chips for high-speed SATA Revision 3.0 compatibility, delivering superfast 6Gbps link speeds for twice the data transfer rates of SATA Revision 2.0 (3 Gbps). When used in RAID 0 (Stripe) mode, GIGABYTE motherboards offer even faster data transfer rates of up to 4x the speed of current SATA interfaces.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayalbazbiri -- 10 Aralık 2015; 0:01:35 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.