Şimdi Ara

Samsung F2380MX ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, bu modelin F2380MX Türkiye'de bir yerde satıldığını duyan var mı? ya da getirrtildiğini bilen var mı? Benim tek öğrendiğim Kore de 370 $ olduğu... Çünkü internette bu kadar bilgi var...

http://www.samsung.com/sec/consumer/detail/productPreviewRead.do?model_cd=LS-F2380MAH/KR&group=it&type=display&subtype=syncmaster&subsubtype=

• Samsung Says : ^^ Türkiye bu tür monitörlerin satılması için uygun bir pazar degil.Yane Türkiye afrika ve asya daki fakir ülkelerle aynı pazar gibi görülüyor Samsung tarafından Amerika da cayır cayır satıor bu modeller,belkide üretim kapesitesi yetmiyordur bilmiyorum.
    Bu laf F2380 i Türkiye ye getirtmek istediğimde karşıma çıkmışdı.
  • Kaç gündür monitör araştırıyorum S-IPS S-PVA TN kafayı yedim :) çünkü fotoğraf okuyorum ve evde monitörün karşısında renk doğru oldu mu parlaklık nasıl diye eğilip bükülmekten bi hal oluyorum.. Samsung P2250 monitörüm var TN panellerde en iyilerden biri bence ama grafik ve fotoğraf konusunda iyi değil... Saatlerce renk ve parlaklık ayarı yaptığım fotoğrafımın baskıya gitiğimde tekrardan ayarlanması beni deli ediyor... Bu dediğim ufak çaplı baskı yapan yerlerden bir yer de değil. Hergün kalibrasyonun yapıldığı boyaların değiştirildiği profosyenel baskıcı... Kalıibrasyon aleti bile aldım ama öğrendim ki TN panelde bu kadar...
  • Sürücü ayarlarından kaçınarak, monitörün srgb ayarını seçmenin çıktı alırken en yakın sonucu vereceğini okudum. IPS panel olarak viewsonic vp2365wb var, 750tl civarına. Görüntüsü hiç fena değil:http://pclab.pl/art41137-52.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Sürücü ayarlarından kaçınarak, monitörün srgb ayarını seçmenin çıktı alırken en yakın sonucu vereceğini okudum. IPS panel olarak viewsonic vp2365wb var, 750tl civarına. Görüntüsü hiç fena değil:http://pclab.pl/art41137-52.html

Yalnız bu e-IPS yani pek tatmin etmez hani H-IPS olsa tamam.S-IPS panel ise fiyatını düşünemiyorum artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marseltalon

Yalnız bu e-IPS yani pek tatmin etmez hani H-IPS olsa tamam.S-IPS panel ise fiyatını düşünemiyorum artık.

Sorduğunuz F2380MX de IPS panel değil, cPVA panel sanıyorum. Bu durumda o da sizi tatmin etmeyebilir.

Dell U2410 ve U2711 Türkiye'de siparişle de olsa bulunabiliyor ve H-IPS panele sahipler bir de onları inceleyin isterseniz.

İki modelle ilgili de forumda konular var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fato65

quote:

Sorduğunuz F2380MX de IPS panel değil, cPVA panel sanıyorum. Bu durumda o da sizi tatmin etmeyebilir.

Dell U2410 ve U2711 Türkiye'de siparişle de olsa bulunabiliyor ve H-IPS panele sahipler bir de onları inceleyin isterseniz.

N

evet, F2380MX c-PVA. DELL U2410 için ilgili satıcısından teklif aldım... Şuan öğrenmek istediğim PVA ve IPS arasındaki deneğim farkı! PVA nın SAMSUNG ve şuan hatırlayamadığım bir markanın teknolojisi olduğunu, IPS ninde LG ve PHILIPS in teknolojisi olduğunu öğrendim... Fotoğrafçılıkta ve grafikte çok tercih edilen APPLE ın genelde IPS kullandığını öğrendim ancak o monitörlerin de en idealinin de yaklaşık 2000 lira olduğunu da biliyorum... Sonuçta en uygun DELL U2410 gibi görünüyor ama 1.350 lira gibi bir rakama geliyor. Ancak Samsung F2380M ve F2380MX (ki F2380M yi forumda bir arkadaş 750 Liraya satıyor) ortalama 600 lira daha ucuz, bu durumda PVA panel ile IPS panel arasındaki görüntü ve renk farkı gerçekten çok mu? Biliyorum uzun oldu ama insan saatlerce ekran karşısında kalmak zorunda olunca ve har vurup harman savuracak parası olmayınca doğru karar vermek istiyor... Bide bu kadar araştırmadan öğrendiğim ülkemiz çoğu elektronik malzeme açısından "4L1" arkadaşın yazdığı gibi bir durumda... En azından birileri yurtdışından getiribilse bizim gibi profesyonel açıdan iş üretmek isteyenlere yardımcı olsa... (DİSTRİBÜTÖRLERİ DEMİYORUM tabi :) )

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SAMSUNG ML1675
    3 gün önce açıldı
    Samsung 55TU8000/TU8500/Q60T
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • DeLL i al hemen derim ben.Renk doğruluğu harika ama calibrasyon cihazı da şart fabrika ayarları birazcık kötü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SDTYZ

quote:

Orijinalden alıntı: fato65

quote:

N

evet, F2380MX c-PVA. DELL U2410 için ilgili satıcısından teklif aldım... Şuan öğrenmek istediğim PVA ve IPS arasındaki deneğim farkı! PVA nın SAMSUNG ve şuan hatırlayamadığım bir markanın teknolojisi olduğunu, IPS ninde LG ve PHILIPS in teknolojisi olduğunu öğrendim... Fotoğrafçılıkta ve grafikte çok tercih edilen APPLE ın genelde IPS kullandığını öğrendim ancak o monitörlerin de en idealinin de yaklaşık 2000 lira olduğunu da biliyorum... Sonuçta en uygun DELL U2410 gibi görünüyor ama 1.350 lira gibi bir rakama geliyor. Ancak Samsung F2380M ve F2380MX (ki F2380M yi forumda bir arkadaş 750 Liraya satıyor) ortalama 600 lira daha ucuz, bu durumda PVA panel ile IPS panel arasındaki görüntü ve renk farkı gerçekten çok mu? Biliyorum uzun oldu ama insan saatlerce ekran karşısında kalmak zorunda olunca ve har vurup harman savuracak parası olmayınca doğru karar vermek istiyor... Bide bu kadar araştırmadan öğrendiğim ülkemiz çoğu elektronik malzeme açısından "4L1" arkadaşın yazdığı gibi bir durumda... En azından birileri yurtdışından getiribilse bizim gibi profesyonel açıdan iş üretmek isteyenlere yardımcı olsa... (DİSTRİBÜTÖRLERİ DEMİYORUM tabi :) )

F2380M Modelinden iki adet var elimde yaklaşık 2 ay önce yurtdıiıdan aldım ve alırken de burada bahsi geçen dell monitörlerlede bir çok kez karşılaştırarak karar verdim. açıkçası amacın en doğru rengi görmekse kesinlikle c-pva samsung al derim. zaten bu monitör hakkında biraz inceleme yaparsan zira internette dell in modelleri ile karşılaştırması mevcut, bir çok IPS paneli; renk doğruluğu, yüksek kontrast ve siyah derinliği konusunda solladığını göreceksin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ragip80 -- 3 Ocak 2011; 17:08:48 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.