Şimdi Ara

SAMSUNG NP530U3C-A0CTR kullanıcıları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
5.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cihazın ilk alındığı günkü gibi saf hali ile 2 aylık ev+iş(ortalama günde 15 saat) yoğun kullanım deneyimi sonrası birkaç test yazılımı ile yaptığım testler ve ürün ile ilgili yorumumu belirtmek için vede karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak için bu konuyu açıyorum

bu kullandığım süre içerisinde anladım ki, bu cihazı kullananların kusursuz bir ultrabook deneyimim yaşayabilmeleri için mutlaka ssd ve ram takviyesi yapmaları gerekiyor. yakın zamanda 240gb sandisk extreme ssd ve 8gb bellek takviyesi ile tekrar testleri gerçekleştereceğim.

fazla uzatmadan şimdi bakalım kuru fasulye faydalımıymış
    cihazı hepsiburadan 100tl bonus kampanyası varken 1600 küsür tlye satın aldım.
    ram normal kullanımda sürekli %60 %70 lerde,
    disk normal günlük kullanımda neredeyse sürekli %100 bazen uykudan çıkması için 1dk beklediğim oluyor.
    bu tampon bellek görevi gören 24GB ssd nerede devreye giriyor bunu anlayamadım bir faydası yok gibi
    işlemci ile ilgili sorun yaşamadım Adobe premiere CS6 ile 1080p videolar ile çalışırken takılmalar yavaşlamalar yaşadım. ama bunu işlemciye değil işlemciyi entegre olan grafik işlemciye yormak gerek
    oyun performansını hiç denemedim
    wifide 2 ay içerisinde evde ortalama 20-30 kere iş yerinde 10-15 kere kopma yaşadım. 4-5 keredewifi tamamen kayboldu sistem kapatıp açmam gerekti
    ethernet te hiç sıkıntı yaşamadım
    usb 3.0 ile sandisk extreme usb belleğimle 100mb/sn kadar veri okuması gördüm
    hdmi ı bikaç kere kullandım hiç sıkıntı yaşamadım
    kulaklık mic girişi tek 3.5mm soket. bu yüzden evimdeki onlarca mikrofonu kullanamadım. usb ses kartı almayı düşünüyorum.

Sistem Özellikleri
    İşletim Sistemi : Windows 8 64 bit
    Anakart Chip Set (Yonga Kümesi) : Intel HM76
    İşlemci Markası : Intel
    İşlemci Hızı (GHz) : 1,8
    İşlemci Modeli : i5-3337U
    İşlemci Ön Bellek : 3 MB
    İşlemci Sınıfı : Intel Core i5
    Hafıza (RAM) : 4 GB
    Depolama
    Hard Disk Kapasitesi : 500 GB
    Optik Sürücü : Yok
    WiDi (Wireless Display) : Var
    Ekran
    Ekran Boyutu : 13,3"
    Ekran Tipi : HD LED
    Ekran Kartı Markası : Intel
    Ekran Kartı Çipseti : HD Graphics 4000
    Ekran Kartı Kapasitesi : Paylaşımlı
    Çözünürlük : 1366 x 768
    Ağ & İletişim
    Kablolu Ethernet LAN : Gigabit Ethernet
    Wi-Fi : 802.11 a/b/g/n
    Bluetooth : Bluetooth 4.0
    Bağlantılar
    HDMI : Var
    USB : 1 x USB 3.0; 2 x USB 2.0
    Kart Okuyucu : SD, SDHC, SDXC
    Pil Özellikleri
    Pil Tipi : 4 Hücreli (45 Wh)
    Maksimum Pil Ömrü : 7 saate kadar
    Diğer Özellikler
    Webcam : 1.3 MP HD Webcam
    Fiziksel Özellikler
    Renk : Gümüş
    Boyutlar : 315,1 x 218,9 x 14,9 ~ 17,6 mm
    Ağırlık : 1,5 kg

DEVAMI GELECEK....

DEVAMI GELECEK...

bakalım bu ürünü kaç DH üyesi kullanıyor
    ceyar
    kilic.zafer
    Sevenhillli
    Hiusanmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyar -- 12 Temmuz 2014; 19:51:46 >

• aynı ürünün değişik versiyonunu kullanıyorum (750 gb olanı). tecrübelerinden çıkardığın sonuçların tamamına katılıyorum. samsung telefon alınmazdan sonra samsung laptop türevlerininde alınmayacağını öğrenmiş oldum. bu markadan uzak durun. ultrabook alınacaksa kesinlikle sadece ssd olanlardan alınmalı diye düşünüyorum.
  • bende 1499 dan electroworldenn almıstım . ofiste kullanıorm agırlıklı tatıllerde bayramda fılan yazlıkta . walla bahsettıklerınızı okudum cıhazın acılısı hızlı bence . o arada sssdyı kullanıor zaten . sarj suresı ıse guzel yanı . walla soledıklerınıze gore ne desem bılemedım .
  • fazla kullanan yok sanırım arkadaşlar ?
  • suan starbuckstayım ucretsız wıfı kullanıorum bi kere daha aldıgım ıcın bu makınayı mutluyum herkes sarjı ıle gelmıs ama ben altım kolumun altına geldım , fakat tek bı yonu war sanırım artık uretımden kalktı satılmıo artık magazalarda yaw uzdu bıraz benı
  • 8gb ram takviyesi yaptım aynı anda istediğim kadar uygulama açabiliyorum artık örneğin adobe premiere ve photoshop açıyorum bazen 1 hafta boyunca minimizi konumunda kapatmayı unuttuğum oluyor hiç etkilemiyor performansı. kesinlikle 4gb ram yetersiz. toplamda 12gb ram çok iyi sonuç veriyor.
    ssd almak için biraz daha beklemeyi düşünüyorum 120 ssd çok düşük kalacak 240gbperformanslı bir ssd ile çok çok daha iyi bir kullanım deneyimi yaşayacağıma eminim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceyar

8gb ram takviyesi yaptım aynı anda istediğim kadar uygulama açabiliyorum artık örneğin adobe premiere ve photoshop açıyorum bazen 1 hafta boyunca minimizi konumunda kapatmayı unuttuğum oluyor hiç etkilemiyor performansı. kesinlikle 4gb ram yetersiz. toplamda 12gb ram çok iyi sonuç veriyor.
    ssd almak için biraz daha beklemeyi düşünüyorum 120 ssd çok düşük kalacak 240gbperformanslı bir ssd ile çok çok daha iyi bir kullanım deneyimi yaşayacağıma eminim.

hocam hayırlı olsun , 8 gb rami nerden aldınız ? fiyat uygunmuydu . birde hocam 24gb ssd var hdd ise 500 idi , direk 120 yada 240 lık ssd takmak makinayı ucururz bence ama simdilik hddler hız olarak normal ama ram lazım bencede .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung NP530U4C-S03TR
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar ultrabooktaki ramlar kac mhz lik , nerden bakabılırız acaba .

Edit : 4GB DDR3 System Memory at 1,600MHz (on BD 4GB) 1600 müş , bi 8gb lık daha taksak ne olur acaba

edit 2 : win 8.1 yaptıktan sonra wireless te sanki ağ sorunları oluşmaya basladı wifi yi geç görmeler filan falan .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sevenhillli -- 18 Şubat 2014; 11:23:32 >
  • Arkadaslar sarjdayken kasada elektrik kaçağı var , anlamak için sarja takılı iken kasaya parmagını surtun ılerleyın hıssedeceksınız .
  • evet haklısın bazen şarjdayken kolumun iç bölümündeki yumuşak deriyi metal üst kasaya temas ettiğinde zevk veren hafif bir elektrik alıyorum.
    Corsair Value Select 8GB 1600MHz DDR3 Sodimm Ram 100 tl civarı bir fiyata geçen sene almıştım.

geçen ay sağ speaker ve pil arızalandı samsung servisi olan destek bilişime götürdüm pili ve speaker değiştirdiler. 8.1 yüklemişler ama bi sıkıntı var görünüyor ram sürekli %80-90 kullanılıyor. sistem önbellek yapıyor performans için diye düşünmek istiyorum ama performansta olumlu hiç bir değişiklik yok aksine zaman zaman takılmalar oluyor.

müsait olduğum bir ara temiz temiz tekrar yükleme yapacağım.
    240gb ssd için hala beklemedeyim düşmedi bi fiyatları
  • hocam peki elektrik kaçağı için servise vermediniz mi ? bende yarın destek bilişime götürcm kaçak için bakalım ne yapıcklar . olmaması lazım bu kaçağın zamanla hasar verir donanıma .
  • her zaman olmuyor zaten, ani yükselme vs.. olmadıkça sırf bu yüzden servise bırakacağımı sanmıyorum. çok hafif voltaj var donanıma zararı olmaz tahminim. zaten sürekli adaptörde kullanıyorum son bir senede 10 saat ya kapanamıştır ya kapanmamıştır. sistemi kapatmak yerini sadece ekranı kapatıyorum standbya geçiyor.
    ama içinizin rahat etmesi için servise baktırmanızda fayda var tabi.
    Bu arada duyduğuma göre samsungun kadıköyde arıza kabul servisi açılmış yazıcıoğlu iş hanının oralarda, oraya bırakabilirsiniz.
  • Hocam oraya bıraktım , 3 gün sonra bir sorun yok diye geri gönderdiler , orda alırken denedim baktım gercekten kacak yok , sonra dedemlerde baktım ordada kacak yok , ama geldım ewe bı baktım yıne aynı olay kacak var sonra bı arkadasta denedım yıne kacak war . Sonra olayı cozduk sanırım , topraklama olmayan yerlerde kacak oluyor , aslında her yerdde topraklama olması lazım ama işte yanı eskı yapılar hocam . Cevabını ıcın tesekkurler . Aynen bende kapatmıyorum standbyda oluo hep . o olay cok ıyı hemen acılıo walla .
  • bende 2. el olarak 900 civarına mal ettim. Açılışı maksimum 45 sn sürüyor.
    Sanırım 1 yıldan biraz daha fazla kullanılmış bu yüzden bataryası da wifi açıkken 3 saati geçmiyor.
    Onun haricinde gayet kullanışlı ergonomik benim gibi internet ve ofis kullanacaklar için ideal duruyor.
    Kasası da bence hayet başarılı.
  • Ram kullanımı fazla çok canımı sıkıyor bu durum. uygulamalardan da kaynaklanmıyor aşırı ram kullanımı.
    2 yıldır aynı şekilde ram kullanımı aşırı fazla. Önce disk cache dosyasıdır, swap dosyasıdır dedim. kullanım alışkanalıklarımı idexliyor indexleme hizmeti bitince benim kullanım alışkanlıklarıma göre sistemi yapılandıracak en sık kullandığım uygulamaları daha hızlı kullanıcam dedim ama kendimi kandırıyomuşum aylarca sürmez bu işlem.

tarayıcada sayfayı aşağı indirirken kasarmı bu sistem var bir sorun. windows 10'a geçince mutlu olurum umarım.
    i5-3337u
    12gb ram
    sandisk extreme 240gb ssd

satın aldığımda içinde gelen 24gb ssd konusuna hiç girmiyorum pratikte zerre avantajı yok bu 24gb ssd'nin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyar -- 19 Nisan 2015; 17:59:48 >

• hocam ewt bencede fazla bır ram kullanım olayı var bence guncellıyoruz ya sıstemı samsugnun programından gelen guncellemeler yıyıo ramı .

bu arada 12 gb ram demıssınız ? nasıl taktınız 12 bır yanlıslık var sanırım
  • 4gb dahili ram var 8gb da ben taktım 4+8=12gb

şuanda 9.2gb kullanılıyor ve ben neyin bu kadar kullandığını bilmiyorum çok sinir bozucu bir durum
  • Hocam 12 gb destekliomu anakart ben desteklemio biliom .

Nerden ve ne kadara aldnz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ürünün yeni modelleri çıktı mı? 14inch laptop alacaktım bu model gözüme çarptı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12gb destekliyor
    geçen sene hepsiburada dan almıştım fiyatları hatırlayamıyorum tam
    yeni modelleri takip etmiyorum birşey diyemeyeceğim

bu modeli evde ve işte yoğun olarak kullanıyorum
    gayet sessiz
    klavyenin üst bölümünde 30-40 derece gibi hafif ısınma var,
    sağ bölümdeki usb2.0 portları 2-3 ayda bir çalışmıyor kapatıp açtığımda düzeliyor.
    alt bölümdeki ram ve disk slotlarını kapatan dikdörtgen kapak üzerinde boyalar kalktı altında kötü bir görüntü oldu
    space tuşuna sık sık sinirlenip sert vurduğum için çatladı :)
    touchpad sağ tuşuna lehim havya ucu değdi plastik tuşta 1-2ml erime oldu :)
    tauchpadin yan bölümlerinde 2 senelik kullanımdan sonra yoğun çizikler görünüyor metal malzemesi çok kaliteli değil
    özellikle sağ usb2 bölümler bazı usb kablolarda teması kesiyor. çok sağlıklı yuvaya oturan taş gibi usb leri var diyemem malesef

ama genel olarak oldukça hor kullandığım cihazımdan memnun sayılırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyar -- 12 Haziran 2015; 11:39:58 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.