Carl Pei sana sponsorluk vermeli forumda nothing aşağı nothing yukarı iyi çalışıyorsun valla 😄😄 3a hiç olmamış bu arada. 2'den sonrakiler tırt. |
Samsung Galaxy A54 5G [ANA KONU] (372. sayfa)

-
-
Hocam siz gelecekten gelmişsiniz.
Android güncellemesiyle Google uygulama arşivlemeyi geri getiriyor inaktif kullanılmayan uygulamaları tamamen silmeden arşivleyip lazım olduğunda buluttan çekecekmiş Google. Samsung'da da derin uykuya geçirince veya devre dışı bırak diyince böyle karartıyor bu ara o tarafta da çakışma var uyku modundaki uygulama play store güncellemelerinde gözükmüyor falan düzeltilmesi lazım.
-
Fiyatı düşer hocam bence. Nothing Phone 2 de 37-38 bandında girmişti 27-28'lere düşmüştü sonra
-
bir zamanlar Samsung sonra Xiaomi övdüm sırada Nothingde. Can sıkıntısından böyle uğraşıyoruz :)
Ama ben bu yenilikçi firmalara destek veermek istiyorum en azından beğenilir beğenilmez farklı ürünler ortaya çıkartıyor. diğerleri tek fabrikadan birbirine benzer ürünleri satıyor.
Ha Nothing de 5 sene sonra büyük bir marka olur o zaman oraya da bürokrasi hantallık bulaşır belki.
-
Bu akşam sizinle üşengeçlik seviyesini arşa çıkaracak bi rutin paylaşayım.
Telefonda biliyorsunuz üç tane parmak izi hakkı var. İşaret parmağına WhatsApp koydum örnek olsun diye ama siz istediğiniz eylemi ve kısayolu atayabilirsiniz. Vakit nakittir diyerekten hayat kurtarır. 😁
-
Sizin telefonunuzda bir problem olabilir mi? Bu saydıklarınız bende de olmuyor. Isınma problemi sadece yazılım güncellemesinde yaşıyordum, o da son 3 güncellemede artık ısınmamaya başladı, yani artık orada da yaşamıyorum. 2 güncelleme öncesinde sadece bir kasma sorunu ve app kapatma sorunu yaşamıştım ama sonraki güncellemede o da düzeldi. Şarj konusunda da bir problem yok. Durup dururken şarj simgesi filan da hiç çıkmadı şimdiye kadar. Video ve fotoğraflarda zaten beklentiyi çok üstte tutumamak lazım bu seviye telefonlarda. Buna rağmen gayet yeterli.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocamız artık kullanmıyor ama yazdıkları doğru, evet kişiden kişiye göreceli kısımlar var ancak yazılım olarak çok sıkıntı yaşadık güncellemelerle birlikte ilk sene toparlasın diye bekledik işlemci yeni dedik ilk güncellemesinde kamerayı bozdular, akabinde de gelen güncellemeler ile whatsapp, instagram sorunu gibi sıkıntılar oldu 2-3 ay düzgün gitse sonraki güncellemelerde aşırı şarj tüketim sorunları nüksetti ben bu sebeple güncelleme yapmadım uzun müddet bunlar orta segment bile olsa kullanıcı nezdinde kabul edilmemesi gereken şeyler. Donanım olarak da evet çok sattığı için sorunlu parçalar/modellerin denk gelmesi normal hatta bunlar fark edilmeyebilir/önemsenmeyebilir bir arkadaş video izlerken ekran titremesi olduğunu aylar sonra anlamıştı mesela ya da mobil veride telefonun internete bağlanamaması gibi anakart arızaları yaşayanlar oldu. Şarj hataları/nem algılandı uyarıları da Samsung modellerinin kanayan yaralarından oldu hep. Teknoloji şans işi ama güzel bir telefonun bile yazılım ile katledilişini A54 ile tecrübe etmiş olduk Samsung tarafında işler pek yolunda gitmiyor olsa gerek ki One UI 7 güncellemesini geciktirdiler de geciktirdiler. Evet özetle verebileceğinin %70'ini sunabilen bir model oldu ki sonraki modellerde gerek termal soğutması gerekse yazılım desteği/optimizasyonu iyileştirildi yani geliştirme/yükseltmeden çok revize edilmiş modeller çıktı. Genel olarak ben de memnunum ama bu biraz neye ne kadar ihtiyacımız olduğu ile alakalı, günlük kullanımda sorun olmayabilirken biraz yoğunlukta vakit geçirince çabuk yorulduğunu ve güncellemelerle çabuk yıpratıldığını söylemek yanlış olmaz.
-
Durup dururken şarj simgesi bende bir önceki güncelleme sonrası olmuştu konusu geçmişken aklıma geldi 😁
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yeni güncelleme geldimi abiler
A54 teki ısınma durumlarını şu an kullandığım s24fede de yaşıyorum ama daha az ısınıyor. Özellikle mobil veride ve sinyalin zayıf olduğu yerlerde sosyal medyada takılırken ısı artıyor. Wifide ısınma daha az oluyor.
Şarj konusu başlarda iyiydi ama son zamanlarda ekran süresi 4 4.5 saate düşmüştü. Telefonu 1.5 yıl kullandım ama günde yaklaşık 2 şarj gibi düşünürsek normal kullanıcının 2.5 3 yıl kullanımına denk gelebilir. O yüzden pilde kayıp olmuş olabilir.
Fotoğraf çekimi güzel ama video çekim kalitesinin zayıflığını a55 alınca anladım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu ısınma konusu ile alakalı sizlerin görüşlerini merak ediyorum. Ne kadarlık bir ısınma sizin için kabul eidlir veya edilmez.
Aşırı yüklenme olduğu zamanlarda ısınması gayet normal.
Örnek vermek gerekirse bende Asus Zephyrus G16 bilgisayar var. RTX 4070 ekran kartı var. oyun oynayınca klavye ve ekran arasındaki yer cayır cayır yanıyor. bu bir ısınma sorunu değildir diye görüyorum. çünkü oyunda inanılmaz bir yükleme oluyor.
markadan bağımsız bazı konuların abartıldığını düşünüyorum. Anlık ağır yük altında ısınma kabul edilebilir. Hemen markayı kötülememek gerekir. telefonun sürekli sıcak olması ayrı konu.
Ekran süresi ile alakalı da size bir şey söyleyeyim. Cİhazınızın gerçek ekran süresini öğrenmekistiyorsanız telefonunuzda bir video açın ve ekran açık kalsın. 10 saatlik bir video ve kaç saate kadar izleyebildiğinize bakın. işte gerçek ekran süresi budur.
ben bazı günler 2.5 saat ekran süresi alıyorum ve eve gidebiliyor akşam şarjım hala oluyor.
ama bazı günler 7 saat ekran süresi alıyorum ama gün içinde tekrar şarja takmam gerekiyor.
bu ekran süresi takıntısı bana mantıksız geliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IRFUN4EVER -- 7 Mart 2025; 11:46:44 >
-
Benim bahsettiğim sorunların temeli karşılaştırmaya dayanıyor. A55 ile karşılaştırıyorum. A55e göre her durumda daha sıcak çalışıyor. A55 de tabi ki ısınıyor ama a54 daha çok ısınıyor.
Ekran süresini de ilk yıla göre kıyaslıyorum. 7 saatten 4 saate düştü. Kullanımım benzer. Günlük kullanımım.
Wifide youtube izlerseniz 10 saat yine ekran süresi alma şansınız var. Youtube şarjı sömürmüyor.
Bahsettiğim durumlarla konuyu çok meşgul ettim. Son olarak söylemek istediğim, A54 sahiplerine a55i kesinlikle tavsiye ederim.
Paylaşımlarınız için teşekkürler hocam. Ben sadece pil, e-sim ve büyük ekran istiyorsa tavsiye ederim herhalde. Onun dışında S24 FE'nin altında bir şey almazdım. A54'ü Samsung yazılımla sağlam tokatladı, daha yeni yeni adam edebildi gibi. S24 FE gibi güçlü işlemcisi olan bir modeli kolay kolay yavaşlatabileceklerini düşünmüyorum (bilerek yapılmazsa tabii). Pil performansı nasıl bilmiyorum S24 FE'nin ama A55 kadar iyi olmadığı kesin.
-
Arkadaşım yaklaşık 1 yıl kadar önce a54 aldı
Ilk aldığında 10 gün cihaz bendeydi aşırı ısınması yoktu fakat kesinlikle serin çalışan bir cihaz değildi
Yazın falan görüştüğümüzde cihaz özellikle şarjdaysa aşırı derecede ısınma oluyordu bayağı bayağı fazla
10 gündür 15 gündür şebeke mobil veri sorunu yaşıyor cihaz sürekli 3G'ye düşüyordu getirdi bana baktık ettik garantiye gönderdik serviste anakart şebeke anteni şarj soketi değişmiş şu an cihaz yolda geri geliyor servisten
bu işler biraz kısmet işleri anlaşılan.
Bu arada işlemcinin mükemmelliği sizi yanıltmasın. eğer yazılım kötü optimize edildiyse en kral işlemci getirseniz bir şey yapamaz.
A55 in karşısında Nothing Phone 2A var. Ocak ayında android 15 aldı. stabil çalışıyor ısınma yok. (oyun oynarken cok az) müthiş bir optimizasyonu var. daha 2 güncelleme de alacak. fiyatları güzel seviyelerde.
Ben geçmişte samsung 8 sene kullandım xiaomi 5-6 sene. şimdi Nothing kulanıyorum. bunda da bir fikir değişikliğine gittim. çok cihazı olan firmanın arge kaynaklarını uzun süre kaliteli bir şekilde eski cihazlarında kullanması imkansız. o yüzden az ürünü olan firmanın bunu yapabilmesi daha makul. hala bütün cihazlarına hızlı destek veriyor Nothing. Android 15 i bütün modellerine verdiler. Android 16 çalışmalarına başlamışlar bile.Muhtemelen Eylülde Android 16 kullanıcılara acılır Nothing de ilk veren firma olur.
-
A55 var bende alalı kaç ay oldu Ekim de almıştım. Ekim de buralar hala sıcaktı tabi ki yük altında ısınıyordu ama böyle rahatsız edici ya bu çok ısınıyor dediğim olmadı hiç. Şu an PUBG olsun Genshin Impact olsun oynarken en fazla 37 dereceleri görüyor o da zaten ılık oluyor sadece.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Anakart degistiyse kronik olabilir o sıkıntı, tekrarlarsa iade isteyin garantisi devam ediyorsa. Aynı sıkıntıyı note 4 de yaşamıştım hakem heyetine verdim iade ettirdim
Merhabalar, benimde eşimde bu telefondan var. başlarda gayet güzel lakin yaklaşık 8-10 aydır görüşmelerde ses kesilmesi oluyor. hem 4g sesli görüşmede hemde whatsapp görüntülü görüşmede. whatsappı konu içinde aratınca kesin bi çözüm bulunamamış gördüğüm kadarıyla. çokda önemsemiyoruz whatsappı.
sıkıntı mobil ağda sesli görüşme yaparken heceler kesiliyor sürekli. özellikle 2 kişiyle görüşürken oluyor. 2g ye alıyorum aynı, 3g ye alıyorum aynı, 4g volte de aynı, 4g vowifi de aynı. her güncellemede çözülür diye umuyorum ama samsung umursamıyor gibi.
sesli görüşmede(mobil ağ) ses kesilmesi sorunu için çözüm bulan yada önerisi olan var mı?ne yapabiliriz? böyle giderse tekrar xiaomi telefon alacağım eşime. çok can sıkıyor bu durum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X