Şimdi Ara

Samsung Galaxy C5 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
2
Favori
31.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    valla hocam n11 kampanyası ile aldım.. 1089 liraya geldi C5..
    sık sık telefon değiştiren biri değilim aldımmı bozulana kadar kullanırım
    o yüzden dayanıklı olsun isterim..

C5 mi A5 mi diye çok gittim geldim..
    siz ikisi arasından hangisi tercih edersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snl_ -- 12 Kasım 2016; 22:48:8 >
  • enermax600 E kullanıcısına yanıt
    görüntülü arama özelliği yokmuş hocam çok saçma bir durum.. telefonu iade edip A5 alıcam büyük ihtimal..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snl_ S kullanıcısına yanıt
    a5 in ekrn hassasiyet sorunu var kardeş. cebimdeyken kendiğinden çağrıyı onaylaması veya reddetmesi yüzünden sattım. o kadar sevdiğim bu telefonda böylesine görülmemiş bir saçmalığın olması moralimi bozdu. Çünkü a5, segmentinde en çok istediğim özellikleri toplamıştı, 5.2 olması, düşük sar, batarya ömrü ois gibi.
  • C5 i 1 aydan fazladır kullanıyorum.Görüntülü arama özelliği şebeke üzerinden yok. Uygulama Kullanman Gerekiyor.Telefonda kasma şikayetim yok.Ram çok büyük avantaj ram temizlemene gerek kalmıyor.Kamerası düşük ışıkta zayıf kalıyor ama ışık yeterliyse gayet iyi. 4g de Lte 800 bandı bu telefonda yok. Vodafone sıkıntı yaratmadı ama diğer şebekeleri bilmiyorum. Ses düzeyi a5 e göre baya yüksek çıkıyor. Antutuda 46000 civarı puan alıyor. İşlemcisi 28 nm sarj konusunda biraz zayıf kalıyor.A5 2017 yi beklerseniz 14 nm işlemci ile gelecek o zaman onu almanız daha mantıklı onunda fiyatının yüksek olması muhtemel.Ama A5 2016 dan hem tasarım hemde özellik bakımından üstün olduğunu söylemem gerekiyor.2 Eksik var sadece Lte 800 bant ile Görüntülü Konuşma özelliği eksik.Telefon 1m civarı yüksekliklerden 5 6 defa düştü çerçeve zarar görmedi.Ekranda da kırılmaz cam takmadım herhangi bir çizilme olmadı.

• mrb ıyı gunler ben c5 aldım hepsıburada.com da bu telefon ılk actım kurdum ve bıraz sorun ıle karsılastım telefonda fatura mı sorgulamak ıcın *124# yapıyorum arama yapıyor yada *123# yaptıgımda da arama yapıyor ve sms atmıyor gonderılemedı dıyor bu sorun ıle karsılasan varmı ?
  • snl_ S kullanıcısına yanıt
    Yani orası öyle biraz beklenip daha ucuza da alınabilir. Samsung telefonların fiyatı çok model çıktığından çabuk düşüyor
  • Merhabalar. Yaklaşık olarak 15 gündür Galaxy C5 kullanıyorum. Isınma diye birşeyle karşılaşmadım telefonda. Şarz ederken dahi. Hız, görüntü ve estetik olarak çok iyi. Kamerası daha iyi olabilirdi. Ama şimdiki halide iş yapar. Ben N11 den 11 kasımda banka puanı ve kupon ile 980 TL mal ettim. Bu paraya kamerası kötü dahi olsa değecek bir cihaz. Şu an parlaklık %60 civarında oyun oynamam internete işim düştükçe bakarım, sürekli internetim açık kalmaz ve normal bir telefon görüşme trafiğim vardır ve şu an 2 gün 17 saat olmuş şarzdan çıkartalı ve 11 saat 30 dakika daha gideceğini iddia ediyor. Yani anlayacağınız ben memnununm ve süper beklentileri olmayanlar için telefonun iyi bir seçim olacağını düşünüyorum.
  • Selamlar kısmetse yarin 1150 tl ye siyah alacağım. Çift sim kartlı bilindik bir marka ararken bunu buldum.kronik sorunu var mi acaba kullananlar memnun mu? Ayrica 1150 den daha ucuzsiyah bulmak mümkün mü? Teşekkürler

• samsung c5 siyah 2 gün önce hb den 1299 tl ye aldım, 100 tl bonus alacağım ve 1199 a gelecek. yaklaşık 5 senedir note 2 kullanıcısıyım ve artık note 2 kendi kendine kapandığı için uzun süredir araştırdığım bu telefonu aldım. Bütün haftasonu kurulumu ve kurcalamasıyla geçti. Ürünü genel anlamda çok beğendim, tam bir f/p ürünü. Kamerası gece çekiminde bariz zayıf ama doğru ışıkla kötü değil.Pili 2600 mah ve sanki 1 günü çıkarmada zorlanacak gibi hissediyorum gerçi bütün gün elimden düşmediğinide hesaba katmak gerek. İyi çalışan bir radyosu var. Çok yakışıklı duruyor, hafif ve ince fakat tuş takımları çok sağlam yapılmış. Sağlamlık konusunda hiçbir sıkıntı çıkarmayacağını açıkca belli ediyor. Oyun oynayan birisi değilim ve uzun araştırmalarımda bu telefonu oyun için almanın yanlış olacağını bilerek aldım fakat uygulamalarda ve diğer tüm işlemlerde hız konusunda bir sıkıntısı yok gayet akıcı. 4 Ram le 20 uygulama açık bile olsa takılma olmadan yoluna devam ediyor.
    Ben iphone 6s ile karşılaştırma videosunuhttps://www.youtube.com/watch?v=eURPTeBYh_Y&t=98s izlediğimde zaten hızı konusunda şüphem kalmamıştı.(oyunlar dışında tabiki videodada belli zaten) bu arada oyunlardada oynatmıyor değil sadece açılış hızlarına takıksanız bu telefon size göre değil demek istiyorum yoksa oyunda oynatabilen bir telefon..
    Sonuç olarak bence İphone nun yarısından bile daha ucuza daha yakışıklısını ve aynı işi aynı hızda yapacak (hatta daha çoğunu) bi telefon almak bence süper.(bunu telefonu kendim aldığım için söylemiyorum. Objektif düşüncelerimdir..)
    Beklemeyecek olanlar alırsa üzüleceklerini sanmam.(Şarj ve Pil konusuna dikkat!!)
    Bekleyebilecekler c5 pro yu beklesin(3 aya kadar gelir) işlemcisi snap 626, pili 3000 mah, Rami 6 ram olacak.(note 2 bozulmasaydı onu bekliyordum)
    Son not tel de gorilla glass yokmuş fakat bu sizi bence korkutmasın, gayet kaliteli bir ekranı var, incelemesini ekledim aşağıya..
    Alacak olanlara yardımcı olabilmişimdir umarım..
    https://www.youtube.com/watch?v=4lOadTtcZnY&t=248s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paranoi -- 11 Aralık 2016; 23:2:46 >

• paranoi P kullanıcısına yanıt
    Dostum ayni islemciyi kullanan hatta daha dusuk ramli gm 5plus bile oyunlarda gayet başarılı. C5 de bu konuda bir sikinti mi var acaba

• hocam bi sıkıntı yok ama iphone 6s mı daha hızlı acar oyunu yada samsung s7 mı dersen videoları da var bakarsın çok az oyunu açmada yavaş kalıyor tabiki ama bu yaklaşık 1700 tl lik bir fark deil onu demek istemiştim.

• paranoi P kullanıcısına yanıt
    Bazı özellikleri calistiramadim. Mesela telefon çaldığı ve açılmadığı zaman elimize aldığında titreme özelliği gibi

• Bende yaklaşık 10 gündür kullanıyorum bu yakışıklıyı.. Daha önceki telefonum iPhone 6s Plus idi.. Ee tabi elimiz pırlantaya(6s plus) alıştı,altına da(C5) bir kaç günde ısındık.. Ama asla gümüş değil.. ( : Velhasıl kelam telefon gerçekten hızlı,şarj dışında ısındığını görmedim o da gayet normal 1-1,5 saat arasında fulleniyor.. Görünüm olsun,hız olsun,ele oturması ve sağlamlığı olsun üst düzey bir telefon.. Eksileri ise 4,5 G'nin olmaması,ki gerek bile yok. Diğer eksisi ise kamerasındaki sabitlememesinin olmaması.. Bunlar dışında sıkıntısız bir cihaz..
  • Unutmadan şunuda eklemem gerekiyor,cihazı satın alıp açtığınızda kuruyorsunuz ve tekrar sıfırlıyorsunuz. Akabinde tekrar kuruyorsunuz.. Yoksa şu sorunlarla karşılaşabilirsiniz: Sms atamayabilirsiniz,üst kısımdaki anten çekim çizgileri '0' konumunda kalabilir lâkin bu görüşmeye engel değildir.. *#06# gibi komutları yazdığınızda arama tuşuna bassanız bile direkt olarak aranacaktır.. Bu gibi sorunların olmamasını istiyorsanız,telefonu kurup tekrar sıfırlayın ve tekrar kurun.. Bu sorunu olanlar yine uygulamarını ve gerekli dosyalarını yedek alıp telefonu sıfırlayıp tekrar kursunlar.. Sorunları düzelecektir.. Alınır mı diye soranlar için cevabım,Eğer sık sık oyun oynamıyor,kamerası üst düzey olması gerekmiyor diyenlerdenseniz.. Evet alın derim.. HB'da gayet iyi fiyatlar var.. Eğer nakit sıkıntısı çekenler var ise evkur'dan taksitli olarak alabilirsiniz.. Zannediyorum fiyatı 180X10:1800 TL olarak satılıyor.. Yine evkur'da peşin fiyatı 1450 TL.. Hayırlı ve güzel forumlar..

• BuCaG B kullanıcısına yanıt
    Selamlar benim sorunum wifi ile ilgili. 25 MBS lik kablo net kullanıyorum. Evde 3 telefon var iPhone 7 Samsung j7 ve Samsung C5 hız testi yapıyorum diğer iki cihaz wifi de 25 MBS alırken c5 anca 5 MBS alıyor ama 4.5 g de hepsi ayni alıyor. Bu neden olabilir. Ayrıca oyun konusunda bence gayet basarili

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saydam -- 22 Aralık 2016; 0:10:38 >
  • merhaba arkadaslar

1 aydir c5 kullaniyorum. Benim soyle bir sorunum var;

whatsapp dan gelen bir fotograf ya da facebook dan indirdigim bir fotograf ya da internetten indirdigim fotograflar galeri de gorunmuyor. Dosya yoneticisinin icinde var ama nereye tasirsam tasiyayim galeride goremiyorum.

Normalde cekilen fotograflar, indirilen, ya da whatsapp dan gelen fotograflar otomatik olarak galerinin icinde albumlere ayrilmasi gerek.

siz boyle bir sorunla karsilastiniz mi, oyleyse cozumunuz ne oldu?

• bende şuan yeni aldım 1279tl ye telefon şık kibar tasarımı güzel çok hafif şebeke çekimi ise vodofene luyum bir sukıntı yok performans gayet hızlı akıcı kamerası kötü odaklanma yok tatmin etmedi beni bataryası bir günü zor çıkarır ama hızlı şarjı var bu avantajı var ekran 5.2 inc önceki telefonuma göre küçük alışmak zor olacak orta düzey kullanıcılar için idare eder fiyatına göre uygun bir telefon

• quote:

Orijinalden alıntı: Berolizm

merhaba arkadaslar

1 aydir c5 kullaniyorum. Benim soyle bir sorunum var;

whatsapp dan gelen bir fotograf ya da facebook dan indirdigim bir fotograf ya da internetten indirdigim fotograflar galeri de gorunmuyor. Dosya yoneticisinin icinde var ama nereye tasirsam tasiyayim galeride goremiyorum.

Normalde cekilen fotograflar, indirilen, ya da whatsapp dan gelen fotograflar otomatik olarak galerinin icinde albumlere ayrilmasi gerek.

siz boyle bir sorunla karsilastiniz mi, oyleyse cozumunuz ne oldu?

Bu konuyla ilgili kimse sorun yasamiyor mu acaba ?

• Ben de 1 aydır bu modeli kullanıyorum yukarıda bahsedilen resimlerin galeriye kaydedilememe sadece internetten indirilen resimler için geçerli. Sistem dosya ya da resim ayırt etmeksizin indirilen herşeyi system/download klasörü altına kayıt ediyor ancak resimlerin olduğu DCIM klasörüne taşırsanız resimleri görüntüleyebilirsiniz. Whatsapp / facebook resimleri için ise direkt galeride bir klasör oluşturuyor ve galeride bu indirilen resimleri görüntüleyebiliyorsunuz.

Bence fiyatına göre özellikleri gayet iyi. Şarjı şikayet edildiği kadar değil. Benim gibi ortalama denebilecek bir kullanıcı için bir günü rahatlıkla çıkarıyor, sabah tam şarjlı olarak aldığınızda gün ortasında şarjsız kalmıyorsunuz, bence bu da gayet yeterli. En önemli avantajı da kutusundan çıkan hızlı şarj cihazı ile 1 saatte tam doluyor.

Bazı yorumlarda odaklanma yok denmiş, odaklanma dediğiniz şey autofocus (AF) dir ve en ucuzundan en pahalısına odaklanma özelliği olmayan hiçbir telefon yoktur. Otomatik odaklanma olmasaydı zaten farklı uzaklıklardan ve açılardan çekilen fotoğrafların hepsi bulanık çıkardı. Sanırım burada kastedilen özellik (OIS) yani optical image stabilization. Bu özellik sadece sarsıntılı ortamlarda veya elinizin titrediğinde çekilen fotoğraflarda telefonun sarsıntıyı azaltarak görüntüyü netleştirmesi. Bu özellik son 1-2 senedir genelde markaların amiral gemisi modellerinde kullanılıyor. Bazı markalarda orta sınıflarda da kullanılmaya başlandı. Şöyle söyliyim mesela bir çoğumuzun şahane fotoğraf çekiyor dediğimiz iphone 6 modelinde ois yok. İphone 6 plus modelden itibaren kullanmaya başladı, şu anda 6s ve 7 modellerin tamamında var. Yani C5 orta sınıf bir telefon neticede verdiğimiz para belli ois yok diye kamera kötü anlamına gelmiyor. C5 in kamerası 16 mp ve DIS (digital image stabiliztation) var. Yani titreşimleri optik olarak değilde dijital olarak yazılımla azaltmaya çalışyor. Tabi ki ois daha iyi bir sistem ama hareket eden bir araçtan çekim yapmıyorsak veya elimizde çok titreme yoksa günlük kullanımda ois farkını çok da fazla hissedebileceğimizi sanmıyorum. C5 harika fotoğraf çekiyor demiyorum ama fiyatına göre yeterli ve günlük ortalama kullanımda iş görür.

Bahsedilen ısınma sorununu ben şarj olurken veya internete girerken hiç yaşamadım belkide oyun oynarken ısınıyordur ama o da normal her telefon yapıyor. Sadece kendi kutusundan çıkan hızlı şarjdan farklı bir şarj kullanıldığında hem çok daha uzun sürede şarj oluyor hem de cihaz ısınıyor.

Telefonun bence en önemli özelliği çok stabil ve hızlı bir işlemcisinin olması. 4 gb ram ile birlikte telefon adeta uçuyor. Rami yüksek olduğundan 20 tane program arka planda çalışsın yine de takılmadan her işi yapabiliyor, ram temizlemeye gerek bile kalmıyor.

Bunun dışında telefonun kasası komple metal ve gayet şık, kaliteli ve sağlam gözüküyor, iphone 6s e de bayağı benziyor. Ekran gorilla glass değil ama oldukça sağlam gözüküyor. Bununla ilgili bir test yapılmış :https://www.youtube.com/watch?v=4lOadTtcZnY Cam filmi dar geldiği ve iğreti durduğu için takmadım, 1 aydır çizilme vs. yok. Ekranın kontrast oranı ve piksel yoğunluğu (424 ppi) gayet başarılı, göze çok hoş geliyor. Sadece üst seviye telefonlarda olan parmak izi okuyucu var ve gayet hızlı çalışıyor.

Benim genel değerlendirmem, tabiki piyasadaki en iyi telefon diyemeyiz ama verilen her kuruşu hak eden fiyatına göre gayet iyi ve kaliteli bir cihaz. Genel olarak samsung un ürettiği cihazları sevmesem ve bir dönem samsung almaya tövbe etmiş olsam da bu cihazı beğendim, bu sefer olmuş aferin !

• Berolizm kullanıcısına yanıt
    Media re.scan. uygulamasını kurun ve telefonu taratın. Tüm resim ve videoları galeriye eklemesi lazım.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.