Hocam bataryayi kafaya takiyosan Samsung telefonlarda batarya uzun omurlu olmaz ama Xiaomi de batarya omru uzundur. Mesela mi max 2 bi onceki telefonum hatta suanda evde m21 kullanmiyorum mi max 2 kullanıyorum internet video filan icin sarj konusunda 3 senedir ayni standartta ilerliyor. Son 3-5 ayda batarya bitmeye basladi. Samsung telefonlarda mumkun degil ayni batarya performansı alamazsin. Maximum 1 seneden sonra batarya ölmeye baslar. Note 2 Note 5 s3 kullanmış birisi olarak söylüyorum bunu . < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Samsung Galaxy M21 [ANA KONU] [Android 11 Geldi] (8. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: neşter61
Isınma her telefonda olabilecek bir ısınma. Abartmayalım. Bir gerçek ki snapdragon işlemci daha az ısınır noktaZaten Snapdragon islemciyle Exynos islemci kiyaslanamaz. Birisi ust seviye telefonlarda var. Digeri alt segmen telefonlarda var. Mesela m51'de snapdragon oldugu icin fiyati nerdeyse 2 katina yakin. Benim demek istedigim garanti konusunu sallamiyorsaniz bu telefonu almayin. Gidip ust segmet Xiaomi alin. Garantisiz red mi note 9s bu telefondan cok cok daha iyi bir telefon ve suanda m21 2400 ken bu telefon kacagi 2100-2200 tl
Son olarak bu Exynos islemci dunyada cok fazla eleştiriliyor isinma olaylarından dolayı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Larkin34 -- 19 Kasım 2020; 23:52:21 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Son yorumum almayi dusunenler bilerek alsinlar. Garantili olarak almayi kafaya koyduysaniz ısınmayı goze alarak alin. Sonucta bugun garantili 2100 tlye filan bu ozellikte cihaz yok. Bataryasi çok iyi. Ekran amoled guzel ama yok ben garantisiz kacak alirim diyorsaniz Xiaomi alin. Red mi note 9 9S 9Pro filan..garantili bu paraya bundan iyi cihaz yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Larkin34 -- 19 Kasım 2020; 23:55:16 >
quote:
Orijinalden alıntı: Larkin34Hocam bataryayi kafaya takiyosan Samsung telefonlarda batarya uzun omurlu olmaz ama Xiaomi de batarya omru uzundur. Mesela mi max 2 bi onceki telefonum hatta suanda evde m21 kullanmiyorum mi max 2 kullanıyorum internet video filan icin sarj konusunda 3 senedir ayni standartta ilerliyor. Son 3-5 ayda batarya bitmeye basladi. Samsung telefonlarda mumkun degil ayni batarya performansı alamazsin. Maximum 1 seneden sonra batarya ölmeye baslar. Note 2 Note 5 s3 kullanmış birisi olarak söylüyorum bunu .
Alıntıları Gösterteşekkürler. bataryada takıldığım konu ömrü konusunda değil de süre konusunda. yani aldığım telefonun 3-5 saat ekran süresi vermesini istemiyorum sıkıldım artık öyle telefonlardan akşamı zor ediyor. m serisine bu yüzden yönelmiştim ama bu serinin de işlemcisinden memnun değiller sanırım kafam karıştı
-
Ekran süresinde seni hayal kırıklığına uğratmaz.
-
Ya hocam sorma 2 akşam önce trendyoldan sipariş vermiştim, cüzdan %2 ödemesi + her 100 tl'ye çekiliş hakkı verilmesi cezbetmişti, hala siparişiniz alındı da kalınca sinirlenip iptal ettim, neredeyse kılıf ve cam önce ulaşıcak. iptal ettim bende, cüzdana geri yüklenen parayı da kredi kartına iade ettim saniyesinde karta iade oldu, üstelik akşam vaktiydi. La adamlar daha işleme bile almamış güler misin ağlar mısın?
Gece yarısını bekledim gülümseten cumada belki telefon indirime girer diye, amazondan 2350 tl'ye sipariş verdim. Prime üyeliği de başlattığım için cumartesi günü bedavadan gelecek.
-
Riquelma hocam sen baya yetkili bir abiye benziyorsun. Samsung M21 telefonda oyun oynamayan, sadece youtube'da ara ara yemek yerken bişeyler izleyen, onun dışında whatsapp, twitter, insta'da takılan birini kaç yıl idare eder. Mesela şu an lenovo P2 kullanıyorum. 3,5 yıl oldu. Eskiden 2,5 günü çıkaran telefon şimdi 1 günü zor çıkarıyor. çok arka arka işlem bindirdiğimde bana mısın demeyen telefon şimdi kitlenip kendini resetliyor. Samsungla herhalde 3,5 yılı biraz zor görürüz gibime geliyor, doğru mudur?
-
quote:
Orijinalden alıntı: natural pathfinderRiquelma hocam sen baya yetkili bir abiye benziyorsun. Samsung M21 telefonda oyun oynamayan, sadece youtube'da ara ara yemek yerken bişeyler izleyen, onun dışında whatsapp, twitter, insta'da takılan birini kaç yıl idare eder. Mesela şu an lenovo P2 kullanıyorum. 3,5 yıl oldu. Eskiden 2,5 günü çıkaran telefon şimdi 1 günü zor çıkarıyor. çok arka arka işlem bindirdiğimde bana mısın demeyen telefon şimdi kitlenip kendini resetliyor. Samsungla herhalde 3,5 yılı biraz zor görürüz gibime geliyor, doğru mudur?
Elektronik sans isidir biliyorsun hersey yolunda giderse bu dediklerinizi en az 2 sene rahatlikla yaparsın. Ustunde de yavas yavaş sıkıntılar cikmaya baslar sende.
Eşim halihazırda 6.yıl samsung E5 kullanmakta artık tel beni bırak diyor
m21 almayı düşünüyorum şuan 2.345 en ucuz
bu fiyatlara şaşırtıcı özellikler vermiş samsung
Bir 200 daha düşer mi diye bekliyorum
Ben de 2345 e amazondan şu an almalı mıyım yoksa 25 kasım indirimlerinde tekrar 2200 e düşer mi diye bekleyeyim mi , sizce ?
Ben telefonda o kadar ısınma hiç hissetmedim . Oyun oynarken ise bilmiyorum. Ama netflix te 50 dakikalık dizi de ekran full parlaklığı yakin şekilde hiç ısınmadı neredeyse.
Ayni anda 8-10 App açıkken de çok bir ısınma olmadı. Elbette snapdragon değil ama ben ısınma hissetmedim
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Merhaba arkadaşlar
Telefon da çift hat ile birlikte çift whatsapp kullanabiliyor muyuz acaba
Teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: yilmaz_227
Merhaba arkadaşlar
Telefon da çift hat ile birlikte çift whatsapp kullanabiliyor muyuz acaba
Teşekkürler.selam.
ben tek hat taktım m21 telefona 2 tane whatsap ayrı numara olarak kullandım 1 hafta kadar..bırısı normal dıgerı dual calısıyor,kuruyorsun 2 cı noyu tanımlıyorsun gelen mesajı kaydedıp aktıf duruma gecıyor.
-
Kullanabiliyorsun. Dual app diye bir sistem var. İki tane WhatsApp yükleniyor.
-
2350 tl den almalı mıyız yoksa 2 3 güne indirim olur mu kara cuma ayağına?
-
Arkadaşlar ilk defa Samsung kullanıyorum da, telefon bugün %36 şarjla geldi yükleme, senkronizasyon falan derken şarjı bitti.
1)Baarya ömrünü uzatmak için hangi uygulamalar silinmeli? Hangi özellikler kapatılmalı?
2) Telefon tuş kilidindeyken bildirim geldiğinde telefon ne titreşiyor, ne ötüyor zaten bildirim ışığı yok. Hem kilit ekranına, hem bildirimlere baktım ama çözemedim. Nasıl halledebiliriz bunu?
3) Bilgisyar telefon arasında veri transferinde kullanabileceğimiz bir uygulama var mı?
4) Bunun haricinde telefonda olmazsa olmaz, şu mutlaka olmalı dediğiniz bir uygulama var mı?
-
Hayırlı olsun.
1: Kullanmadığın ne varsa sil. Sürekli GPS gerektiren uygulamalar ile oyunlar bataryanın ömrünü diğerlerine daha çok azaltıyor diye biliyorum.
2: Titremesi lazım. Kilit ekranından AOD için ayarı da açabilirsin.
3: Macbook kullandığım için direkt kablosuz aktarma bulamadım. Kablo ile aktarıyor Android Dosya Aktarımı diye bir uygulama ile. Google Drive üzerinden dosya paylaşımı gerçekleştiriyorum. Windows ile daha kolay olduğuna eminim.
4: Kişiden kişiye değişir bu. iPhone'dan geçtiysen NFC ile ödemeyi öneririm.
-
şarj süresi çok kısa geldi a50 var tam dolumda 1 gün 4 saat civarı gösteriyor buda aynı şekilde tam dolumda aynı süreyi gösteriyor hatta kullanımda daha hızlı bitiyor gibi resmen içiyor şarjı sizde durum nedir?
-
Hocam ben de 2 saat öncesinde ilk şarjımdan aldım. wifi açık, uygulama güncellemelerimi yaptım. Ekran %50 parlaklıkta. Yarı telefonda yarı laptop zamanlı takılıyorum. Şu an kalan bataryası %94. Kendime göre düzenlediğim bazı şeyleri yazıyım, yanlış olanları siz ve arkadaşlar düzeltirler zaten.
1) En tepe google arama çubuğu harici widget kullanmam, o çubukta eski alışkanlıktan kalma
2) AOD (always on display) yi kapattım.
3) Koyu renk bir duvar kağıdı ve kilit ekranı koydum.
4) Hareketli ve değişken kilit ekran özelliğini kapattım.
5) Düz adamım evet.
Telefonda tek canımı sıkan nokta ön tarafta led bildirim ışığının olmaması, lenovo kullanırken çok alışmıştım bu özelliğe. Onun için ek uygulama falan da yüklemek istemiyorum o da bataryayı götürüyor neticede. Yabancı forumları da araştırdım app yüklemeden led ışığı eklemeyi de, bulamadım. Root neyim çıkarsa da belki yaparım.
Edit: Hocam otomatik ekran parlaklığı da baya götürüyormuş sanırım ön kamera flaşını kullandığı için onu da kontrol edin derim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi natural pathfinder -- 22 Kasım 2020; 17:19:35 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X