Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY M31 [ANA KONU] 6 GB Ram / 6000 mAh Batarya / 128 GB Hafıza / 4 Kamera (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.169
Cevap
36
Favori
100.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • M31 bence A51 den daha iyi,A71 daha iyi M31 göre ama pahalı tabi
  • turktelekom volte veya kendi deyimleri ile HD voice aramasında cizirti yasayanlar var mi. hoparlor bozuk gibi ses cikartiyor. sadece hd ses aktifken sorun yasatiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar en ama en ama en önemli olarak gördüğüm şey kesinlikle şarj. Bana batarayası EN İYİ sonucu veren bir akıllı telefon lazım. Tabi ki beni üzmemeli. 3-4 sene kasmamalı. İphone 6s plus'ım zaten var. Şarjından bezdiğim için yan telefon istiyorum. 7 plus'a da çıkamıyorum çünkü küfreder gibi 2900 mah koymuş yine apple.

a71'de mi 9t'de çok övülüyor. Kullanıcı deneyimlerinin çok daha iyi olduğu açık, ama pil konusunda hangisi daha başarılı? Veya başka öneri telefon var mı? 5 bine kadar önerilere açığım DURUMA GÖRE.
  • Batarya konusundaki beklentiniz, telefonu rahat kullanayım, 1 günü rahat çıkarsın ve akşam evde şarj ederim ise A71 yeterli olur. Ama şarj 2. günü de bitirsin, hatta az kullandığım da 3. güne de geçsin derseniz M31. Diğer marka/modellerle ilgili bilgim olmadığı ve hangisi olursa olsun Samsung modellerinden daha fazla radyasyon yaydığı için tavsiye veremiyorum.

Ben A71 kullanıyorum.
    İş yerinde oda arkadaşım M31 kullanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyibe -- 28 Mayıs 2020; 22:3:53 >
  • Şarj konusu çok vurgulandığına göre, önerilecek iki cihaz var: M30s ve M31
    Diğer bütün cihazlar bu iki cihazın verdiği şarj performansının uzağından bile geçemez
  • quote:

Orijinalden alıntı: kyibe

Batarya konusundaki beklentiniz, telefonu rahat kullanayım, 1 günü rahat çıkarsın ve akşam evde şarj ederim ise A71 yeterli olur. Ama şarj 2. günü de bitirsin, hatta az kullandığım da 3. güne de geçsin derseniz M31. Diğer marka/modellerle ilgili bilgim olmadığı ve hangisi olursa olsun Samsung modellerinden daha fazla radyasyon yaydığı için tavsiye veremiyorum.

Ben A71 kullanıyorum.
    İş yerinde oda arkadaşım M31 kullanıyor.
    Arkadaşınız m31'den memnun mu peki? Cihaz performans olarak gözde değil. Üstelik cihazın parçaları da çok şarj tüketen cinsten olduğundan 6bin mah önemini bir nebze yitiriyormuş. Öyle anlatıyorlar internette.

Oyun moyun oynayan bir kimse değilim. Şarj olayından illallah etmiş bir kullanıcıyım. Telefonu kullanırken şarj biter mi korkusunu ZERRE kadar duymak istemiyorum mümkünse. s10 plus'a falan bakıyorum ama 4.000 mah'lık pili var. 5bin olsa hiç düşünmez s10 plus alırdım. Ama gördüğüm en iyi pil m31 gibi görünüyor. Ama pilinin de öyle AMAN AMAN övüldüğünü düşünmüyorum. 6bin mah'lık bir pil sanki daha iyi bir performans vermeli gibiymiş. Ama hangi telefona bakarsam bakayım buna yaklaşan bir performansta göremedim.

Koy s10 plus'a 6.000 mah. Fiyatını da arttırıyorsan arttır kardeşim. Neyse parası verip alacam. Ama performanstan kısılmazsa pilden, pilden kısılmazsa performanstan kısıyorlar. 4-5 seneden fazla kullanamayalım diye mi çırpınıyorlar anlamadım ki. Çok iyi olursa kullanıcılar yenisini almazlar düşüncesi mi var? Diğer modelleri satamayız diye mi düşünüyorlar?

Koy mi 9t'ye koy 7 plus'a. Bulup buluşturup alacam diyorum yav. Valla billa alacam.

• Ben de M31 aldım geçenlerde kullanıyorum bir süredir fakat ufak bir sorunum var gündüz güneşli zamanlarda telefonu cebimden çıkarıp açtığımda dokunmatik ekran hemen çalışmıyor birkaç kez kapatıp açmak zorunda kalıyorum acaba bu sorunu yaşayan başka kimse var mıdır diye merak ettim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba. M31 kullanan arkadaşım günlük telefon görüşmeleri, sosyal medya, video seyretme gibi işler için kullanıyor ve minimum 2 gün şarjın gittiğini söylüyor ki telefonu alalı 1 ay civarı oldu. Bu bahsettiğim detaylardan birisini az yapınca, örneğin daha az video seyredince şarjın 3. güne de geçtiğini ama 3. gün, gündüz şarj etmesi gerektiğini söylüyor. Bu arada oyun oynamaz.

Bir de şöyle bir şey anlatayım size; Ben bir süre önce A71 aldım ve kullanıyorum. 4500 mAh batarya günü fazlasıyla kurtarıyor, gece yatarken şarja bırakmazsam ertesi güne de geçer ama gün içinde biter ve şarj için uğraşmayayım diyerek her gece yatarken telefonu şarja bırakıyorum. Bluetooth kulaklık kullandığım için Bluetooth sürekli açık, günlük telefon görüşmeleri, internet ve birkaç bankacılık, alışveriş uygulaması, nadir olarak fotoğraf. A71 almadan önce, 2012 yılında satın aldığım Motorola Razr Max telefonu kullanıyordum. 8 yıl boyunca, 3300 mAh bataryalı, 1 GB ram belleği olan, TI OMAP 4430 işlemcili, kamerası 1 milyon Mp olmayıp sadece ihtiyaç duyduğumda kalitesiz foto çeken bir telefonu kullandım. Velhasıl, 2020 yılında bile, belirttiğim düşük özelliklere sahip bir cep telefonunu hala kullanıyordum ve şarj 1 tam gün yeterliydi. Neden; günümüz telefonlarındaki gibi ihtiyacımız olmayan onlarca uygulama arka planda çalışmıyordu. Sosyal medya uygulamalarından sürekli bildirim gelmiyordu, sürekli video seyret, onu beğen, bunu dürt yapmıyordum ve bu telefon şu an hala çekmecemde yedek olarak duruyor. Şu an 4500 mAh bataryalı A71'in arka planında sürekli bir şeyler çalışıyor, ben durdursam yine çalışan ya da hiç durduramadığım uygulamalar var, adımlarımı sayıyor, havayı kontrol ediyor, x,y,z uygulamalarının güncellemelerini kontrol etmek için dinliyor, Boyner, Morhipo,Hepsiburada,n11 falan filan gibi bir çok uygulama sürekli beni uyarıyor, şu ürün 1 TL indirime girdi, zamlanmadan tüketmelisin diyor vs :) Çok felsefi ve duygusal konulara girmeyeyim :)

Acizane tavsiyem telefon almadan önce amacınızı belirleyin; siz telefonu ne için kullananlardansınız? Ve yorumlar! Dünya üzerinde herhangi bir ürünle ilgili yorum okumaya başlayınca beynimiz bulanıyor artık. Çünkü bilen de, bilmeyen de kirli bilgiyle yorumları kirletiyor. Vay efendim 2.6 Ghz değil de, 2.3 Ghz frekans aralığında çalışan falan marka işlemci çok ısınıyor. Vay efendim hafıza 64 Gb, 128 olsa bu parayı hakederdi, kamera 10 milyar Mp değil ve OIS, EIS, fasis fusis yok, bu telefonun kamerasında nasıl fasafiso özelliği olmaz vs vs gibi aslında ihtiyacımız olmayan bir çok şey, sanki ihtiyacımızmış gibi zihnimizi bulandırıyor.

Duygulandım ve çok uzattım yine; kendinizin de bahsettiğiniz üzere batarya sizin için önemliyse, bırakın zihin bulandırıcı yorumları, sadece objektif yorumlara bakın. Kronik ve kullanıma engel bir sorunu var mı telefonun, yoksa M31 de alsanız, Mi Note 10 lite da alsanız değişen ne olacak sizce? A71 almadan önce, forumda ve forumlarda yeşil ekran sorunundan bahsetti bazı arkadaşlar. Sorunun nasıl tespit edileceğinden bahsettiler vs. Aldığım günden bu yana, gerekli testi yapıp ekranım yeşilleniyor mu diye kontrol etmedim ve kontrol etmeyi düşünmüyorum da, bu şekilde mutluyum. Armutun sapı, üzümün çöpü, gözünün üstündeki kaş derken psikolojimiz bozuldu farkında mısınız. Tek eksiğim, ben de sizin gibi batarya düşkünüyüm ve A71 satıp M31 almak gibi düşünce oluyor bazen. m31 e geçersem Qualcomm işlemciden Exynos işlemciye, 8 GB Ram'den 6 Gb Ram'e düşücem ama şarjı 2 tam gün gidecek bir telefonum olacak ve bu benim için büyük bir psikolojik rahatlık. Tam ihtiyacım olduğu zaman şarjı biten bir telefon Amiral gemisi de olsa bir işime yaramıyor maalesef.
    Uzattım kusuruma bakmayın lütfen, dolmuşum sanırım, patladım :)
    İyi günler diliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyibe -- 30 Mayıs 2020; 12:12:15 >

• quote:

Merhaba. M31 kullanan arkadaşım günlük telefon görüşmeleri, sosyal medya, video seyretme gibi işler için kullanıyor ve minimum 2 gün şarjın gittiğini söylüyor ki telefonu alalı 1 ay civarı oldu. Bu bahsettiğim detaylardan birisini az yapınca, örneğin daha az video seyredince şarjın 3. güne de geçtiğini ama 3. gün, gündüz şarj etmesi gerektiğini söylüyor. Bu arada oyun oynamaz.

Bir de şöyle bir şey anlatayım size; Ben bir süre önce A71 aldım ve kullanıyorum. 4500 mAh batarya günü fazlasıyla kurtarıyor, gece yatarken şarja bırakmazsam ertesi güne de geçer ama gün içinde biter ve şarj için uğraşmayayım diyerek her gece yatarken telefonu şarja bırakıyorum. Bluetooth kulaklık kullandığım için Bluetooth sürekli açık, günlük telefon görüşmeleri, internet ve birkaç bankacılık, alışveriş uygulaması, nadir olarak fotoğraf. A71 almadan önce, 2012 yılında satın aldığım Motorola Razr Max telefonu kullanıyordum. 8 yıl boyunca, 3300 mAh bataryalı, 1 GB ram belleği olan, TI OMAP 4430 işlemcili, kamerası 1 milyon Mp olmayıp sadece ihtiyaç duyduğumda kalitesiz foto çeken bir telefonu kullandım. Velhasıl, 2020 yılında bile, belirttiğim düşük özelliklere sahip bir cep telefonunu hala kullanıyordum ve şarj 1 tam gün yeterliydi. Neden; günümüz telefonlarındaki gibi ihtiyacımız olmayan onlarca uygulama arka planda çalışmıyordu. Sosyal medya uygulamalarından sürekli bildirim gelmiyordu, sürekli video seyret, onu beğen, bunu dürt yapmıyordum ve bu telefon şu an hala çekmecemde yedek olarak duruyor. Şu an 4500 mAh bataryalı A71'in arka planında sürekli bir şeyler çalışıyor, ben durdursam yine çalışan ya da hiç durduramadığım uygulamalar var, adımlarımı sayıyor, havayı kontrol ediyor, x,y,z uygulamalarının güncellemelerini kontrol etmek için dinliyor, Boyner, Morhipo,Hepsiburada,n11 falan filan gibi bir çok uygulama sürekli beni uyarıyor, şu ürün 1 TL indirime girdi, zamlanmadan tüketmelisin diyor vs :) Çok felsefi ve duygusal konulara girmeyeyim :)

Acizane tavsiyem telefon almadan önce amacınızı belirleyin; siz telefonu ne için kullananlardansınız? Ve yorumlar! Dünya üzerinde herhangi bir ürünle ilgili yorum okumaya başlayınca beynimiz bulanıyor artık. Çünkü bilen de, bilmeyen de kirli bilgiyle yorumları kirletiyor. Vay efendim 2.6 Ghz değil de, 2.3 Ghz frekans aralığında çalışan falan marka işlemci çok ısınıyor. Vay efendim hafıza 64 Gb, 128 olsa bu parayı hakederdi, kamera 10 milyar Mp değil ve OIS, EIS, fasis fusis yok, bu telefonun kamerasında nasıl fasafiso özelliği olmaz vs vs gibi aslında ihtiyacımız olmayan bir çok şey, sanki ihtiyacımızmış gibi zihnimizi bulandırıyor.

Duygulandım ve çok uzattım yine; kendinizin de bahsettiğiniz üzere batarya sizin için önemliyse, bırakın zihin bulandırıcı yorumları, sadece objektif yorumlara bakın. Kronik ve kullanıma engel bir sorunu var mı telefonun, yoksa M31 de alsanız, Mi Note 10 lite da alsanız değişen ne olacak sizce? A71 almadan önce, forumda ve forumlarda yeşil ekran sorunundan bahsetti bazı arkadaşlar. Sorunun nasıl tespit edileceğinden bahsettiler vs. Aldığım günden bu yana, gerekli testi yapıp ekranım yeşilleniyor mu diye kontrol etmedim ve kontrol etmeyi düşünmüyorum da, bu şekilde mutluyum. Armutun sapı, üzümün çöpü, gözünün üstündeki kaş derken psikolojimiz bozuldu farkında mısınız. Tek eksiğim, ben de sizin gibi batarya düşkünüyüm ve A71 satıp M31 almak gibi düşünce oluyor bazen. m31 e geçersem Qualcomm işlemciden Exynos işlemciye, 8 GB Ram'den 6 Gb Ram'e düşücem ama şarjı 2 tam gün gidecek bir telefonum olacak ve bu benim için büyük bir psikolojik rahatlık. Tam ihtiyacım olduğu zaman şarjı biten bir telefon Amiral gemisi de olsa bir işime yaramıyor maalesef.
    Uzattım kusuruma bakmayın lütfen, dolmuşum sanırım, patladım :)
    İyi günler diliyorum
    Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.

Ya valla minimum 2 gün filan deyince ben bi hoş oldum. Yarabbim olabilir mi böyle bir şey? Olsun lütfen çünkü. Alacağım galiba. Yemin ediyorum alırsam tek sebebi pili olur. Yoksa performansından ciddi şüphelerim var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QLBatiatus -- 30 Mayıs 2020; 11:54:14 >

• Merhaba. Performans konusunda yorum yapmadığımı hatırlatmak isterim. Kullanan arkadaş, performans gerektiren işlemler yapmaz çünkü. Video, sosyal medya, internet uygulamaları, telefon görüşmeleri. Zaten bu tür günlük kullanımda performans sorunu yaşatmaz telefon. Ama siz sürekli oyun oynayan hatta ileri seviye oyunlar oynayan biriyseniz, benim yorumum size faydalı olmayabilir, hatırlatmak istedim. Bu arada bahsettiğim arkadaş, Iphone 6 kullanıyordu öncesinde, şarj konusunda fena mutlu :)
  • quote:

Merhaba. Performans konusunda yorum yapmadığımı hatırlatmak isterim. Kullanan arkadaş, performans gerektiren işlemler yapmaz çünkü. Video, sosyal medya, internet uygulamaları, telefon görüşmeleri. Zaten bu tür günlük kullanımda performans sorunu yaşatmaz telefon. Ama siz sürekli oyun oynayan hatta ileri seviye oyunlar oynayan biriyseniz, benim yorumum size faydalı olmayabilir, hatırlatmak istedim. Bu arada bahsettiğim arkadaş, Iphone 6 kullanıyordu öncesinde, şarj konusunda fena mutlu :)
    Beni illallah ettiren de 6s plus oldu. Ben telefondan oyun oynamam. Sevmiyorum. Öyle bir bataryası var ki 1 saatte şarj oluyor. Niye? Çünkü bataryanın ahı gitmiş vahı kalmış da o yüzden.
  • Bir de, ilk mesajımda özellikle yazmak istediğim ama unuttuğum bir konuyu hatırlatmak isterim. Biliyorsunuz, bütün cep telefonları radyasyon yayıyor (SAR değeri). İncelediğim kadarıyla, piyasada en düşük radyasyon yayan telefonlar Samsung markasında. Ve M31'in SAR değeri de gayet düşük bir değer ki bu bile alınması için yeterli sebeplerden birisi bence. Sağlık konusu maalesef arka plana itiliyor bu konularda...
    İyi bir karar vermenizi telefonunuz güzel günlerde kullanmanızı diliyorum. Sorularınız olursa her zaman elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
  • kyibe kullanıcısına yanıt
    Bilmediğim için internetten baktım. Bilim adamlarına göre 0.60, normal bakışla 1.0’ın altında olması gerekiyormuş. Elimdeki 6s plus 0.90’a, 0.93 sar değeri var. M31’e baktım ve 0.480’e 1.270 sar değeri varmış. Bu değerler çok yüksek değiller mi?

• Ben gsmarena sitesinden bakmıştım, diğer bir çok modele göre değerlerin daha düşük olduğunu gördüm. Bazı Çin marka/modellerinde bu değerlerin >1 olduğunu görünce, M31 çok düşük değerlere sahip.
    www.gsmarena.com
    Samsung Galaxy M31 - Full phone specifications
    https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_m31-10079.php

• arkadaşlar meraba
    konuyu takip etmeye çalışan biriyim.Yaklaşık 20 gün önce m31 aldım.555 mb bir güncelleme geldi.onuda yaptım.herangi bir kötü anlamda yavaşlık vs olmadı.memnunum.telefonla ilgili olabildiğince sizlere düşünce desteği sağlamaya çalışırım.kalın sağlıcakla.
  • mymiracle10 M kullanıcısına yanıt
    volte açık olduğunda telefon görüşmesi yaparken hoparlörü açtığınızda bir cızırtı, konuşma sırasında rahatsız eden sesler geliyor mu?

• 8 GB Ram'li versiyonu duyurulmuştur:
    Lakin Samsung'un bunu Türkiye'ye getireceğini sanmıyorum. Gelirse sadece ram farkından bile 3500'e satılır.
    Kimse de M31'e o kadar para vermez 8 gb ram de olsa. Ben vermem şahsen, bir sürü aktör sahada varken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackRange -- 30 Mayıs 2020; 22:31:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: QLBatiatus

Beni illallah ettiren de 6s plus oldu. Ben telefondan oyun oynamam. Sevmiyorum. Öyle bir bataryası var ki 1 saatte şarj oluyor. Niye? Çünkü bataryanın ahı gitmiş vahı kalmış da o yüzden.

Alıntıları Göster
    konudan bağımsız,3 yıl oldu lenovo p70 im var o zamanlar en fazla 4000mah,. asusun 5000 mahlık bi telefonu hariç. 3 yıl oldu hala 2 gün gidiyor sarjı,kullanıyorum da bi tek oyun oynamıyorum fazla diyebilirim.

Bu arada M31 babama aldım bende, 1 hafta oldu nerdeyse memnunuz şu anlık. a70 ile arasında kaldıydık, bu daha yeni bir cihaz,kronik bir sorunu olmazsa bizim isteklerimize göre m31 daha iyi bir cihaz.

• Bugün itibariyle telefon ile 1 haftayı doldurdum.
    Çok şükür şu an her şey yolunda gidiyor.İlk günlerdeki heyecan,garipseme gibi duygularda normale döndü artık her şeyine alıştım.Sorun yok şu ana kadar..

Şarj konusunda bugün 8.gün kullandığım sadece 3 kere şarj ettim. İlk aldığım cumartesi günü akşamı doldurup pazartesi akşamına kadar kullandım.İkinci şarjı pazartesi doldurup perşembe akşamına kadar 3 gün kullandım. Üçüncü şarjı da perşembe akşamı doldurdum bugün pazar an itibariyle hâlâ %47 de şarjım.Ama ben öyle elimden düşürmeden kullanan birisi değilim normal zamanda bile.Vaktimin çoğu evde geçiyor,eski Huawei cihaz hâlâ elimin altında çoğu uygulama onda da kurulu evde genelde onu kullanıyorum,M31 daha yeni kıyamıyorum 🙂 Ama zorladığım zamanda iş yerinde vs şarjı bence iyi gidiyor gibi görünüyor.Canım sıkıldıkça yine kurcalıyorum evde.Mesela normal kullanımda tarayıcı, uygulama,haber ,okuma gibi durumlarla ortalama 9-10 dakikada 1 kademe şarj gidiyor.

Özellikle 1 hafta bekledim yazmak için,biraz kullanayım diye sonuç olarak şu ana kadar off,eyvah dedirten bir sorun benim gözüme çarpmadı.

N11 üzerinden kılıf sipariş vermiştim,dün onlar elime ulaştı zaten piyasada 2 maksimum 3 şekil kılıf var ben resimdeki olanı tercih ettim.Biraz kalın oluyor ama başka da seçenek yok.

Cihazı aldığımdan beri kameralar ile oynuyorum, özellikle makro ve ultra ağır çekim çok eğlenceli geliyor bana.Cihazın tüm kameraları gün ışığında ve yeterli aydınlatma da gayet iyi sıkıntı yaşamadım.Hatta telefon ekranında çok güzel görünüyor
    Gel gelelim dün akşam ilk defa gece modunu kullandım tek kelime ile berbat.
    Hâlâ elimde duran 4 senelik P9 lite 2016 cihazımın da kamera modlarında standart olarak gece çekimi var.İkisini karşılaştırınca o cihaz gece efsane çekiyor bunu karşılaştırma bile yapmam.
    O cihaz ile tonla gece çekimi yapmıştım, güzel resimler yakalamıştım ama M31 maalesef bu konuda 10 metre bile yakınına gelemez bunu anladım

Aşağıdaki resimler P9 lite gece modu ile çekilmiş bir kaç örnek,ne düşünürsünüz bilmem ama M31 ile çektiklerim bunun yarısının yarısı bile olamaz.Ama
    SAMSUNG GALAXY M31 [ANA KONU] 6 GB Ram / 6000 mAh Batarya / 128 GB Hafıza / 4 Kamera SAMSUNG GALAXY M31 [ANA KONU] 6 GB Ram / 6000 mAh Batarya / 128 GB Hafıza / 4 Kamera SAMSUNG GALAXY M31 [ANA KONU] 6 GB Ram / 6000 mAh Batarya / 128 GB Hafıza / 4 Kamera

• SAMSUNG GALAXY M31 [ANA KONU] 6 GB Ram / 6000 mAh Batarya / 128 GB Hafıza / 4 Kamera
    Bu da kılıf

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.