Şimdi Ara

SAMSUNG Galaxy™ Nexus™ KULLANICILAR KULUBÜ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.564
Cevap
28
Favori
236.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bundan umudum fazla umarim 2 aydan çok kullanirim zaten 2-3 ay sonra S3 çikar
    Beraber aliriz abi :):)
  • quote:

Orijinalden alıntı: juseppefrknsmyr

@naces abicim mesajını ilk sayfaya ekledim abicim izinin var degilmi

İzin nedemek sorun degil umarim faydali olur

iyi forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: naces

quote:

@naces abicim mesajını ilk sayfaya ekledim abicim izinin var degilmi

İzin nedemek sorun degil umarim faydali olur

iyi forumlar

teşekkürler abicim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: iwas1911

benimki yakjuxs çıktı o noluyoki google değilmiş ama yandık ozaman güncelmeri türkiyeden biraz zor alıcaz :)

dos sistemi üzerinden yüklersin abi sorun değil zor değilki abicim

özelden yardımcı olurmusun bana detaylı anlatabilirmisin rica etsem
  • Arkadaşlar bu haber doğrumu acaba Galaxy nexus sahibi olanlar cevaplarsa memnun olurum.

Haber:
    Multi Touch (çoklu dokunma) konusunda oldukça zayıf olduğunu belirtiyor.
    Ekranın belli noktalarında adeta bir temassızlık varmış gibi ikinci dokunuşunuzu algılamaması, sol elinizi kullanarak kontrol edip sağ parmakla etrafınıza baktığınız oyunlarda büyük problem teşkil ediyor.
    Ayrıca özellikle oyunlarda yaşanan sıkıntılar nedeniyle Google Nexus, oyun performansında oldukça düşük notlarla karşılaştı. Aşağıdaki videoyu izleyerek yaşanan sıkıntılara şahit olabilirsiniz.

Bunların dışında telefonun büyüklüğü hissediliyor mu ve müzik konusundan nasıl ?

Sensation XE white Ve Galaxy NEXuS Arasında gidip geliyorum.

Cevaplayan herkeze Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LegoLaSH -- 19 Aralık 2011; 11:36:04 >

• recovery den yüklersen daha sağlıklı olur orhan abi programların yeni sürümlerin çoğu uyumlu abi eski sürümler sorun olabiliyor bazen
  • ideosx5 dostum oyun oynamadığım için bu sorunu bilemem birtek angry birds oynuyorum sıkıldığımda oda yag gibi akıyor bir sorunu yok büyüklük konusuna gelince htc xe bundan daha büyük duruyor incelediğim için bu ele rahatlıkla oturuyor
  • Selam arkadaşlar. Konuya giriş şık olsun. Bunu konu sahibi arkadaş eklerse daha güzel durabilir. Bende kullanıcılarından biriyim buarada . S2den sonra gerek tasarım gerekse boyutlar açısından tatmin edici şekilde. Ekranı çok kaliteli, kasada kullanılan malzemede aynı şekilde. Prime olarak geçmiyor diye biliyorum bende. İ9250 GALAXY NEXUS.

[center][image]https://store.donanimhaber.com/a4/cf/40/a4cf4028af23b3dd8bb2a5adb7ff8e58.png[/image][/center] 
    [center][font="Microsoft Sans Serif"][size=5][b]SAMSUNG [color=#0099FF]Galaxy™ Nexus™[/color][/b][/size][/font][/center]

[hr]

[center]

[/center]

[center][image]https://store.donanimhaber.com/d1/db/70/d1db70a214eb79290f6fd566b24c936d.png[/image]

[size=5][b]Marka[/b] Samsung
    [b]Model[/b] Galaxy Nexus
    [b]Diğer model adı [/b]Samsung Galaxy Nexus (Google)
    [b]Form faktör[/b] Candybar
    [b]Renk[/b] Black
    [/size]

[image]https://store.donanimhaber.com/78/9c/bf/789cbfbbff7dcf1987175ed1167f7bf3.png[/image]

[b]Bluetooth, WiFi, MicroUSB v2.0[/b]
    [image]https://store.donanimhaber.com/ea/6d/ac/ea6dac24ec5e385b0336d4e0d9f4a62e.png[/image]
    [image]https://store.donanimhaber.com/98/b7/c9/98b7c94743e21666ce559950b52c458c.png[/image]

[b]Ana ekran[/b] Super AMOLED capacitive touchscreen
    [b]Renkli ekran[/b] 16.000.000 renkler
    [b]Boyutlar[/b] 118.1 mm mm.
    [b]Çözünürlük[/b] 720 x 1280 piksel

[image]https://store.donanimhaber.com/6f/81/23/6f8123d2dce1c3f056954079ef75c453.png[/image]
    [image]https://store.donanimhaber.com/9c/3d/07/9c3d0760a984924dc36d35dba3fc954a.png[/image]

[b]Megapiksel[/b] 5.1 megapiksel
    [b]Maks. fotoğraf çözünürlüğü[/b] 2592x1944 piksei
    [b]Otomatik netleme, Flaş, Video kayıt, İkinci (dahili) kamera[/b]
    [b]Ağırlık[/b] 135 g.
    [b]Boyutlar (Y x G x D)[/b] 135.5x67.9x8.9 mm.[/center]

[center][DHTUBE=http://www.youtube.com/watch?v=NTp363GACjs]

[center]UNBOXING[/center]

[DHTUBE=http://www.youtube.com/watch?v=t8PQYgw62vY]

[/center]

[font="Microsoft Sans Serif"]Google ve Samsung ortaklığıyla çıkarılan Samsung Galaxy Nexus piyasaya sürülmeye başlandı. Google tarafından bazı test görevlilerine verilen cihazlarla ölçülen veriler yayınlandı. Peki bu telefonun özellikleri nasıl? Menüsü nasıl ? Diğer telefonlarlardan artısı ve eksiğiyle işte Samsung Galaxy Nexus!

[b]Bizlere ne sunmakta ?[/b]

Samsung ve Google, heyecanla beklenen etkinliğini bugün itibariyle düzenledi. Tüm dünyada gözlerin çevrildiği etkinlikte Samsung, Google?ın Nexus telefon ailesinin son üyesi Galaxy Nexus'u tanıtırken, Google da Androd işletim sisteminin en son sürümü olan Ice Cream Sandwich?i tanıttı. Peki Galaxy Nexus ile Ice Cream Sandwich bize neler sunuyor?

Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemli Galaxy Nexus'un (Google, başarılı Galaxy markasının ismini kullanmayı tercih etmiş anlaşılan) en dikkat çekici özelliği 4.65 inç boyutunda ve 1280x720 çözünürlüğündeki HD Super AMOLED ekranı. 1.2 GHz çift çekirdekli işlemciden gücünü alan telefon, 1080p video kaydı yapabilen LED flaşlı 5 Megapiksel çözünürlüğünde bir arka kameraya ve 1.3 Megapiksel çözünürlüğünde bir ön kameraya sahip. 1 GB RAM?a, 1750 mAh kapasitesinde bir pile ve 16/32 GB dahili belleğe sahip olan cihaz USB 2.0, WiFi 802.11a/b/g/n desteğiyle birlikte geliyor. Bunlara ek olarak Galaxy Nexus'ta NFC çipi, ivme ölçer, pusula, ciroskop, mesafe sensörü ve hatta barometre bile mevcut.

Etkinliğin diğer başrol oyuncusu ise tabi ki Android 4.0 Ice Cream Sandwich.Yeni işletim sisteminde yeniden tasarlanmış kullanıcı arayüzü, geliştirilmiş çoklu görev ve bildirim sistemi, doğal NFC desteği öne çıkıyor. Ice Cream Sandwich'in etkileyici özellikleri arasında Face Unlock adı verilen bir güvenlik sistemi de yer alıyor. Telefonlara güvenlik için konulan PIN şifrelerinin yerine geçecek olan yeni özellik ile telefon, kullanıcının ön kamera yardımıyla önceden tanımlanmış yüzünü algılıyor ve açılıyor. Öne çıkan diğer bir özellik ise NFC çipini temel alan Android Beam. Bu özellik ile NFC çipine ve Ice Cream Sandwich işletim sistemine sahip iki telefonu birbirine dokundurarak web sayfalarını, uygulamaları ya da YouTube videolarını telefonlar arasında paylaşmak mümkün.

Fiziksel özellikleri ; Diğer Samsung Galaxy modelleri gibi "Nexus Prime" kod adlı Nexus da, Android marka işletim sistemi kullanıyor. Android'in son sürümü olan "Android 4.0 Ice Cream'i" kullanacak olan telefon, fiziksel olarak da birçok yenilik içeriyor. Önceki modellerin aksine ön tarafında herhangi bir fiziksel tuş veya buton barındırmayan Galaxy Nexus, hafif kavisli bir ekrana sahip. Görüntülere bakılırsa aletin ön yüzünde metal bir çerçeve bulunuyor. Android'in bir önceki sunumu Android 3.0 Honeycomb'a oldukça benzer olduğu izlenimi uyandıran Ice Cream Sandwich'de ise oldukça gelişmiş animasyonlar olduğunu görüyoruz. Telefonda fiziksel herhangi bir tuş bulumadığı için de ekranın ön yüzünün alt tarafı "Geri" ve "Home" gibi genel tuşlara ayrılmış.

[b]Android 4.0 Ice Cream Sandwich'te 1 milyondan fazla kod bulunuyor. [/b]

Android 4.0 ICS'de Andy Rubin, 1 milyondan fazla kod satırının bulunduğunu açıkladı: Samsung ve Google'ın yeni akıllı telefonu olan Galaxy Nexus'un Hong Kong'da tanııtlmasından sonra All Thinks D : AsisaD konferansına katılan Andy Rubin, Android 4.0 ICS ile ilgili ve Google'ın önümüzdeki dönem ile ilgili planlarını paylaştı. Dün tanıtılan Android 4.0 ICS'in geliştirilme sürecinde mühendisler, tasarımcılar, donanım ortakları ve işlemci üreticilerii le beraber uzun soluklu bir çalışma yaptıklarını söyleyen Rubin, son sürüm ile beraber Android'in 1 milyondan fazla kod satırına sahip olduğunu belirtti. Galaxy Nexus'un, Android 4.0 tabanlı tablet ve akıllı telefon üreticilerine referans olarak sunulduğunu sözlerine ekledi. Rubin, Ice Cream Sandwich ile kullanıcı arayüzünü daha da geliştirdiklerini ileriye yönelik daha sezgisel olması için var güçleriyle çalıştıklarını açıkladı. Rubin, son sürümün şimdiye kadar en iyi sürüm olduğunu da belirtti. Cihazın teknik özellikleri de bir hayli geliştirilmiş. 1.2GHz dual core OMAP 4460 işlemciye sahip olan telefon, 1 GB RAM ve 32GB dahili hafıza içermekte.

[b]Belirttiğimiz gibi Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemi kullanan telefonun diğer teknik özellikleri[/b] ;
    [b]Genel: [/b]GSM 850 / 900 / 1800 / 1900, HSDPA 850 / 900 / 1700 / 1900 / 2100, LTE (bölgeye özgü) şebekeleri.
    [b]Form faktörü:[/b] Dokunmatik ekranlı telefon.
    [b]Boyutlar:[/b] 135.5 x 67.9 x 8.9 mm boyutlarında.
    [b]Ağırlık:[/b] 135 gram ağırlığında.
    [b]Ekran:[/b] 4.65" inç büyüklüğünde 16M-renk HD (1280 x 720 piksel) Super AMOLED kapasitif dokunmatik ekran 0.01ms tepki süresi; oleophobic yüzey, eğimli ekran, çoklu dokunmatik.
    [b]Yonga Seti:[/b] Çift çekirdekli 1.2GHz Cortex-A9 işlemci, TI OMAP 4460 yonga seti.
    [b]RAM:[/b] 1 GB RAM bellek.
    [b]İşletim sistemi:[/b] Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemi.
    [b]Bellek:[/b] 16/32GB depolama seçenekleri.
    [b]Kamera:[/b] yüz tanıma, dokunmatik odaklama ve coğrafi etiketleme ile 5 megapiksel otomatik odaklı kamera, 30fps'de Full HD (1080p) video kayıt, LED flaş, öne bakan kamera, görüntülü konuşma, kayıt sırasında dokunmatik zoom.
    Bağlantılar:[/b] Wi-Fi a / b / g / n kablosuz aWi-Fi hotspot, Bluetooth 3.0, standart microUSB portu, A-GPS, 3.5mm audio jack, NFC ile GPS alıcısı
    [b]Çeşitli:[/b] Hyper Cilt malzeme artan tutuş için dahili ivmeölçer, barometre sensörü, yakınlık sensörü, bildirim alanında LED.
    Genellersek ;

[b]Boyut[/b]
    135.5 x 67.94 x 8.9 mm (GSM)
    135.5 x 67.94 x 9.47 mm (LTE)

[b]Ekran[/b]
    4.65 inç 1280 x 720 piksel Super AMOLED
    Kavisli Ekran

[b]Ağırlık[/b]
    135 gram (GSM)
    155 gram (LTE)

[b]Veri Aktarımı[/b]
    CDMA/LTE/HSDPA
    Wi-Fi
    Bluetooth

[b]Hafıza[/b]
    16 / 32 GB Dahili Hafıza
    1GB RAM

[b]Kamera[/b]
    Otofokuslu 5MP Kamera
    1.3MP Ön Kamera
    LED Flaş
    Sıfır fotoğraf kaydetme süresi
    Full HD 1080p video çekim desteği
    USB
    microUSB

[b]Özellikler[/b]
    Batarya: 1750 mAh (GSM), 1850 mAh (LTE)
    İşletim Sistemi: Android 4.0 Ice Cream Sandwich
    İşlemci: 1.2GHz Çift Çekirdekli
    Uyarı: 3 renkli LED
    Mikrofon: 2 mikrofon
    Butonsuz
    NFC
    İvme ölçer
    Jiroskop
    Pusula
    Yakınlık ve ışık sensörü ve Barometre

[b]4G Desteği[/b]

Gerçek 4g desteği sunan Nexus ile birçok veriyi birkaç saniye içerisinde web'e yükleyebileceksiniz. 8 dakikada yaptığınız yükleme işlemleri artık saniyeler sürecek. Tabi ki şu an için 4G desteği veren cihazlar çok fazla görünüyor. Ama gerçek anlamda 4G desteği Nexus ile geldi. Amerika dışında HSPA+ özelliği de ek seçenek olarak sunulacak. Türkiye'de ise altyapı uygun olduğunda sorunsuz şekilde bu özellikler kullanılabilecek.

[b]Kamera[/b]

Akıllı mobil cihazlarda standartlaşmaya başlayan 5MP arka, ve VGA - 1 MP kamera Nexus'ta da mevcut. Flaş ve otomatik odaklama özelliği barındıran cihaz, aynı zamanda spor modu, panorama gibi özellikler de barındırıyor. Kamerayı başlatmanız veya çekim sırasında kullanmanız için herhangi bir harici tuş bulunmuyor. Yazılım desteği sayesinde ekrana dokunduğunuzda fotoğraf moduna girebilmekte. Artı olarak fotoğraf çekmek için çeşitli uygulamalar Android markette yayınlanmış bile.

[b]Harici düğme yok, tamamen dokunmatik[/b]

Diğer dokunmatik cihazlarda en azından bir menü tuş bulunmakta. Fakat Nexus ile artık tamamen dokunmatik bir cihaza geçiş yapabilirsiniz.

[b]NFC desteği [/b]

Google Nexus ile geçmiş yılların kızılötesi özelliğine bir anlamda geri dönüş yaşayabilirsiniz. Android 4 ile gelen bu özellik sayesinde akıllı iki telefonu yakınlaştırıp verilerinizi ışın yoluyla paylaşabileceksiniz .

[b]Andorid 4 - Ice Cream Sandwich[/b]

Android işletim sisteminin son sürümü olan Ice Cream Sandwich kullanıcılara yeni bir tasarım sunuyor. Bir süre bu değişikliğe alışmanız gerekecek. Bu sürümü de kullanan ilk telefon olarak Nexus karşımıza çıkıyor. Önceki sürümlerde Home tuşuna basınca açılan son uygulamalar kısmı değişikliğe uğramış. Uygulamalar arasında geçişi sağlayan ekranın hemen altında bir tuş bulunuyor. Bununla uygulamalar arasında geçiş yapabilirsiniz. Açık olan uygulamalar için de durum çubuğunu aşağı doğru çekmeniz gerekmekte.[/font]
    [size=1]http://www.teknolojioku.com[/size]

• multi touch olayı shodowgun oyununda belli oluyor bazen tepki vermiyor
    ancak Modern Combat 3: Fallen Nation. oyununda sorunsuz kullandım
    ayrıca şunu bilinmesinde yarar var test edilen programlar ve sistem mevcut android 2.x sürümleriyle uyumlu
    ve şuan marketteki uygulamaların %40 kadarı ıcs 4.0 ile uyumsuz ve biraz geç ilerliyor
    ayrica android 2.x sürümleri 1280x720 temelde ekran destegi sunmuyor üreticiler mesela samsung galaxy note için 1280x800 özel ekran
    düzenlemeleri yapıyordu yanliş hatırlamıyorsam ve ics4 sistem şuan mevcut programlarla test sağliklı olmayabilir ama tekraren
    söylemekte fayda var powervr 540 380mhz gpu omap işlemci tarafından destekleniyor ve tam 380 mhz hızında çalişmıyor custom kerneller ile bu
    hız ayarlanıyor cihazı alacak arkadaşlar oyun performansından mutlu olmayabilir tabi şuan için

iyi forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ideosx5

Arkadaşlar bu haber doğrumu acaba Galaxy nexus sahibi olanlar cevaplarsa memnun olurum.

Haber:
    Multi Touch (çoklu dokunma) konusunda oldukça zayıf olduğunu belirtiyor.
    Ekranın belli noktalarında adeta bir temassızlık varmış gibi ikinci dokunuşunuzu algılamaması, sol elinizi kullanarak kontrol edip sağ parmakla etrafınıza baktığınız oyunlarda büyük problem teşkil ediyor.
    Ayrıca özellikle oyunlarda yaşanan sıkıntılar nedeniyle Google Nexus, oyun performansında oldukça düşük notlarla karşılaştı. Aşağıdaki videoyu izleyerek yaşanan sıkıntılara şahit olabilirsiniz.

Bunların dışında telefonun büyüklüğü hissediliyor mu ve müzik konusundan nasıl ?

Sensation XE white Ve Galaxy NEXuS Arasında gidip geliyorum.

Cevaplayan herkeze Teşekkürler.

Öncelikle Galaxy Nexus almanı öneriyorum. Bir android kullanıcısı ve telefon satıcısı olarak elime neredeyse tüm cihazların geçtiğini belirtmek isterim.

Dediğin konu henüz daha dikkatimi çekmedi ama verdiğin örneğe istinaden bir incelemem oldu. ''SHADOWGUN'' adından bir oyun var , oyun grafik ve oynanabilirlik bakımından Android cihazlara çıkmış en iyi yapımlardan biri. Oyunda tamda söylediğin gibi bir görüş kamerası birde nişan kamerası var nişan aldığından silaha yakın etrafa bakmak istediğin zamanda diğer parmağınla yapıyorsun . Oyunda biraz ilerledim ve bu söylediklerimi oyun boyunca yapıyorsun hatta bazen öyle bir oluyor ki sağ baş parmağını hızlı bir şekilde bir nişana birde şarjöre götürüp getiriyorsun bir yandanda sol baş parmağında adamları gözlüyorsun. Bu dediğim olayları hiç takılma yaşamadan kullandım. Sorun yok emin olabilirsin .

Ayrıca sensörünü test amaçlı bir oyunda önerebilirim ''AİRPENGUİN'' havadan gelen pengueni buz kütleleri üzerinde sadece sensör yardımıyla sektirerek götürdüğünüz bir oyun. Tek kelime ile muazzam çalışıyor sensör hassasiyeti.

@naces eşzamanlı atmışız mesajı. Sorun gözlemliyemedim ben hiç takılma olmadı benmi hissetmiyorum acaba. Birkaç o tarz oyunda daha gözlemliyeyim ozaman. Fruit Ninja zor olsada çift parmaklada oynanabiliyor deniyorum takılma yok, aynı anda bir sağdan bir soldan gelen meyveyi kesebiliyoruz .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musketeer. -- 19 Aralık 2011; 12:24:19 >

• quote:

ideosx5 dostum oyun oynamadığım için bu sorunu bilemem birtek angry birds oynuyorum sıkıldığımda oda yag gibi akıyor bir sorunu yok büyüklük konusuna gelince htc xe bundan daha büyük duruyor incelediğim için bu ele rahatlıkla oturuyor

Hocam çoklu dokunmatik testleri denediniz mi ? Hakikaten videodaki gibi sorunlar varmı?
  • dostum şu an aynı videodaki programla denedim ve hiiiçbir sorun yok hiçbir o adamın telefonu bozuk büyük ihtimal
  • quote:

dostum şu an aynı videodaki programla denedim ve hiiiçbir sorun yok hiçbir o adamın telefonu bozuk büyük ihtimal

Teşekkürler...Bide haber diye yapmışlar.Genel olarak söylüyorlar
  • quote:

quote:

dostum şu an aynı videodaki programla denedim ve hiiiçbir sorun yok hiçbir o adamın telefonu bozuk büyük ihtimal

@juseppefrknsmyr teşekkürler mesajımı dikkate aldığın için çok güzel olmuş ilk mesaj .

@ideosx5 bence hemen nick değişikliği yap

• quote:

quote:

aynen dostum rica ederim böyle yanlış yönlendiriyolar milleti 10 parmağın onunuda ekranın her yerinde algılıyor ve sorun yoktur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Assassinate

quote:

quote:

@juseppefrknsmyr teşekkürler mesajımı dikkate aldığın için çok güzel olmuş ilk mesaj .

@ideosx5 bence hemen nick değişikliği yap

rica ederim abi çok teşekkürler sayende renklendi orası

• @Assasinate
    shadowgun dişinda fruit yada angry gibi oyunlarda anlamak zor bendeki shadowgun 1.3 sürümüydü suan güncel 1.4 sürümü var
    ve herzaman yapmiyordu benim tek gördügüm GLU oyunlarında var glu'nun yeni çikan oyunundada bu yoktu ama kontrollör biraz geç tepkili
    bu cihazla degil geliştircinin cihaz adaptasyonuyla alakalı
    ama kamera beni çok hüsrana uğrattı s2den sonra onun kadar olmasını beklemek mantıksız ama s1 kadarbile degil yada sorun bende
    buarada ben cihazı 10 gün önce aldım ve testler bu zaman içinde yaptım kriterleriniz o yönde olsun

iyi forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: naces

@Assasinate
    shadowgun dişinda fruit yada angry gibi oyunlarda anlamak zor bendeki shadowgun 1.3 sürümüydü suan güncel 1.4 sürümü var
    ve herzaman yapmiyordu benim tek gördügüm GLU oyunlarında var glu'nun yeni çikan oyunundada bu yoktu ama kontrollör biraz geç tepkili
    bu cihazla degil geliştircinin cihaz adaptasyonuyla alakalı
    ama kamera beni çok hüsrana uğrattı s2den sonra onun kadar olmasını beklemek mantıksız ama s1 kadarbile degil yada sorun bende
    buarada ben cihazı 10 gün önce aldım ve testler bu zaman içinde yaptım kriterleriniz o yönde olsun

iyi forumlar

3-4 gündür kullanıyorum bende.

Bu olaya bir telefon HATASI demek yanlış ozaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kassatura

quote:

Orijinalden alıntı: MaSSive

Ayrica sunuda hatirlatmakta yarar var.Bilenler bilir.
    Nexus serisi cihazlar developer lara hitap eden deneysel bir seridir.Yani donanımı ,daha çok yazilim vb versiyon geliştiricileri için alt yapısı olan bir seridir aslında.
    Galaxy S2 vb cihazlar daha çok normal kullanıcıya hitap ederler.Çünkü bütün android isletim sistemi kullanan , firmalarin telefonları stabil Android versiyonu barındırırlar.Nexus serisi için kısa surede birden fazla onlarca rom cikabilir.Eğer Performans ve stabilite istiyorsaniz ics android icin cikan her rom dan beklentiniz bir öncekinin daha iyisidir mantigini aklinzdan cikarin bir kere.Nexus serisi kullaniyorsaniz veya kullancaksaniz stabilite icin her versiyon güncellemesini yapmayın derim.
    Var olan bir özellik veya performansi iyi olan bir özellik bir bakmissinizki yeni cikan romda kotülesmis veya kaldirilmis olabilir.Zaten Samsung un ust segmentte Nexus u tepelere cıkarıp kendi adına ürettiği modelleri Nexus dan daha asağı kalir olacagini beklemekte sacmaliktir.
    Kısacası Nexus serisi performans isteyen normal kullaniciya hitap eden bir seri degildir.Tüm bunları bilsemde Nexus yukarida belirttiğim gibi beni cok hayal kırıklığina ugratti.
    Bukadarini beklemiyordum.

Şu iki yorumunuzu neresinden tutarsam tutayım elimde kalıyor.Tamamen saçmalamışsınız bilmeden.

Speaker sesine Gsmarena, Engadget böyle dememiş siz diyorsunuz ilginç.Onlara göre yeterli seviyede.

Ram 1 Gb ve bu en yeni smartphone'lar için ideal ram miktarıdır.Burada bir sorun yok.Siz telefonun ram yönetimine enden müdahale etmek istersiniz onu anlamıyorum.Normal kullanıcılar için kaç mb ram kullanıldığının hiçbir anlamı yoktur.Android'i Windows gibi düşünmeyin.Ram yönetimi konusunda oldukça iyidir.Android'in fazla ram kullanmasının sebebi kullanıcı karışmadığı sürece programları kapatmaz.Arkada açık şekilde bırakır.Çünkü kullanıcı tekrar o programı kullanmak isteyin ramden çağırır.Eğer kapalı olsaydı o program işlemci çalışıp programı açması gerekecekti.Bu da gereksiz enerji tüketimi demektir.Dolayısıyla Android istediği kadar ram kullansın.Fazla kullanması kullanıcının yararına olacaktır.

Browser konusunda ise rame düşük demişsiniz.1 gb ram diyorum S2 ile aynı.Ram düşük değil.Kasma gibi bir durum yok.İstediğiniz kadar sayfa açın sorun yok.Sallamışsınız burda tamamen.

Ekran SAMOLED. S2 deki ise SAMOLED plus.Plus ekranın farkı subpixelde ortaya çıkar.Normal SAMOLED SAMOLED plus' a göre 3 te 1'i oranında daha az subpixel bulundurur.Renk konusunda hele hele ki siyah performansı hakkında böyle demeniz şaşırtıcı.Sizi gsmarena ve Engadget'a havale ediyorum.

Kamera çok çok geride değil.Gayet tatmin eder seviyede.umarım 8mp 5mp gibi mp kıyaslamasına girmiyosunuzdur.

Flash güncellemesinde telefonun açılmaması ne demek?Garip.Bir iki kişide olması o telefonu sorunlu yapmaz.

Nexus için deneysel demişsiniz.Nasıl gülsem bilemedim şimdi.NExus serisi telefonlar gerçek Android kullanmak isteyenler içindir.Markaların Toucwiz, sense motoblur gibi arayüzlerinde arındırılmış halidir.Aldığınız telefonun markasına bağımlı değilsinizdir.Google güncelleme çıktı diyorsa ilk size gelir.Aylarca markanın keyfini beklemezsiniz.

Stabiliteye gelecek olursak.Her sürümü yapmamak tabiki mantıklıdır.Bu sürümde çalışan şeyler bir sonraki sürümde çalışmayabilir.Bug olabilir.Gerkesiz error verebilir.Bu her işletim sistemi için geçerlidir.Güncelleme yapmadan önce yapan kullanıcıların yorumlarına bakmak önemlidir.Ama bu dediklerim çok düşük bir olasılık.

Performans isteyen kullanıcılara hitap etmez.En çok da buna güldüm ha.Nexus demek ham performans demektir.Nexus One'a ICS entegre adildi.Hala performanslı değil ha?Çok komik ya.

Valla ben de bu kadarını beklemiyordum.

Tamamen katılıyorum. Cihazı birçok modelin altında görmen kötü olmuş. Kaldıki Nexus Android bir telefon için içeresinde herşeyi barındırıyor. Bahsettiğiniz ve kıyaslanığınız modellerden aşağı kalır bir yanıda yok. Kamera çok iyi seviyede ve S2den hızlı çekim yapıyor. Bazısı içinde hızlı çekmesi önemlidir. Bu hız yalnızca kamerada başgöstermiyor. Kullanılan işlemci seviyesi nedeni ile gerek ekran geçişleri gerekse oyun performansı açısından takılmadan can sıkmadan işlemleri yerine getiriyor. İnternettede aynı şekilde. Bu yorumları bir İphone kullanıcısı yapmış olsa dikkate bile almazdım ama S2ye yapılan ilk yorumlarda bu denli değişiklik gösteriyordu. Şimdiki kullanıcı sayısına dikkatinizi çekerim. Nexus daha yeni birçok kişinin daha görmesi kullanması gerek ondan sonra bu tip kötü yorumlar yüzde olarak değerlendirirsek ufak bir yerinde kalacak.

Desire HD kullandım ben , en çok o yorumuna takıldım. Dhd çaldığından cebimdeki telefonu duyamıyordum ben. GNexus öyle değil hiç kusura bakma koyduğun müzik bangır bangırsa telefon hakkını veriyor. Bas ve tiz ayarlarıda oldukça iyi seviyede kulaklığı ise S2 ile aynı. Ses tatminkar bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Assassinate

Selam arkadaşlar. Konuya giriş şık olsun. Bunu konu sahibi arkadaş eklerse daha güzel durabilir. Bende kullanıcılarından biriyim buarada . S2den sonra gerek tasarım gerekse boyutlar açısından tatmin edici şekilde. Ekranı çok kaliteli, kasada kullanılan malzemede aynı şekilde. Prime olarak geçmiyor diye biliyorum bende. İ9250 GALAXY NEXUS.

[center][image]https://store.donanimhaber.com/a4/cf/40/a4cf4028af23b3dd8bb2a5adb7ff8e58.png[/image][/center] 
    [center][font="Microsoft Sans Serif"][size=5][b]SAMSUNG [color=#0099FF]Galaxy™ Nexus™[/color][/b][/size][/font][/center]

[hr]

[center]

[/center]

[center][image]https://store.donanimhaber.com/d1/db/70/d1db70a214eb79290f6fd566b24c936d.png[/image]

[size=5][b]Marka[/b] Samsung
    [b]Model[/b] Galaxy Nexus
    [b]Diğer model adı [/b]Samsung Galaxy Nexus (Google)
    [b]Form faktör[/b] Candybar
    [b]Renk[/b] Black
    [/size]

[image]https://store.donanimhaber.com/78/9c/bf/789cbfbbff7dcf1987175ed1167f7bf3.png[/image]

[b]Bluetooth, WiFi, MicroUSB v2.0[/b]
    [image]https://store.donanimhaber.com/ea/6d/ac/ea6dac24ec5e385b0336d4e0d9f4a62e.png[/image]
    [image]https://store.donanimhaber.com/98/b7/c9/98b7c94743e21666ce559950b52c458c.png[/image]

[b]Ana ekran[/b] Super AMOLED capacitive touchscreen
    [b]Renkli ekran[/b] 16.000.000 renkler
    [b]Boyutlar[/b] 118.1 mm mm.
    [b]Çözünürlük[/b] 720 x 1280 piksel

[image]https://store.donanimhaber.com/6f/81/23/6f8123d2dce1c3f056954079ef75c453.png[/image]
    [image]https://store.donanimhaber.com/9c/3d/07/9c3d0760a984924dc36d35dba3fc954a.png[/image]

[b]Megapiksel[/b] 5.1 megapiksel
    [b]Maks. fotoğraf çözünürlüğü[/b] 2592x1944 piksei
    [b]Otomatik netleme, Flaş, Video kayıt, İkinci (dahili) kamera[/b]
    [b]Ağırlık[/b] 135 g.
    [b]Boyutlar (Y x G x D)[/b] 135.5x67.9x8.9 mm.[/center]

[center][DHTUBE=http://www.youtube.com/watch?v=NTp363GACjs]

[center]UNBOXING[/center]

[DHTUBE=http://www.youtube.com/watch?v=t8PQYgw62vY]

[/center]

[font="Microsoft Sans Serif"]Google ve Samsung ortaklığıyla çıkarılan Samsung Galaxy Nexus piyasaya sürülmeye başlandı. Google tarafından bazı test görevlilerine verilen cihazlarla ölçülen veriler yayınlandı. Peki bu telefonun özellikleri nasıl? Menüsü nasıl ? Diğer telefonlarlardan artısı ve eksiğiyle işte Samsung Galaxy Nexus!

[b]Bizlere ne sunmakta ?[/b]

Samsung ve Google, heyecanla beklenen etkinliğini bugün itibariyle düzenledi. Tüm dünyada gözlerin çevrildiği etkinlikte Samsung, Google?ın Nexus telefon ailesinin son üyesi Galaxy Nexus'u tanıtırken, Google da Androd işletim sisteminin en son sürümü olan Ice Cream Sandwich?i tanıttı. Peki Galaxy Nexus ile Ice Cream Sandwich bize neler sunuyor?

Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemli Galaxy Nexus'un (Google, başarılı Galaxy markasının ismini kullanmayı tercih etmiş anlaşılan) en dikkat çekici özelliği 4.65 inç boyutunda ve 1280x720 çözünürlüğündeki HD Super AMOLED ekranı. 1.2 GHz çift çekirdekli işlemciden gücünü alan telefon, 1080p video kaydı yapabilen LED flaşlı 5 Megapiksel çözünürlüğünde bir arka kameraya ve 1.3 Megapiksel çözünürlüğünde bir ön kameraya sahip. 1 GB RAM?a, 1750 mAh kapasitesinde bir pile ve 16/32 GB dahili belleğe sahip olan cihaz USB 2.0, WiFi 802.11a/b/g/n desteğiyle birlikte geliyor. Bunlara ek olarak Galaxy Nexus'ta NFC çipi, ivme ölçer, pusula, ciroskop, mesafe sensörü ve hatta barometre bile mevcut.

Etkinliğin diğer başrol oyuncusu ise tabi ki Android 4.0 Ice Cream Sandwich.Yeni işletim sisteminde yeniden tasarlanmış kullanıcı arayüzü, geliştirilmiş çoklu görev ve bildirim sistemi, doğal NFC desteği öne çıkıyor. Ice Cream Sandwich'in etkileyici özellikleri arasında Face Unlock adı verilen bir güvenlik sistemi de yer alıyor. Telefonlara güvenlik için konulan PIN şifrelerinin yerine geçecek olan yeni özellik ile telefon, kullanıcının ön kamera yardımıyla önceden tanımlanmış yüzünü algılıyor ve açılıyor. Öne çıkan diğer bir özellik ise NFC çipini temel alan Android Beam. Bu özellik ile NFC çipine ve Ice Cream Sandwich işletim sistemine sahip iki telefonu birbirine dokundurarak web sayfalarını, uygulamaları ya da YouTube videolarını telefonlar arasında paylaşmak mümkün.

Fiziksel özellikleri ; Diğer Samsung Galaxy modelleri gibi "Nexus Prime" kod adlı Nexus da, Android marka işletim sistemi kullanıyor. Android'in son sürümü olan "Android 4.0 Ice Cream'i" kullanacak olan telefon, fiziksel olarak da birçok yenilik içeriyor. Önceki modellerin aksine ön tarafında herhangi bir fiziksel tuş veya buton barındırmayan Galaxy Nexus, hafif kavisli bir ekrana sahip. Görüntülere bakılırsa aletin ön yüzünde metal bir çerçeve bulunuyor. Android'in bir önceki sunumu Android 3.0 Honeycomb'a oldukça benzer olduğu izlenimi uyandıran Ice Cream Sandwich'de ise oldukça gelişmiş animasyonlar olduğunu görüyoruz. Telefonda fiziksel herhangi bir tuş bulumadığı için de ekranın ön yüzünün alt tarafı "Geri" ve "Home" gibi genel tuşlara ayrılmış.

[b]Android 4.0 Ice Cream Sandwich'te 1 milyondan fazla kod bulunuyor. [/b]

Android 4.0 ICS'de Andy Rubin, 1 milyondan fazla kod satırının bulunduğunu açıkladı: Samsung ve Google'ın yeni akıllı telefonu olan Galaxy Nexus'un Hong Kong'da tanııtlmasından sonra All Thinks D : AsisaD konferansına katılan Andy Rubin, Android 4.0 ICS ile ilgili ve Google'ın önümüzdeki dönem ile ilgili planlarını paylaştı. Dün tanıtılan Android 4.0 ICS'in geliştirilme sürecinde mühendisler, tasarımcılar, donanım ortakları ve işlemci üreticilerii le beraber uzun soluklu bir çalışma yaptıklarını söyleyen Rubin, son sürüm ile beraber Android'in 1 milyondan fazla kod satırına sahip olduğunu belirtti. Galaxy Nexus'un, Android 4.0 tabanlı tablet ve akıllı telefon üreticilerine referans olarak sunulduğunu sözlerine ekledi. Rubin, Ice Cream Sandwich ile kullanıcı arayüzünü daha da geliştirdiklerini ileriye yönelik daha sezgisel olması için var güçleriyle çalıştıklarını açıkladı. Rubin, son sürümün şimdiye kadar en iyi sürüm olduğunu da belirtti. Cihazın teknik özellikleri de bir hayli geliştirilmiş. 1.2GHz dual core OMAP 4460 işlemciye sahip olan telefon, 1 GB RAM ve 32GB dahili hafıza içermekte.

[b]Belirttiğimiz gibi Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemi kullanan telefonun diğer teknik özellikleri[/b] ;
    [b]Genel: [/b]GSM 850 / 900 / 1800 / 1900, HSDPA 850 / 900 / 1700 / 1900 / 2100, LTE (bölgeye özgü) şebekeleri.
    [b]Form faktörü:[/b] Dokunmatik ekranlı telefon.
    [b]Boyutlar:[/b] 135.5 x 67.9 x 8.9 mm boyutlarında.
    [b]Ağırlık:[/b] 135 gram ağırlığında.
    [b]Ekran:[/b] 4.65" inç büyüklüğünde 16M-renk HD (1280 x 720 piksel) Super AMOLED kapasitif dokunmatik ekran 0.01ms tepki süresi; oleophobic yüzey, eğimli ekran, çoklu dokunmatik.
    [b]Yonga Seti:[/b] Çift çekirdekli 1.2GHz Cortex-A9 işlemci, TI OMAP 4460 yonga seti.
    [b]RAM:[/b] 1 GB RAM bellek.
    [b]İşletim sistemi:[/b] Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemi.
    [b]Bellek:[/b] 16/32GB depolama seçenekleri.
    [b]Kamera:[/b] yüz tanıma, dokunmatik odaklama ve coğrafi etiketleme ile 5 megapiksel otomatik odaklı kamera, 30fps'de Full HD (1080p) video kayıt, LED flaş, öne bakan kamera, görüntülü konuşma, kayıt sırasında dokunmatik zoom.
    Bağlantılar:[/b] Wi-Fi a / b / g / n kablosuz aWi-Fi hotspot, Bluetooth 3.0, standart microUSB portu, A-GPS, 3.5mm audio jack, NFC ile GPS alıcısı
    [b]Çeşitli:[/b] Hyper Cilt malzeme artan tutuş için dahili ivmeölçer, barometre sensörü, yakınlık sensörü, bildirim alanında LED.
    Genellersek ;

[b]Boyut[/b]
    135.5 x 67.94 x 8.9 mm (GSM)
    135.5 x 67.94 x 9.47 mm (LTE)

[b]Ekran[/b]
    4.65 inç 1280 x 720 piksel Super AMOLED
    Kavisli Ekran

[b]Ağırlık[/b]
    135 gram (GSM)
    155 gram (LTE)

[b]Veri Aktarımı[/b]
    CDMA/LTE/HSDPA
    Wi-Fi
    Bluetooth

[b]Hafıza[/b]
    16 / 32 GB Dahili Hafıza
    1GB RAM

[b]Kamera[/b]
    Otofokuslu 5MP Kamera
    1.3MP Ön Kamera
    LED Flaş
    Sıfır fotoğraf kaydetme süresi
    Full HD 1080p video çekim desteği
    USB
    microUSB

[b]Özellikler[/b]
    Batarya: 1750 mAh (GSM), 1850 mAh (LTE)
    İşletim Sistemi: Android 4.0 Ice Cream Sandwich
    İşlemci: 1.2GHz Çift Çekirdekli
    Uyarı: 3 renkli LED
    Mikrofon: 2 mikrofon
    Butonsuz
    NFC
    İvme ölçer
    Jiroskop
    Pusula
    Yakınlık ve ışık sensörü ve Barometre

[b]4G Desteği[/b]

Gerçek 4g desteği sunan Nexus ile birçok veriyi birkaç saniye içerisinde web'e yükleyebileceksiniz. 8 dakikada yaptığınız yükleme işlemleri artık saniyeler sürecek. Tabi ki şu an için 4G desteği veren cihazlar çok fazla görünüyor. Ama gerçek anlamda 4G desteği Nexus ile geldi. Amerika dışında HSPA+ özelliği de ek seçenek olarak sunulacak. Türkiye'de ise altyapı uygun olduğunda sorunsuz şekilde bu özellikler kullanılabilecek.

[b]Kamera[/b]

Akıllı mobil cihazlarda standartlaşmaya başlayan 5MP arka, ve VGA - 1 MP kamera Nexus'ta da mevcut. Flaş ve otomatik odaklama özelliği barındıran cihaz, aynı zamanda spor modu, panorama gibi özellikler de barındırıyor. Kamerayı başlatmanız veya çekim sırasında kullanmanız için herhangi bir harici tuş bulunmuyor. Yazılım desteği sayesinde ekrana dokunduğunuzda fotoğraf moduna girebilmekte. Artı olarak fotoğraf çekmek için çeşitli uygulamalar Android markette yayınlanmış bile.

[b]Harici düğme yok, tamamen dokunmatik[/b]

Diğer dokunmatik cihazlarda en azından bir menü tuş bulunmakta. Fakat Nexus ile artık tamamen dokunmatik bir cihaza geçiş yapabilirsiniz.

[b]NFC desteği [/b]

Google Nexus ile geçmiş yılların kızılötesi özelliğine bir anlamda geri dönüş yaşayabilirsiniz. Android 4 ile gelen bu özellik sayesinde akıllı iki telefonu yakınlaştırıp verilerinizi ışın yoluyla paylaşabileceksiniz .

[b]Andorid 4 - Ice Cream Sandwich[/b]

Android işletim sisteminin son sürümü olan Ice Cream Sandwich kullanıcılara yeni bir tasarım sunuyor. Bir süre bu değişikliğe alışmanız gerekecek. Bu sürümü de kullanan ilk telefon olarak Nexus karşımıza çıkıyor. Önceki sürümlerde Home tuşuna basınca açılan son uygulamalar kısmı değişikliğe uğramış. Uygulamalar arasında geçişi sağlayan ekranın hemen altında bir tuş bulunuyor. Bununla uygulamalar arasında geçiş yapabilirsiniz. Açık olan uygulamalar için de durum çubuğunu aşağı doğru çekmeniz gerekmekte.[/font]
    [size=1]http://www.teknolojioku.com[/size]

hocam elinize sağlık.İlk mesaj çok güzel olmuş.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.