telefonun üst kısmında neden bu kadar boşluk bırakırlarki?yapsanıza HD2 gibi bir kasa ve ekran görüntüsü
Ekran sürüklemeleri biraz geç cevap veriyor. Genel olarak iyi bir telefona benziyor.
pahalı olcağını zannetmiyorum genelde samsung cok ucuk fiyatlar koymuyor
quote:
Orijinalden alıntı: sahafiec
quote:
(104 x 49 x 13 mm) mevcut telefonumun boyutları. Bana göre büyük
iyi de hocam seninkinde 800x480 ekran var mı? yani bazı fiziksel kanunlar vardır doğada, bunları gözardı edemeyiz bence.
sendeki telefon ne bilmiyorum fakat rakiplerine göre ve kendi sınıfında Samsung'un bu modeli büyük sayılmaz...
640x360 bendeki. Fizik kuralları demişsin ona gelirsek, bir çözümünü bulurlar ilerde.
@sahafiec Yav zaten benim demek istediğim ekranın boyutu veya gövdesi falan değil. Demek istediğim gittikçe büyüyor bunlar, kısmaya başlamazlarsa ipad büyüklüğüne gelicek yakında. Sonuç olarak güzel telefon, umarım fiyat konusunda fazla uçmazlar da alırım.
Bunada destek vermezse samsung git öl Galaxy'nin haline şimdiki bide S'lisi çıkıyo? Reklamı güzelde ...
bunun birde windows mobile lısı çıkar bir hemen sonrasında... 90milyon üçgen çizse ne olur uygulama olmadıkça.. touch var açıyorum birsürü oyun var winmo da ansroidde yok böle bir kaynak.. winmoda bin tane yazılım var tamamda ne arayüz varne bişey sanki 256 renk herşey :(
Bu telefon tutar çünkü bada mada değil, bildiğimiz android. samsung telefon üretsin, donanımını üretsin ama yazılım üretmesin kanımca. Çünkü telefonları hep içerik fakiridir, yazılımı esnek değildir, sorun bu..
quote:
ebatları çok büyük diyen arkadaşlar bunu neye göre yazdı acaba?
Samsung Galaxy S: 122.4 x 64.2 x 9.9 mm ve 118 gram
valla gerçekten de çok büyükmüş. yazmadan önce biraz düşünüp araştırmakta fayda var arkadaşlar...
sen hiç hayatında o ebatlarda bir telefon kullandın mı? şu mesajı yazdığına göre imkansız. çünkü eğer birkaç ay kullanmış olsaydın böyle bir mesaj yazmazdın. bir de gelmiş ebatlarını eleştirenlere ayar vermeye çalışıyorsun. HTC HD2 minik, galaxy S takoz diyen birisi oldu da mı bu örneği veriyorsun?
ben çok uzun süreler kullandım o ebatlara yakın telefonlar. inan bana küçük bir telefona geçtiğinde ohh dünya varmış diyorsun. özellikle yaz aylarında "acaba telefonu almasam mı" dediğim çok oldu. ekran çözünürlüğü yüksekmiş... a! iyi o zaman, crysis'de falan işe yarar. bir telefonun ekran çözünürlüğü önemlidir fakat koca el büyüklüğünde bir telefon kullanacağıma, kamerası olmayan renksiz telefon kullanırım daha iyi.
böyle telefonları bütün özellikleriyle kullanan birçok kişi biliyorum, hepsi de boyutları yüzüden illallah ettiler. birkaç inatçı dışında çoğu değiştirdi telefonlarını. özellikle de yaz aylarında çekilmez oluyor bu telefonlar. dışarı çıkıyorsun, üzerinde bir gömlek bir pantolon. o da nesi, cepte emanet taşır gibi kocaman bir telefon. cüzdan, ruhsat falan da olunca tam bir pejmürdeye dönüyorsun. kışın montun-ceketin cebinde idare ediyor fakat yazın bu telefonları kullanmak, türkiye'de oturup da günde 3 öğün suşi yemekten farksız.
her ne kadar birbirinden farklı yapılarda olsalarda, bir şekilde kullanıcıya seçenek şansı yaratıyorlar,ücretlendirmede bunu cazip hale getirebilir
Arkadaşlar Lütfen kendi tecrübelerinizi yazın mutlu olduğunuz ya da mutsuz olduğunuz yerleri belirtinki sizin gibi düşünen ve bu telefonları almamış olan arkadaşlar da bir çıkarım yapıp karar verebilsinler. Böyle 3 öğün suşi benzetmeleri gereksiz oluyor.
Bir kısım insan telefonun küçüklüğüne önem verebilir bir diğeri de işlevselliğine. Ben şahsen sırf küçük diye kamerası olmayan renksiz bir telefonu evime bile sokmam bu saatten sonra ama bir başkası onu tercih ediyorsa da gayet normal olmalı.
Ben yüksek çözünürlüklü büyük ekranlı modelleri gayet de beğenerek kullanıyorum. boyutlarından dolayı hiç şikayetçi olmadım. hele hele düzgün bir kamerası varsa değme keyfine elimde bir SLR kamera, HD video kaydedicim var ama en güzel anları hep cep telefonum ile çekmişim. geçenlerde 40 resim bastırdım 32 tanesi cep telefonu ile çekilmiş idi. Cihazın hep yanında olması istediğiniz anı ölümsüzleştirmek için ideal oluyor.
Uzun yolculuklarda video seyretmeyi severim. O zaman büyük ekran hele bir amoled ekran değme keyfine. Şirket için e-mail, excel ve word dosyaları ile çalıştığınızda çözünürlük kadar boy da önemli oluyor. Artık gözler zor seçiyor küçük ama yüksek çözünürlük ekranları.
Iphone sonrası artık performans da çok önemli olmaya başladı. Artık kimse bir dosya açmak için 2 dakika beklemek istemiyor. web sayfasınının yüklenmesini 1 dakika beklemek istemiyor.
Hele bir de uygulama desteği varsa (ki android bu konuda hiç fena değil) Yeni yeni uygulamalar ile cihazınınızı güncelleyebiliyorunuz bu da cihazın her geçen gün yeni özellikler kazandırıyor. Ben evin gelir gideri için muhakkak bir finans programı kullanırım. Navigasyonlar artık bir standart oldu nerede ise.
Siz de benim gibi düşünüyorsanız Galaxy S'in büyüklüğü çok önemli olmayacaktır Hatta çok da işe yarayacaktır. Farklı düşünüyorsanız düşünür size uygun olana yönelirsiniz.
İyi günler.
quote:
Orijinalden alıntı: kontendoo
quote:
valla gerçekten de çok büyükmüş. yazmadan önce biraz düşünüp araştırmakta fayda var arkadaşlar...
sen hiç hayatında o ebatlarda bir telefon kullandın mı? şu mesajı yazdığına göre imkansız. çünkü eğer birkaç ay kullanmış olsaydın böyle bir mesaj yazmazdın. bir de gelmiş ebatlarını eleştirenlere ayar vermeye çalışıyorsun. HTC HD2 minik, galaxy S takoz diyen birisi oldu da mı bu örneği veriyorsun?
ben çok uzun süreler kullandım o ebatlara yakın telefonlar. inan bana küçük bir telefona geçtiğinde ohh dünya varmış diyorsun. özellikle yaz aylarında "acaba telefonu almasam mı" dediğim çok oldu. ekran çözünürlüğü yüksekmiş... a! iyi o zaman, crysis'de falan işe yarar. bir telefonun ekran çözünürlüğü önemlidir fakat koca el büyüklüğünde bir telefon kullanacağıma, kamerası olmayan renksiz telefon kullanırım daha iyi.
böyle telefonları bütün özellikleriyle kullanan birçok kişi biliyorum, hepsi de boyutları yüzüden illallah ettiler. birkaç inatçı dışında çoğu değiştirdi telefonlarını. özellikle de yaz aylarında çekilmez oluyor bu telefonlar. dışarı çıkıyorsun, üzerinde bir gömlek bir pantolon. o da nesi, cepte emanet taşır gibi kocaman bir telefon. cüzdan, ruhsat falan da olunca tam bir pejmürdeye dönüyorsun. kışın montun-ceketin cebinde idare ediyor fakat yazın bu telefonları kullanmak, türkiye'de oturup da günde 3 öğün suşi yemekten farksız.
quote:
Orijinalden alıntı: ayhan_guler
Arkadaşlar Lütfen kendi tecrübelerinizi yazın mutlu olduğunuz ya da mutsuz olduğunuz yerleri belirtinki sizin gibi düşünen ve bu telefonları almamış olan arkadaşlar da bir çıkarım yapıp karar verebilsinler. Böyle 3 öğün suşi benzetmeleri gereksiz oluyor.
Bir kısım insan telefonun küçüklüğüne önem verebilir bir diğeri de işlevselliğine. Ben şahsen sırf küçük diye kamerası olmayan renksiz bir telefonu evime bile sokmam bu saatten sonra ama bir başkası onu tercih ediyorsa da gayet normal olmalı.
Ben yüksek çözünürlüklü büyük ekranlı modelleri gayet de beğenerek kullanıyorum. boyutlarından dolayı hiç şikayetçi olmadım. hele hele düzgün bir kamerası varsa değme keyfine elimde bir SLR kamera, HD video kaydedicim var ama en güzel anları hep cep telefonum ile çekmişim. geçenlerde 40 resim bastırdım 32 tanesi cep telefonu ile çekilmiş idi. Cihazın hep yanında olması istediğiniz anı ölümsüzleştirmek için ideal oluyor.
Uzun yolculuklarda video seyretmeyi severim. O zaman büyük ekran hele bir amoled ekran değme keyfine. Şirket için e-mail, excel ve word dosyaları ile çalıştığınızda çözünürlük kadar boy da önemli oluyor. Artık gözler zor seçiyor küçük ama yüksek çözünürlük ekranları.
Iphone sonrası artık performans da çok önemli olmaya başladı. Artık kimse bir dosya açmak için 2 dakika beklemek istemiyor. web sayfasınının yüklenmesini 1 dakika beklemek istemiyor.
Hele bir de uygulama desteği varsa (ki android bu konuda hiç fena değil) Yeni yeni uygulamalar ile cihazınınızı güncelleyebiliyorunuz bu da cihazın her geçen gün yeni özellikler kazandırıyor. Ben evin gelir gideri için muhakkak bir finans programı kullanırım. Navigasyonlar artık bir standart oldu nerede ise.
Siz de benim gibi düşünüyorsanız Galaxy S'in büyüklüğü çok önemli olmayacaktır Hatta çok da işe yarayacaktır. Farklı düşünüyorsanız düşünür size uygun olana yönelirsiniz.
İyi günler.
quote:
quote:
mesajımda da belirttim, çevremdeki birçok kişi benimle aynı görüşte. kimi broker, kimi iş adamı, kimi mimar, kimi muhendis. kimisi de hobi olarak kullanıyor. mesajımda bahsettiğim sorunlar ortak. ben sadece kendi görüşlerimi belirtmiyorum, çevremden edindiğim bilgilerle yazıyorum. renksiz telefon tabii ki bir mübalağadır. o cümlemdeki amaç tepkiyi belirtmek, tıpkı suşide olduğu gibi. telefonun kamerası önemlidir, senin yaşadığın fotoğraf çekme pratikliğini ben de dahil birçok kişi yaşıyor. yaşayacağız da fakat boyutu küçük olup da mükemmel kameraları olan telefonlar da var. bir yaz akşamı dışarı çıkıyorsun. bir cebinde cüzdan, bir cebinde telefon. araba, millet olarak sevdiğimiz bir araç. bir cebinde de anahtar olacak, belki ev anahtarı da. minik birkaç detay daha eklendi mi o ebatlardaki telefonu kullanmak öyle büyük bir angarya oluyor ki anlatamam. tabii ki bu kişisel olarak benim görüşüm değil, measjın başında da belirttim, genel olarak çevremden edindiğim bilgiler. mesela adam broker, o telefonu elinden düşürmemek zorunda fakat böyle bir meslekte uğraşan adama bile pes dedirtiyor belli bir zaman sonra. dikkat ettiysen özellikle yaz ayını örnek veriyorum. ilk mesajımda da belirttim, kışın montun cebinde v.s idare edebiliyorsun fakat yazın tam bir işkence.
acaba ipadler saniyede kaç milyon üçgen çizebiliyor ?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: ayhan_guler
İyi günler.
quote:
quote:
mesajımda da belirttim, çevremdeki birçok kişi benimle aynı görüşte. kimi broker, kimi iş adamı, kimi mimar, kimi muhendis. kimisi de hobi olarak kullanıyor. mesajımda bahsettiğim sorunlar ortak. ben sadece kendi görüşlerimi belirtmiyorum, çevremden edindiğim bilgilerle yazıyorum. renksiz telefon tabii ki bir mübalağadır. o cümlemdeki amaç tepkiyi belirtmek, tıpkı suşide olduğu gibi. telefonun kamerası önemlidir, senin yaşadığın fotoğraf çekme pratikliğini ben de dahil birçok kişi yaşıyor. yaşayacağız da fakat boyutu küçük olup da mükemmel kameraları olan telefonlar da var. bir yaz akşamı dışarı çıkıyorsun. bir cebinde cüzdan, bir cebinde telefon. araba, millet olarak sevdiğimiz bir araç. bir cebinde de anahtar olacak, belki ev anahtarı da. minik birkaç detay daha eklendi mi o ebatlardaki telefonu kullanmak öyle büyük bir angarya oluyor ki anlatamam. tabii ki bu kişisel olarak benim görüşüm değil, measjın başında da belirttim, genel olarak çevremden edindiğim bilgiler. mesela adam broker, o telefonu elinden düşürmemek zorunda fakat böyle bir meslekte uğraşan adama bile pes dedirtiyor belli bir zaman sonra. dikkat ettiysen özellikle yaz ayını örnek veriyorum. ilk mesajımda da belirttim, kışın montun cebinde v.s idare edebiliyorsun fakat yazın tam bir işkence.
firmalar her ihtiyaca yönelik telefonlar üretip piyasaya sürüyor sonuçta. -bu telefonu alacak olan insanlar- yanında sürekli notebook taşımak istemeyen ve geniş ekranda hızlı bir şekilde internete bağlanmak isteyen, 780p video kamera ile güzel videolar çekmek isteyen, kaliteli grafiklerle oyun oynamak isteyen insanladır. daha küçük boyutta telefonlarıda var sonuçta samsungun ve diğer firmaların illa insanlar bu telefonu alacak diye bir şey söz konusu olamaz. o zaman firmalar hep ele oturan küçük telefon üretsin. ama üretmezler demek ki bu tipte telefonlarada arz var ve ikinci üçüncü modellerini çıkartıyorlar.
quote:
quote:
İlk öncelikle bunlar cep telefonu değil, cep bilgisayarı, adam 1 ghz işlemci ve 512 ram koyacak ondan sonra 2 cm uzunluğunda ekranmı koyacaktı telefona, inan öyle yapsa bu seferde nekadar küçük ekran koymuş diye eleştirirdiniz, bende HTC HD2 var pantolonumun ön cebinde rahatlıkla taşıyorum çünkü çihaz gerçekten çok ince, cepte taşırken genelde kalınlık sorun yaratıyor. Bunda öncede tytn modeli vardı bak o sorunluydu çünkü çok kalındı, devamlı trafikte olan biriyim ve bana özellikle i-go (navigasyon) çok gerekliydi ve telefonu arabanın ön tarafında çama koyunca büyük ekran müthiş rahat oluyor, içine müzik ve film videolarıda koydum htc yide müzik sistemine bağladım şimdi arabada birde müzik ve film sistemide oldu, bence özellikle büyük ekranlı telefonlar paralarını sonuna kadar hakediyorlar, küçük telefon sevenlerde gelip burda kafa şişirmesinler, HTC HD2 mini çıktı, adamlar herkezi düşünüyor isteyen onu alır.
arkadaşlar kusura bakmayın ama gereksiz bir çekişme olmuş sizlerin bu atışması.isterseniz bundan sonra konuya odaklanırsak iyi olur.çünkü benim gibi yeni jenerasyon cep telefonlarının donanım,yazılım konularına yabancı birçok kişi sizin gibi bu işlerle haşır neşir,konunun uzmanı arkadaşların tecrübelerini ve değerlendirmelerini duymak istiyor daha çok.bazen bu forumda ki konularının uzmanı arkadaşlar gereksiz şekilde çekişmeye ve adeta sidik yarışına giriyor ki;bu yüzden ileride yazdıklarınızda daha az dikkate alınır duruma düşebilirsiniz.
benim için foto ve video ÇEKİMİ çok iyi olan,içerisinde hali hazırda navigasyondan oyunlara,ofis programlarından hayatı kolaylaştıracak uygulamalara birçok yazılımı olan ve daha fazlasınada istediğimde ücretsiz ulaşabileceğim,internet erişimi hızlı,stabil bir dokunmatik ekranı olan,ekran genişliği ise kesinlikle küçük olmayan bir telefon mükemmel olur.şimdiye kadar forumun genelinin yaptığı yorumlardan satın alma opsiyonum samsung wave ve samsung galaxy s tarafına kaydı diyebilirim.ama bu süre içinde aşşağı yukarı aynı özellikleri barındıran ama daha iyi kamerası olan bir telefon çıkarsa çok iyi olur.
iphone 4g çıksın bunlar en fazla vitrin süsü olur.. iddialı konuştum belki ama eğer apple 1 ghz işlemciyi 4g de kullanacaksa telefon pazarını daha da kızıştıracak demektir.. zaten şu anki işlemcisiyle 1 ghz işlemcili telefonlarla yarış içinde..
NOT:bizim sizlerden duymak istediğimiz en önemli eleştiriler,telefonların yazılımsal ve donanımsal üstünlükleri-eksiklikleri,kalite ve performans değerlendirmeleri.onun haricindeki şekil tartışmaları çok gereksiz oluyor.sizlerden ricam değerlendirmelerimizi daha çok içerik üzerinden yapalım.bence böyle daha faydalı olursunuz. saygılar...
Cihaz hızlı değil videoda gördüğümüz kadarıyla. Bir tek 720p olduğu iddia edilen bir videoyu smooth olarak oynattı. Bir de listede iyi kayıyor. Gerisi yavaş; ha bu Samsung'un mu yoksa Android'in sorunu mu, yorum yapmak için henüz erken.