Şimdi Ara

Samsung Galaxy S4 vs HTC One M7

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biliyorum forumda buna benzer yüzlerce konu var ve hemen hepsini inceledim iki telefonu Teknosa'da yaklaşık 2 saat boyunca her türlü özelliği ile karşılaştırdım. İki telefon da birbirinden güzel ancak tasarım, malzeme kalitesi, arayüz, hız, stabilite ve özellikle Beats Audio™ ses kalitesi ile HTC Zoe™ kamera özelliği ile HTC One gercekten hoşuma gitti. Ancak forumda sıkça rastladığım "HTC'nin satış sonrası servisi berbat, HTC hiç güncelleme almıyor, HTC cihaza 1 yıl bile güncelleme vermez" yorumları ve Galaxy S serisinin Nexus ailesine katıldığı, 2 sene boyunca tüm güncellemeleri alacağı duyumu kafamı karıştırıyor. Bu cihazlardan birine illa ki 2000 TL vereceğim ve bu paranın karşılığını fazlasıyla almak isterim. HTC One ile verdiğim paranın karşılığını kesinlikle alabilirim, hem de fazlasıyla. Elimde tuttuğum an hissettiğim o premium hissi bile yeter. Ancak ben böyle bir telefon alıyorsam ve buna 2000 TL veriyorsam en azından 2 sene güncel kalmasını da isterim. Bu yönüyle Samsung Galaxy S4 ağır basıyor. Telefonu kullanım amaçlarım; bilgisayarım pek iyi değil, genelde PES ve bazı yarış oyunları dışında sadece internette takılıyorum. Rahatça internette dolaşabileceğim ve oyun oynayabileceğim bir telefon olmalı. Ayrıca müzik dinlemeyi severim, oyunları da sesiyle oynarım. Bu yüzden ses kalitesi iyi olmalı ki bu yönüyle HTC One bir adım önde. Kamera kalitesi iyi olmalı, iyi bir poz yakaladığımda fotoğraflamayı severim. HTC One'da kullanılan UltraPixel özelliği her ne kadar 13 megapixellik SGS4 kamerası kadar iyi olmasa da işimi görür. Ayrıca HTC Zoe™'u da unutmamak gerek. Stabil olmalı, menüler arası geçişleri, rehber, galeri gibi kısımları, oyunları hızlıca açabilmeli, telefon açıldıktan sonra 5 dakika boyunca kış uykusundan uyanmış gibi bir hal almamalı. Telefon açılışı konusunda da HTC One daha iyi geldi. Menüler arası geçiş konusunda pek bir fark göremedim, ancak S3 bu konuda sıkıntılıydı ve S4 de S3'ün bir ileri versiyonu olduğundan şüphelerim var. Malzeme kalitesi konusunda Samsung'u beğenmiyorum, plastik hissi kötü geliyor. HTC One bu konuda da önde. Ancak önemli bir faktör var; yazılım desteği. Yazılım desteğinin ve satış sonrası servisin kaliteli ve sürekli olmasını isterim. Bundan 1-2 sene sonra bu denli iyi donanımlı bir telefonda kaliteli oyunları oynayamayacaksam ne anlamı var 2000 TL vermenin ? Bu konuda Samsung iyi, ancak hiç HTC kullanmadığımı da belirtmek isterim. Sizin görüşleriniz nelerdir ?

• Galaxy nexus programına katıldı da türkiyedeki versiyonu değil i9505 s600 işlemcili versiyonu samsung fanları amma şişirmiş be. Ayrıca htc one da nexus programında ve türkiyede satılan one'a google edition romunu yükler keyfine bakarsın :) galaxy daha hızlı ama sadece benchmarklarda onun dışında htc her zaman daha hızlı ve akıcıdır :) ve son olarak galaxy'nin kamerası gündüz gayet iyi gece berbat ama htc'nin gece çekimleri harika ve gündüz samsung fanları çok kötü dese de gayet başarılı ana konudan da bakabilirsin çekilen resimlere
    Ben htc diyorum telefonu eline bir kere alırsan zaten bırakamazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmedaltair -- 6 Temmuz 2013; 17:32:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynen zaten her markanin ust duzey telefonlari ayni neredeyse o yuzden ben tasarima bakiyorum ve htc one aldim

• bence de htc daha iyi. keske ekrani 5" olsaymis.

• tek kötü yani güncelleme sorunu olabilir. Örneğin one s daha çıkalı 5 ay olmasına ragmen güncelleme almayacak artik. bu onein da başına gelir mi gelir. Zaten Htc, one ile ilgili güncelleme plani açıklaması gerek. Ama şurası gercek one, Htc firmasını batmaktan kurtaracak tek cihaz. geçen yila göre karlilik ciddi sekilde düşse de az bir toparlanma one sayesinde oku ve ceyregi zararla kapatmadi.

• İki telefonda piyasanın en iyi iki telefonu.. Hangisini alırsan al, üzülmezsin.. Burada önemli olan senin için hangi kriterlerin öncelik olduğudur.. Sana kendi yaptığım bir değerlendirme yazısını aşağıda ekliyorum..

///////////////////////////////////////////////////////\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

5 Nolu Ekleme Yapılmıştır.. (Samsung un yayınladığı Büyük Güncelleme ile bir çok sorunun ortadan kaldırıldığı belirtiliyor..)

Hem Galaxy S4 hemde One konularını uzun takibim sonucunda edindiğim bilgileri, bu telefonları almak isteyenlerin işlerine yarayabileceğini düşündüğüm bir tablo ile belirtiyorum..

Almayı düşünen kişiler için hangi özellikler ağır basıyorsa ona göre karar vermelerini sağlayacağını düşünüyorum..

S4 vs ONE

Neden S4 Alınmalı? (+)
    1-Kusursuz Yazılım Desteği ( Samsung Yazılım ve Güncelleştirme konusunda HTC nin çok önünde)
    2-Testlere göre daha iyi Performans
    3-Daha Güncel Sürüm Avantajı(4.2.2)
    4-Aynı kasa boyutlarında Daha Büyük Ekran kullanma imkanı (Eldivenle ve Dokunmadan Kontrol Avantajları da var)
    5-Çıkarılabilir Batarya
    6-Gorilla Glass 3 ekranı çizilmelere çok daha dayanıklı
    7-Daha uzun Pil Ömrü
    8-Ek sensörler (barometre, termometre, hygroscope)
    9-SD Kart ile Genişletilebilir Depolama (64 GB a kadar)
    10-Çoklu-Pencere Multitasking
    11-Yüksek Çözünürlüklü Kamera ( 13MP vs 4MP ) ve Çekim Modları

Neden One Alınmalı? (+)
    1-Günümüzdeki en iyi Dizayn a sahip telefonlardan biri
    2-En iyi Ses Kalitesine sahip Akıllı Cihazlar Arasında
    3-Gece Fotoğraf Kalitesi ve Video Çekimi
    4-Android in en stabil çalışan arayüzü
    5-Güneş altında rahat okunabilir Ekran
    6-HTC Zoe, BlinkFeed
    7-HDR Mikrofon
    8-Aynı Fiyata Daha Fazla Dahili Depolama İmkanı (32GB vs 16GB) - İki cihazında Açıklanan ilk Resmi Distribütör Fiyatları 1999TL dir (Ekleme No:4)

Neden One Alınmamalı? (-)
    1)Ekranlarında büyük ihtimalle Ölü Piksel çıkıyor..
    2)Kasası kusursuz üretilemiyor..Kasa Açıklığı ve Taşma sorunları mevcut..
    3)Dokunmak Tuşlar geç tepki veriyor -- (Ekleme No:1: Yeni Güncellemeyle bu sorunun ortadan kalktığı belirtiliyor)
    4)Gündüz fotoğrafları pek iyi değil.. Işığın vurmadığı yerlerde Detay kayıpları yaşanıyor..
    5)Özellikle Ekranı çok fazla Parmak izi ve Yağlanma yapıyor..
    6)Uzun şarj süresi ( One->3 saat, S4->1:50 saat ) -- (Ekleme No:3)

Neden S4 Alınmamalı? (-)
    1)HTC ye göre daha sade kalan tasarım..
    2)Telefon çok stabil değil, bazı geliştirmeler gerekiyor.. -- (Ekleme No:5: Samsung un yayınladığı Büyük Güncelleme ile sorun düzeltildi..)
    3)Devrimsel nitelikteki algılayıcılar şuanda çok düzgün çalışamıyor.. -- (Ekleme No:5: Samsung un yayınladığı Büyük Güncelleme ile daha istikrarlı çalışmaya başladılar..)
    4)Smearing denilen bir ekran sorunu belirebiliyor.. -- (Ekleme No:5: Samsung un yayınladığı Büyük Güncelleme ile sorun düzeltildi..)
    5)FM Radyo Yok..
    6)Telefon da Reset sorunu görülmeye başlandı (Ekleme No:2) ( Özellikle Kameraya girildiğinde) -- (Ekleme No:5: Samsung un yayınladığı Büyük Güncelleme ile sorun düzeltildi..)

///////////////////////////////////////////////////////\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SAMSUNG GALAXY J7 PRO [ANA KONU]
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.