Şimdi Ara

★★ SAMSUNG GALAXY S5 (SM-G900S) [ANA KONU] ★★ (892. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.284
Cevap
109
Favori
574.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 890891892893894
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Etkin uygulamalar sıfırken girip baktığımda cpu sıcaklığı 50 derece kullanım da %30-40 arası. Bana çok gibi geldi sistemin mi uygulamanın mı kullandığını göstermiyor. Baktığım app Phone Info. Güvenli modda da ısınma var. Kaç defa resmi rom atıp fabrika ayarlarına döndürdüğümü unuttum ama hala böyle. Garantisi de bitti. Sanki sabun tutuyorum elimde her an kayıp düşecekmiş gibi.
  • Zenyxia kullanıcısına yanıt
    Bendeki değerler cpu 36 derece kullanımı %6 %13 civarı.Temiz romda kurdum diyorsunuz geriye donanımsal sıkıntı kalıyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu telefonda iki işlemci kullanıldı diye hatırlıyorum, Türkiye garantili cihazlar snapdragon yurt dışı cihazlar Exynos. Bende ki cihaz da snapdragondu ve ısınıyordu. Daha sonra bu işlemcinin yanlış hatırlamıyorsam snapdragon 801 kullanılan bir çok farklı marka ve modelde bu sıcaklığın olduğunu okumuştum. Bende işlemci güçlü olduğundan ısınmasını normal karşılayıp o şekil kullanıyordum. Şimdi ekranı kırıldığı için kenara koydum öylece duruyor. Çinli sitelerde ekran fiyatları düşerse oradan alıp değiştireceğim. Ya da servis daha makul bir fiyat verirse onlarda değiştireceğim. Eğer garantiniz devam ediyorsa ve cihazın ısındığını düşünüyorsanız garantiye verin. Çünkü önümüz yaz ve hava ısındığında gerçekten cihaz çok fazla ısınıyor yani el yakacak seviyelere geliyor. Tahminim samsung bu olaydan olumsuz geri bildiğim aldığından güncelleme ile cihazın ısınmasına neden olan uygulamalara sınırlama getirmiş.

Tavsiyem orijinal stok romda kalacaksanız düşük güç modunda kullanmaya devam edin ve garantiye verin.

Eğer garanti bittiyse cihazı rootlayıp, işlemci gücünü düşürecek bir uygulama ile işlemciyi düşürün. Belki custom romlarda bu iş çözümlenmiş olabilir bilmiyorum. Çünkü aldığımdan beri stok kullanmıştım ve hiç root atmamıştım.

Son olarak ben Xiaomi cihaz aldım, gerçekten adamlar androidi adam etmişler. Benim cihaz Redmi 4 prime, ancak kamerasından memnun olmadım yani galaxy s5'ten sonra kesinlikle tatmin etmedi ancak daha üst seviye xiaomi cihaz alırsanız kamera olayına halletmiş olursunuz.

• qx5 kullanıcısına yanıt
    Xiaomi lerde 800 bandı yok. Sinyal sorunu yaşadın mı hiç?

Ben de Xiaomi mi 5 düşündüm ama bu durum beni düşündürüyor.

Üçüncü sınıf ülke muamelesi görmüşüz desenize. Exynos işlemcileri Samsung yaptığı için daha uyumlu oluyorlar demek ki. İşin tuhaf yanı kutudan ilk çıktığında ısınmıyordu. Ilık oluyordu en fazla. Güncellemeden sonra böyle olması düşündürücü. Güncellemeler donanımsal arızalara sebep olabilir mi bilmiyorum. Ama aklıma başka bir şey de gelmiyor. Bataryasını bile değiştirdim. Garantisi olsaydı bakıma gönderecektim. Custom rom kullanmayı istiyorum ama root yapmak bankacılık işlemleri açısından güvenlik riski oluşturuyormuş. Üçüncü parti yazılım olunca da insan pek güvenemiyor. Sanırım bende satıp başka bir telefon alacağım. Siz hangi Xiaomi telefonu kullanıyorsunuz ve kameradan neden pek memnun kalmadınız? Yakın objelere odaklanmama sorunu çok canımı sıkıyor S5'te ama genel olarak kaliteli.
  • Öner kullanıcısına yanıt
    Kullandığım cihaz Redmi 4 Prime, İstanbulda kullanıyorum cihazı genelde 4g ile bağlanıyorum, konuma göre H'ye düşüyor. 4-5 Gündür kullanıyorum şebeke sorunu yaşamadım. Ancak her marka ve modelde farklı bir sorun oluşabilir model araştırması yapmak gerekiyor ben çok araştırma yapmadan aldım. Dediğim gibi kamera beni tatmin etmedi Zaten cihazın fiyatı orta segment olduğu için çokta önemsemedim. Gündüz çekimleri iyi ancak çektikten sonra galeride bakarken ya da bilgisayardan bakarken yakınlaştırma yapınca detaylar kayboluyor bulanıklaşıyor. Gece ve düşük ışık çekimleri yerine göre değişiyor ama iyi olduğunu söyleyemem belki farklı kamera programları ile ya da ince ayar vs yapılırsa bir şeyler olabilir. Bu söylediklerim Redmi 4 prime modeli için ve bu telefonun fiyatı 750-800 arası yani orta segmentin kamerası nasılsa bu da öyle. Daha üst modeller kamera konusunda daha iyi.

• Zenyxia kullanıcısına yanıt
    Ülkeyle pek alakası yok, İngiltere dahil bir çok ülke içinde bu işlemci ile satışa sunuldu hatta o zamanlar exynosa göre daha performanslı falan deniliyordu. 900F snap dragon, 900H Exynoslu modellerdir.

Bankacılık işlemlerinden dolayı bende cihazı stok kullanıyordum zaten cihaz güçlü olduğundan custom rom işlerine bende girmedim.

Yakın çekimde odaklanması için Kamera ayarlarında Yüz algılama, gece çekimini kapatın ve Seçmeli Odak özelliğini de ya açık bırakacaktınız ya da onu da kapatacaktınız bu iki ayardan biriydi ama şimdi hatırlamıyorum bunları yapınca yakın çekimde odak sorunu çözülüyor. Dediğim gibi seçmeli odağı iki türlü de deneyin. Diğer özellikler zaten kapatılmalı (yüz tanıma, gece çekimi)

Ben Redmi 4 Prime cihazını aldım telefonsuz kalmamak için fazla araştırma yapmamıştım. Üst modellerde kamera daha iyi araştırmak lazım. Cihaz hakkında ki yorumum bir üst mesajda.

Xiaomi yazılım olarak on numara iş çıkarmış, Öyle ki mevcut uygulamaları kullanırken aynı uygulamaya ihtiyacınız olursa uygulamayı çoklu kullanabiliyorsunuz yani diyelim iki tane instagram kullanacaksınız farklı hesaplar olarak, uygulamayı çokluyorsunuz ve iki ayrı uygulama olarak çalışıyor.

Bir diğer özellikte Androidi komple ikinci bir işletim sistemi olarak kullanabiliyorsunuz yani tek telefonda iki tane android işletim sistemi gibi, uygulamalar, sistem vs her şey bir birinden bağımsız yani tek bilgisayarda iki işletim sistemini kullanır gibi ve bu iki sistem arasında geçiş sadece 1 sn sürüyor :) yani cihazı yenidan kapatıp açmaya gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qx5 -- 26 Mayıs 2017; 14:10:58 >

• Ben snapdragon versiyonunu kullanıyorum.Bugüne kadar hiç ısınma sorunu yaşamadım.Xiaomi konusundada arkadaşımda redmi note 2 var.Oda 4gde 1 diş zor çekerken benim tel 4gde 3 diş çekiyor.Operatörler aynı teller yan yana.

• kkarakoyun kullanıcısına yanıt
    Önce ki mesajlarda da dediğim gibi modelden modele farklılık gösterebiliyor, kamera şebeke vs araştırmak gerekiyor. Şişli de ki durum bu ;
     ★★ SAMSUNG GALAXY S5 (SM-G900S) [ANA KONU] ★★
  • Selamlar,

Bu ürün için orjinal kullanılmamış batarya alacağım yer tavsiye edebilecek olan var mı?
    1-2 yere baktım. 2014 üretimi olan ürünler var. Zaten mevcut bataryamın pil ömrü kısaldığı için yeni pil arıyorum. O yüzden 2014'de üretilmiş bataryayı da almak çok mantıklı gelmiyor bana?
    Yani şans işi bu işler. El yakıyor diyeni de ısınmıyor diyeni de var. Biz şanssız kısma denk gelmişiz. Şans faktörünü en aza indirgemek için ne yapmak lazım anlamadım ki. Markasına ve modeline güvenip de o kadar para verdik. Hani nerede stabilite tutarlılık. Telefonu daha çok mecburen kullanıyorum.

Xiaomi ile ilgili anlattığınız özellikler çok iyi. Ne kadara aldınız bilmiyorum ama keşke bizim telefonlarda da olsaymış. Mesela şu en son söylediğiniz tam benlik. Android bilmeyene telefona baksın diye veriyorum geri aldığımda ana ekrandaki simgelerin birçoğu kaybolmuş veya yer değiştirmiş oluyor. Al bak telefona rahat rahat diyemiyorum. Bakalım telefonu satacağım büyük ihtimalle Xiaomi aklımda bulunsun.

Kameradaki sıkıntı da şu videoki gibi. Dediğiniz özellikleri kapatıp da çekmiş.

https://www.youtube.com/watch?v=fFsedRufMa8&t

Tam odaklanacakken geri gidiyor. Kanser eder valla adamı. :)

• FakatTanrıÖldü kullanıcısına yanıt
    Aynen. Sadece güç tasarrufu moduna alıyordum.

Ön kamera olayı bende de sıkıntı. Bu telefona yakışmamış ama yapacak pek birşey yok sanırım. gündüz çekimleri idare ediyor en azından.
  • yelbegen01 Y kullanıcısına yanıt
    Anladım. Teşekkürler. :)

• merhabalar, s5 e ait boş kutu ve kitapçık , orjinal pempe renk s wiew cover ve orjinal olmayan kapaklı siyah renk kılıf vardır. İlgillenen olursa pm atabilir. Güzel telefondu
  • S8 çok iyi telefon olacak sanırım.

• Son güncellemeyi yükledim farkedebildiğim pek bir değişiklik yok yalnız ayarlar menüsü matris görünümü herhangi bir ayara girip çıkınca tekrar başa dönerdi, dönmüyor, hatta en son kullanılan ayarda kalıyor, iyi olmuş.

• oyynak O kullanıcısına yanıt
    Ben de arıyorum. Hatta forumda bir yazı yazılmış zamanında... Adamların mail adresini bulup iletişime geçtim. Ellerinde kalmamış. Bataryalar 2016 üretimliymiş.

Bulursan, bana da bilgi verirsen sipariş geçeyim.

Kolay gelsin.
  • Son güncellemeden sonra telefon kendine geldi. Bir önceki güncelleme telefonu yavaşlatmıştı sanki.
  • Şarj %15'in altına inince otomatik bir batarya kullanım ayar menüsü açılıyor ve ayar yapmadan kapatmanıza izin vermiyor. Güncellemeden sonra geldi.

• Bu neden çıkıyor bunun çıkmasını istemiyorum nasıl kapatabiliriz

★★ SAMSUNG GALAXY S5 (SM-G900S) [ANA KONU] ★★

• 
Sayfa: önceki 890891892893894
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.