< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr20mouse -- 2 Aralık 2019; 0:0:27 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr20mouse -- 2 Aralık 2019; 0:0:27 > |
Kimse kusura bakmasinda bu telefonun S6'dan elle tutulur cok fazla farkı yok simdi gelip bana kimse ozelliklerini söyleyip bak neler neler değişmiş diye hava atmasın. 6 yıldır android telefonlarla yapmadığım işlem atmadigim root rom kalmadı.. Çok üst düzey bir kullanıcı olmadığınız sürece 2gb ramden fazlası cidden ve cidden gereksiz.. Ekranin 2k olmasının gereksizliginden bahsetmiyorum bile. Şuan ben hali hazirda bir Note 2 kullanıcısıyım. Telefonum S7 den, S6 dan üstün değil fakat beni idare ediyor ve hiç tikanmiyor (maşallah) s7 kullansam yine aynı şeyi hissedecegim değişen birsey yok. Keşke herkes ihtiyaçları dogrultusunda telefon alsada firmalarda biraz adam olsalar.. Sabah akşam facebooktan çıkmayan boş bos insanlar gidip s6-s7 aliyorlar taksitle. O parayi vereceginize gidin isinizi görecek bir telefon alın ve kalan paraylada hayatınızı yaşayın. Gerçek hayat telefonda değil bunu unutmamamiz lazım.
|
Yaw arkadaşlar. Yorumları okudum. Ağzımı bıraktım, başka yerimle güldüm durdum.
• Ülkemizde 16Mbit İnternet kullanıp, Exynos 8890'ın 450Mbit hız destekleyen CAT9 modemini beğenmeyen mi ararsın. • Güncel bi işlemci olan Snapdragon 808 den 2.5 kata kadar daha hızlı GPU'lu 8890'ı, daha hızlı Adreno 530 var diye çöp, kaka ilan eden mi ararsın. • Bütün Dünya için Exynos 8890, sadece Amerika için SD820 li model üretilen telefonu, sanki Türkiye'de Amerika'daki hızları yakalayacağını zannedip, illa Amerika için üretilen modeli almak isteyenler mi ararsın. • Bugün çıkan oyunları en az 2 sene yağ gibi oynatacak, 2 sene sonra çıkacak olan oyunları bile çatır çatır oynatacak bir GPU varken, sanki telefonu 2 sene değil de 5 sene kullanacakmış gibi illa daha hızlısını arayan mı istersin. • Sanki Samsung, arada çok fark olsa hepsini Snapdragon 820 li yapmayacakmış gibi arada çok fark olduğunu düşünenler mi ararsın. • Daha önce Qualcomm'un işlemcilerinin nasıl cayır cayır ısındığını, thermal throtling yapıp, long therm performansta resmen s.çar hale gelmesine ve S6 da Exynos'un nasıl serin çalıştığını o kadar görmemize rağmen, ısrarla çoklu işlem performansı düşük işlemcisi olan Amerika modeline özenenler mi ararsın... Ne ararsan var... |
İsteyen istediğini alır. Parası vardır S6'dan S7'ye, iPhone 6'dan 6s'e geçer insan. Biz de burada onların arkasından atıp tutarız. Niye, yediremiyoruz alıyorlar onları paraları var. Belki bizim de paramız var yetecek onlara, ama biz almamayı tercih ediyoruz. Bizim tercihimiz. Onların tercihi. Milisaniye hızlı olmak istiyorlar alıyorlar. Neden almasınlar ki. Zaten cihazlar satılmak için kullanılmak için üretiliyor. Onlar da kullanmak isteyip alıyorlar. Hep en yenisini kullanmak istiyorlar. İnsani bir kusur. Zarara sıkıntıya girseler bile alıyorlar. Biz de lafını yapıyoruz anca. Niye ki. Onların aklı. Niye konuşuyoruz biz boş boş. Ne gerek var. İmkanım olsa ben de alırdım S7 Edge, 4 ay önce Note Edge almama rağmen. Niye? Çünkü "yeni". "Daha hızlı". Cezbediyor. İnsan istiyor. İradesini kontrol edebilene ne mutlu.
|
Merhaba, hayırlı günler.
1989 senesinden beri Rahmetli babamın vasıtasıyla Apple ürünleriyle haşır neşir bir bireyim. 2007 senesin de dünyanın tanıştığı iPhone ile bende tanıştım ve kullanmaya başladım, o tarihten bu yana iPhone 3G hariç tüm modellerini hem kendim, hem de yakınlarımla kullanamaya devam ettik. Bugün elimde iPhone ilk versiyonu dahil olmak üzere, iPhone 4, iPhone 5 , iPhone 5s, iPhone 6+ 2 model iPad mevcut, bununla beraber Samsung Galaxy s7 Edge dahil olmak üzere 5 model ve marka Android cihaz (Tablet dahil) mevcut. Şimdi bunlardan neden bahsettim, Hakkınızı helal edin, hiçbir şekilde mal beyanında bulunmak amacı ile değil, en azından cihazlara hakimiyetimi dile getirmek adına. Şimdi gelelim konunun bir diğer esasına, kusuruma bakmayın lakin gerçekten olmak ifadeler ve cümlelerle konuyu bulandırıp farklı noktalara çekerek izah (Kaos) peşindesiniz. Ne yazık ki bu durum bizim iPhone Forumları yada tam aksi Android Forumları içinde geçerli. Önce sapla samanı karıştırmamakta fayda var, iki ayrı Platform iki ayrı Eko Sistemi alıp aynı kefeye koyup karşılaştırmak akıl karı bir durum değil ne yazık ki. Asıl burada tartışılması gereken konu (Eğer arzu ediliyorsa) iki ayrı Firma politikaları ve yaklaşımları olabilirdi. Örneğin Apple ve Samsung iki firmanın müşteri politikası, ürün yelpazesi ve bunları ne amaçla piyasaya sürdükleri. Burada Android ve iOS tartışılacaksa, sapla samanı karıştırmadan müşteri deneyimi, kullanıcıların taleplerini ne kadar karşıladıkları ve kullanıcıların bunu nasıl gördüğü. Android Google tarafından geliştirilen ve farklı geliştiricilere bir çok imkan sunan, açık kaynak kodlu, özellikle mobil cihazlar için geliştirilen bir işletim sistemi. İlk günden bu yana inanılmaz gelişmeler göstermiştir, bununla beraber mobil cihaz üreticilerinin akıl almaz hamleleri yüzünden zaman zaman kullanıcıları üzer halede gelmektedir. Örneğin HTC firmasının derlediği bir sürüm kullanıcıları mutlu ederken, Samsung firmasının derlemesi üzmektedir, bu tam tersi de olmuştur. iOS ise Apple mühendisleri tarafından, tamamen kendi donanımlarıyla uyumlu olarak çalışabilmesi için geliştirilen kapalı kaynak kodlarına sahip (Geliştiricilere kısıtlı ölçülerde sunuluyor) mobil bir işletim sistemidir. Evet eğer iOS Stabil çalışan bir işletim sistemi mi derseniz, kendi donanımlarına en uyumlu hale getirdikleri için bir çok dönemde sorunsuz çalışma performansı göstermiştir, lakin Apple politikaları gereği ne yazık ki kısıtlı donanım sunmasından kaynaklı iOS farklı kullanıcı deneyimleri sunmuştur. Örneğin ilk günden bu yana hala düşük Ram donanımından kaynaklı bir çok kullanım deneyimi sorunlarıyla hem ben, hem de diğer kullanıcılar sıkıntı çekmekte. Beraberinde hepimizin bildiği gibi Apple her yeni yazılımla biraz daha özellik diyerek, bize sunduğu gıdım gıdım yeniliklerle, donanımı artık işlemez hale getirmekte, bunu iPhone forumlarında her birimiz her gün onlarca deneyimle paylaşıyoruz. Stabil dediğimiz iOS son dönemlerde bir çok kullanıcıyı isyanın eşiğine getirmiştir, her gelen güncellemede bir sıkıntı giderken, yeni bir sıkıntı hasıl olmakta ve işin ilginç yanı bu sorunların büyük bir kısmını Beta versiyonlarında yaşamamaktayız. Jailbreak konusuna gelince, cihazı ne kadar özgürleştirse de iPhone kullanıcılarının yüzüne tokat gibi bir gerçeği her seferinde çarpmaktadır, donanım zayıflığı ve Ram yetersizliği, kurduğumuz her bir Cydia eklentisiyle beraber yavaşlayan işletim sistemi, beraberinde eklenti uyumsuzluklarından kaynaklanan kasmalar, kilitlenmeler, donmalar, yeniden Restore maceralarının oluşturduğu hengameyi iyi bilirim. Sayın her şeyi bildiğini iddia eden arkadaş, yeni bir Jailbreak çıktığında, her birimizin uyumluluk adına açtığı konular, yok efendim Cydia geliştiricisi arkadaşın bize sunacağı uyumluluk, diğer geliştiricilerin sunacağı uyumluluk ve uyumlu eklentiler adına açılan konular, telefonum gitti diye feryatlar, yedeklerim tüm düzenim mahvoldu diye atılan mesajlar ve her eklenti kurulurken o siyah ekranda açılaca kmı acaba telefon, güvenli modda mı kalacak, yoksa Elma damı, korkularını yok saymayacaksınız sanırım. Bununla ilgili daha sayabileceğim çok şey var, şimdilik burada keselim. Android Platformunda ise, yine benzer durumlar söz konusuyken, özgür bırakılan işletim sistemi biraz daha açık bir kullanıcı deneyimi sunmakta. Aynı şekilde Google ne kadar ana geliştiricide olsa, markaların gendi derlemeleri bizleri zaman zaman üzmekte, özellikle uzun yıllardır Samsung firmasının sunduğu ara yüzün ne kadar sıkıntılı olduğunu bir çoğumuz inkar edemeyiz, bugün hala köklü bir değişiklik sunmasa da, güçlü Ram takviyesiyle bunu gizlemiş durumdadır. Lakin farklı bir geliştirici olan HTC nin sunduğu derlemeler ve ara yüz ise bir çok kullanıcıyı üzmeden (Zaman zaman üzdüğü oldu) gelişmekte Şimdi bir markanın kendi adına geliştirdiği işletim sistemini alıp, bir çok markanın kendi derlemeleriyle sunduğu ve bir birinden tamamen farklı platformlarda olan işletim sistemlerini karşılaştırmak kusuruma bakmayın ama samimi ve dürüstçe bir yaklaşım olarak görünmüyor. Son söz olarak birkaç gündür ikinci telefon olarak Samsung Galaxy s7 Edge kullanıyorum, eğer Samsung donanımsal olarak bize bir gol atmazsa şuan için ciddi anlamda memnunum, işletim sisteminin sunduğu avantajlar, Samsungun derlemesinde ki ek hizmetler şu ana kadar beni üzmedi. Tabi ki eleştirdiğim, bu olmamış, şu olsaydı dediğim bir çok şey var, İnsanız doymak yada memnun olmak nedir bilmiyoruz, daha fazlasını istemek bizim gerçeğimiz. Daha yazacak çok şey var, lakin ne vaktinizi almak dilerim, nede konuyu uzatmak. |
Hocam bu konuda ülke gündemini tartışacak halimiz yok , büyük güncellemeler yılda bir geldiği için heyecan olması ve iletişimin artması doğal. Keza bunlardan rahatsız olan birinin bu konuya girmekte amacı nedir ?
|
42 kere daha ertelendi yazıp, ekran görüntüsü atın.
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..scream.. -- 8 Şubat 2016; 17:19:48 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berat0600 -- 18 Temmuz 2016; 17:03:15 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..scream.. -- 8 Şubat 2016; 18:03:06 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..scream.. -- 9 Şubat 2016; 11:14:30 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..scream.. -- 9 Şubat 2016; 16:52:33 > |