Şimdi Ara

Samsung Galaxy S7Edge SM-G935F Stock Rom Yükleme Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
2
Favori
3.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba sevgili forumdaşlar. İnternette ve YouTube üzerinden yaptığım araştırmalara göre S7Edge için stock rom yüklemeyi kimse tam olarak bilmiyor. Çünkü AP kısmından yüklediğimiz stock rom ne yazık ki bize eski modellererde ki gibi hem orjinal yazılımı vermiyor, hem de OTA (cihaz üzerinden) günelleme almayı sağlamıyor. Samsung yöntemleri biraz değiştirmiş. Eğer siz de eski model samsunglardan bir tanesini kullanmışsanız hemen "Ben bunu daha önce yapmıştım." deyip sadece AP'den yükleyerek orjinal yazılıma sahip olduğunuzu düşünebilirsiniz. Fakat yanılıyorsunuz eğer OTA güncelleme yapmayı denediğinizde size "Bu cihaz modifiye edilmiştir" demese bile güncelleme alamayacak, CSC'ye baktığınızdada yüklediğiniz yazılımdan ziyade cihazı ilk aldığınız yerin yazılımının csc'si yazmış olacak. Lafı çok uzatmış olabilirim kusura bakmayın yalnız bunları bildirmeden konuya girmek istemedim.

Öncelikle Firmwares sitesine girin. Arama çubuğuna Galaxy S7 edge (SM-G935F) yazın ve arayın. Karşınıza ülke ülke sürüm sürüm stock romlar çıkacak. İstediğiniz ülkenin stock romunu indirme yerine girdiğinizde eğer ODİN programına sahip değilseniz aşağı kaydırarak ODİN'i indirme linke basarak indirin. Daha sonra eğer ODİN'e sahipseniz karşınıza çıkan REGULAR DOWNLOAD yazısına tıklayarak stock rom indirmesini başlatın. İndirme işlemleri bu kadar şimdi gelelim STOCK ROM'un yeni kurulum tarzına..

1-) Telefonunuzu kesinlikle sıfırlamayı. ODİN'i açın ve AP yazısına basın. İndirdiğiniz zipi yeni bir klasöre çıkarın. AP'ye bastıktan sonra zipi çıkardığınız yerdeki AP'yi seçin biraz beklemeniz gerekecek.

2-) Telefonu elinize alın SES KISMA+GÜÇ+MENÜ TUŞ'larına basılı tutun. Daha sonra SES ARTIRMAYA BASIN ve PC'ye bağlayın. ODİN'de sol kısımda ADDED! diye yazı çıktıysa artık START'a basıp yazılımı yükleyebilirsiniz. İşlem bittiğinde odinde yüklenen karecik içinde yeşil renk PASS yazacak. Her şey mükemmel.

3-)Telefon kendini yeniden başlatacaktır. Telefon tamamen açıldıktan sonra telefonu kapatın ve tekrar ODİN mod'a alın.( SES KISMA+GÜÇ+MENÜ TUŞ)

4-) ODİN'de RESET tuşuna basın ki AP işlemini tekrarlamasın. BL dosyasını aynı AP'yi yapar gibi yapın. Recovery mode açılacak. Burada wipe data ve chacha yapın. En aşağıda power off a gelin ve onaylayın. Telefon kapandı. Şimdi download mode'a alın.

5-)Aynı işlemleri CP dosyası için yapın, yine recovery mode açılacak. Buradaylen wipe data yapın ve power off deyin daha sonra yeniden download mode'a tekrar alıp devam edin.
    6-)Son olarak CSC dosyasını flashlayın. Bundan sonra cihaz yeniden başlatılacak ve fabrika çıkışlı bir yazılıma sahip olacaksınız.

İşlem bu kadar. Biraz uzun gibi duruyor ama kolay. :) Kolay gelsin..

Güncelleme!!

Bu yöntemin OTA güncelleme alabildiğinin yeni somut bir kanıtınıda eklemiş bulunuyorum.
    13.06.2016 Arjantin stock romuna güncelleme gelmiştir. Türkiye sürümünde ne yazık ki OTA alamıyoruz bu yöntemde bile.

http://i.hizliresim.com/6n9m17.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sammy07 -- 14 Haziran 2016; 0:44:33 >

• Teşekkürler eline sağlık :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: claswan

Teşekkürler eline sağlık :)

Rica ederim.

• Selam benimki ırak idi yani MID. root yaparak türkiye romunu yükledim ama knox sayacı 1 oldu. Bu yöntemle tekrar yükleme yaparsam knox sayacı düzelir mi?yoksa 1 olarak devam mı eder?

• quote:

Orijinalden alıntı: mb2007

Selam benimki ırak idi yani MID. root yaparak türkiye romunu yükledim ama knox sayacı 1 oldu. Bu yöntemle tekrar yükleme yaparsam knox sayacı düzelir mi?yoksa 1 olarak devam mı eder?

Knox sayacın 1 olarak devam eder.

• Emeğine sağlık :) helal

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar ben ne yaptıysam bir türlü türkiye rom yükleyemedim xsg de birleşik arap emirliklerinde takılı kalıyor kafayı yedirtecek bana neden olmuyor anlamıyorum orjinal samsung türkiye cihazı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SAMSUNG GALAXY S5 ROM-ROOT
    11 yıl önce açıldı
    LG G2 CLOUDY G3 ROM YÜKLEME
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu yöntemin OTA güncelleme alabildiğinin yeni somut bir kanıtınıda eklemiş bulunuyorum.
    13.06.2016 Panama (TPA) stock romuna güncelleme gelmiştir. Türkiye sürümünde ne yazık ki OTA alamıyoruz bu yöntemde bile.

http://i.hizliresim.com/6n9m17.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sammy07 -- 15 Haziran 2016; 10:31:57 >
  • merhaba.. bende s7 edge sm-g935w8 model var kanada version..bunda türkçe dil yok..daha önce s5 kullanırken bende panama romu kullanıyordum..bendeki cihaza 935f romu atılabilirmi? eğer olursa bende panama romuna geçicem..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nebula72

merhaba.. bende s7 edge sm-g935w8 model var kanada version..bunda türkçe dil yok..daha önce s5 kullanırken bende panama romu kullanıyordum..bendeki cihaza 935f romu atılabilirmi? eğer olursa bende panama romuna geçicem..

Cpu-z ile telefonun donanım özelliklerine bakabilir misin? Eğer exynos işlemci ise SM-G935F in romlarını kullanabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: SammyBoy

quote:

Orijinalden alıntı: nebula72

merhaba.. bende s7 edge sm-g935w8 model var kanada version..bunda türkçe dil yok..daha önce s5 kullanırken bende panama romu kullanıyordum..bendeki cihaza 935f romu atılabilirmi? eğer olursa bende panama romuna geçicem..

Cpu-z ile telefonun donanım özelliklerine bakabilir misin? Eğer exynos işlemci ise SM-G935F in romlarını kullanabilirsin.

donanım aynı birebir..
  • merhaba 1 ay içinde isviçreden s7 edge alacağım. Rom farklılıkları türkiyeye göre ne olur. türkiye romunun ne gibi avantajları var
  • quote:

Orijinalden alıntı: CDDH

merhaba 1 ay içinde isviçreden s7 edge alacağım. Rom farklılıkları türkiyeye göre ne olur. türkiye romunun ne gibi avantajları var

Ben bir avantajını göremedim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.