Şimdi Ara

Samsung Galaxy Tab 4 10.1 Ana Konu ve Değerlendirme (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
284
Cevap
5
Favori
30.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba sanırım konuya ilgi biraz azalmış
    bende oğlum için aldım ancak birkaç ay sonra şarjın dolum süresü çok uzamaya başladı fabrika ayarlarına döndürsek düzelirmi yoksa servisemi göndersek
  • birde bu tabletlerin batarya kalibrasyonları nasıl yapılıyor acaba telefonlarda bir kod yazıp quick start yapılıyordu
  • tableti bir yıldan uzun bir zamandır günlük işlerde kullanıyorum. şarjı baya iyi gidiyor, sabahtan akşama yoğun olarak kullanıyorum gayet yeterli. tek kusuru çok uzun zamanda şarj oluyor, gece 12'de şarja koyuyorsunuz sabah 8'de kalktıgınızda %80 oldugunu görebiliyorsunuz. genelde kapalı olarak şarj ediyorum. bazen daha kısa surelerde şarj oluyor, sebebini anlamış değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysf87

tableti bir yıldan uzun bir zamandır günlük işlerde kullanıyorum. şarjı baya iyi gidiyor, sabahtan akşama yoğun olarak kullanıyorum gayet yeterli. tek kusuru çok uzun zamanda şarj oluyor, gece 12'de şarja koyuyorsunuz sabah 8'de kalktıgınızda %80 oldugunu görebiliyorsunuz. genelde kapalı olarak şarj ediyorum. bazen daha kısa surelerde şarj oluyor, sebebini anlamış değilim.

Hocam bende bu tabletten almayı düşünüyorum yalnız merak ettiğim 2 şey var yardımcı olursanız sevinirim birincisi bu tableti navigasyon olarak kullanabilirmiyim yani gps varmı ikincisi aralıksız kaç saat video oynatabiliyor ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erenfb1907

quote:

Orijinalden alıntı: ysf87

tableti bir yıldan uzun bir zamandır günlük işlerde kullanıyorum. şarjı baya iyi gidiyor, sabahtan akşama yoğun olarak kullanıyorum gayet yeterli. tek kusuru çok uzun zamanda şarj oluyor, gece 12'de şarja koyuyorsunuz sabah 8'de kalktıgınızda %80 oldugunu görebiliyorsunuz. genelde kapalı olarak şarj ediyorum. bazen daha kısa surelerde şarj oluyor, sebebini anlamış değilim.

Hocam bende bu tabletten almayı düşünüyorum yalnız merak ettiğim 2 şey var yardımcı olursanız sevinirim birincisi bu tableti navigasyon olarak kullanabilirmiyim yani gps varmı ikincisi aralıksız kaç saat video oynatabiliyor ?

gps var ama pek kullanmadım navigasyon olarak. mesala yandex ile rotayı wifi bağlıyken giriyorum, o şekilde net olmadan götürüyor, ama yeni rota için net istiyor. telefonunuzun internetine baglayabilirsiniz. kaç saat video izletir bilmiyorum fakat 12-15 saat kullanım süresi veriyor. başka tabletle karşilaştırma fırsatım olmadı ama pil ömründen memnunum tek kötü yanı bazen çok uzun sürüyor şarj olması.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ysf87 Y kullanıcısına yanıt
    Siz orjinal şarj aleti mi kullanıyorsunuz? Şarj süreniz çok uzun. %2'den tam dolum 4 saat 25 dakika sürüyor. Farklı bir şarj aleti ile max. 5 saate doluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Juice Box

Siz orjinal şarj aleti mi kullanıyorsunuz? Şarj süreniz çok uzun. %2'den tam dolum 4 saat 25 dakika sürüyor. Farklı bir şarj aleti ile max. 5 saate doluyor.

evet orjinal kendim şarj aleti, 5.3v-2.0A
     Samsung Galaxy Tab 4 10.1 Ana Konu ve Değerlendirme

Önceki sayfada adaptör resmini koymuştum. Yazdığınız gibi 5.3v-2.0A

Siz önce kablonuzu değiştirip bir deneyin sonra adaptörü değiştirip denersiniz. Kablo diplerinden arıza yapıyor. Şarj bu kadar uzun sürmemeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Juice Box

Samsung Galaxy Tab 4 10.1 Ana Konu ve Değerlendirme

Önceki sayfada adaptör resmini koymuştum. Yazdığınız gibi 5.3v-2.0A

Siz önce kablonuzu değiştirip bir deneyin sonra adaptörü değiştirip denersiniz. Kablo diplerinden arıza yapıyor. Şarj bu kadar uzun sürmemeli.

evde samsung A7'in hızlı şarjı var. onun kablosu ile deneyeyim birde. yalnız her zaman geç şarj olmuyor. bazen daha çabuk şarj olduğu da oluyor.

Tablet açık şarj ediyorsam Uçuş Modunu açıyorum. (Genelde Uçuş modu hep açık, hiç kapatmıyorum.) O şekilde şarj ediyorum. Apple'da etkisi var ama bizim tablette var mı bilmiyorum. Alışkanlık... Sonucu yazarsınız.

A7 (2015) kullanıyorum. Tabletin şarj aleti ile onuda şarj ediyorum. Her yerimiz şarj aleti doldu. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Juice Box -- 9 Kasım 2016; 13:59:47 >
  • tablet sim kart modelse uçuş modunun etkisi olur mutlaka. bendekinde sim kart yuvası yok. ben kapalı olarak sarj ediyorum. yoksa sürekli güncelleyip duruyor birşeyleri hiç şarj olmuyor o zaman. A7 2016 da hızlı şarj var, 2.1A yazıyor. ama ben sadece kablosu ile deneyeceğim.
    Sim kartlı model değil. Uçuş moduna alınca otomatik olarak tüm bağlantıları (Wi-fi, Bluetooth vs.) otomatik kapatıyor zaten. Sim kartlı model olmasa da kullanıyorum. Şarj bitsin, uçuş modunu kapatıp deneme yapacağım.

Benim otomatik güncellemelerim kapalı. Şarj takılı olsa da güncelleme yapmıyor. Yorumları okuyup, güncellemeleri manuel yapıyorum.

A7 (2016) biraz daha farklı. Benim model eski olduğu için adaptör farketmiyor.
  • kabloyu degiştirdim %20'de şarja taktım 8 saati gecti hala %94. A7'nin adaptörü ile üzerindeki değerler aynı ama A7'nin adaptörünün üzerinde fast charging yazıyor. ama tabletin adaptörü ile S4 miniyi şarj edince hızlı şarj olyor. bence adaptörde sorun yok.
    Dün gece tableti %2 kalana kadar kullandım ve kapattım. Bu sabah saat 11:00 de %2 ve kapalı olarak 5 saatte dolduran farklı bir adaptör ile şarj etmeye başladım. 3.5 saatte %84 oldu, dolmaya devam ediyor. Bu şarj aleti ile daha önce şarj etmiştim, 5 saatte şarj ediyor. Yine değerler aynı, tablet açık ya da kapalı şarj dolum süresi aynı gidiyor. Daha önceki kayıtlarım gibi her yarım saate bir dolum sürelerini not alıyorum.

Tablet yine boşalsın, orjinal şarj ile kapalı olarak deneyeceğim. Sonucu yazarım..

Bu tablet ve telefonların şarj volt değerleri aynı, sadece amper değerleri değişiyor. Zaten tableti amper değeri değil, voltaj değeri bozar. Volt değerleri aynı ise A7'nin adaptörü ile deneme dolumu yapabilirsiniz.
  • A7 ile volt ve amper degerleri aynı. sadece A7'nin adaptörü üzerinde hızlı şarj yazıyor. ama tabletin adaptörü ile A7'yi sarj edince kendi adaptöründen daha geç şarj oluyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Tabletin dolumu bitti. 4 saat 33 dak. sürdü. Hep açık şarj ederdim, kapalı olarak kendi orjinal şarjı ile deneme yapacağım. Sonucu yazarım...

Volt ve amper aynı ise deneyebilirsiniz. Belki daha hızlı şarj eder, hoşunuza gider. :)
  • Bende 3 gün önce Samsung galaxt tab a6(2016) model tablet aldım kendi orjinal şarj aletiyle şarj ediyorum ama şarj süresi çok uzun gibi geldi 2 saatte %35-40 arası doldu daha önce tablet kullanmadım tabletlerin genelinde mi böyle yoksa orjinal şarj aletinin amperimi düşük?
  • Tableti yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum genel anlamda sorunsuz ve sarji iyi dayanıyor. Fakat son zamanlarda farkettim SS leri net almıyor. Daha once boyle bir sorun yasamamistim. Yazılar okunmuyor bile. Slayti oynat diyince netlesiyor sebebi nedir çözemedim bu sorunu yaşayan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: noblese.oblige

Tableti yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum genel anlamda sorunsuz ve sarji iyi dayanıyor. Fakat son zamanlarda farkettim SS leri net almıyor. Daha once boyle bir sorun yasamamistim. Yazılar okunmuyor bile. Slayti oynat diyince netlesiyor sebebi nedir çözemedim bu sorunu yaşayan var mı?

Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tablete 300 küsür MB güncelleme geldi. Yükleme sonrası android sürüm numarası değişmedi. Sanırsam güvenlik güncellemesi. Bir olumsuzluk görmedim. Başka güncelleme yapan oldu mu?
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.