|
Samsung, Galaxy Z Flip 7 modellerinde Exynos 2500'ü kullanmayı planlıyor
-
-
Biliyordum welcome exynos 🤣🤣🤣 -
Umarım Snapdragon Elite'in performansına da bakmış, bir karşılaştırıp buna göre bir karar vermişlerdir. Dün Flip 6 Vatan'da 56 bin lira idi. Git 50 bin lira ver telefona, işlemcisi ısınsın, ısınınca kasmaya başlasın vs. Umarım böyle bir senaryo ile sonuçlanmaz...
-
E2400 da dahi böyle bir şey yok neye dayanarak saçma sapan şeyler yazıyorsanız...
-
Saçma sapan mı? Exynos 990 çöptü, yaz sıcağında kamera açınca sıcaktan kamerayı kapatan bir cihazdı. 2100 biraz daha iyileştirilmiş görece iş gören bir işlemciydi ama oyunda hemen ısınıp kasmaya başlardı yine. 2400 ile daha toparlandı tabi. Samsung üretimi 8Gen1'den TSMC üretimi 8Gen1+'a geçince gelen rahatlık hissinden sonra bir daha bulaşmak istemiyorum.
Samsung 3nm mimarisinde yeni sürece geçmeye çalışırken tam beceremedik S serisi ile Snapdragon Elite kullanalım demiş, çip üretim tasarım bölümlerinin varlığı riskte denmişken birden sorunları çözdük diyorsa ben oraya bir şüpheyle bakarım.
Zaten umarım böyle bir şey olmaz diye beklentimi ifade etmişim, neyine saçma diyorsunuz? Ortada Snapdragon Elite gibi önceki sürümüne %30 civarı iyileştirme sağlamış bir çip var bir tarafta, kötü bir işlemciyi pahalı cihazlarda görmeyi kimse istemiyor tabii ki. Ortaya iyi bir işlemcinin çıkıp tek taraflı hakimiyetten uzaklaştığımızı görmek herkesin işine gelir...
-
Evet saçma çünkü 4 yıl önceki işlemci ile kıyas ediyorsun. Snapdragon işlemcilerde ısınıyor. Önemli olan güncel işlemciler 4 yıl önceki işlemcilerin hesabını yapmanın gereği yok kaldı ki Galaxy Note 9 dan S24 plus a geçtim. O günlerde de Exynos çöp möp bir sürü şeyler dönüyordu ancak sorunsuz sıkıntısız bir şekilde 6 yıl boyunca Exynos 9810 bana hizmet etmişti.
-
quote:
Orijinalden alıntı: eyuunalEvet saçma çünkü 4 yıl önceki işlemci ile kıyas ediyorsun. Snapdragon işlemcilerde ısınıyor. Önemli olan güncel işlemciler 4 yıl önceki işlemcilerin hesabını yapmanın gereği yok kaldı ki Galaxy Note 9 dan S24 plus a geçtim. O günlerde de Exynos çöp möp bir sürü şeyler dönüyordu ancak sorunsuz sıkıntısız bir şekilde 6 yıl boyunca Exynos 9810 bana hizmet etmişti.
Exynos ile en ufak kıyaslama var mı ilk mesajda, tekrar tekrar oku. Kıyaslamıyorum. İşe yarar bir şey olmasını ve az da olsa rekabet olmasını temenni ediyorum. Kıyasladığım Snapdragon Elite ki o da ısınan bir işlemci olacak gibi ama performansı ile var hadi. Flip cihazlarda diğer cihazlar gibi geniş soğutma yüzeyleri yok, cihaz ortadan ayrıldığı için az bir soğutma alanı var. Bu durumda işlemcinin olduğu kısım çok fazla ısınıp işlemciyi termal yavaşlamaya alıyor. Aynı işlemi iyi bir işlemci daha kısa sürede yapıp soğumaya daha fazla zaman kalabilecekken diğer işlemci aradaki farkla kullanıcıya ter döktürürse sıkıntı.
Senin dediğin saçma hocam, kötü bir Exynos kullanmamışsın, burada bize saçma yazıyorsun. S10'daki 9820 de dahil fena işlemciler değillerdi, S8'deki işlemci erken tamamlanıp 9810'da yapılacak güncellemelerden birkaçını da aldığından çok iyi bir işlemciydi. 9810'un büyük çekirdekleri biraz fazla enerji tüketip ısınıyor ve scheduler yavaş kalıyordu biraz. Zorla mimari küçültüp verimsiz üretimle Exynos 990 idi esas felaket. Sonrasında da bu üretim tarafını toparlayamadılar uzun süre. Şimdiki sıkıntı da yine mimariyi kurcalıyorlar ve sorun yaşıyorlar. Bölüm kapanacak edilecek haberleri gelirken her şeyi düzelttik diyorlar. İşlemciyi Fold'a koymayıp Flip'e koymaları marka kaygısından mı performanstan mı göreceğiz...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X