Şimdi Ara

Samsung Garanti ile ilgili soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • n150plus netbook um var windows 7 ultimate kurunca windows sabit disk hatası algıladı diyor .bir kaç program la hdd yi kontrol ettim
    hd tune reallocated sector count kırmızı ve iki bad sector
    crystal disk info da healt status kırmızı (yazıyı hatırlamıyorum )
    active smart ta ise disk healt kırmızı ve sürekli hdd yi yedekleyip değiştirin hatası veriyor.
    garantiye götürdüm adam sistem le alakası olduğunu söylüyor, recovery yapıp geri yolluyor 3 kere gönderdim hep aynısı starter kullanırsam olmaz gibisine konuşuyor
    sizce ne yapmalıyım?

• quote:

Orijinalden alıntı: kowalskiC.

n150plus netbook um var windows 7 ultimate kurunca windows sabit disk hatası algıladı diyor .bir kaç program la hdd yi kontrol ettim
    active smart ta ise disk healt kırmızı ve sürekli hdd yi yedekleyip değiştirin hatası veriyor.
    garantiye götürdüm adam sistem le alakası olduğunu söylüyor, recovery yapıp geri yolluyor 3 kere gönderdim hep aynısı starter kullanırsam olmaz gibisine konuşuyor
    sizce ne yapmalıyım?

dostum netbooka win7 ultimate naptın sen starter kulan tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Simitçi

quote:

n150plus netbook um var windows 7 ultimate kurunca windows sabit disk hatası algıladı diyor .bir kaç program la hdd yi kontrol ettim
    sizce ne yapmalıyım?

dostum netbooka win7 ultimate naptın sen starter kulan tabi
    1,5 senedir kullanıyodum upgrade olarak gayette iyiydi ,kuzende öyle kullanıyor. kullanılmaz mı diyosunuz?

• quote:

1,5 senedir kullanıyodum upgrade olarak gayette iyiydi ,kuzende öyle kullanıyor. kullanılmaz mı diyosunuz?

Alıntıları Göster
    başka fikri olan varsa ve paylaşırsa çok teşekkür ederim sorun hala var da
  • quote:

kullanılmaz bence en fazla home basic netbooklar için belli sene iyi gider ama güncellemelerden sonra starter e geçmek zorunda kalırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Simitçi

quote:

kullanılmaz bence en fazla home basic netbooklar için belli sene iyi gider ama güncellemelerden sonra starter e geçmek zorunda kalırsın

Alıntıları Göster
    dostum benim değil ama bi tanıdığımda var samsung un bi netbook u o ultimate yükledi çatır çatır çalışıyo :D hemde netbook 1,5-2 senelik felen...

• yani geçen aya kadar iyiydi bir sıkıntı yok ama servis starter hata yı göremediği için kabul etmiyor sizce mantıklımı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HGS ile ilgili bir soru
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

yani geçen aya kadar iyiydi bir sıkıntı yok ama servis starter hata yı göremediği için kabul etmiyor sizce mantıklımı ?
    eğer 64 bit yüklediysen hata alabilirsin netbooklar 32biti destekler şahsen ben win7 ul. kullanıyorum 32 bit sürüm samsung netbookta
  • quote:

Orijinalden alıntı: Perfect.Man

eğer 64 bit yüklediysen hata alabilirsin netbooklar 32biti destekler şahsen ben win7 ul. kullanıyorum 32 bit sürüm samsung netbookta

Alıntıları Göster
    atom işlemciler 64 bit desteklemediği için kurulmaz diye düşünüyorum
  • quote:

atom işlemciler 64 bit desteklemediği için kurulmaz diye düşünüyorum

Alıntıları Göster
    Eğer Samsung notebook' unuzun HDD si üzerinde geldi ise Seagate OEM garanti vermez. Yani bu HDD' yi söküp Seagateye göndersenizde veya garanti sorgulaması yaptırsanızda size sistem üreticisiyle irtibata geçmenizi söyleyecektir. Çünkü içindeki HDD sistemi üreten firmaya satılmıştır ve genel bir sistemin parçasıdır. Laptopun garantisi varsa komple laptopu grantiye verirseniz sorununuz çözülecektir. Sakın HDD' yi söküp işlem yapmaya kalkmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Extralarge

Eğer Samsung notebook' unuzun HDD si üzerinde geldi ise Seagate OEM garanti vermez. Yani bu HDD' yi söküp Seagateye göndersenizde veya garanti sorgulaması yaptırsanızda size sistem üreticisiyle irtibata geçmenizi söyleyecektir. Çünkü içindeki HDD sistemi üreten firmaya satılmıştır ve genel bir sistemin parçasıdır. Laptopun garantisi varsa komple laptopu grantiye verirseniz sorununuz çözülecektir. Sakın HDD' yi söküp işlem yapmaya kalkmayın.

Alıntıları Göster
    netbook un garantisi var içini açmadım garantiye 3 defa verdim bunda bişey yok diyerek geri yolladılar
    en sonuncusunda gönderirken d sürücüne hdtune active smart gibi programların resimlerini çekip koydum ,hdd arızalı değil dediler,biz denedik starter da çalışıyo,
    resmen şu anlama gelen bişey söyledi "biz görmediğimiz hatayı kabul etmeyiz" o resim çektiğim programları da kabul etmediler ha birde bu arızayı windows sahte olduğıu için yapar felan dediler bana biraz saçma geldi

• quote:

netbook un garantisi var içini açmadım garantiye 3 defa verdim bunda bişey yok diyerek geri yolladılar
    en sonuncusunda gönderirken d sürücüne hdtune active smart gibi programların resimlerini çekip koydum ,hdd arızalı değil dediler,biz denedik starter da çalışıyo,
    resmen şu anlama gelen bişey söyledi "biz görmediğimiz hatayı kabul etmeyiz" o resim çektiğim programları da kabul etmediler ha birde bu arızayı windows sahte olduğıu için yapar felan dediler bana biraz saçma geldi

Alıntıları Göster
    başka ne diyosunuz?

• quote:

başka ne diyosunuz?

Alıntıları Göster
    HD Tune prorgamı ile HDD' nizin durumunu kontrol edin.
  • quote:

HD Tune prorgamı ile HDD' nizin durumunu kontrol edin.

Alıntıları Göster
    http://e1210.hizliresim.com/12/9/dtd7c.png
    http://e1210.hizliresim.com/12/9/dtd9u.png
    http://e1210.hizliresim.com/12/9/dtdbn.png

?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kowalskiC. -- 9 Ekim 2012; 20:06:19 >

• quote:

http://e1210.hizliresim.com/12/9/dtd7c.png
    http://e1210.hizliresim.com/12/9/dtd9u.png
    http://e1210.hizliresim.com/12/9/dtdbn.png

?

Alıntıları Göster
    Resimlerde görüldüğü üzere HDD' nize bozuk sektörler var. Yavaşlığı o yüzden. İlerde dahada artabilir. Garantideyken değiştirmeye bakın derim.

• quote:

Resimlerde görüldüğü üzere HDD' nize bozuk sektörler var. Yavaşlığı o yüzden. İlerde dahada artabilir. Garantideyken değiştirmeye bakın derim.

Alıntıları Göster
    bu kadar sector garantiye girmez dedi ,bir de ne diyorsunuz sizce ultimate kurmaklamı alakalı?
  • quote:

bu kadar sector garantiye girmez dedi ,bir de ne diyorsunuz sizce ultimate kurmaklamı alakalı?

Alıntıları Göster
    Öyle bir girerki, girdiği gibi çıkmaz o servisten. Orjinal işletim sistemini kurun ve garantiye götürün, sistem kilitleniyor ve ağır çalışıyor diye arıza kaydı açtırın. Daha önce götürdüğünüzüde söylemişsiniz. Bu sefer dişinizi biraz gösterin, tüketici mahkemesine başvuru yapacağınızı söyleyin. kesin HDD değişmi isteyin.

Ne demek bu kadar BAD sektör grantiye girmemesi, ya benim için çok önemli bir dosya oraya denk gelir ve bilgi kaybı yaşarsam kim verecek bunun hesabını ?

• quote:

Öyle bir girerki, girdiği gibi çıkmaz o servisten. Orjinal işletim sistemini kurun ve garantiye götürün, sistem kilitleniyor ve ağır çalışıyor diye arıza kaydı açtırın. Daha önce götürdüğünüzüde söylemişsiniz. Bu sefer dişinizi biraz gösterin, tüketici mahkemesine başvuru yapacağınızı söyleyin. kesin HDD değişmi isteyin.

Ne demek bu kadar BAD sektör grantiye girmemesi, ya benim için çok önemli bir dosya oraya denk gelir ve bilgi kaybı yaşarsam kim verecek bunun hesabını ?

Alıntıları Göster
    Bu arada BAD sektör HDD' nin başında, büyük ihtimalde Windows 7 'nin kurulduğu kesime denk geliyor. Daha öncede bu tür durumlarda HDD değişimi yaptırmıştım. Hakkınızı sonuna kadar arayın.

• quote:

Bu arada BAD sektör HDD' nin başında, büyük ihtimalde Windows 7 'nin kurulduğu kesime denk geliyor. Daha öncede bu tür durumlarda HDD değişimi yaptırmıştım. Hakkınızı sonuna kadar arayın.

Alıntıları Göster
    malesef servisle baya tartıştık, adam bu pc nin fabrika ayarında starter var, kurarım çalışırsa sorun yok demektir o programların hiçbirini kabul etmedi onların kendi programı varmış o program bulmamış felan dedi cok zorladım
  • quote:

malesef servisle baya tartıştık, adam bu pc nin fabrika ayarında starter var, kurarım çalışırsa sorun yok demektir o programların hiçbirini kabul etmedi onların kendi programı varmış o program bulmamış felan dedi cok zorladım

Alıntıları Göster
    Sen dediğim şekilde yap arkadaşım, kur orjinal üzerindeki işletim sistemini sonrada mavi ekran ve yavaşlama sorunları diye arızaya gönder. Bu BAD sektör öyle grip gibi 3 günde geçmez veya düzelmez. Şartları zorla hiç acıma....!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.