|
Bildirim
|
Merhaba arkadaşlar,
Herhangi bir yerde türkçe olarak Gear Watch Design ile oluşturulmuş *.gwd uzantılı özel saat arayüzlerini saatimize nasıl atacağımız ile ilgili bir rehber bulamadığım için bu rehberi oluşturma ihtiyacı hissettim. Her ne kadar Watchfacer gibi uygulamalarla daha kolay olarak saat arayüzü yükleyebilsek de Samsung’un kodlarla ilgili bazı kısıtlamalarından dolayı Tizen için oluşturulan Gear Watch Designer arayüzleri daha stabil (Watchfacer saat arayüzlerinin saatin kendi adımsayarının ölçtüğü rakamı okuma izni yok, sadece adımsayar sensörünü kullanarak kendi ölçüm yapıyor veya AOD özellikleri kısıtlı vb.) Lafı fazla dolandırmadan özellikle şu adreste oldukça güzel, orijinal, lüks saat arayüzleri bulunmakta. Bir göz atmanızda fayda var diyorum. https://plus.google.com/+WatchFacePros ADIM ADIM REHBER: Ön hazırlık: Saatimize arayüzü atmadan önce bazı hazırlıklar yapmamız gerekiyor. Bunları aşağıda adım adım anlatacağım. • Öncelikle bilgisayarınız ile saatiniz aynı ağa bağlı olmalıdır. Bunu nasıl yapabilirsiniz şimdi anlatacağım. • Saatinizin menüsünden Ayarlar > Bağlantılar > Bluetooth’a girip Bluetooth’u kapatıyoruz. Wi-fi menüsünden Oto Açma/Kapama’yı seçiyoruz ve Bluetooth kapalı olduğu için telefonumuz wifi ağlarını arıyor. Böylelikle telefonun bağlı olduğu ağa giriş yapıyoruz. • Daha sonra Ayarlar > Gear Bilgileri > Hata ayklma kısmını açıyoruz. Karşımıza çıkan ekrana onay veriyoruz. Böylece hata ayıklamayı açmış oluyoruz. 1-Öncelikle Gear Watch Designer uygulamasını aşağıdaki linkten indirip kuruyoruz. http://developer.samsung.com/gear/design/watch-designer Yanlış hatırlamıyorsam bilgisayarda kurulu değilse Java Runtime Environment kurulu olmasını istiyor. Onu da https://www.java.com/en/download/ adresinden kurabilirsiniz. 2-Programı kurduktan sonra açıyoruz ve “File” menüsünden “Open” ı seçerek bilgisayarımıza indirdiğimiz gwd uzantılı saat dosyasını açıyoruz. 3- Seçtiğimiz saatin görseli ekranımıza geliyor. Programın sağ üst kısmındaki “Build” ikonuna veya “F10” tuşuna basıyoruz. 4- Karşımıza çıkan ekranda güvenlik sebebiyle “Password” kısmına mutlaka bir şifre girmemiz isteniyor. Hatırlayabileceğiniz basit bir şifre verebilirsiniz. Şifrenizi yazdıktan sonra “Build” tuşuna basın. Ekranda herhangi bir uyarı vermeden tekrar saatin arayüzünü gördüğümüz ekrana dönmesi gerekiyor. 5- Build işlemi başarıyla tamamlandıktan sonra sağ üst kısımdaki “Run on Devie” ikonuna veya “F9” tuşuna basıyoruz. Bilgisayarın bağlı olduğu wifi ağında saatimizi aramaya başlıyor ve Gear S3 olarak saatimizi buluyor. Bulduğu zaman “Gear S3” tuşuna bastığımızda arayüzü saatimize gönderiyor. Yalnız bu tuşa basarken saatin ekranının açık olmasına özen gösterin. Arayüzü saate yüklerken saatin ekranı açık olmalıdır. Ben saatin ekranını açıp parmağımla ekranda bir aşağı bir yukarı oynatıyorum yüklenene kadar ki ekran kapanmasın. Ekran açık kalmas süresini ayarlardan uzatarak da yapabilirsiniz. Artık arayüzümüz saate yüklendi. Ekran kapanıp açıldıktan sonra saatinizde yeni yüklemeden önceki arayüzü göreceksiniz ama saat seçme ekranına geldiğinizde en sonda yeni yüklediğiniz saat arayüzünü bulabilirsiniz. Umarım bu rehber faydalı olur. İyi günler herkese. |
Bir de şu güzelim saatin ekranına bile o iğrenç sözde kırılmaz zımbırtılardan takmayın be abi. Aksesuar bu. 1000 TL için komik duruma düşmeyin. Taş ocağında mı çalışıyorsunuz? Korkmayın bir şey olmaz.
|
Telefonun dilini (klavye değil) İngilizce USA yapın. Saat de İngilizce olacak. Altimetreyi kalibre edin. Daha sonra Türkçe yapıp kullanmaya devam edebilirsiniz. Samsung oldum olası Türkçe dil ile anlaşamıyor. Sanki merdiven altı firma yaaa. Anlamıyorum.. PC dili Türkçe iken Kies kurtarma yapmazdı. SmartSwitch hala yapmıyor. Apple bu konularda Samsungu ikiye üçe katlar. Samsung dün TR'de lansman yaptı. Aynı gün satıştaydı. Kardeş diyorsun kardeş be sevgili arkadaş. Bu saate hiç mi bakmadın? Pazarlamacılara bıraktılar işi herhalde. Pazarlamacının işi pazarlamaktır. Teknolojinin T'sinden anlamazlar. Samsung global markasını severim ve ürünleri her zaman en iyisidir ama Samsung TR kanser sebebi arkadaş. Tolga Bey var Samsung'da. Her lansmanda çıkıyor. Samsung Pay gelecek dedi. Hani nerde? Telefonu pazarlarken Samsung Pay'i pazarlamada kullanıyorsan getirmelisin.
Bu arada Samsung Pay'deki MST özelliği çağ açan bir şey abi. Kredi kartına son. Saat ile ödeme yapmak çok keyif verici olurdu. |
Gear s3 kullanan baska cihaza bakmaz istedigin takas imkansiza yakin bnce
|
Abi taş ocağında çalışıyorsun gerçekten galiba:)
Yanlış anlama ama attığın resim iğrenç bir görüntü. Onu koluma takacağıma hiç takmam daha iyi. Ben de Gear S2 Classic kullanıyordum S3 Frontier alana kadar. Ekranı ben de bazen sağa sola vurdum ancak bir şey yok. Şık olsun diye Classic versiyonu aldınız ama ekrana taktığınız o şey şıklığı bitiriyor. Otobüste yanımdaki adamın saatine bakıp "Vayy" diyebilirim. Camın üstünde koruyucu tabaka yapıştırmışsa "Ulan krediyle aldı sanki bu ne la?" derim. Görüntüyü bozduğu gibi örnek verdiğim şekilde bakılmasına da neden oluyor. Para kolay kazanılmıyorcular şimdi gelir ama 1000 TL verdiğiniz alet bozulacak diye bu hallere düşmeye gerek yok onu diyorum. Teşekkürler. |
Sebep? 3 Yildir Gear S3 Classic kullaniyorum ve hep iPhone ile kullandim. Applewatch gördügüm en cirkin Apple ürünü.
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |