Şimdi Ara

Samsung HD103SJ Test Sonuçları (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
924
Cevap
3
Favori
58.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: K@ptan41

http://www.harddrivebenchmark.net/hdd.php?hdd=SAMSUNG+HE103SJ

HE103SJ çikarmiş tr yok galiba

HE103SJ modeli daha iyi.HD103SJ'nin yüksek erişim süresinden ders alıp düzeltme yapmışlar,bu durum performansa olumlu yansımış.Tavsiye ederim...
  • Bu hdd den ben de kullanıyorum ve birşey sorayım. Sistem uzun süre açık kaldıktan sonra oyun esnasında hdd den mide gurultusu gibi ses çıkmakta, oyunu masaüstüne alınca ses yok lakin oyuna geçince gurul gurul ötmeye başlıyor bu normal mi?
    Bir de hdd yi soğutmaya gerek var mı? Elimde fazladan birkaç fan var altına üstüne koyayım diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konuya dahil olmayan adam -- 12 Mart 2012; 3:21:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karşıyakalı1912

Bu hdd den ben de kullanıyorum ve birşey sorayım. Sistem uzun süre açık kaldıktan sonra oyun esnasında hdd den mide gurultusu gibi ses çıkmakta, oyunu masaüstüne alınca ses yok lakin oyuna geçince gurul gurul ötmeye başlıyor bu normal mi?
    Bir de hdd yi soğutmaya gerek var mı? Elimde fazladan birkaç fan var altına üstüne koyayım diyorum.

bendede oluyor dl yaparken bazen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karşıyakalı1912

Bu hdd den ben de kullanıyorum ve birşey sorayım. Sistem uzun süre açık kaldıktan sonra oyun esnasında hdd den mide gurultusu gibi ses çıkmakta, oyunu masaüstüne alınca ses yok lakin oyuna geçince gurul gurul ötmeye başlıyor bu normal mi?

Isınma yoksa soğutmaya gerek yok.Isı değerlerini kontrol edin normalde HDD model ve markaya göre 30-45 derece arası normaldir.

HDD'ler gürültücü cihazlardır.Oyuna geçince HDD'den bölümleri yüklediği için sesi artıyordur.Bazen durduk yerede ses yapabilir,bu durumda windows defrag programı devreye giriyordur.
  • Teşekkür ettim sağolun.
  • henüz 5-6 aylık olan 103sj diskimde 59 bozuk sektör oluştu. diğer diskimden buna bir dosyayı kopyalıyorken birden bilgisayar kilitlendi. bilgisayarı tekrar açıp kontrol ettiğimde hdtune de 59 reallocated sector yazısını gördüm. geçtiğimiz hafta içinde iki defa elektrikler kesilmişti. o sırada bu diskte bir etkinlik yoktu. etkisi olmuş mudur bilmiyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: lcdekran

henüz 5-6 aylık olan 103sj diskimde 59 bozuk sektör oluştu. diğer diskimden buna bir dosyayı kopyalıyorken birden bilgisayar kilitlendi. bilgisayarı tekrar açıp kontrol ettiğimde hdtune de 59 reallocated sector yazısını gördüm. geçtiğimiz hafta içinde iki defa elektrikler kesilmişti. o sırada bu diskte bir etkinlik yoktu. etkisi olmuş mudur bilmiyorum...

Fazla oyalanmadan dikini garantiye göndermelisin. Arıza açıklaması olarak samsungun disk kontrol yazılımı ile taratıp sana verdiği arıza kodunu söylersen işler daha basitleşir. Büyük ihtimalle AJ36 verecektir yazılım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YasiN®

quote:

henüz 5-6 aylık olan 103sj diskimde 59 bozuk sektör oluştu. diğer diskimden buna bir dosyayı kopyalıyorken birden bilgisayar kilitlendi. bilgisayarı tekrar açıp kontrol ettiğimde hdtune de 59 reallocated sector yazısını gördüm. geçtiğimiz hafta içinde iki defa elektrikler kesilmişti. o sırada bu diskte bir etkinlik yoktu. etkisi olmuş mudur bilmiyorum...

Fazla oyalanmadan dikini garantiye göndermelisin. Arıza açıklaması olarak samsungun disk kontrol yazılımı ile taratıp sana verdiği arıza kodunu söylersen işler daha basitleşir. Büyük ihtimalle AJ36 verecektir yazılım.

Bu yazılımın ismini öğrenebilir miyim ?

• tabiki aksama bakip soylerim, samsungun websitesinden cekmistim. Hiren boot cd sinde olmali.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YasiN®

quote:

"fazla oyalanmadan" demenizin altında yatan bir şey mi var. verilerin uçmasını kastettiyseniz o riski göze alamayıp yeni bir seagate st1000dm003 disk aldım ve 103sj dekileri buna kopyaladım.içinde önemli dosyalar vardı. (yeni aldığım seagateden newegg de çoğu yorumcunun yazdığı şekilde arasıra klik diye ses geliyor).

ben 103sj mi exa dan almışım. garanti kağıdına göre mersa ithalatıymış. en pratik değişim yöntemi nedir. exa ile mi çözeyim durumu yoksa doğrudan mersa ile mi irtibata geçeyim.

• garantiye gidip gelmesi 1 ay suruyor. Bu yuzden soyledim. Bircok ithalatci firma son kullanicidan urun kabul etmiyor. Exa ile ilerlemeniz daha saglikli olacaktir. Bu arada programin adi estool mus.
  • Exa bu konuda oldukça iyi. Ben iki defa hdd bir samsung bir seagate arızası için gittim. İkisinde de 15 gün içinde yenisini (birinde 10 günde) verdiler. Sırf bu yüzden tüm HDD'lerimi hala oradan alırım.

Bence de EXA'yla temasa geçmeniz uygun olur.
  • Samsung'culara sorayım dedim,

SAMSUNG Spinpoint MP4 HM320HJ 320GB 7200rpm (notebook için) bu modeli düşünüyorum.

Sessizlik ve dayanıklılık açısıdan alınabilinir mi ?
  • Sorduğunuz HD hakkında bilgim yok. Ancak dayanıklılık olarak hiç kimse artık HD önermez. Eskiden 5 yıl garanti veren şirketler, garanti süresini 3 yıla indirdi. Raf ömrünü 10 diyenler raf ömrü olarak HD için 3-5 yıl arası telaffuz etmekte. Garanti süresini ilk indiren şirket Seagate idi sanırım. Samsunguda o satın aldığına göre bir ayrım kalmadı denilebilir.

Bir de notebook deninde yıpranma daha fazla. Çünkü hareketli bir alet içinde dönen parça ve çağrmalara vs çok hassas. Dayanıklılık konusunu kim ne derse deyin dikkate almayın ve verilerinizi sürekli yedekleyin.

Sessizlik konusunda günümüzdeki HD'lerin sanırım tümünde ayarlanabilen bir şey. Ama sessizlik ön plana çıktığında performanstan kayıp oluşur bunu da dikkate alın derim.

İyi günler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sallami

Sorduğunuz HD hakkında bilgim yok. Ancak dayanıklılık olarak hiç kimse artık HD önermez. Eskiden 5 yıl garanti veren şirketler, garanti süresini 3 yıla indirdi. Raf ömrünü 10 diyenler raf ömrü olarak HD için 3-5 yıl arası telaffuz etmekte. Garanti süresini ilk indiren şirket Seagate idi sanırım. Samsunguda o satın aldığına göre bir ayrım kalmadı denilebilir.

Bir de notebook deninde yıpranma daha fazla. Çünkü hareketli bir alet içinde dönen parça ve çağrmalara vs çok hassas. Dayanıklılık konusunu kim ne derse deyin dikkate almayın ve verilerinizi sürekli yedekleyin.

Sessizlik konusunda günümüzdeki HD'lerin sanırım tümünde ayarlanabilen bir şey. Ama sessizlik ön plana çıktığında performanstan kayıp oluşur bunu da dikkate alın derim.

İyi günler...

Garanti artık 2-3 yıl değişkenlikte o sorun değilde, dayanıklılık konusunda diller farklı söylüyor velakin yazınız için teşekkürler. Dikkate alacağım, ayrıca verdiğim hdd hakkında fikri olan varsa yazsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: bladeburak

quote:

Sorduğunuz HD hakkında bilgim yok. Ancak dayanıklılık olarak hiç kimse artık HD önermez. Eskiden 5 yıl garanti veren şirketler, garanti süresini 3 yıla indirdi. Raf ömrünü 10 diyenler raf ömrü olarak HD için 3-5 yıl arası telaffuz etmekte. Garanti süresini ilk indiren şirket Seagate idi sanırım. Samsunguda o satın aldığına göre bir ayrım kalmadı denilebilir.

İyi günler...

Garanti artık 2-3 yıl değişkenlikte o sorun değilde, dayanıklılık konusunda diller farklı söylüyor velakin yazınız için teşekkürler. Dikkate alacağım, ayrıca verdiğim hdd hakkında fikri olan varsa yazsın.

Notebook HDD'leri genelde daha dayanıklıdır.Pek problem olacağını sanmam.Eğer kapasite çok önemli değilse SSD almanızı tavsiye ederim.İki adet samsung HDD kullanıyorum,ikiside sağlam.Samsung HDD departmanını seagate satın aldı.Herhangibir durumda seagate firmasından destek alabilirsiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: brev

quote:

Orijinalden alıntı: bladeburak

quote:

İyi günler...

Notebook HDD'leri genelde daha dayanıklıdır.Pek problem olacağını sanmam.Eğer kapasite çok önemli değilse SSD almanızı tavsiye ederim.İki adet samsung HDD kullanıyorum,ikiside sağlam.Samsung HDD departmanını seagate satın aldı.Herhangibir durumda seagate firmasından destek alabilirsiniz...

ssd pahalı olunca düşünmüyordum ama vatanda bugunlük %25 indirimden ssd fiyatlarına baktım normalde 250TL hdd ye ayırmıştım amma ssd'den hangisini önerirsiniz ?

• Beyler bu erişim süresi çok arttı. Bazen saçmalayıp 18-19 ms'i buluyor.
    Şimdiye kadar sorun yoktu. Bu akşam PC'yi yeniden başlattıktan sonra garip yavaşlamalar oldu. Chkdsk yaptım. Hatalar buldu ve düzeltti.
    Şimdi sistemin biraz geç açılması dışında ciddi bir düşüş yok fakat erişim süresini HD-Tune ile kontrol ettiğimde 14.7 ile 19 ms arasında gidip geliyor.
    Bundan 1-2 gün önce baktığımda 13.6 ile 13.7 ms arasındaydı.

Bu arada testi en az 20-30 kez yaptım. Arka planda gereksiz, açık program ve hizmet bırakmadım. Teste başlamadan önce disk erişim ışığının yanmadığından emin olup testi öyle gerçekleştiriyorum.
    Sata kablosunu değiştirdim, sata portunu bile değiştirdim.
    Bad sector'lü bir diskim var. Onu test ediyorum. Onun bile değerler normal çıkıyor. Şu anda samsung disk için HD-Tune ile Error Scan yapıyorum. Bad Sector var mı göreceğiz.
    Bir de dikkatimi çeken şey, HD-Tune'da Health kısmında Reallocated 0 olmasına rağmen Write error 3 ve Raw Read Error 14 olmuş. Error Scan yarıya geldi, şu ana kadar bad çıkmadı.

Kapsamlı bir virüs taraması yapacağım. Virüsten şüpheleniyorum.

Erişim süresinin bu kadar artmasına başka ne neden olmuş olabilir? Dosya sistemi hatalarından, yani yazılımsal bir sorun olabilir mi? Tecrübeli arkadaşlardan cevap bekliyorum.

Düzenleme: Microsoft Security Essentials'ı silip, Kaspersky kurdum. Taradım virüs ile karşılaşmadım. Ki taramadan önce zaten normal değerlere ulaşmıştım. Bad sector de yok.
    Bir ara Hdd vidalarını sıktım ama öyle çok gevşek de değildi. Microsoft Security Essentials'ı sidikten sonra düzelmiş olma ihtimali yüksek. Zira onu silip Kaspersky yükleyip aradan çok geçmeden normal değere ulaştım.

Bana göre,
    HDD'nin gevşek olup, sarsıntıdan dolayı erişim süresinin artmış olabilme ihtimali %30,
    Microsoft Security Essentials ise %70

Pek de önemli değil. Sonuçta bir şekilde düzeldi. 1 TB diskin, HDD'lerin pek de ucuz olmadığı şu dönemde bozulması hiç de iyi olmazdı. Yırttık yine hadi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRACON1C -- 26 Haziran 2012; 4:49:01 >

• Bu HDD den bende bir tane temin ettim hafta içi nasipse gelecek bakalım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: f-a-t-i-h

Bu HDD den bende bir tane temin ettim hafta içi nasipse gelecek bakalım...

Hard diski aldın mı? Memnun muusun? Eğer aldıysa arka bölümde ne yazıyor? Made in Korea mı yoksa Made in China mı bakabilir misin?

Yakın bir zaman içinde ben de almayı düşünüyorum, piyasada farklı markaların yeni modelleri daha kapasiteli olanları daha uyguna var ama şimdiye kadar hep Samsung kullandım hep memnun kaldım. Almayı düşünüyorum bakalım. Yanıt yazabilirsen sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.