Şimdi Ara

Samsung HD103SJ Test Sonuçları (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
924
Cevap
3
Favori
58.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler bu harddiskte sorun mu var? biri yardımcı olursa sevinirim.

Samsung HD103SJ Test Sonuçları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icebarrel -- 1 Aralık 2011; 1:25:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: icebarrel

beyler bu harddiskte sorun mu var? biri yardımcı olursa sevinirim.

Samsung HD103SJ Test Sonuçları

Test sırasında harddiski kullanan programlardan dolayı çok dalgalanmış gibi gözüküyor ama Health sekmesindeki tüm değerler gözükürken ss koyarsanız hdd nin herhangi bir sorunu olup olmadığını söyleyebiliriz.
    Şu versiyonu kullanın;http://speedy.sh/fpdJP/HDTunePro.exe

• healt sekmesinde hiç birşey görünmedi bu sefer ama deminkinde de hiç bir program açık değildi kendi haricinde.birde çok tıukır tıkır ses yapıyor o beni bu programa yönlendirdi.belki bir çare bulurum diye.
  • yeni bir hdd'den alttaki videodaki gibi bir ses almak oldukça can sıkıcı ve her işlem yaptığımda!

http://www.youtube.com/watch?v=J09pWNQPK7U
  • quote:

yeni bir hdd'den alttaki videodaki gibi bir ses almak oldukça can sıkıcı ve her işlem yaptığımda!

O ses nadir olarak bende de oluyor. Kasa kapağı açık olduğu zamanlarda daha da net duyuyorum yine de çok rahatsız edici değil. Tabi hiç olmasa daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frécoß

quote:

yeni bir hdd'den alttaki videodaki gibi bir ses almak oldukça can sıkıcı ve her işlem yaptığımda!

O ses nadir olarak bende de oluyor. Kasa kapağı açık olduğu zamanlarda daha da net duyuyorum yine de çok rahatsız edici değil. Tabi hiç olmasa daha iyi.

bendeki sıklık akıl almaz vaziyette neredeyse.sürekli sayfa geçerken meselaa tıkıd tıkırrrıııt tıkıt tıkıd falan gibi beyin emici.

• quote:

quote:

quote:

bendeki sıklık akıl almaz vaziyette neredeyse.sürekli sayfa geçerken meselaa tıkıd tıkırrrıııt tıkıt tıkıd falan gibi beyin emici.

Servise gönderin bi isterseniz. Değişim falan yapılır belki.

• quote:

quote:

quote:

Herhengibir SMART hatası veriyor mu disk?Eğer vermiyorsa birde AAM özelliğini açmayı deneyin...

• Ben bu diskten hiç verim alamadım bide gittim sistem diski yaptım 410 as model diskim daha performanslıydı.oyunlarda geç yükleme ve shutter (duraklama türkçesi sanırsam) oluyor ,disk udma 6 modunda çalışıyor firmware versiyonu 1AJ10001 acaba update yapsam birazda olsa kazanımım olurmu anakartım sb785 çipsetli.Ayrıca çokta sesli ,hddlerdeki o meşhur kazıma sesi geliyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geberit -- 10 Aralık 2011; 17:32:35 >
  • Firmware yüklesende bence pek değişsen bişi olmaz hd103sj daha önce kullandığım wd cb 1002faex e göre performansı daha kötü gibi,ikisinide sistem diski olarak kullanmıştım.Ama sessiz sakin bir disk fazla kafa atma sesi yok.
  • herhangi bir hata almıyorum.sürekli bir kazıma sesi devamlı fakat.aam açmak için verilerimin hepsi gitmeli değil mi?
  • quote:

herhangi bir hata almıyorum.sürekli bir kazıma sesi devamlı fakat.aam açmak için verilerimin hepsi gitmeli değil mi?

AAM Açmak için verilerin gitmesine gerek yok...

/>
  • quote:

Orijinalden alıntı: geberit

Ben bu diskten hiç verim alamadım bide gittim sistem diski yaptım 410 as model diskim daha performanslıydı.oyunlarda geç yükleme ve shutter (duraklama türkçesi sanırsam) oluyor ,disk udma 6 modunda çalışıyor firmware versiyonu 1AJ10001 acaba update yapsam birazda olsa kazanımım olurmu anakartım sb785 çipsetli.Ayrıca çokta sesli ,hddlerdeki o meşhur kazıma sesi geliyo.

Bu diski bende sistem diski olarak kullanıyorum.Bahsettiğiniz duraklama vb.. olayların diskin görece yüksek erişim süresinden kaynaklanıyor olabileceğini düşünüyorum(15,1ms).Bu disk ile kardeş olan Samsung HE103SJ modelinde bu durum düzeltilmiş(10,7ms).

Peki bu erişim süresi neden bu kadar önemli derseniz.
    Genelde uygulama performansı diske rastgele erişimlere bağlıdır.Mesela birçok irili ufaklı dosyalara her erişim için ekstra zaman harcanıyor.Herbir dosya için yeniden rastgele erişim sağlandığı için diskin uygulama performansı olumsuz etkileniyor.

Eğer tek parça 700 mb'lık bir film dosyasını bir yerden başka bir yere kopyalasak bu erişim zamanı yüksekliği bizi olumsuz etkilemezdi.Çünkü bir kere erişim sağlandıktan sonra dosya kopyalama işlemi bitinceye kadar bir daha yeni bir erişim yapılmaz.Dosya yüksek hızda hedefe kopyalanır...

• quote:

Orijinalden alıntı: selcuk_tr_31

Firmware yüklesende bence pek değişsen bişi olmaz hd103sj daha önce kullandığım wd cb 1002faex e göre performansı daha kötü gibi,ikisinide sistem diski olarak kullanmıştım.Ama sessiz sakin bir disk fazla kafa atma sesi yok.

Performans farkı erişim süresine çok bağlıdır.Özelliklede işletim sistemi gibi irili ufaklı dosya barındıran durumlarda daha da önemlidir...Tek parça büyük dosyalarda belirgin bir fark gözlemlenmez...

HD103sj erişim süresi 15,7 ms (Transfer hızı 111mb/sec)
    WD1002faex erişim süresi 10.1 ms (Transfer hızı 105,7mb/sec)
  • brev;

Hocam 103sj'nin erişim süresi 13.5.
    Transfer hızı ise 114 ile 118 MB/s arası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRACON1C -- 11 Aralık 2011; 20:48:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brev

quote:

Ben bu diskten hiç verim alamadım bide gittim sistem diski yaptım 410 as model diskim daha performanslıydı.oyunlarda geç yükleme ve shutter (duraklama türkçesi sanırsam) oluyor ,disk udma 6 modunda çalışıyor firmware versiyonu 1AJ10001 acaba update yapsam birazda olsa kazanımım olurmu anakartım sb785 çipsetli.Ayrıca çokta sesli ,hddlerdeki o meşhur kazıma sesi geliyo.

Bu diski bende sistem diski olarak kullanıyorum.Bahsettiğiniz duraklama vb.. olayların diskin görece yüksek erişim süresinden kaynaklanıyor olabileceğini düşünüyorum(15,1ms).Bu disk ile kardeş olan Samsung HE103SJ modelinde bu durum düzeltilmiş(10,7ms).

Genelde uygulama performansı diske rastgele erişimlere bağlıdır.Mesela birçok irili ufaklı dosyalara her erişim için ekstra zaman harcanıyor.Herbir dosya için yeniden rastgele erişim sağlandığı için diskin uygulama performansı olumsuz etkileniyor.

Eğer tek parça 700 mb'lık bir film dosyasını bir yerden başka bir yere kopyalasak bu erişim zamanı yüksekliği bizi olumsuz etkilemezdi.Çünkü bir kere erişim sağlandıktan sonra dosya kopyalama işlemi bitinceye kadar bir daha yeni bir erişim yapılmaz.Dosya yüksek hızda hedefe kopyalanır...

Anladım ama artık geri verememde zaten mecburen kullanıcaz sırf bu topicten görerek aldım diski bir daha hiç bir topiğe bakıpta disk veya başka bişey almam ,seagate alıcaktım her zamanki gibi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: brev

quote:

Anladım ama artık geri verememde zaten mecburen kullanıcaz sırf bu topicten görerek aldım diski bir daha hiç bir topiğe bakıpta disk veya başka bişey almam ,seagate alıcaktım her zamanki gibi.

Zaten sistem diski olarak artık hdd'leri unutma ve ne yapıp edip SSD alma zamanı...Kesinlikle çok fark var.Sabit diskler artık yedekleme diski olarak vazife yapacaklar....

• quote:

Orijinalden alıntı: DRACON1C

brev;

Hocam 103sj'nin erişim süresi 13.5.
    Transfer hızı ise 114 ile 118 MB/s arası.

Hd-tune ile test ettiğimde bende bu sonuçları alıyorum.Ama bu sonuçlar sentetik gerçeği çarpıtıyor biraz.Ciddi donanım test yapan adamlar ve dergilerin sonuçları ortada,bu disk modeli bu erişim yüksekliği yüzünden çok tepki çekti.Zaten gerçek zamanlı kullanımda bu farkı insan gözüyle de gözlemleyebiliyor.Kesinlikle fark var.Bende başka sabit disklerde var.Folderların açılışında bile bariz fark var....
  • Evet o konuda haklısın, gerçek zamanlı kullanımda erişim süresinin yüksekliği hissediliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRACON1C -- 12 Aralık 2011; 0:19:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DRACON1C

Evet o konuda haklısın, gerçek zamanlı kullanımda erişim süresinin yüksekliği hissediliyor.

SSD 2012 de şart olacak gibi görünüyor zaten. şöyle 120gb hızlısından almak lazım yanındada samsungumuz var
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.