Şimdi Ara

Samsung HD103SJ Test Sonuçları (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
924
Cevap
3
Favori
58.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sevenhilli

tamamdır arkadaşlar çıktım hava aldım biraz yaptım testi .

işlemci kullanımında da bir gariplik var "-1.0%" bu değer nedir böyle? Sanırım test programı ile sistem arasında bir uyumsuzluk var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brev

quote:

işlemci kullanımında da bir gariplik var "-1.0%" bu değer nedir böyle? Sanırım test programı ile sistem arasında bir uyumsuzluk var.

CPU nuz aşırı güçlüyse öyle olur.
  • teşekkürler bilgiler için . yeni çıkanlar nasıl acaba aynı model olup . seageta aldı demişssiniz ya
  • arkadaşlar yeni aldım windowsu kurduktan sonra direkt test ettim sonuç bu sıkıntı nerde acaba bu hızlı düşüşlerin nedeni nedir ?

Samsung HD103SJ Test Sonuçları
  • Sistemin kurulu olduğu diskse arka plandaki işlemler yüzünden oluyordur. Temiz bir test için virüs programını falan kapatıp birkaç kere denemen gerekebilir.
  • virüs programı fln yok direk zaten test için windowsu kurup baktım... sistemin yüklü olduğu disk yada diğerini bi yerden seçebiliyor muyuz yoksa komple bi test mi oluyo arka planda da çalışan bir program yoktu ama tekrar bi deneyeyim
  • tekrar test ettim bu sefer böyle çıktı bi sıkıntı var mı dostlar ?

• Windows'un kurulu olmadığı depo amaçlı disklerde bu test daha sağlıklı (düşüşler olmadan) yapılabiliyor. Test uzun olduğu ve Windows rahat durmadığı için bu düşüşler normal. Biraz sabırlı olup tekrar tekrar yapabilirsen temiz bir sonuca ulaşırsın. Bu arada, arka planda nelerin çalıştığını görmek istersen Görev Yönetici'sine bakmanı öneririm (ctrl+alt+delete).
  • Fena değil. Bu disk için olması gereken 115-120 averaj tranfer, 13,5-14,5 arası erişim süresidir. Ulaşırsan güzel olur, ulaşamazsanda sorun değil çünkü farkı hissetmen çok zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: totti44

tekrar test ettim bu sefer böyle çıktı bi sıkıntı var mı dostlar ?

Bu son yaptığın test çok normal görünüyor.Ben herhangi bir anormallik göremedim.Bir kaç defa daha uğraşırsan daha iyi sonuçlar elde edersin...

Sistem diski olarak kullanılan hdd'lerde anlık minimuma düşüşler yaşanabiliyor.
  • Arkadaşlar ben son yaptığım testlerde istediğim sonuçları elde ettim.Bu değerleri elde etmek için biraz uğraşmam gerekti ama buna değdi.
    Şimdi son yaptığım testi gönderiyorum.

HD103SJ testi ve test sırasındaki windows parametreleri aşağıdaki gibidir.
    07-October-2011_16-28 (---UDMA5---CacheOFF---Processes Cleaned---AfterCHKDSK---)

• quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

quote:

quote:

CPU nuz aşırı güçlüyse öyle olur.

Amd Athlon X2 Black Edition 2.7 Ghz sanıyorum çok güçlü bir işlemci değil...Bende QuadCore q8400 var %2-4 işlemci kullanımı oluşuyor test sırasında...

• quote:

Orijinalden alıntı: exFAT

Nasıl olsa ön belleği kapatmayacağıma göre, ayrıca ahci kapalı iken de sorun olmadığına göre benim içinde bir sorun yok.

Sorun yok diyorsun ama var aslında.Windows cache'ini kapattığında hızın çok fazla düşmemesi gerekiyor.Eğer düşüyorsa windows daha düşük bir ide kontrolör hızı kullanıyordur.Mesela Pio,MWDMA, veya udma2,3 vs... Normal koşullarda En az UDMA5 olmalı bir hhd için hatta UDMA6 olmalı...

Eğer düşük bir mod kullanılıyorsa cache kapatıldığında hız pio için (4mb/sec),MWDMA2 için (16mb/sec) UDMA4 için (66mb/sec) gibi seçilen kontrolörün hızına düşüyor.Genelde hata durumunda windows hızı düşürüyor.İşin kötü yönü hızı tekrar eski konumuna bazen getirmiyor.Bunu sizin yapmanız gerekiyor...

• @ Sevgili Brev , bu fark snaırım amd ile intel arasındaki fark olsa gerek :) şaka tabi bilmiyorum nedne - cpu kullanımı göstermiş . benim için farketmez demekki cpuyuya hiç gerke duymamış :) yani cpu cıkarırsam da test sonucu alabilirim
  • quote:

@ Sevgili Brev , bu fark snaırım amd ile intel arasındaki fark olsa gerek :) şaka tabi bilmiyorum nedne - cpu kullanımı göstermiş . benim için farketmez demekki cpuyuya hiç gerke duymamış :) yani cpu cıkarırsam da test sonucu alabilirim

Sanıyorum öyle program işlemci seçmiş...

• @brev: son yaptığın test gayet normal gözüküyor.. bu arada ben hala daha bu cache off on ve 6m/s olayını anlayamadım bir türlü .. aklımda birkaç tane şey var ama sendne ricam bana bunları detaylı bir şekilde anlatırmısn ? ve nerede bu ayarlar ?

not: UDMA 5 değilde UDMA 6 da çalışması lazım HDD in bende öyle işliyor, sende niye 5 olmuş o ? perf.e etkisi yok gerçi..
  • quote:

@brev: son yaptığın test gayet normal gözüküyor.. bu arada ben hala daha bu cache off on ve 6m/s olayını anlayamadım bir türlü .. aklımda birkaç tane şey var ama sendne ricam bana bunları detaylı bir şekilde anlatırmısn ? ve nerede bu ayarlar ?

not: UDMA 5 değilde UDMA 6 da çalışması lazım HDD in bende öyle işliyor, sende niye 5 olmuş o ? perf.e etkisi yok gerçi..

Son test için baya sistemi elden geçirdim, buna deydi ama.

Cache olayına gelince.Sürücüne sol tıkla-> Properties->Hardware sekmesini seç buradan Hdd modelini bul ve seç,
    sonra burada sağ aşağıda bulunan --properties'den Change settings'e gir policies sekmesinden Quick removal seç.Sistem diskiyse restart etmeni isteyecek.Restarttan sonra tekrar buraya girip değerleri kontrol edersin.
    Özetlersek: Drive letter (C:)->Properties->Hardware->Hdd modeli seç->Properties->Change settings->Policies-->Quick Removal...RESTART System!

Bende UDMA5 olmasının sebebi windows'un dangalaklığından.Eğer hdd ile ilgili bir hata olursa windows ide kontrolör hızını daha düşük bir değere düşürüyor.Ve problem geçse bile çoğu zaman bunu daha sonra tekrardan yüksek değere çıkartmıyor.Ben bu problemi şöyle aştım önce bios'tan AHCI dışındaki seçenek ile açtım bilgisayarı.Windows sürücüleri udma5 olarak algıladı.Daha sonra tekrardan Ahci yaptım sistem diski udma5 olarak kalırken diğer iki diskimden biri udma6 diğeri udma5 olarak ayarlandı.Udma5 olan diskler aynı sata portuna takılı diğer disk farklı portta.

Eğer hata oluşursa windows "pio" moduna kadar düşebiliyor bu durumda 4 MB/Sec oluyor hız...

• quote:

quote:

@brev: son yaptığın test gayet normal gözüküyor.. bu arada ben hala daha bu cache off on ve 6m/s olayını anlayamadım bir türlü .. aklımda birkaç tane şey var ama sendne ricam bana bunları detaylı bir şekilde anlatırmısn ? ve nerede bu ayarlar ?

Son test için baya sistemi elden geçirdim, buna deydi ama.

Cache olayına gelince.Sürücüne sol tıkla-> Properties->Hardware sekmesini seç buradan Hdd modelini bul ve seç,
    sonra burada sağ aşağıda bulunan --properties'den Change settings'e gir policies sekmesinden Quick removal seç.Sistem diskiyse restart etmeni isteyecek.Restarttan sonra tekrar buraya girip değerleri kontrol edersin.
    Özetlersek: Drive letter (C:)->Properties->Hardware->Hdd modeli seç->Properties->Change settings->Policies-->Quick Removal...RESTART System!

Bende UDMA5 olmasının sebebi windows'un dangalaklığından.Eğer hdd ile ilgili bir hata olursa windows ide kontrolör hızını daha düşük bir değere düşürüyor.Ve problem geçse bile çoğu zaman bunu daha sonra tekrardan yüksek değere çıkartmıyor.Ben bu problemi şöyle aştım önce bios'tan AHCI dışındaki seçenek ile açtım bilgisayarı.Windows sürücüleri udma5 olarak algıladı.Daha sonra tekrardan Ahci yaptım sistem diski udma5 olarak kalırken diğer iki diskimden biri udma6 diğeri udma5 olarak ayarlandı.Udma5 olan diskler aynı sata portuna takılı diğer disk farklı portta.

Eğer hata oluşursa windows "pio" moduna kadar düşebiliyor bu durumda 4 MB/Sec oluyor hız...

OK dediğini bilmiyorum ama yapmayacağım bende 2 performasn seçeneğide aktif. 2 HDD de performasn darboğazı yok sonuçlarım normal çıkıyor ve 2side UDMA 6 dalar. açıkladığın için sağol

• quote:

OK dediğini bilmiyorum ama yapmayacağım bende 2 performasn seçeneğide aktif. 2 HDD de performasn darboğazı yok sonuçlarım normal çıkıyor ve 2side UDMA 6 dalar. açıkladığın için sağol

Düşük kontrolör hızına örnek gönderiyorum...Multi-Word DMA mode 2 aktarım hızı 16mb/sec'tir...

Olması gereken güncel hızlar Udma5 veya Udma6 OK...

Sende bir hata gözükmüyor hiç oynama...

• quote:

quote:

Düşük kontrolör hızına örnek gönderiyorum...Multi-Word DMA mode 2 aktarım hızı 16mb/sec'tir...

Olması gereken güncel hızlar Udma5 veya Udma6 OK...

Sende bir hata gözükmüyor hiç oynama...

yanlış yazmışım dediğini biliyorum ama yapmayacağım diyecektim... birde gösterdiğin resme kendimde baktım bende 1 tane cd rom ve dvdromma sistemde onları DMA 2 olarak gösteriyor HDD ler iseUDMA 6 zaten.. problem varmı bunda? birde sata bağlanmış lg dvd rw 22x var bunun mode unu tam oalrak nasıl öğrenem ve ne olmalı tam perfomans için. ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 7 Ekim 2011; 20:53:13 >

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.